Blijft FC Twente een topclub?

FC Twente is de afgelopen dagen links en rechts uitvoerig gehuldigd voor bewezen diensten. Een ‘oeuvre-prijs’ noemde Joop Munsterman het. Toch drong ook al snel de realiteit door. Want welke spelers zullen FC Twente verlaten? Gaat Theo Janssen bijvoorbeeld Ajax versterken? Met welk elftal trapt de club eind juli af in de voorronde van de Champions League? Alles samengevat in de vraag aller vragen: blijft FC Twente een topclub?

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

153 reacties op “Blijft FC Twente een topclub?

  1. Prince

    Zou een overstap van Janssen naar Ajax erg teleurstellend vinden. Laat ie lekker naar de Bundesliga gaan!
    Heb wel vertrouwen in de leiding van Twente dus ja, FC Twente blijft een topclub!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Timmy

      Wraakactie Theo op Joop is gelukt. Vreselijk nieuws.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Pakladder

    ik denk dat Janssen niet een overstap naar Ajax gaat maken, ik weet niet of dat heel veel verschil is, en ik zouhet een beetje triest vinden. ik denk wel dat hij naar het buitenland gaat, welke club is me nog een raadsel maar als er geen goeie club tussen zit waar die graag zijn carrière zou willen afsluiten, dan blijft hij gewoon en niet naar Ajax, 100% zeker, wat zou hij daar mee bereiken?

      /   Beantwoorden  / 
  3. hendrik

    Meesterzet van Ajax, Janssen voor 3 mln, angel uit sterk Twente en voor 10 mln weer Champions
    League, wat gaat Twente nu ondernemen ?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mike

    Ik verwacht dat Ruiz, Douglas en Brama nog een jaar zullen blijven. De as van het elftal blijft bestaan. Janssen vertrekt en is onvervangbaar, maar niet onmisbaar. Twente moet alleen slimmer inkopen dan afgelopen seizoen. Rosales, Bruggink en Buyse hebben te weinig rendement gebracht. Dus: ja, Twente is en blijft een topclub!

      /   Beantwoorden  / 
      1. Karel

        de man van 5 mln vergeten we voor het gemak maar even. Ja, op chadli na vielen alle aankopen stuk voor stuk tegen!! (landzaat was transfer vrij)

          /   Beantwoorden  / 
        1. twenteforever

          Bayrami dus . ja klopt die is vies tegen gevallen . wel tijd geblesseerd geweest .moet nw seizoen wel iets meer laten zien .
          of verhuren .dan te bedenken dat ajax hem voor onze neus wou weghalen (had al getekend toen ,nog ff proberen )hadden ze hem maar gekocht toen.

            /   Beantwoorden  / 
  5. ww

    Janssen naar Ajax zou ik echt een teleurstelling vinden! Twente moet voorkomen dat topspelers vertrekken om de concurrentie te versterken! Naar het buitenland is prima. Ik denk verder dat Ruiz echt niet blijft. Hij is al 27 en moet nu gaan cashen bij een topclub in Spanje of zo. En ook douglas gaat vertrekken ben ik bang! En als niet in de zomer dan zeker in de winterstop.

      /   Beantwoorden  / 
  6. willie

    Janssen zei laatst dat hij de velden in Nederland wel had gezien en dat hij naar het buitenland wilde.
    En ik denk dat Twente wel blijft waar het nu staat

      /   Beantwoorden  / 
  7. edwin

    Als Janssen naar Ajax vertrekt is dat een dolksteek in de rug van Twente. Of blijven of naar het buitenland!

      /   Beantwoorden  / 
  8. schalke04

    Ik hoop dat Janssen niet naar ajax zal gaan..Maar met Janssen weet je het nooit he? Als er geen club uit het buitenland meldt waar hij meer kan verdienen en bij ajax kan hij het dubbele verdienen, dan zie ik hem zomaar gaan.. Ik vraag me trouwens af of ajax er goed aan doet Janssen te kopen. Ajax koopt vaak spelers die op hun top zijn en stellen dan bij ajax teleur. Janssen wordt in ieder geval niet NOG beter, eerder minder..
    Ruiz zal ook zeker vertrekken bij twente. Ik ben ontzettend benieuwd welke topper de scouting van Twente nu weer uit de hoge hoed tovert! Het is ze nog elke keer gelukt!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Tom

    Ik mag toch aannemen dat het zijn contract staat dat de gelimiteerde afkoopsom alleen geld wanneer hij naar het buitenland vertrekt…

      /   Beantwoorden  / 
    1. tom

      Inderdaad!

        /   Beantwoorden  / 
  10. Anton

    Het is een feit dat spelers die van twente naar ajax zijn gegaan, slechter zijn gaan voetballen. Ik gun het Theo niet, maar ben er wel bang voor, maar goed. Verder denk ik dat er maar 1 reden is mocht theo naar ajax gaan: er is geen bundesligaclub in het ruhrgebied voorbij gekomen. En hij wil toch CL spelen, dus dan maar in amsterdam. En ik snap hem wel: CL voetbal en toch lekker elke dag naar huis…

      /   Beantwoorden  / 
  11. frank

    verhoek en schone halen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. HB

      en pranjic…dan ben je klaar

        /   Beantwoorden  / 
      1. lubs

        Laat Geert Arend Roorda van Heerenveen maar hier heen komen, zelfde speler maar in potensie beter dan W. Janssen.

          /   Beantwoorden  / 
  12. FC Tim

    Hoop echt van harte dat Theo niet naar die blaaskaken in amsterdam gaat. Zou wel nep zijn zeg!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kris

      Ik vind Theo anders ook een blaaskaak dus past er perfect.
      Hoe kan Theo zijn team aanvallen op het slechte spel zondag en zichzelf niet? Een groot gedeelte van dat team was er wel voor hem toen hij hun vorig jaar op het belangrijkste moment liet vallen door zijn rijden onder invloed. Hij begint aardig arrogant te worden en mag daarom wat mij betreft weg, arrogantie past namelijk niet bij Fc Twente.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mike B

        Daar vergis je je, Twente heeft juist baasjes nodig als Janssen. Die werden zondag behoorlijk gemist.

          /   Beantwoorden  / 
        1. twenteforever

          ik heb theo anders niet gezien tegen ajax (uitgezonderd zn goal dan )noem je dat een baas ? hij was al met zn gedachten bij ajax

            /   Beantwoorden  / 
        2. Kris

          Als Theo een mening heeft, dan hoeft dat niet voor de camera gezegd te worden. Je valt nooit je collega’s aan en zeker niet als je zelf zo’n fout hebt gemaakt vorig jaar en daardoor je eigen collega’s liet stikken die er wel voor gezorgd hebben dat Theo kon feesten vorig jaar. Je doet het met elkaar en Theo was ook niet goed zondag, is niet erg kan gebeuren, maar val dan ook de anderen niet aan.
          Jammer als voetballer vind ik hem goed, maar als persoonlijkheid niet.

