FC Twente met 3-1 onderuit in Turkije

FC Twente heeft donderdagavond in de play-offs voor de Europa League een 3-1 nederlaag geleden tegen het Turkse Bursaspor. In Turkije kwamen wij Tukkers nog wel op voorsprong door een doelpunt van Nacer Chadli, maar vervolgens ging weliswaar niet alles maar wel veel mis. En dus wacht ons volgende week donderdag – na de zware exercitie zondag in Nijmegen – een hels karwei in de eigen Grolsch Veste. Of Nacer Chadli er dan bij is valt nog te bezien. Hij viel in Bursa uit met een – op het oog ernstige – knieblessure. Al met al genoeg om over na te praten, wat u in de comments natuurlijk weer uitvoerig gaat doen.

35 reacties op “FC Twente met 3-1 onderuit in Turkije

  1. bert

    Wat een slappe hap, veel te slap verdedigd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Red Alert

    Geweldige ambiance daar. Alleen was er toch wel een cruciaal item, dat Rosales weer na een afgeslagen aanval van ons weer zijn verdedigende taak op de linksbackplaats twee keer in de tweede helft heeft laten lopen. Het was echter geen saaie wedstrijd, gewoon vol aan de bak volgende week. Succes Reds

      /   Beantwoorden  / 
    1. jan-o

      linksback?? links is waar je duim rechts zit! dus rechtsback. maar hij liet idd weer een gat op rechts. maar wat wil je, hij gaat mee in de aanval. dan moet de passing wel zorgvuldig zijn! als je dan nl bal verlies lijdt. sta je altijd met te weinig achterin. daarom is wat steve zegt het belangrijkste van voetbal. wees zuinig op de bal.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Red Alert

        Sorry jantje, ik bedoel rechtsback. Bedankt voor de correctie!

          /   Beantwoorden  / 
    2. FCTim

      Vondt Bjeland ook erg matig. 2e goal sstapt ie op buitenspel terwijl er nog iemand achter staat .3e goal kruipt die turk er wel heel makkelijk voor.

        /   Beantwoorden  / 
  3. bert

    Ze hadden niet zo veel ruimte moeten weggeven door strakker te dekken en directer te voetballen en niet in zo,n zomeravondtempo. Gaat gewoon moeilijk worden, zo hebben ze het aan zichzelf te danken dat ze niet doorgaan.

      /   Beantwoorden  / 
  4. bert

    Ook het middenveld was bagger met een Janssen die veel te traag is en regelmatig zijn man laat lopen en niet meeverdedigd. Ook brama was slecht evenals der en bjelland en douglas

      /   Beantwoorden  / 
  5. Roel

    Schilder was goed bezig.
    Rosales weet nog steeds niet dat ie rechtsback is. Kon hij maar voetballen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. FCTim

      Voetballen kan ie wel, vooruit. Maar verdedigen, nee. Ik mis good old Ronnie Stam behoorlijk.

        /   Beantwoorden  / 
  6. ed

    en het sprookje is al weer uit wat een knooiers

      /   Beantwoorden  / 
  7. Jetro

    Zo, staan we weer met beide benen op de grond jongens? Wat een BAGGER wedstrijd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Red Alert

      Kom op boys, alles nog in eigen hand. Ze hebben dit zichzelf aangedaan. Ze zullen ons de thuiswedstrijd niet laten vallen.

        /   Beantwoorden  / 
  8. André

    Het einde tijperk mcclaren is nabij! Zondag verliezen we van nec en donderdag is het EL sprookje ook uit! Laat ze in vredesnaam Kluivert naar voren schuiven, voordat hij nog meer schade aanricht en de rest van het seizoen ook als een nachtkaars uitgaat.

      /   Beantwoorden  / 
    1. FCTim

      Pfffff, wat kun ie dramm’n zeg.

        /   Beantwoorden  / 
  9. Harm

    Schop die Mclaren in de kont want die is de oorzaak van dat angsthazen voetbal.
    Doet gewoon pijn aan m’n ogen dat trage computervoetbal van Twente.
    Als we gewoon met de remmen los hadden gespeeld hadden we deze partij op de sloffen gewonnen.
    Trouwens petje af voor Feyenoord jongens, wat een werklust heeft die ploeg. Ze vliegen er wel uit, maar toch.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      Je bedoelt die trainer die ons kampioen gemaakt heeft wat nog nooit eerder was voor gekomen?

