FC Twente na historische wedstrijd door in Europa!

FC Twente heeft donderdagavond in een historische wedstrijd de groepsfase van het Europa League-toernooi bereikt. Na verlenging werd het in een kolkende Grolsch Veste 4-1 voor ons Tukkers. Na de 1-0 van Leroy Fer in de eerste helft (uit een strafschop) volgde in de blessuretijd van diezelfde eerste helft de gelijkmaker van de Turken. Na de rust zetten Robbert Schilder en Felipe Guiterrez FC Twente vervolgens op een 3-1 voorsprong. Vlak voor het einde van de verlenging schoot tenslotte Leroy Fer ons naar de groepsfase. Daarvoor zal vandaag om 13.00 uur worden geloot. FC Twente zit bij die loting in pot 1 en ontloopt daardoor de grote namen uit het toernooi. Wel kunnen onder andere de volgende clubs worden geloot: FC Basel, Athletic Bilbao, Fenerbahce, Napoli, Udinese, Newcastle United en Borussia Mönchengladbach.

26 reacties op “FC Twente na historische wedstrijd door in Europa!

  1. FCTim

    WAT ‘n avond. SUPER.

      /   Beantwoorden  / 
  2. willie

    een avond om nooit meer te vergeten.
    wat een inzet .

      /   Beantwoorden  / 
  3. Moeke

    Zeker een schitterende avond met alles erop en eraan. Als deze ploeg in staat is de verdedigende organisatie te verbeteren kan ze ver komen hoor.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Schalke04

    Wat een prachtige pot! Fer 1 brok dynamiek! Tadic de tovenaar! Gutierrez altijd een trucje! Schilder goed, castaignos gedreven, bulikin een berg! En die Wisgerhof, superpot! Hij staat er toch maar gewoon weer..van zo’n avond wordt het team ook hechter van..

      /   Beantwoorden  / 
    1. justin

      inderdaad heel goed te zien dat Wisgerhof het zo goed deed, dat brengt vertrouwen!

        /   Beantwoorden  / 
  5. willie

    Hé Jack ik wil cijfers geven.

      /   Beantwoorden  / 
  6. willie

    Hé, Jack ik wil cijfers geven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Trots

      Haha ik ook, Fer een 9,5

      Wat een wedstrijd, voel me alsof ik zelf gevoetbald heb :)

      Kan een interessante loting worden: Napoli, Lazio, Newcastle united, Club Brugge, Gladbach, Bilbao … lijken me mooie affiches…

      Zwaarste poule zou zijn:
      Napoli, Newcastle, Anzi

      Mooie poule om door te gaan zou zijn:
      Basel/Brugge, Boekarest en iedereen uit pot4 behalve anzi

        /   Beantwoorden  / 
  7. wim B

    Heerlijke pot, zeg maar een echte Thriller die Stephen King zo geschreven kon hebben. Die Fer maakt zich nu al onmisbaar voor Twente. Ik hoor Adriaaanse vorig jaar nog denken wat moieten we met Fer. Nou dat zien we na wat kleine aanpassingsproblemen. Fer wordt onze nu held en gaaat straks aardig wat “money” opleveren. En wat te bedenken over die Gutierrez. Ja, ik ik denk dat Janssen toch z’n plaat in het elftal moet afstaan, want hij bij een aardig begin werd hij steeds slordiger in zijn passing. En die weergaloze actie van Tadic, die aan het slalomen was, had een doelpunt verdiend. E’to maakt uit zo’n actie nu wel een doelpunt, en daarom krijgt hij 19 milj. salaris meer. Maar whatever! Wat een team!. En we kunnen zeggen ONS team. “Beter 11 sterren op het veld dan 3 op het shirt”.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Miura

      LOL!

        /   Beantwoorden  / 
  8. m

    Wat vinden jullie van het bericht dat Verhoek mssn geruild word voor Cabral? Ik denk dat verhoek nooit meer ze goed word als zijn seizoen bij ado en de beste tijd van Cabral moet mog komen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. tukkerwolf

    Wat een fantastische avond/nacht! Zit nog steeds vol adrenaline en positieve flow! Hoop de spelers ook. Vasthouden tot zondagavond en dan kiek maar!

