Vermist: zwaaivlaggen

Een opmerkelijk bericht deze week op de website van de supportersvereniging Vak P. Niet een paar, maar honderden zwaaivlaggen zijn na de wedstrijd tegen Schalke 04 mee naar huis genomen door tweede rang ring supporters. Het dikgedrukte dreigement van Vak P luidt dat wanneer niet voldoende vlaggen zouden worden ingeleverd rond de thuiswedstrijd tegen Sparta, er geen sfeeracties meer op de tweede ring gehouden zullen worden. Wij zijn razend benieuwd of en hoeveel vlaggen er zijn teruggebracht.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

61 reacties op “Vermist: zwaaivlaggen

  1. 26

    Dat er mensen lopen die weinig verstand blijken te hebben is duidelijk. Maar om de hele ring 2e rang supporters te noemen vind ik belachelijk! Daar kun je niet over oordelen…2e rangs mafkees;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Forza FCT

      Hé slimmerd, als je goed leest dan richt de persoon zich tot de mensen die de vlaggetjes hebben meegenomen (die weliswaar op de 2e ring zitten)
      Als jij je aangesproken voelt lijkt het mij verstandig dat je het vlaggetje gaat inleveren!

      GOED LEZEN KEREL!

        /   Beantwoorden  / 
    2. joanne

      heej ik vind dat ze het tereg moeten brengen maar niet hele 2 ring zijn mafkezen ben al heel lang supp ga al naar twente vanaf me 6 jaar maar nie iedereen zijn mafkezen alleen ze maken het kapot voor andere die het gedaan hebben zonder dit

        /   Beantwoorden  / 
  2. SJe

    Ik lees hier vaak leuke berichten, maar dit vind ik toch wel zo’n debiel bericht en een debiele actie van Vak-P.

    Je scheert de hele 2e ring over een kamp terwijl ik zie, dat vooral waar ik zit, mensen gewoon meezingen en niet fluiten en geen vlaggetjes meenemen. Dit zijn gewoon een paar rotte appels en ik hoop dat je dat zelf ook wel bedacht had. En dan de 2e ring 2e rangs supporters noemen…laat me niet lachen, alsof als je op de 1e ring zit je meer recht van spreken hebt. En dan vervolgens gaan dreigen met helemaal geen sfeeractie meer op de 2e ring. Nouja, zelf weten hoor, maar ik hoor iedereen lovend over de sfeer sinds de 2e ring en de sfeeracties worden toch wel redelijk mager als die niet meer mee mogen doen…zelf weten…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Repelsteeltje

      SJe, je mag rustig een sfeeractie houden op de 2e ring, maar organiseer en betaal het dan lekker zelf! Ik kan je talloze facturen van Badart Stoffengroothandel uit Enschede laten zien. Die gaan ruim over de € 10.000… Ga vast collecteren zou ik zeggen.

      Groet,

      Penningmeester Vak-P

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jopiejo

        Penningmeester,

        Ik las hieronder een reactie van Erik over het plaatsen van vrije giftenbakken. Ik denk zelf dat dit een goed idee is. Neem het eens in beschouwing, ik denk dat velen bereid zijn een kleine bijdrage te leveren.

          /   Beantwoorden  / 
        1. SJe

          Ben ik het ook helemaal mee eens. Ik zeg ook niets over dat ik het niet eens ben met de mensen die de vlaggen meenemen, of wat dan ook, ik zeg alleen dat ik het een belachelijk bericht vind en dat dit zeker niet de manier is om die mensen te bereiken. Wat hieronder ook al eens gezegd: Veel mensen die naar Schalke gingen zaten niet vaak in het stadion, dus misschien dachten ze dat ze ze zo konden meenemen. Ook werd er gezegd dat het is omgeroepen door de stadionspeaker, alleen heb ik dat zelf niet eens gehoord. Dus je kan wel allemaal bedragen op gaan dreunen, maar je kan ook eens bij jezelf te rade gaan.

            /   Beantwoorden  / 
  3. d

    daar komt nog bij dat grotendeels van de 2e ring vorig jaar ook al in het stadion zat…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Marco

    Erg jammer om je eigen supporters, tweede rangs supporters te noemen..
    Zo’n artikel zegt denk ik meer over jezelf!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jasper S

    Laat ik eventjes heel duidelijk zijn: In die vlaggetjes zitten een aantal uurtjes naaiwerk en ook niet onbelangrijk: geld.