            /   Beantwoorden  / 
  13. jassen

    Ik zou het heel slecht trekken als Theo naar Ajax gaat, vergeef hem dat nooit. Hij kent de verhoudingen tussen beide clubs. Kan Joop niet actief proberen hem aan het buitenland te slijten, mooi dvdtje maken van afgelopen seizoen en zeggen dat hij maar 3 miljoen hoeft te kosten. Een dortmund zou toch gek zijn als ze het dan niet doen

      /   Beantwoorden  / 
  14. 0049

    Twente zal op de 1e plaats eens af moeten stappen van die gelimiteerde transfersommen. Janssen 3 miljoen, Ruiz 15 miljoen. Dat is 18 miljoen voor 2 wereldspelers. Bayern betaalt 40 miljoen voor een keepert van Schalke 04…………

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      van de gelimiteerde transfersommen kom je nooit af ,dan word er nl niet (bij )getekend en lopen ze gratis de deur uit .

        /   Beantwoorden  / 
      1. 0049

        als een contract is afgelopen kunnen ze altijd gratis de poort uitlopen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. twenteforever

          daarom juist die gelimiteerde sommen ! komt ook door die verdomde zaakwaarnemers die maken de spelers de kop gek .

            /   Beantwoorden  / 
  15. Technische Dirk

    Theo is Theo en het is aan Theo. Ajax heeft CL en extra geld te besteden. Theo wil behalve een stap voor grote prijzen gaan. Dat hij Prijzen met Ajax gaat pakken is maar de vraag. CL zie ik ze niet winnen dan hooguit richting kwartfinale net zoals Twente dit jaar. Theo wil financieel wel een klappertje maken en het liefst redelijk dichtbij (familie drang). Dat Theo dan wel eens voor Ajax zou kunnen kiezen is dan wel een hele grote mogelijkheid. Ik denk dat Joop hierin ook realistisch moet zijn. Ook al doet het zo zeer Theo te moeten missen.
    Dat Twente/MPH moet sleutelen aan zijn machine is volstrekt duidelijk. Een aantal spelers zijn tegen Ajax door het ijs gezakt. Twente heeft meer bravoure nodig. Rosales en Buysse hebben metname ons de titel gekost en een ietwat te dunne selectie. Dit laatste is ook een beetje “ondanks” de vele wedstrijden en tegen Vilarreral is bij Twente iets stuk gegaan aan het zelfvertrouwen. Hierin had MPH en zijn staf een handje in maar dit valt hun ook weer niet te kwalijk te nemen want als sporter ga je voor alle prijzen. Alleen in de weken van en voor Vilarreal is de motor een beetje opgeblazen. Jongens zoals Chadli en Luuk de Jong hadden gewoon wat vaker ernaast gezet moeten worden om ze op tijd weer te prikkelen.
    Over Janko moeten ze bij Twente ook maar eens flink nadenken. Pakweg een Amoah, Juncker had dit jaar Twente veel meer rendement opgeleverd. Mochten we Janko kunnen slijten dan zou een extra stand in voor in de spits zoals Bulyikin van Den Haag niet misstaan.

    Het is heerlijk om hierover na te denken;
    Theo naar Ajax met de gevolgen nadien ?
    Willem Janssen hebben wij gelukkig al.
    Cornelissen van Utrecht is niet verkeerd als extra.
    Tiendalli zijn zelfvertrouwen is aangetast maar toch een betere verdediger dan een Buysse/ Rosales.

    Verhoek van Den haag
    Boelyikin van Den Haag.
    Roorda is bijna een must als je een speler zoekt binnen de landsgrenzen.
    Leroy Fer heb ik het idee dat Twente en hij al een tijd met elkaar flirten en Fer wacht net als Theo steeds maar af.
    Wijnaldum onherroepelijk halen indien Ruiz daadwerkelijk vertrekt.

    Tja en dan zullen er spelers doorkomen van Man. United maar dat vind ik voorlopig een grappige/ontastbare grabbelton.

    Dit was Technische Dirk die op een lekkere hete zomer wacht.

      /   Beantwoorden  / 
    1. jassen

      haha, je hebt wel gelijk. Theo denkt aan zichzelf en in principe heeft hij daar natuurlijk gelijk in. Vind het persoonlijk moeilijk te verkroppen dat een van onze beste spelers naar een niet heel geliefde concurrent gaat. We hebben zeker een bredere selectie nodig. Op dit moment hebben we Willen en Brama als basisspelers voor het middenveld ( Theo vertrekt ) Daar moet zeker een klasbak voor teruggehaald worden en dan nog een goede erbij zodat we 2 sterke reserves hebben. ( Landzaat en Roorda/Toornstra) Denk dat we ook veel behoefte hebben aan een voetballende verdediger. Iemand die kan inschuiven en de voetballende mogelijkheden heeft om een man meer te creeren op het middenveld. Misschien kunnen we van Brama een CV maken :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Technische Dirk

        Brama is te klein voor een CV (centrale verdediger) :-)

          /   Beantwoorden  / 
        1. jassen

          Puyol is ook niet te klein. Epi was ook niet groot :) Douglas is een sterke kerel, die is voor de kopduels. Denk dat we erg de behoefte hebben aan de voetballende verdediger. Brama opperen was slechts gedeeltelijk serieus bedoeld :)

            /   Beantwoorden  / 
  16. twentemax

    Ik vind het niks als spelers van Twente naar Ajax gaan. Laat Theo mooi naar Duitsland vertrekken of zorgen dat zijn Vitesse met al die buitenlandse poen kampioen van Nederland wordt. Ik vind Theo een supermooie speler, maar vindt ook dat hij als hij het zo gezien heeft bij Twente maar moet gaan! Laat Twente maar investeren in power op het veld en zorgen dat we volgend jaar weer zo goed draaien als dit jaar! En Ajax kan wel denken dat ze nu kampioen zijn maar pas op wij komen altijd terug!! En zeker Twente is een topclub en zal dit ook blijven! Trots op onze mooie club en zn supporters!

