Nieuw fenomeen: de bekende Twente-supporter

Met de aanhoudende successen van FC Twente nemen ook allerlei randverschijnselen toe. Want als zo’n beetje alles rondom de club nieuws is, dan is een bekende Nederlander die supporter is van FC Twente kennelijk ook interessant. En anno 2011 is Erik ‘Jakhals’ Dijkstra misschien wel de meest bekende Twente-supporter. Regelmatig opduikend in de televisie-editie van Voetbal International laat hij geen mogelijkheid onbenut zijn liefde voor FC Twente te beschrijven. Lees hier wat van zijn liefdesteksten. Als bekende Nederlander gaan er blijkbaar ook onverwachte deuren voor je open, want Jakhals Erik schijnt na de kampioenswedstrijd in Breda met spelers en schaal in de kleedkamer te zijn geweest. Eerlijk verdeeld is het niet in het leven. Maar Dijkstra was in vroeger tijden wel te schijterig om in Vak P te gaan staan en dat kan van de meeste trouwe bezoekers van dit weblog niet worden gezegd.

46 reacties op “Nieuw fenomeen: de bekende Twente-supporter

  1. Scheit aan dit blog

    “Maar Dijkstra was in vroeger tijden wel te schijterig om in Vak P te gaan staan en dat kan gelukkig van de meeste trouwe bezoekers van dit weblog niet worden gezegd.”

    Mhoaha, de meeste trouwe bezoekers van dit weblog zijn kansloze computer freaks die een seizoenskaart het geld niet waar vinden, en zich blind zitten te staren op teletekst.!

      /   Beantwoorden  / 
    1. prince

      gaap…

        /   Beantwoorden  / 
    2. stephen king

      je hebt ook mensen die in het weekend moeten werken en niet naar fc twente kunnen, ook al willen ze dat wel graag, maar ik hoop dat jij hier niet weer komt op dit blog!!!

        /   Beantwoorden  / 
  2. jeroen

    Is er nog iemand die weet op welke site we gratis live stream voetbal kunnen kijken? Alvast bedankt! jeroen

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kevin

      lol hoop dat dit sarcastisch is op de reactie hierboven :D

        /   Beantwoorden  / 
  3. Bart

    Of die dijkstra nou wel of niet in het stadion komt ik vind het een vervelend mannetje. En naar mijn mening heeft die geen flikker verstand van voetbal.

    Jeroen LIVE voetbal kijken doe je in een stadion,

      /   Beantwoorden  / 
  4. Red Alert

    Ajax vondt de vraagprijs voor Luuk de Jong veel te duur, Wha ha….geweldig. Die grote bek in Amsterdam gaat er langzamerhand wel vanaf, Spelers gaan niet meer zo graag & voor een habbekrats naar de Grootste Natte Neuzen Club Van Nederland .Rules change
    !!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  5. ´BK

    ik vind erik dijkstra een mooie vent..

      /   Beantwoorden  / 
  6. RZ

    Had wel voorspeld dat barcelona één dezer dagen zou verliezen. Uitspraak van afgelopen maandag….en u raad het al, al was de nederlaag wel zonder gevolgen

      /   Beantwoorden  / 
  7. Bert

    Ik vind dat sommige mensen altijd wel lopen te zeiken op mensen die geen seizoenskaart hebben. Maar voor sommige mensen is dit gewoon niet weggelegd, om welke reden daar dan ook. En deze mensen kunnen net zo goed van FC Twente houden. En ik vind dat een ieder hier best rekening mee kan houden.
    Stop gewoon eens met zeiken op mensen die niet naar elke wedstrijd komen, wij zijn net zo als jullie FANS, misschien geen diehard, maar wel fans !!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

      Helemaal gelijk Bert, een Twente fan is een Twente fan. Mooi toch als er steeds meer bijkomen. Wat kan mij het nou schelen of hij in Vak P staat te juichen of voor de tv, een Twente fan is een Twente fan.

        /   Beantwoorden  / 
      1. JTA

        Precies, aan het eind van het seizoen is het kampioensfeest voor iedereen :) . Ik vind het juist wel positief dat er allemaal “Twente” mensen bij die programma’s zitten. Mulder bij NOS, van Halst bij Eredivisie live en Erik Dijkstra bij RTL. Word er overal “reclame” gemaakt voor twente. SUPER TOCH! Eindelijk word er daar in het westen en medialand rekening gehouden met FC TWENTE!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Sympho

          :)

            /   Beantwoorden  / 
  8. luca77

    Flauw stukje.. wat doet die man verkeerd. ik zie het verband niet tussen op tv je liefde verkondingen voor twente en wel of niet in Vak p staan..

    Fans zitten in het gehele stadion en ook daarbuiten. sommigen hebben te maken met werk, studie andere woonplaats etc.

    Niet elke zogenaamde supporter toelaten is prima, maar dit is echt onzin!