        /   Beantwoorden  / 
      1. IJscoman

        Perez,Kufo en Janssen hebben FC Twente kampioen gemaakt,niet deze clown uit Engeland.Ben het er volkomen mee eens schop onder de kont!!Voetbal is weer niet om aan te zien,alle ballen breed en terug kunt net zo goed zonder doelen gaan voetballen.En dan tactisch begrijpt die clown en toch ook niks van net als zijn assistenten,als Bulykin erin komt moet je Verhoek op rechts zetten en Tadic op links.Verder weer een bagger middenveld waar afgelopen seizoen zoveel kritiek op was(Brama,Fer,Jansen)Geen creatieviteit geen crosspass geen steekpass enz enz en dat bleek gisterenavond maar weer eens!!Zondag NEC zonder Chadli en wie er nog meer niet ongeschonden uit de strijd zijn gekomen.Met deze trainer zal ook dit een moeilijke wedstrijd worden!!!!

          /   Beantwoorden  / 
        1. frank

          Ja het gaat indd om te janken zo slecht, 3 voorrondes overleefd oke tegen niet spraakmakende elftallen… competitie 2 gespeeld 6 punten… alle reden voor paniek!
          Gaaaaap…. ik denk gewoon dat jullie beetje denken alsof we Barcelona zijn ofzo, nou ik heb nieuws dat zijn we niet…
          We spelen gewoon mee om de titel, en maken hierbij een goede kans… beker kunnen we ook in de finale komen… maar europees als je bij de laatste 16 komt doe je het gewoon heel erg goed….
          Beetje jammer dat Steve zo weinig krediet heeft voor iets wat een ander nog nooit gelukt is.
          Mooi verhaal dat die 3 spelers ons kampioen gemaakt hebben, dat is het gehele plaatje… alleen Ruiz was het extra verschil…

            /   Beantwoorden  / 
          1. jorik

            Helemaal mee eens.1 wedstrijd verloren en alles wordt al weer afgekraakt. Denken de mensen nou werkelijk dat we dit seizoen niet verliezen? Als we zo reageren na iedere verloren wedstrijd, wordt het wel heel vervelend!!!

              /  
  10. Technische Dirk

    Bjelland en verdedigend Rosales wat een matige partij. Beide heren stelden me echt teleur. Castaignos ook totaal onzichtbaar.

      /   Beantwoorden  / 
    1. wim B

      Ik kom net op deze blog en lees de vorige reakties. Deze mogen qua technische en tactische zaken voor vmb niets meer zeggen. Fouten die Technische Dirk aansnijdt zijn de juiste. Bjelland viel compleet door de mand. Schuld aan de 1-1 en de 1-3. Rosales stond aan de basis van de 1-2. Ook Brama zakt door het ijs op het int. vlak. In het begin Jansen, maar herstelde zich daarna wel. De wissels sloegen nergens op, waardoor de organistie weg was na 60 minuten. Dus fout McClaren & Co. Wat ik wel erg vond en dat kunnen ze echt goed is het spel naar hun hand zetten. Maar doe dat eens met wat meer snelheid en overtuiging. En hier heeft McClaren de hand in, die moet dat overbrengen. Bluf, Branie en Flair: BBF.

        /   Beantwoorden  / 
  11. 特温特足球

    Schilder goed
    ..
    Brama ging weer in zijn tikkie terug rol
    Bearland is er nog lang niet
    Onze keeper is meer met zijn haar bezig dan zijn werk
    Rosales tja zo speelt hij nu eenmaal, soms gaat het top soms flop
    Castanios.. ja hij deed ook mee (onzichtbaar)
    Trainer ja weet niet dat VerHoek precies aan de andere kant staat en Tadic ook aan de ander kant kan.

    Kort om ik moet nog zien wat het word thuis.
    Sterkte

      /   Beantwoorden  / 
  12. TONNY

    DE ENGELSE ENCLAVE IN ENSCHEDE NADERT ZIJN EINDE!!!!!!! ES IST EIN SCHANDE!!! DIE DEMAGOOG VAN EEN ENGELSMAN MOET AUFRAUSEN!

    KOMEND WEEKEND HOOP IK OP WITTE ZAKDOEKJES WAT EEN WAARDELOZE MISLUKKELING. 80000 MILJOEN INVESTEREN EN NOG NIET EENS KUNNEN WINNEN VAN EEN PROVINCIECLUBJE UIT FUCKING TURKIJE!!!!