      /   Beantwoorden  / 
  17. Tim

    Hadden we niet de zelfde vraag toen perez, elia, engelaar, el hamadi, arnoutovic, braafheid, ronnie stam, stoch, wieleart en n’kufo weg ginggen? En fred rutten, erik ten hag en steve mcclaren? Nee hoor voor elke speler en/of trainer die vertrekt staat er binnen no-time een nieuwe op. Wanneer Twente 10 jongen als chadli haalt voor twee ton en er breken er maar 2 door, kun je de kosten van de andere 8 al drukken en hou je een leuk bedrag over.

      /   Beantwoorden  / 
  18. twenteforever

    laat theo maar mooi gaan . je kunt spelers die weg willen niet tegenhouden .als hij dan toch naar ajax wil snijd die club zich gloeiend in de vingers . ik garandeer je voor 100procent dat ze er spijt van krijgen .als je na zon belangrijke wedstrijd je medespelers afzeikt i.p.v ook jezelf een spiegel voor te houden rest er voor mij maar een ding aufwiedersehen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Technische Dirk

      ik vind het prima dat Theo kritiek heeft en baalt. Niets mis mee. Tis toch einden van het seizoen en vergeet niet “wij hebben het kampioensschap verspeeld” niet zo maar een lullig wedstrijdje. Theo was ook niet 100 % , maar er waren een stel bij die waren niets.

        /   Beantwoorden  / 
  19. tukkerwolf

    Het is elk jaar hetzelfde lied. Er gaan spelers en er komennieuwe bij. Sommige doen het goed en sommige minder. Vind wel dat Janko en rosales goede aankopen zijn. Rosales kan straks ook half of op de plek van ruiz spelen. Hij geeft d eballen voor die janko er in kopt. Het is een actieve en aanvallende speler die niet bang is voor een duel. Helaas verdedigend af en toe iets minder.

    Janko is een echte professional en heeft ondanks veel blessureleed veel goals gemaakt, Houden dus!

    Wat Janssen betreft ik zou zeeeer teleurgesteld zijn als hij enkel voor het geld naar ajax zou gaan. Laat hem wachten op een duitse ploeg vlak over de grens. HSV, Schalke, Werder en Dormund zijn allemaal ploegen waar hij zou passen.

    We zullen het de komende tijd wel weer merken. feit is dat ze eind juli een team moeten hebben dat mee kan in de voorronde championsleague. Die moeten we namelijk wel binnen komen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      laat twente Eljero Elia weghalen bij hsv .

        /   Beantwoorden  / 
      1. Vestiging Utrecht

        Eens met Rosales op middenveld!

          /   Beantwoorden  / 
  20. henk van

    theo wordt geen uitblinker in amsterdam. financieel is ajax ook niet interessant maarja. qua spel is een Goosens en shone (beide nec) vergelijkbaar. het enige verschil is theo’s gouden linker.
    douglas is ook op te vangen.

      /   Beantwoorden  / 
  21. Mark

    Lijkt me geen verstandige transfer voor Theo! Volgens mij zijn de volgende spelers er sportief ook niet echt op vooruit gegaan met een transfer naar Ajax: Robbie Wielaert, Kennedy Bakırcıoğlu, Sander Boschker…

    Hmm volgens mij waren er nog meer spelers die van FCT naar Ajax gingen? Iemand nog meer namen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      je vergat ff jan vam halst !

        /   Beantwoorden  / 
      1. Sympho

        The best one.. Ronald De Boer..

          /   Beantwoorden  / 
        1. hans

          Piet Schrijvers,

            /   Beantwoorden  / 
          1. twenteforever

            nog meer? rene notten . heini otto . arnold muhren .

              /  
          2. hejadekeu

            Arnold Mühren kwamm uit de jeugd van ajax naar twente en ging aan
            het eind van z’n imposante carriere (ipswich town en man. united)
            pas terug naar ajax en heini otto kwam van fc a’dam en ging daarna
            via england bij fc den haag spelen.
            Overigens een speler die mij nu nog tebinnen schiet …:ron willems.

              /  
          3. twenteforever

            johan zuidema !

              /  
        2. hejadekeu

          Zuidema ging eerst naar nec en toen naar ajax volgens mij.

            /   Beantwoorden  / 
        3. 0049

          RENE NOTTEN (r.i.p)

            /   Beantwoorden  / 
      2. Anton

        Die is er anders wel kampioen bij geworden…

          /   Beantwoorden  / 
        1. Sympho

          Ronald De Boer ewas niet goed genoeg voor Ajax toen. Hij schittererde bij FC Twente en ze haalden hem terug, (how typical) Hadden ze dat niet gedaan dan was FC Twente toen kampioen geworden. Maar goed anyway.. goed opgemerkt Twenteforver.
          Er was er nog een.. spits.. begin jaren ’70. Topscorer. Named Dick, maar zijn volledige naam is me ff ontschoten nu..

            /   Beantwoorden  / 
          1. twenteforever

            van dijk sympho ! maakte toen denk ik 30goals (of meer )werd gelijk weggekocht net al piet schrijvers .toen deed ajax al aan kapot kopen. nu is het moeilijker geworden doordat veel spelers bij ons voor ned .begrippen niet meer te betalen zijn .is maar goed ook .

              /  
          2. lw

            dick van dijk

              /  
          3. Sympho

            Toen ik in bed lag schoot zijn naam me weer te binnen ;)

            *

            Maar nu kan dat niet meer. Een speler van FC Twente naar Ajakkus.
            Dat vloekt gewoon.

              /  
          4. twenteforever

            in die jaren was het vaste prik dat een ajax –een psv -en een feyenoord kwamen om de beste spelers weg te halen bij hun concurrent . het begon eigenlijk met paja samardsic ,feyenoord kocht hem (was toen noodgedwongen ivm liquiditeit twente )van de opbrengst werden piet schrijvers –epi drost -kick van de vall en dick van dijk gekocht .resultaat bekend ; dick van dijk topscoorer piet schrijvers minste doelpunten tegen .allebei naar >>>>>ajax vooral na aanleiding van de 5-1 nederlaag indertijd in het diekman . dit soort uitverkopen ging bijna jaarlijks zo door .nu is het gelukkig bijna finito met koopjesjagen

              /  
          5. Sympho

            Ik ben niet zo jong als je denkt hoor ;)

            *

            En daar noemde je drie spelers zeg.. ;)

            *

            Ik heb me er altijd aan kapot ge-ergerd als er weer een speler van FC T naar een van de top drie ging. Gelukkig is dat nu vrijwel afgelopen. Alhoewel Theo Janssen in een ajakkssss shirt te zien gaat me wel veels te ver. Mag ik een teiltje?

              /  
  22. twenteforever

    een verlanglijstje voor het nieuwe seizoen ?