      /   Beantwoorden  / 
  9. ano

    het slaat nergens op dat als je geen seizoenskaart hebt dat je dan geen twente fan zou zijn! ik ben al van jongs af aan twente fan maar door omstandig heden heb ik nooit geen kaart kunnen halen ookal zou ik dat graag willen! ik omhels elke kans die ik krijg om een kaartje te bemachtigen als de mogelijkheid er daar voor is! ik juich en jank net zo hard als welke vak-p supporter ook al sta ik er niet! ik heb liefde voor fc twente met heel mijn hart en zal dat ook altijd hebben!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Bjorn

    voor mensen die eredivisie vanaf internet gratis willen streamen(dus gratis voetbal willen kijken)

    download ‘sopcast’ (ff googlen) en meestal zijn de nederlandse wedstrijd te bekijken op ‘DCS4′. maar dit kun je ook googlen :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. peter

      voor alle voetbalsupporters heb ik er nog een paar bij deze,justin tv,mips tv,yasports.blogspot.com,rojadirecta.org,us stream,lets-kickof blogspot.com,sportsgatot.net…..enz enz.

        /   Beantwoorden  / 
  11. Wim B

    Lees net in de krant dat wat ik van de week al voorspeld had, dat Tiendalli behoorlijk pissig is op MPH. Wisselen zonder reden. Ik vind dat MPH hier en uberhaupt in zijn wisselbeleid behoorlijk tekort schiet. Met zo’n ploeg wat Twente heeft zou ik als trainer ook op de tweede plaats staan en misschien nog wel hoger. Ik blijf erbij dat MPH tekort schiet, want wat moet die Buysse nu wel niet denken. Hij is toch ook gehaald voor die linksbackplaats en gehaald op voordracht van MPH. Laten we daar eens over discusieren en niet over of iemand wel in Vak P durft te staan. Ik heb twintig jaar in vak S bij Feyenoord bij elke goal die twente maakte lopen juichen voor onze trots. Dat noem ik pas “geschikt”. Wat denken we echt over MPH?????

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tom

      Het schijnt dat Tiendalli zijn contract niet wil verlengen en om die reden dus ook minder aan spelen toe zal komen. Twente haalt hem op bij Feyenoord en geeft hem een kans, als dank wil hij straks gratis de deur uitlopen… Ik geef ze groot gelijk en trouwens, waar zeur je over? Twente heeft Heracles toch netjes opgerolt en doordat Onyewu achterin stond stonden ze eigenlijk met een 3 mans verdediging en was Rosales een veredelde rechtshalf waardoor er veel meer dreiging naar voren was! Verder lees zie ik dat de meeste mensen hier, gezien hun reacties op jou, je toch al niet serieus nemen!!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. ww

        moet zeggen dat ik het ook wel raar vind, tiendalli kan ook prima op rechts nl. maar ja dan moet mph prutser rosales eraf halen en daarmee zn miskoop toegeven.

        aan de andere kant rosales heeft wel potentieel om beter te worden en is jonger.

        mph heeft het zich gewoon moeilijk gemaakt door onyewu te halen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. jos

          Rosales noem je een prutser nou ik kan je wel zeggen dat hij
          heel goed kan voetballen alleen al die bal aanname vind het een geweldige speler (met af en toe wat foutjes)
          Maar ik weet wel zeker dat we nog heel veel van hem gaan genieten.

            /   Beantwoorden  / 
        2. Red Alert

          Met @WW ben ik het absoluut eens, Rosales heeft voor mij op twee wedstrijden zich van de goede kant laten zien, dat was de wedstrijd thuis tegen Inter Milaan & thuis tegen Heracles. Voor de rest heeft meneer zich alleen maar te aanvallend ingesteld i.p.v. zich eerst verdedigend op te stellen & waarvoor hij ook opgesteld was. Geen beoordeling van een speler bij twee goed gespeelde wedstrijden, daar moet een lijn in zitten.

            /   Beantwoorden  / 
      2. jack apeldoorn

        helemaal met je eens als je een verdediging hebt met douglas,wisgerhof ,onyewu dan worden de tegenstanders alleen maar bang geen andere ploeg heeft zulke beren van kerels in de verdediging lopen en als janssen morgen mee doet wint twente wint morgen met of zonder janssen en ruiz

          /   Beantwoorden  / 
    2. Scet

      Vind dit geen gezeur,ben het eens met Wim B.
      Tiendalli heeft het meer dan uitstekend gedaan,en dat hij dan vanwege het niet willen verlenegen van zijn contract er naast staat is iets dat ik niet geloof.
      Wat wel de redenen is blijft gissen,maar ben er van overtuigd dat Mpd hier nog spijt van krijgt.
      Nogmaals heb onyewu gezien tegen Heracles,had geen tegenstander in Douglas.
      Maar tegen FC Groningen en PSV is andere koek,met buitenspelers met snelheid.
      Ik laat me verrassen!!
      Daarnaast is deze Amerikaan nou niet de aller snelste,verder voegt hij aanvallend helemaal niks toe!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. hoaksebarge

        Onyewu hoort in het centrum te spelen of op de rechtsback positie.
        Op links heeft hij niets te zoeken. Zijn passing langs de zijlijn was ronduit zwak. Hij speelde constant de ballen met zijn rechterbeen i.p.v. met zijn linker. Ook aanvallend bracht hij weinig.
        Tegen Groningen gewoon Tiendali weer op links.