    Nu doen de Ultras er alles aan om een zo groots mogelijke sfeer neer te zetten. Als er dan een paar papsies of mamsies zijn die zo’n dingetje voor zoonlief mee naar huis nemen is misschien tot daar aan toe, maar dat er honderden van die dingen mee worden gesleept om ze vervolgens thuis in te lijsten oid is natuurlijk ronduit belachelijk. Die vlaggetjes zijn gewoon eigendom van de Ultras en worden graag nog een keer gebruikt. Het is dan op z’n zachtst gezegd een beetje lullig als die dingen om wat voor reden dan ook gewoon weggekaaid zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  6. vak316

    beetje zielig…
    maar dat dit gebeurd was niet van te voren in te schatten ?????????
    ook triest om die dingen mee te nemen en wat moet je er mee?
    2e ring zitten voornamelijk mensen van 1e ring vorig jaar dus niet te voorbarig zijn met je uitspraken….

      /   Beantwoorden  / 
  7. Forza FCT

    Wat een reacties van sommige!

    LEZEN en dan mauwen! Men richt zich tegen de personen die het vlaggetje hebben meegenomen en NIET tegen alle supporters van de 2e ring!

    TRIESTE REACTIES!

      /   Beantwoorden  / 
    1. alex

      dat zeg je nu wel maar er wordt gedreigd dat de hele 2de ring dus niet meer wordt betrokken in de sfeer acties door deze rotte appels misschien een tip voor de volgende keer; zet bij afloop van de wedstrijd bij de uitgangen O,P en Q een paar man mee die duidelijk maken dat de atributen binnen het stadion moeten blijven of vermeld dit op de aanplakbiljetten die worden neergehangen bij de ingangen.
      Dus niet zeggen dat we niet moeten mauwen maar denken voor je reageerd lijkt me verstandiger.
      begrijp me niet verkeerd kom nog maar 30jr bij twente maar dit soort opmerkingen stuit menigeen tegen de borst.
      en tot slot laten we met zijn allen de sfeeractie’s doorzetten dat komt de club die hier bekend voor staat alleen maar te goede.
      We never walk alone, toch?

        /   Beantwoorden  / 
  8. rs

    Ik zit welliswaar op de tweede ring maarvoel me niet aangesproken vind gewoon een stelletje knuppels die alles verpesten voor de rest die sfeeracties kosten vak-p +leden veel geld dus laat zien dat je een trouwe supporter bent en breng die vlaggetjes terug ;)

      /   Beantwoorden  / 
  9. 28

    BELACHELIJK! Dit getuigd van geen respect hebben voor onze ULTRA’S die jongens werken zich uit de naad en lappen zich scheel om al deze sfeerattributen voor ONS te regelen.. en wat doet het gros, stelen van zijn eigen tifosi!

    Heb jij ook niet doordacht een vlag meegenomen omdat je deze ook wel leuk zou vinden voor thuis, en zie je nu in dat dit niet netjes is, breng deze dan terug naar de rechtmatige eigenaar VAK-P.

    Ik zou de Ultra’s willen adviseren om bij de volgende wedstrijd te zorgen voor depot bakken waar de supporters de vlaggen alsnog in kunnen terugstoppen, en dit te verkondigen via de Site van Vak P en via de FCTWENTE.NL site!

    Wees trouw en loyaal aan je club en dus ook aan de ULTRA’S en breng je per abuis meegenomen vlag weer mee de eerst volgende wedstrijd!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Wimpie

    Ik zit in 303 maar volgens mij zijn hier geen vlaggen mee genomen. Vindt het jammer dat mensen zo iets meenemen. Hoort gewoon niet. Maar ja er zijn er wat bij die leren het nooit.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Drunk Again

    Ik zag na de wedstrijd een groep van 10 jongens rond de 16 jaar met die vlaggen richting het stadion lopen, de meesten ervan met twee (2!!!!) stuks in hun handen. Ik heb ze er wat van gezegt maar kreeg alleen maar gelach als antwoort.. kansloze jongeren..