    Verhoek > Toornstra .Fer.WYNALDUM .elia .braafheid .roorda ?
    nog meer suggesties ??laat eens horen ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. ww

      sneijder, van der vaart

        /   Beantwoorden  / 
      1. ww

        oke die was flauw! Sorry

          /   Beantwoorden  / 
    2. ww

      schone, vormer, strootman, mertens, narsingh, assaidi, beerens

        /   Beantwoorden  / 
    3. Ohmen

      Stoch

        /   Beantwoorden  / 
    4. 0049

      De meeste van ons denken alleen maar aan middenvelders en aanvallers. Stuk of 3 GOEDE BACKS GRAAG, A.U.B., PLEASE !!!!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. frank

        rosales, cornellisse, buysse, kuiper heb je al…. tiendalli zou ik toch nog graag zien verlengen… moeten ze toch wel uit zien te komen lijkt me?

          /   Beantwoorden  / 
        1. 0049

          Van deze opties vallen Rosales en Buysse al af. Komen simpelweg tekort. Cornelisse moeten we nog maar afwachten. Dat is 1 jaartje als stand-in en dan is het einde oefening met die knaap. Mijn voorkeur gaat ook uit naar Kuipertje en Tientiendalli, maar dan nog is het erg magertjes allemaal, plus dat we maar moeten afwachten hoelang Kuipertje het volhoudt….

            /   Beantwoorden  / 
      2. ww

        leugers, bannink

          /   Beantwoorden  / 
        1. twenteforever

          ik zie echt niet wat we met leugers moeten .bannink eerst maar weer proberen te verhuren . deze jongens passen beter bij bv graafschap –vvv –

            /   Beantwoorden  / 
    5. RED 666

      mijn buurman

        /   Beantwoorden  / 
  23. nfear

    Als Theo Janssen naar Ajax gaat dan zie ik hem echt als een verrader aan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. hans

      Theo is een wolf in schaapskleren,eerst doen alsof je zo Anti Ajakkes bent,en nu tonen ze belangstelling voor hem,en nou staat hij er open voor,zoiets doe je niet Theo.
      Ajax of Psv was toch geen vooruitgang,dit waren zijn eigen woorden.
      Het is dus weer een geldkwestie.

        /   Beantwoorden  / 
  24. Mike

    Als Theo naar Ajax gaat is het einde carriere! Dat zou ik hem niet gunnen. Hij moet niet vergeten dat de omstandigheden bij Twente hem hebben geholpen met wie hij nu is. Ajax is een kille club met supporters die hun club alleen steunen in goede tijden. De helft daarvan weet niet eens waar Amsterdam ligt.

      /   Beantwoorden  / 
  25. Sympho

    Dit was Theo’s top jaar. Dat kan alleen nog maar minder worden.
    Zou ie naar Ajax gaan, (bahh) zou ik ze wel lekker extra laten betalen.
    Zo zijn we ook wel weer. eheh

      /   Beantwoorden  / 
  26. Sympho

    En ja, FC Twente kan zekers wel een topclub blijven.
    De structuur is de beste van Nederland. Maar succes is niet te koop, een beetje flow en geluk moet je ook mee hebben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. hejadekeu

      Ben het niet altijd met je eens Sympho maar nu sla je spijker wel
      op z’n kop.Wat ik hier overigens nog aan toe wil voegen is dat je
      spelers moet nemen die op de één of andere mannier nog wat te bewijzen hebben uit bv. rancune zie bv Kenneth Perez of Blaise ‘N Kufo.

        /   Beantwoorden  / 
      1. hejadekeu

        Wil nog even toevoegen :waarom niet el hamdaoui in een ruil betrekken, zeker een rancuneuze speler hahaha, vervolgens op de roda mannier gaan spelen (maar dan beter en mooier) en je hebt een
        doelpuntenmachine in huis met luuk de jong,willem janssen en el hamdaoui en de backups bajrami en janko.

          /   Beantwoorden  / 
    2. hejadekeu

      Oh ja, de komende 15 jaar blijft twente zeker een topclub in nederland en voor mij de rest van m’n leven.
      COME ON TWENTE ENSCHEDEEEEEEEEEEEEEE.

        /   Beantwoorden  / 
  27. Ohmen

    Krijg een beetje een wrange smaak van Jansen…na zondag. En dan ook nog afgeven op zijn ploeggenoten. Waren er al gesprekken gaande tussen 020 en Theo?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Gezien zijn inzet, woede, teleurstelling: nee!

        /   Beantwoorden  / 
  28. 0049

    Wat een gezeik over Theo Janssen zeg. Wacht nu maar eens rustig af wat hij gaat doen. En v.w.b. afgelopen zondag had hij gelijk. Velen gaven niet thuis in DE wedstrijd van het jaar! Ik vind dat hij wel wat meer respect verdient! Een wolf in schaapkleren lees ik zelfs al. Die persoon zal ook vast wel niet gejuicht hebben na al die prachtige goals van Theo de laatste tijd. Zoja, dan ben je zelf een wolf in schaapkleren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      qua voetballer is theo top !denk dat het meer in de mens theo zit
      . tzt komt de waarheid wel los.

        /   Beantwoorden  / 
  29. vvv

    Ik denk dat de (verkeerde) media op dit moment proberen nog wat extra zout in de wonden te strooien van Twente.Aan de andere kant zal Theo nooit beter worden dan dit seizoen, dus laat m lekker gaan.Zijn levensstijl, nou ja stijl..sloopt hem de komende tijd alleen maar meer. Kijk een jongen als Landzaat is altijd zuinig op zichzelf geweest en dat zie je op latere leeftijd terug.Theo heeft alles in zich om een soort George Best te worden, ook niet misselijk, maar we weten wel hoe het met m afliep.Toch….
    Nou en Douglas heeft mijns inziens geen enkele baat bij die telkens overkomende zieleknijper uit Engeland. Die gaat straks nog vaker komen. Zou het maar niet doen Twente, zie afgelopen zondag.Aan de andere kant zullen we ook weer realistisch moeten zijn. PSV raakte Affelay kwijt en Ajax Suares en Emanuelson terwijl Twente niemand hoefde te laten gaan.Als Ruiz niet geblesseerd was geraakt was ie misschien wel weg gegaan. Nou dat alleen had al punten gekost tegen Feyenoord en PSV.Met andere woorden we hadden dus eigenlijk gewoon kampioen moeten zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  30. Technische Dirk