    STEVE OPROTTEN!!! IK KOM AL 18 JAAR IN HET STADION EN HEB DUS WEL DEGELIJK RECHT VAN SPREKEN!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Relaxman

      Ook al kom je er 47 jaar tonny, recht van spreken over het beleid heb je niet en dat is maar goed ook als ik de manier zie van reageren van je. Er wordt een wedstrijd verloren en gelijk deugd er van alle kanten niks meer…..als je al 18 jaar supporter bent in het stadion dan weet je ook hoe het 10 jaar geleden was? of was toen alles beter bij twente?

      opgewonden standje dat ben je

        /   Beantwoorden  / 
      1. jorik

        Helemaal mee eens. De eerste twee wedstrijden van het seizoen winnen we, is iedereen tevreden, bij de eerste nederlaag klopt er niets meer van!

          /   Beantwoorden  / 
  13. frank

    Ik vond Brama en Janssen ook erg matig, Janssen herstelde zich indd wel iets Wim B…. Wat mij verder opviel is dat Douglas 2x uit het centrum weg is en 2x valt het doelpunt (de 1-1 en 3-1)
    Ik snap wel dat Douglas weg moest om rugdekking te geven maar wel opmerkelijk dat als hij weg is er meteen een doelpunt valt…. Geeft maar weer eens aan hoe belangrijk hij voor dit Twente is.
    En indd Verhoek op links slaat nergens op, dat zou kunnen als je een tegenstander volledig onder druk hebt en een volle 16 hebt bij de tegenstander… daar was geen sprake van.

    Ik zie ook nog wel mogelijkheden op een 2-0 of 3-1 in een eigen kolkende Veste!

      /   Beantwoorden  / 
  14. joop

    Laat Twente mooi uit Europa vliegen, op drie fronten goed meedoen en niks winnen heb je niks aan. Gewoon voor de dubbel en zorgen dat je volgende jaar een betere bank hebt.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Edwin

    McClaren vindt de EL niets, dat hebben we tegen Schalke wel gezien.
    Heeft Ferguesson hem met de paplepel ingegoten.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Peter

    Gewoon voor de dubbel?

      /   Beantwoorden  / 
  17. Harm

    Spelen met de rem erop zorgt ervoor dat spelers krampachtig worden en bang zijn om fouten te maken.
    En dan gaat het juist mis.
    Dus, schuld technische staf.
    Met ons eigen spelletje en vol op de aanval hadden we deze partij gewonnen daar ben ik van overtuigd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      Nou dat moet ik dan nog maar zien, Bursasport is juist super goed in de counter… dus ja vol op de aanval is dan het beste recept…. ben ik niet met jou eens…

        /   Beantwoorden  / 
  18. Ber

    Prijzengelden vanuit EL zijn dit jaar 25% hoger.. das toch doodzonde!

    Mouwen opstropen en die Turken oprollen!

      /   Beantwoorden  / 
  19. Matn

    Tsja als je wilt dat de verdedigers ook meehelpen aanvallen dan zullen de aanvallers ook mee moeten helpen verdedigen, wie geeft rasales rugdekking als hij weer eens de aanval zoekt(moderne back)???? middenveld zeer zwak en utlupwalos mentaliteit, bjelland????. En nee ik ben nog nooit een McCl fan geweest en nu weet ik ook weer waarom blind vertrouwen op de achterhoede en zijn zgn special one ! pleur op voetballen doe je met zn 11en je kunt niet altijd in de laatste minuten winnen met deze instelling. Ik ben zwaar teleurgesteld eerste de beste matige tegenstander en je laat je overrompellen. Nu zullen ze volgende week wel ruim winnen en heb ik er geen verstand van( uitwedstrijd was incident. Hoop ik) maar ik ben en blijf geen voorstander van de McCltactiek(angsthazenspel) GVD we zijn TWENTE wie doet ons wat, kom maar op

      /   Beantwoorden  / 
  20. bert

    Verliezen mag als de tegenstander beter is en je er alles aan doet, maar dit stelletje was met slap zomeravondvoetbal bezig en kreeg terecht de rekening gepresenteerd.
    Janssen denkt vlgs mij dat ie in 1keer een voetballer is die niet hoeft mee te verdedigen en der probeerde steeds met onzinnige rushes te forceren.
    Er had gewoon scherper gedekt moeten worden waardoor die lui geen kans hadden gehad en dan snel counteren, waarom zet je anders castaignos er in en niet bulykin wat gezien het slome spel veel beter was geweest.

      /   Beantwoorden  / 
  21. bert

    Der moet fer zijn

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.