      /   Beantwoorden  / 
  12. Marcel

    Laat in het vervolg duidelijk blijken dat het niet de bedoeling is om attributen van sfeeracties mee te nemen naar huis (Dat is het nu trouwens ook al). Maar ga in geen geval supporters van de tweede ring tweede rangs supporters noemen. Ten eerste komt het merendeel van oorsprong uit de eerste ring en ten tweede zijn dit vooral ook mensen met een hart voor Twente die in het verleden geen plek konden bemachtigen in het kleinere stadion. We hebben allemaal hetzelfde doel en dat is het beste voor Twente en de Grolsch Veste met recht de HEL van Enschede te laten zijn door het gezang, gejuich en support van het gehele stadion.
    Het klinkt gewoon ronduit arrogant.
    En hoe kom je erbij dat het bericht zich richt tegen degenen die de vlaggen zouden hebben meegenomen als je dat bedoeld dan moet je in het vervolg ring doorstrepen of gewoon weg laten.
    Als het idd zo veel geld kost ga dan met een petje rond en vraag om een vrijwillige bijdrage.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marcel

      Soms is het beter om eerst de oorspronkelijke bron te lezen i.p.v. direct te reageren op een hierboven geschreven bericht. Als ik dat had gedaan had ik niet eens gereageerd. Het oorspronkelijke bericht op de site van vak P is heel wat genuanceerder dan het bericht hierboven.
      Het bericht hier bovenaan klinkt meer als stemmingmakerij.
      Dus bij deze mij oprechte excuuses.

        /   Beantwoorden  / 
  13. Jasper S

    Volgens mij werd er duidelijk verzocht om die vlaggetjes na YNWA gewoon onder je stoel neer te leggen. Om zowel smijtpartijen te voorkomen als dat ze binnen de Veste bewaard zouden blijven.

    Het gaat niet om een eigen bijdrage van Jan en alleman maar gewoon om het principe dat je er met andermans spullen vandoor gaat.

      /   Beantwoorden  / 
  14. jesse

    twente heeft belangstelling voor hadiour en oper van roda jc

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tim

      Bron?

        /   Beantwoorden  / 
    2. Jos V

      Worden dit soort gasten nu nooit moe van zichzelf?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tim

        Bedoel je mij of die Jesse?

          /   Beantwoorden  / 
  15. jesse

    powel mag weg bij groningen iets voor twente

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tim

      Jantje heeft een huis gekocht in Oldenzaal! Komt hij terug naar Twente of gaat hij stoppen met zijn carriere…?

        /   Beantwoorden  / 
      1. jeff

        volgens mij ben jij ook een gemeenschapsvreter tim ga werken joh

          /   Beantwoorden  / 
        1. Tim

          Verklaar je antwoord?

            /   Beantwoorden  / 
  16. jesse

    bron voetbalzone.roda,sparta,graafschap willen hem ook

      /   Beantwoorden  / 
  17. Sukkel

    Goh wat ben ik schijnbaar een sukkel, eikel, domme lul of wat dan ook. Zonder er verder bij na te denken heb ik dus ook 2 vlaggen “gestolen” tegen Schalke. Sorry, sorry, sorry.
    Volgens mij is het geen dommegeit of iets dergelijks. Mijn idee was: leuk voor m’n kleine jochies thuis! Dat er van alles en nog wat bij komt kijken voor die jongens die de super acties in elkaar zetten heb ik gewoon (en velen onder ons) gewoon niet bij stil gestaan. Maar maak er a.u.b. niet zo’n verschrikkelijk heisa en scheldpartijen van. Gewoon effe niet bij nagedacht. Ik neem ze wel weer mee heren. Een eenvoudige oproep met uitleg van de reden was voor mij ook al voldoende geweest. Zo’n dreigement slaat natuurlijk nergens op. Wie zou ik zijn om mijn club of mijn medesupporters van de mooiste club van nedeland bewust te duperen!!!