    Theo is hot ! Alles gewonnen in Nederland. Theo heeft de gouden schoen. Dat hij zijn status wil gaan verzilveren begrijp ik prima. Als het naar Ajax moet dan maar naar Ajax. Ik denk ook dat Theo verstandig is want die kan ook bij heel veel clubs in het buitenland terecht. Theo ik sta achter je, ik heb waanzinnig genoten van je, je bent enorm gematst tijdens de schorsing van vorig jaar doordat je medespelers de kampioensdroom in leven liet.
    Theo je bent nog niet weg, ik zou graag willen dat je bleef maar je kent je iegen marktwaarde en je bent voor mij absoluut een meneer. Voor mij mocht je zeker teleurgesteld zijn in je medespelers. Jij was zondag ook niet top en je ergerde je teveel.
    Kerel jouw knallen en goals, heerlijk !!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      hemel theo nou niet te veel op dirk , als voetballer heeft hij het goed gedaan ,maar als fatsoenlijk mens heb ik twijfels .er zijn bepaalde dingen gebeurt die ongetwijfeld straks boven water komen .ik heb net zoalsjij gejuicht als hij weer scoorde ! maar ik heb hem ook soms vervloekt door zn stomme streken waarvan er meer zijn dan jij denk ik weet van heb .zijn zaakwaarnemer geeft ook aan dat er dievers zeer moet zijn .twente moet hem snel verkopen we moeten rust hebben en geen onrust daar is niemand mee gebaat.

        /   Beantwoorden  / 
  31. m

    Laat twente eerst zorgen dat ze een aantal spelers kwijt raken: Janko/Rosales/Buysse/Bahrami/Bruggink/Onyewu niet verlengen of douglas moet vertrekken

    Terug halen: Schone of Bruyne, Verhoek, Tiendali behouden, Boelyikin(goedkope optie)standin voor luuk, Roorda of Fer

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      als je een speler als verhoek aan je selectie toevoegd heb je juist meer aan janko grapjas! dan worden zijn 14 doelpunten er 25 ;)

        /   Beantwoorden  / 
  32. Trike r

    Twente moet halen:
    Schone, Roorda (voor vertrek Theo) met Brama er Landzaat erbij heb je dan een uitgebalanceerd middenveld.
    Chadli, Janko en de Jong blijven, Ruiz waarschijnlijk weg, op dat moment wellicht Assaidi aantrekken
    Kuiper volgende jaar weer fit, er moet sowieso nog wel een sterke rechtsback bijkomen (met Cornelisse erbij hebben we genoeg linksbacks), SVP dus een goede rechtsback!!!! :D

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      cornellisse is zijn hele leven al rechtsback.. hoe bedoel je dat?

        /   Beantwoorden  / 
  33. fctd

    Wat maakt iedereen zich druk, volgend jaar zijn we 100% verzekerd van Janssen! Deze Janssen heet dan wel Willem, maar heeft zeker dezelfde kwaliteiten als Theo. Als hij goed opgeleid wordt, wordt Willem zeker zo goed als Theo.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martijn

      Absoluut!

        /   Beantwoorden  / 
  34. phenix

    word een zware zomer,nu al de kriebels,als janssen naar ajax gaat dan zeg ik AJU en ik hoop dat tie dan veel te zwaar terug komt van vakantie en nog meer gaat roken zuipen en snel geblesseerd raakt. maar nu even serieus,een topclub moeten we nog steeds worden,als we volgend jaar nou weer boven psv of ajax eindigen dan kunnen we spreken van top,al t andere is tob,we zullen zien

      /   Beantwoorden  / 
  35. Jaap

    Off Topic:
    Waarom wordt Jan van Halst de wacht niet eens aangezegd?
    Als je als commercieel directeur voorspeld dat je eigen club met 3-0 verliest, ben je dan nog wel geloofwaardig?

      /   Beantwoorden  / 
    1. fctd

      Hij zat er anders maar 1 goal naast….

        /   Beantwoorden  / 
      1. Sympho

        Ja, maar dat doe je niet. That’s a no go. (niet voor zo’n wedstrijd)

          /   Beantwoorden  / 
  36. 0049

    Willen jullie voor de aardigheid op de Vi-site de ingezonden Lezerscollumn is lezen met de titel “Pikorde is eindelijk weer hersteld” en dan graag jullie reacties……

      /   Beantwoorden  / 
    1. Prince

      Ik moet altijd lachen om provincialen (uit Deurne bijvoorbeeld), die zich graag associeren met de hoofdstad. Deze column bevat uitsluitend supporterspraat en veel pogingen reacties uit te lokken. Hier inhoudelijk op reageren lijkt mij zinloos.

        /   Beantwoorden  / 
  37. Marco

    Tuurlijk blijft Twente een top club!
    Dat is het al 3/4 jaar!
    Na dat Elia en Arnoutovic weg gingen dacht ook iedereen dat Twente als pudding in elkaar zakte!
    Moet eens zien jaar later werd Fc Twente kampioen!
    Fc Twente zal altijd spelers weg kopen van kleine clubs die zich ontpoppen tot echte profs kijk naar Elia en De jong!
    Trouwens vorig jaar verloor Twente Stoch-Stam en Tioté kijk waar we nu staan 2e met vCL we hadden zeker de landstitel voor de 2e keer kunnen pakken als we geen day-off hadden!
    Roorda w.Jansen-Douplan lijkt mee goede aankopen.
    En vergeet niet we werken samen met Manchester utd dat betekent dat we ook elke keer wat jonge braziliaantjes krijgen waar wel wat goud tussen zit.

      /   Beantwoorden  / 
  38. Red Alert

    Janssen is goed en die z’n mond niet op de verkeerde plaats heeft, Janssen werd nog beter > en was niet meer te houden. Want een speler die loopt te blazen en ook nog top prestatie levert , daar heeft de buiten wereld niets mee. Er is er maar 1 die deze mentaliteit verafschuwd en dat is meneer Munsterman. Meneer Munsterman krijgt Theo niet klein omdat de hele voetbal-wereld er bovenop zit. Nu Joop zijn verbale concurrent niet de baas kan is verkoop de beste optie. Maar beste Joop , je kunt wel nagaan dat 3 Mil. een lachertje is. Terwijl Ajax zulke spelers van de hand doet voor minimaal 8 Mil. Ruiz mag voor een mondelinge afspraak met de voorzitter ook voor een vlutbedrag weg. Terwijl zulke spelers bij PSV of Ajax voor de hoofdprijs vertrekken. Als je bij de Nederlandse TOP wilt horen dan wordt het ook tijd om TOP bedragen te vragen!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. ww

      ik ben het met je eens. De gelimiteerde transfersommen zijn er om de salarissen van spelers laag te kunnen houden. Twente kon niet anders door de relatief beperkte middelen. Inmiddels gaat Twente naar 45-50 miljoen struktureel per jaar (zonder evt CL/EL inkomsten), maw de gelimiteerde transfersommen zijn niet meer nodig lijkt me.