          /   Beantwoorden  / 
        1. jos

          Wat voorbarig
          Dit is zijn 1e wedstrijd zo goed is Tiendali ook niet.
          En hij begint mij een beetje te veel babbels te krijgen.
          Houden wij niet zo van, Laten ze gewoon hun werk doen.
          Wel of niet in de basis.

            /   Beantwoorden  / 
    3. WIM C

      ???????????????????????????????????????

        /   Beantwoorden  / 
    4. WIM C

      Wat denken wij over jouw,vraag je dat maar eens af.

        /   Beantwoorden  / 
  12. bambam

    hey hallo echte twente fans!!! ik wil graag een van jullie vragen om mij te leren hoe ik als fc,twente fan zonder jaar kaart, ook kan veroordelen!!! dit lijkt mij namelijk heel moeilijk, nog moeilijke dan om fc twente fan te zijn zo als jullie!![ denk ik]ben zelf nu al 5jaar tv fan van fctwente. dit van wege lichameliijk gebreken, daar voor had ik 40 jaar lang een jaar kaart, en wil jullie fctwent fan,s ? vragen om mij niet kwalijk te nemen dat mijn lichgaam mij in de steek laat!!! verder wens ik jullie heel veel kijk plezier toe in her grols veste!!!
    ps, en zo heeft ieder zijn eigen reden om niet bij elke wedstrijd aan wezig te kunnen zijn.
    wij veroordelen jullie ook niet.dit zal wel aan onze opvoeding liggen, [denk dan maar ] groetjes een tv fan!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. jaap

      :-) ))))))))

        /   Beantwoorden  / 
    2. peter

      bambam,,ik wens je heel veel sterkte toe met je ziekte,en daaruit blijkt maar weer hoe gelukkig vele onnozele jeugdigen,niet in de gaten hebben hoe heel normaal zij het vinden gezond te zijn.laten we dan maar hopen,dat de onnozelen altijd gezond mogen blijven,want anders moet God hun nog helpen,en het verstand komt met de jaren,,,veel sterkte bambam.

        /   Beantwoorden  / 
      1. bambam

        peter badankt voor je mede leven, dit gaat al zo,n lange tijd door dat supportes die niet naar het stadion komen , geen fans van onze fc zouden [of kunnen ] zijn,
        ik heb het niet bedoeld als een beledeging of zo, het was alleen bedoeld om sommige suporters eens te laten nadenken voor dat zij wat scrijven, groet bam bam,
        ps, alle suporters veel plezier met de wedstrijd van middag,!!

          /   Beantwoorden  / 
  13. Ron

    Mooi dat ie Dijkstra die Derksen is aanpakt. Gisteravond alleen maar over Feijenoord, gezwets. Terwijl er zo’n kraker op progamma staat. GRONING -FC TWENTE!

      /   Beantwoorden  / 
    1. ww

      zegt de term ‘sarcasme” jou iets?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Achtertukker

        Bovendien vreselijk slecht acteerwerk. Het prijskaartje van “zijn” shirt bungelde nog in zijn nek… hahaha

          /   Beantwoorden  / 
  14. jos

    Vind het een verschrikkelijke vent.
    Laat een ander niet eens uitpraten.
    En heeft geen moer verstand van voetbal.
    Als hij te gast is bij VI druk ik het eraf.
    Ben wel een Twente fan maar niet van hem.

      /   Beantwoorden  / 
    1. karel zutphen

      net of die van de gijp of dersen wel wat zijn het zijn allemaal dramzakken

        /   Beantwoorden  / 
      1. Sympho

        Maar het is wel een heel erg leuk programma om naar te kijken!
        Met leuke humor. Beter dan dat droge azijnpisserij van de NOS.

          /   Beantwoorden  / 
  15. martin

    ik ben al wat ouder en zat vroeger tussen vak-p,maar na de dood van mijn vriend erik lassche ben ik jaren niet meer geweest,inmiddels kom ik al weer tien jaar met mijn zoons iedere thuis wedstrijd in het familie vak kijken,ik kan je zeggen supporter van twente ben je met je hart en is niet afhankelijk van waar je bent!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  16. Tim

    Jammer. Slecht stuk. Dus als je niet in Vak P zit ben je geen echte supporter? Dat slaat natuurlijk nergens op. Ik zit ook niet in Vak P dus nu ben ik minder dan de jongens die in P zitten? Nee.

    Prima gozer Erik en brengt de club enkel op een positieve manier in de schijwerpers.

    Slecht stuk!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Red Alert

      Vindt ik ook !!!

        /   Beantwoorden  / 
  17. peter

    door Jack ,getypt,,,,de bekende supporter,,,,,slaat helemaal nergens op.is door de wind zo weggeblazen.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Sympho

    En idd, je kan op op veel manieren FC Twente fan zijn.
    Ik ben jaaarenlang in het Diekman geweest, maar nog nooit in de Grolsch veste. (alhoewel ik wel graag wil)
    Maar als FC Twente scoort of achterkomt, dan kunnen de overburen het horen hoor! Denk erom!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.