      /   Beantwoorden  / 
  18. a

    Voor degene die te lui is om op de link naar het origineel te klikken:

    Na de wedstrijd tegen Schalke’04 zijn er door supporters van de 2e ring honderden zwaaivlaggen mee naar huis genomen.
    Dit is niet de bedoeling! Deze vlaggen zijn en blijven eigendom van Vak-P!
    Op deze manier is het voor ons zowel financieel als qua tijd niet mogelijk om op deze schaal sfeeractie’s te houden.
    De aankomende wedstrijden zullen er klikko’s van Vak-P bij de toeganspoortjes naar de 2e ring staan. Wij verwachten dat iedereen die een vlag heeft meegenomen naar huis, deze hier inlevert.
    Indien wij niet voldoende vlaggen terug krijgen zullen er in het vervolg door Vak-P geen sfeeractie’s meer gehouden worden op de 2e ring…

    De bal ligt bij jullie….

    Bron: vakp.nl

    Er wordt met geen woord gerept over 2e rang. En al was dat wel gebeurd, dan snapt iedereen hopelijk wel dat alleen de vlatjesjatters hiermee worden bedoeld…

      /   Beantwoorden  / 
  19. hutn kloas

    Ik zag na Schalke vooral kleine kinderen de vlaggen verzamelen. In de ogen van die kleintjes werden ze als vuil achtergelaten.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Drunk Again

    dan zijn er nog altijd ouders die ze erop kunnen attenderen dat ze die moeten laten liggen

      /   Beantwoorden  / 
  21. bazwil

    ikwas er ook woensdag en idd de kleinere kinderen die waren ze als gekken aan het verzamelen en over die ouders denk niet dat die weten dat ze dat niet mee mogen nemen omdat er woensdag veel mensen waren die nooit naar twente komen

      /   Beantwoorden  / 
  22. rick

    volgensmij werdt er duidelijk voor de wedstrijd gezegt door de stadion speker namens de mensen van vak-p willen wij u vragen om aub na het YNWA de vlaggetjes terug onder de stoelen te leggen.

      /   Beantwoorden  / 
  23. erik vak104

    denk dat er maar een keer een geldinzamelingsaktie gehouden moet worden.vrijwillige bijdrage voor de sfeeraktie,s.denk dat de meesten daar wel wat voor over hebben toch?!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wim DIDAM vak 306

      Ik was er woensdag helaas niet bij, maar zaterdag de brief van Vak P gelezen, toevallig waren mijn zoon en ik tijdens te vlaggen maak dag erbij en mochten we gewoon een vlag voor onszelf maken.
      Als lid van vak P draag ik al 40 euro per jaar bij maar als ze geld vragen voor een sfeeraktie zal ik zeker weer mijn bijdrage leveren.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jopiejo

        Ik denk dat dit inderdaad een uitstekend idee is Erik. Zet bij elke ingang een vrije gift bak. Ik zal er in elk geval 2 wekelijks wat geld in deponeren. Als gemiddeld iedereen 0.25 deponeert, praat je al gauw over een kleine € 5.000 per wedstrijd.

          /   Beantwoorden  / 
  24. Michel.

    dat is denk ook wel beter als iedereen per wedstrijd een bijdrage levert aan de sfeer, dan zul je toch wel elke thuis wedstrijd een mooie sfeer hebben nog beter dan dat het al is

      /   Beantwoorden  / 
  25. FCT

    Kan dit trieste bericht niet verwijderd worden, en op nieuw geplaatst worden? Zodat er GEEN 2e rang supporters staat. Want dat is uiteraard gewoon triest Jack…

      /   Beantwoorden  / 
  26. rs

    ik vind het een geweldig idee van die gift bakken iedereen zal wel iets geld in zo’n giftbak deponeren Dan kunnen we de eerst volgende eufa cup thuis weer eens laten zien waar die mensen terecht komen in De HEL van Enschede dus plaats die bakken maar zo snel mogelijk ik heb er wel 50 piek voorover want wat is FCtwente zonder sfeer en sensatie niks dus plaats die bakken en wij zullen de ultra’s helpen met die sfeer acties door geld te geven als vrije gift en een rood hart als trouwe supporter ik hoop zo snel mogelijk die bakken te zien !!!

      /   Beantwoorden  / 
  27. Jopiejo

    Volgens mij zijn er genoeg voorstanders van de giftbakken…..

      /   Beantwoorden  / 
  28. Tim

    Nog een voorstander erbij!!

      /   Beantwoorden  / 
  29. Sukkel

    Als die bakken dan maar groot genoeg zijn dat behalve mijn donatie ook die 2 vlaggen er bij in kunnen.