        /   Beantwoorden  / 
  39. Jan

    Ha ik heb vanmiddag een reactie geprobeerd te plaatsen op een artikel in de Telegraaf over het kampioenschap van Ajax. Met daarin de opmerking dat gezien de arrogante reacties vd Ajax fans ( “we worden komend jr weer kampioen en komen ver in de CL en we zijn totaal de besten van Ned”) weer aangeeft waarom er in Ned zoveel mensen anti Ajax zijn. Zo goed waren ze nou ook niet dit jaar.
    Krijg de mededeling van de Telegraaf dat mijn reactie niet wordt geplaatst. Kun je zien wat een censuur deze krant toepast en alleen maar pro Ajax geluiden wil horen. Voor mij nooit meer een Telegraaf abonnement (= Johan Cruijff krantje).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Red Alert

      Beste @Jan. Ik heb precies hetzelfde daar meegemaakt.Ik noemde de mensen van de Telegraaf een onproffesionele kleuterige Redactie i.v.m.de kinderachtige collum van hun : Of Ruiz niet geschorst moest worden wegens zijn elleboogstoot tijdens de bekerfinale ????. Met de hoop dat meneer Ruiz als nog geschorst zou worden terwijl scheidsrechter Blom al lang had duidelijk gemaakt dat in zijn beslissing er absoluut geen elleboog van te maken was. Mijn woorden “onproffesionele of kleuterige” was voor de telegraaf al aanleiding deze tekst niet te plaatsen. Dus beste Jan , ik kan jouw woede wel begrijpen.

        /   Beantwoorden  / 
  40. HB

    pffffff, wat een gedoe om janssen, vergeet niet dat de FCT de laatste jaren goed heeft gescout en ingekocht. De FCT is echt niet gek geworden, heb vertrouwen en je zult zien dat we aankomend seizoen wederom een goed team hebben. Ik hoor niemand over de samenwerking met MAN United…er komt nog genoeg los en mocht Theo voor 020 gaan spelen; vergeet niet wat Theo voor ons betekend heeft, blijf als een echte Tukker Trots op Theo.

      /   Beantwoorden  / 
    1. lubs

      Kan me niet voorstellen dat Joop M. allen al praat met 020 over Janssen, laat m in godsnaam dan maar transfervrij vertrekken na t buitenland, alles beter als 020!!

        /   Beantwoorden  / 
    2. twenteforever

      IN alle commotie over afgelopen zondag en het gedoe rond theo .j .
      vergeten we i.d.d wat er nog kan gebeuren .
      manchester united als partner ++super gevoel erover .
      hopelijk krijgen we zoveel van die goeie braziliaantjes van de engelsen dat we straks in ieder geval qua voetbal weer boven in mee doen voor de hoofdprijs .

        /   Beantwoorden  / 
  41. Jaja vak s

    Ook groot in de media: we zijn met alleen maar eigen jeugd kampioen geworden. Komt ie he. Suarez, El Hamdaoui, De Zeeuw , atouba, oleguer, ooijer, enoh, boilessen, erikssen, sulejmani, verhoeven (hahahaha) en Cvitanic. Eigen jeugd mijn kont. Jullie zijn de terechte kampioen met jullie fantastisch seizoen. Groeten een fanatieke Feyenoorder.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Red Alert

      Mensen die nog steeds de telegraaf kopen : Beseffen jullie wel eens dat 30% wat de telegraaf schrijft gelogen is!!!!! Ik zou zeggen >>>>OPZEGGEN<<<<

        /   Beantwoorden  / 
      1. twenteforever

        rooie je zegt 30 procent?? pff maak er als ze het over Twente hebben maar 50 procent van .maar ja deze krant heeft van vroeger uit al een kwalijke reputatie .wat die censuur betreft ben ik het ook met je eens ,zo gauw je iets ten nadele van ajax zegt is het hopla eraf !kutkrant .ook nog een pvda lijfblad zo links als de pest !brrr

          /   Beantwoorden  / 
        1. Red Alert

          Sorry, ik bedoel 50%. De eerste beste verkoper van De Telegraaf die bij mij op de stoep staat of probeert mij die kut-krant in de stadte verkopen ziet de vierde ster tussen z’n ogen. Het is net wat @Twentemax zo prachtig verwoorde : Wat zegt een vader tegen z’n zoon als die vorig jaar nog de held van de Veste in het Twente shirt ziet spelen en straks in zo’n vies rottend ajakkus shirt ziet spelen ? Jezus God > dat dit mogelijk is > Theo naar de concurrent, het is net een reclame-stunt-uitverkoop van een beddenspeciaalzaak op een meubelboulevard in Nederland.

            /   Beantwoorden  / 
          1. twenteforever

            maat ,ik ga er maar weer van uit dat vriend joop straks weer met goede versterkingen op de proppen komt .misschien zitten er straks van man .united wel enkele toppertjes tussen .type miachi bedoel ik of type stoch .het is wel duidelijk dat er goede versterkingen moeten komen .er zijn me een paar echt tegengevallen .

              /  
          2. Red Alert

            “The Match”in de Arena…..toen zijn er bij mij genoeg spelers door de mand gevallen. Toen > die 90 minuten hadden ze er moeten staan. Maar sommige leken wel op hun tandvlees te lopen, ze waren naar mijn inziens op = moe . Het is nu gespeeld . En ik verwacht het nieuwe seizoen veel van Willem Janssen. En ik hoop dat wederom Janko op zal staan. Ik hoop wat je zegt wat waar is, dat Joop & de technische staf weer zo’n topper binnen zullen hallen. Maar Fuck de gelimiteerde transferclausule en Fuck ajax. Doe ons Theo dan maar 1 Mil extra voor de overgang naar Jordania. Maar nooit laten gaan naar die pisvlekken/graftakken.

              /  
  42. jordy

    Kan Twente Jansen niet ruilen voor Diego bij Wolfsburg, of is dat gek gedacht. Iedereen blij :p al weet ik niet of Diego dat zou willen.

    Weet wel dat Wolfsburg van hem af wil.

    @topic vraag, denk wel dat Twente stabiel blijft gewoon een goede aanvallende mid halen en eventueel een goede spits inplaats van Janken xD De jong is top maar je hebt er nog 1 nodig om kampioen te worden

      /   Beantwoorden  / 
  43. Ron

    Jaja vak ‘s… Wat jij zegt heeft niemand beweerd!! Je kan nooit alles uit eigen jeugd halen, maar Ajax is daarin wel veruit de nr. 1!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Sympho

      WAS de nr 1. Verleden tijd..