    Zondag tegen VVV weer zo’n stemming graag. Het effect is in ieder geval bewezen dacht ik zo! VVV welkom in de hel!!! Hij is weer geopend!!!! hahaha!

      /   Beantwoorden  / 
  10. wim B

    Omdat het zo zonde is onderbreek ik toch even de vakantie: Cabral voor vier jaar naar FC Twente, Verhoek naar #Feyenoord. Tot later.

    Dit is tekst van Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam VI.

      /   Beantwoorden  / 
    1. FCTim

      Ja, ja, ja, denk wel een goeie voor de toekomst. Verhoek heeft helaas niet kunnen brengen wat van hem verwacht werd. Ik denk dat het voor beide spelers en clubs een goede deal is.

        /   Beantwoorden  / 
      1. wim B

        ja, maar waarom Joshua John naar Fc Noordzeeland of zoiets laten vertrekken?

          /   Beantwoorden  / 
  11. wim B

    Chris David naar Fulham. Via @FardauW #fctwente

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dinkeltukker

      Die speknek van een trainer daro wil het liefst heel twente halen. Zit hem blijkbaar nog steeds dwars dat hij het met 020 in 2010 net niet redde en wil zo zijn gram halen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. FCTim

        Idd en die speklap heeft ook nog voor ons gespeeld of niet?!

          /   Beantwoorden  / 
  12. wim B

    Bouma ook weg!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix

      Ja, verhuurd, maar wel met een doorlopend contract t/m 2015 (getekend enkele weken voordat de huur beklonken werd), dus daar gaat echt niets mis! Dezelfde actie is ook gedaan met Promes en Mannes. En alle andere verhuurde spelers hebben ook nog doorlopende contracten.

        /   Beantwoorden  / 
  13. wim B

    Chris David vertrekt volgens TC Tubantia naar Fulham. Thijs Bouma waarschijnlijk op huurbasis naar VfL Osnabrück

      /   Beantwoorden  / 
  14. tukkerwolf

    FER in Oranje! terecht! Douglas helaas nog niet! Vreemd want verdedigend kunnen we juist in oranje wel wat gebruiken!

      /   Beantwoorden  / 
  15. Buddy

    Gvd goeie wedstrijd
    maar check is dat filmpje de herhaling enzo… en dan moet je opletten met die presentator hè van die kut turken die zo kk blij zijn…

    kijk hem super blij zijn met die gelijkmaker echt niet normaal wat een nerd… en daarna tikken wij ze erin en praat die steeds rustiger haha

    kneus

      /   Beantwoorden  / 
    1. twentemax

      Ben het wel met je eens, ik wilde de wedstrijd op eredivisie nog zien, dat doe ik meestal nadat ik terug ben uit de Grolsch Veste maar tot mn verbazing wordt Heerenveen vaak herhaald en ook AZ terwijl die dik verloren hebben. Van Twente zie je weinig terug terwijl ze een top prestatie geleverd hebben. Och ja laat ons maar de underdog zijn, we weten zelf wel beter, of niet dan!!

        /   Beantwoorden  / 
  16. twentemax

    In een woord SUPERTROTS!! Ik heb in geen tijden zo n mooie wedstrijd gezien. Tjonge wat een veerkracht heeft ons team en ook trots op onze Peter Wisgerhof die er inderdaad weer staat net of t ie nooit de bank gezien heeft! Blij dat alle benen en enkels nog enigzins heel zijn. Het is toch al haast ondenkbaar dat Twente Europa niet in zou gaan, ze horen er gewoon bij. Hier kan een mens nog dagen op teren, wat hebben we een mooie ploeg…. daar zit meer in. De europa league winnen zou ook wel een keer mogen, tja vooruit kijken en denken moet je..

      /   Beantwoorden  / 
  17. fct

    was zeker een goeie sfeer!! mooie wedstrijd met veel spanning en uiteindelijk een goed resultaat..
    het enige waar ik me aan ergerde is dat in de 1e helft in de blessure tijd de helft van de vakken al leeg waren terwijl het nog niet eens rust was, toen het doelpunt namelijk ook viel voor bursa !
    hopen dat twente deze lijn doortrekt maar ook de supporters elke week horen wij z’n sfeer te hebben !!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.