      /   Beantwoorden  / 
  30. j

    De sfeeractie was zeer geslaagd!! Jammer van alle comotie er om heen en dat er direct weer naar de 2e ring wordt gekeken. Als er iets niet goed gaat. Want ik heb uit betrouwbare bronnen gehoord dat donderdag ochtend bij het opruimen van het stadion zeer veel vlaggen weg zijn gegooid door de schoonmaak ploeg. Dit is natuurlijk zeer triest dat dit gebeurd… Misschien is het een i.d om het beter te communiceren. Met twente..Maar het zou een goed iniatief om giftbakken op de 2e ring te plaatsen om zo ook de sfeer acties te ondersteunen. Wat de hel van Enschede zo mooi maakt. En elke tegenstander met knikkende knietjes naar enschede doet komen. En laten we niet vergeten

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jopiejo

      Niet alleen giftbakken voor de 2e ring, maar voor alle vakken! Een ieder is vrij in wat hij/zij wil geven.

        /   Beantwoorden  / 
  31. erik vak104

    gewoon giftbakken bij alle ingangen van het stadion.denk dat iedereen de sfeeraktie,s toch kan waarderen?en wat is nou 50 cent of een euro per persoon?kijk eens naar de reactie,s op de sfeeraktie ook van supporters van anere clubs ;-) mooi toch?!

      /   Beantwoorden  / 
  32. vak105

    de 2de ring is gewoon waardeloos als de eerste ring een liedje zingt komt het regelmatig voor dat de 2e ring spontaan wat anders gaat zingen !!!!

    WAARDELOOS

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tim

      Ja maar wat wil jij dan? Geen 2e ring?
      En ik zit zelf ook in de eerste ring, en de wil het niet zeggen, maar de 2e ring is af en toe fanatieker:$!

        /   Beantwoorden  / 
    2. SJe

      HAHA!

      Ja, opzouten met de 2e ring! Ze zingen niet het liedje dat wij willen zingen!

      =x

        /   Beantwoorden  / 
      1. bazwil

        hoorde dat ze op de tweede ring ook trommels wouden zodat iedereen meteen weet welk liedje er komt en er dus door iedereen het zelfde gezongen gaat worden en gelijk en daarvoor kunnen ze die giftbakken ook gebruiken om die trommels te bekostigen
        (ideetje)

          /   Beantwoorden  / 
    3. Jopiejo

      Beetje kansloos om over je eigen supporters zulke onzin dingen te verkondigen

        /   Beantwoorden  / 
  33. Vak-P

    Sjonge jonge! Twente is er niet op vooruit gegaan wat de sfeer van supporters onderling betreft. Deze blog al helemaal niet. Opzouten met die opstoker die dit soort berichten plaatst zou ik zeggen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jopiejo

      Helemaal gelijk

        /   Beantwoorden  / 
  34. FCT

    Verwijder dit bericht toch.. zielige Jack. Mooie opstoker!!!

      /   Beantwoorden  / 
  35. barry

    idd dan noemen ze zichzelf eerste rang supporters die eigen supporters afkraken ik kan me voorstellen dat supporters van andere clubs zich kappot lachen over dit gelul

      /   Beantwoorden  / 
  36. barry

    en waar gaat het uiteindelijk over…? zwaaivalggen :s kansloos

      /   Beantwoorden  / 
  37. Vak-P

    Over tweede rang (ring) supporters gaat het! Ik stel voor om een paarduizend nieuwe vlaggen te maken met de tekst: FCTWENTEBLOG.NL ROT OP! Stelletje gore eerste rang opstokers en sfeerbedervers!

      /   Beantwoorden  / 
  38. Robin K

    Belachlijk. Je steelt toch geen flaggen van je eigen club. O wee als ze niet terug komen, het zou verdomd jammer zijn als er geen sfeeractief op de 2e ring zouden zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  39. tieske

    we zijn allemaal toch supporters ijk dit maak je alleen in twente mee op elkaar afgeven niet doen

      /   Beantwoorden  / 
  40. Robert

    Dit maak je juist niet in Twente mee. Dit is zo on-Twents!Het is de vraag dus of de berichtplaatser (lees: opstoker) van dit bericht wel een Twentenaar is. Dat lijkt me van niet!
    Eigen supporters afvallen doe je gewoon niet. PUNT!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.