        /   Beantwoorden  / 
    2. vvv

      Zit ik er ver naast als ik zeg dat Feyenoord de nr 1 is als het om eigen jeugd gaat.De Vrij, Fer, Wijnaldum, Biseswar, Leerdam,Castaignos, Mokotjho, en dan ben ik van een paar de namen kwijt, zoals Cabral en Martins Indi of nog een paar namen…

        /   Beantwoorden  / 
  44. Jaja vak s

    @Ron overdrijven is ook een vak zet je brilletje eens af joh.

      /   Beantwoorden  / 
  45. twentemax

    Het is wat! Hoe ga ik mn kids uitleggen dat hun held, Theo Janssen, straks misschien voor ajax voetbalt?????? Dit is gewoon niet uit te leggen voor de kleine supporters! Maar ja….aan de andere kant zo leren ze wel snel dat alles om poen draait en niet om liefde voor een club.Dat wordt nog een drama om je clubheld over een paar maand in de arena tegen te komen in een ajax shirt. Dit is gewoon niet te vatten en mag gewoon niet.Theo denk na! ga naar schalke of hsv maar niet naar die Amsterdamse Barend en Barend en Froger enz. kliek. Bah, ik wordt er misselijk van. En hopen dat de Twente scouts werkelijk power erbij halen want anders wordt het weer Ajax kliek wat de klok luidt! Afschuwelijk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Technische Dirk

      Als we deze maanden doorgroeien (Roorda / Bulyikin/ Fer / Verhoek etc.) dan winnen wij ook van Ajax met een Theo Janssen in hun gelederen. Wij hebben dan onze eigen Janssen (Willem).

        /   Beantwoorden  / 
    2. HB

      ik heb in januari een engelse bulldog van 20 weken die vernoemd is naar theo janssen…ook lastig nu

        /   Beantwoorden  / 
  46. robin

    landzaat kwam niet sterk over dit seizoen voor de laatste wedstrijd tegen ajax dacht ik al wat hij hier deed, hij verspeeld telkens de bal, rosales was in het begin ook niet sterk maar wordt wel beter ik denk dat rosales juist veel potentie heeft,ruiz moeten ze een keer op de bank zetten dat hij ervoor wil vechten want dat mis ik bij hem of lijkt dat zo??

      /   Beantwoorden  / 
  47. Ron

    Jaja vak ‘s. Zeg het maar… Waar of wat overdrijf ik??

      /   Beantwoorden  / 
  48. Ron

    Wat vinden jullie van Steve de Ridder??? Is dat niet wat voor fc Twente!? Ik denk dat ie erg veel potentie heeft

      /   Beantwoorden  / 
  49. Bj

    Ik mis scorend vermogen en goede backs die naast hun aanvallende kwaliteiten in de eerste plaats goed kunnen verdedigen. Conclusie: een spits erbij die garant staat voor 25 doelpunten (El Hamdaoui?) en een fitte Nicky Kuiper links achter. Willem Janssen kan moeiteloos de rol van Theo invullen. Je zult zien dat het middenveld met Willem veel dynamischer wordt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Miura

      Laat El Hamdaoui alsjeblieft lekker in de woestijn voetballen ofzo! Qatar dus.

        /   Beantwoorden  / 
  50. warco

    Doe een beetje normaal man !

      /   Beantwoorden  / 
  51. I.O.

    Ben je dronken of zo idioot. Besef je wel hoe pijnlijk zo’n opmerking kan zijn? Dit is een open webside, iedereen kan dit lezen. Jij bent geen fan.
    Ik maak als FC Twente fan excusses voor deze idioot,helaas zitten ze overal.

      /   Beantwoorden  / 
  52. Mia

    Ik hoop dat jou overkomt wat je andere mensen toewenst.

      /   Beantwoorden  / 
    1. I.O.

      Kom op zeg dit wens je niemand toe ook niet een idioot.

        /   Beantwoorden  / 
  53. twenteforever

    JACK VERWIJDER SVP DEZE GEK .dit kan echt niet .ook excuus van een echte twentesupporter .

      /   Beantwoorden  / 
  54. Ron

    Lekker niveau

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      Dit soort idioten kom je overal tegen .ik ga er vanuit dat onze blogbeheerder dit snel oplost .een ip ban is de oplossing .

        /   Beantwoorden  / 
  55. Wim B

    Nogmaals: Spelers zijn Passanten en supporters NIET. Dat zit in hun DNA. We hebben 3 jaar lang genoten van Theo. Nu weer een andere, bijv. Willem Janssen. We moeten kracht hebben op het middenveld, eenb Cheik bijv. Misschien kunnen we Diarra huren van Real?

      /   Beantwoorden  / 
  56. Sympho

    (het is al gedelete dus jullie reacties maken geen sense meer lol)

      /   Beantwoorden  / 
  57. Sympho

    (het is al gedelete dus jullie reacties maken geen sense meer lol)

      /   Beantwoorden  / 
  58. Sympho

    het is al gedelete dus jullie reacties maken geen sense meer lol

      /   Beantwoorden  / 
  59. twenteforever

    thxs JACK .!

      /   Beantwoorden  / 
  60. Sympho

    Op een of andere manier gingen mijn psots een beetje raar en dubbel daarnet. Sorry about that,

      /   Beantwoorden  / 
  61. vvv

    Zit ik er ver naast als ik zeg dat Feyenoord de nr 1 is als het om eigen jeugd gaat.De Vrij, Fer, Wijnaldum, Biseswar, Leerdam,Castaignos, Mokotjho, en dan ben ik van een paar de namen kwijt, zoals Cabral en Martins Indi of nog een paar namen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. twenteforever

      ne je zit aardig goed .feyenoord heeft er trouwens nog veel meer lopen kijk maar eens op hun site .allemaal rond de 17 jaar /.

        /   Beantwoorden  / 
  62. Frank Heinen

    FC Twente is nooit een topclub geweest. Er is meer voor nodig dan een titel en een bekertje om je een topclub te mogen noemen. Om een topclub of -team te zijn zijn meerdere prijzen een eerste vereiste. De slappe, beschamende wijze waarop het team de wedstrijd van zondag aanvatte maakt duidelijk dat Twente nog lichtjaren verwijderd is van het niveau dat je zou kunnen associeren met topvoetbal. Ook een speler als Bryan Ruiz heeft dit jaar aangetoond totaal ongeschikt te zijn voor de absolute top. Maakt niet uit hoe goed je kunt voetballen, een echte topper (Zidane, Maradona, Rooney, Messi) staat vooral op als de druk het grootst is. Ruiz, net zoals bijna heel Twente, bezweek op het beslissende moment onder de druk. Het begon al met die penalty tegen Roda. Als hij die fatsoenlijk neemt was Twente al met een geruststellendere voorsprong begonnen aan de eindfase van het seizoen. Bovendien miste Ruiz zowel in de bekerfinale als de laatste competitiewedstrijden meerdere opgelegde kansen. Kortom, als je de betere ploeg bent (ik vind Twente als team nog altijd beter en completer dan Ajax), maar vervolgens zo slap en angstig de allesbeslissende wedstrijd ingaat, dan ben je geen topclub. Een topclub hoort een zeker onoverwinnelijkheid uit te stralen, iets dat ik bij Twente volledig mis.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Sympho

      Gut.. daar komt Truus ook nog om de hoek kijken..

        /   Beantwoorden  / 
      1. twenteforever

        nee joh geen truus ,een kruising tussen barend en derksen . wat een negativo ! zal een supp.zijn van barca of real of??ajax ???

          /   Beantwoorden  / 
        1. Sympho

          Was op bezoek bij Ping Pong dit weekend die gast.En was vervolgens zijn goudvis vergeten. Niet op reageren.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Frank Heinen

            Waarom niet reageren? Omdat jullie geen inhoudelijke argumenten hebben om mijn stellingen te weerleggen? Nee, blijf maar lekker kritiekloos jullie falende spelersgroep steunen…

              /  
        2. Frank Heinen

          Ik ben geen negativo, maar constateer gewoon wat ik zie. Uiteraard helpt het dat ik niet echt verknocht ben aan een specifieke club waardoor ik redelijk neutraal naar het voetbal kijk. Clubliefde maakt nu eenmaal blind. Ik had Twente trouwens de titel meer gegund dan Ajax, want dat is nu net zo’n beetje de enige club waar ik een hekel aan heb. En ja, uiteraard ben ik ook wel een beetje fan van Barcelona. Iedereen die dit niet is, is gewoon niet objectief of heeft geen verstand van het spelletje. Ik constateer alleen dat Twente zich (nog) niet de status van topclub mag aanmeten omdat de club pas een paar jaar bovenin meedraait, nog amper prijzen heeft gewonnen en op het ultieme moment (afgelopen zondag) hopeloos heeft gefaald. Vergeet bovendien de oorwassing tegen Villareal niet. Tegen het eigen tweede team heeft Villareal nog meer moeite. Dat jullie misschien te verblind zijn door clubliefde om deze objectieve constateringen te kunnen maken is niet mijn schuld…

            /   Beantwoorden  / 
          1. Frank Heinen

            Villarreal natuurlijk…

              /  
          2. twenteforever

            nou wij hebbn echt wel kritiek op de spelersgroep !lees dan de diverse comments maar door .we kruipen niemand in zn hol .als het slecht is is het slecht.maar je kunt ook zoals jij nu doet alles tot de grond toe afbranden . of datnou de juiste manier is ?? denk het niet! een echte twentefan blijft achter zn club staan ,geeft natuurlijk zn mening !maar genadeloos afzeiken ??

              /  
          3. Frank Heinen

            Op zich heb je wel een punt. Het was zeker niet alleen kommer en kwel bij Twente dit seizoen. In de competitie en CL hebben ze best een aantal aardige wedstrijden gespeeld. Maar het gaat me om de kop boven het artikel: blijft Twente een topclub? Mijns inziens heeft Twente gewoon (nog) te weinig gepresteerd om zich daadwerkelijk een topclub te mogen noemen. Ajax en PSV mogen zich wat mij betreft momenteel ook geen echte topclubs noemen, maar maken op basis van hun verleden wel iets meer aanspraak op dit predikaat dan Twente. En mijn posts zijn echt niet bedoeld om een negatief beeld te schetsen van FC Twente, want ik vind het gewoon een sympathieke club die een goed beleid voert. Ik vind alleen dat een club met een karig gevulde prijzenkast die het op het beslissende moment volledig laat afweten vooralsnog niet als een topclub afgeschilderd kan worden.

              /  
  63. edwin

    Waarom werkt Fc Twente nog steeds met clausules die hun zelf de das om doen. Hebben ze daar in het management niets geleerd de afgelopen jaren. De hele club groeit, maar een paar juristen zitten nog steeds te slapen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Sympho

      Ik denk dat ze soms gewoon niet anders kunnen..

        /   Beantwoorden  / 
    2. hahaha

      Omdat sommige spelers anders helemaal niet bijtekenen of naar je club komen. Zo was Ruiz ook niet gekomen zonder gelimiteerde transfersom.

        /   Beantwoorden  / 
    3. ww

      en het houd de salarissen laag!

        /   Beantwoorden  / 
  64. twentemax

    Voetbal is big busines en clausules hier en daar, het zal wel aan mij liggen, ik ben een oude dame van bijna 50 en dus bijna uit de tijd van Epi. Ik hou van spelers die wel feeling met de club hebben! Ik ga geloof ik maar een Wout Brama fanclub oprichten!

      /   Beantwoorden  / 
  65. Tom

    hij heeft nog zelf gezegt: “psv en ajax spelen als een drol” en “de titelkandidaten zijn dit seizoen allemaal wezen prutsen, vooral ajax” nou, ajax is kampioen en nu wil je er voor het geld heen? dat vergee ik m nooit :S

      /   Beantwoorden  / 
  66. Ron

    Nu heeft ie dat plots wel gezegd?? Hij heeft toch gezegd dat dat ook voor Twente gold???

      /   Beantwoorden  / 
  67. Juuul

    Janssen gaat naar Ajax dat is al zeker. 2 seizoenen.
    Maargoed, FC Twente blijft wel een topclub, aangezien er nu meer topspelers komen melden bij FC Twente.
    Dus jaa, ze blijven een topclub nu, dat Janssen weggaat maakt niks uit.
    Het is een goeie speler, maar niks voor ajax, maar dat maakt niet uit.
    Wij krijgen goeie spelers ervoor terug, het is de vraag: Ajax wordt versterkt door Janssen, maar wij worden daardoor nog meer versterkt door spelers die zich komen meldden bij FC Twente omdat Janssen weggaat, ze gunnen het FC Twente meer. Dus zou Ajax dan werkelijk sterker zijn dan FC Twente of niet?
    Ik heb er een hard hoofd in voor Ajax.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.