Archief: april 2008

Groningen-coach Ron Jans zegt Twente af

Respect voor Ron Jans. De Groningen- coach kon een stap omhoog door bij concurrent FC Twente te tekenen, maar blijft zijn club trouw: "De belangstelling van FC Twente heeft me enorm gestreeld. Ik beschouw het als een waardering voor mijn kwaliteiten en vind FC
Twente ook een heel mooie club, maar ik heb besloten bij FC Groningen
te blijven. Het verhaal FC Groningen is nog niet af. Wij willen ons deze zomer weer gaan versterken en van die
groep wil ik ook graag weer deel gaan uitmaken."

Met het afzeggen van Jans en de financiële eisen van Jol is het inmiddels niet meer uitgesloten dat assistent-coach Erik ten Hag doorstroomt naar de positie van hoofd-coach.

Paal staat monsterscore FC Twente in de weg

"Het had zomaar 8-2 kunnen zijn". Fred Rutten memoreerde na afloop de vele kansen voor zijn team, dat 'vrij hoog in de concentratie' zat. Omdat de paal zeker vier keer in de weg stond werd het 'slechts' 3-0, dankzij goals van Wielaert voor rust en Denneboom en Huysegems na rust. NAC eindigde de wedstrijd met 9 man; Mtiliga (twee keer geel) en Stam (protesteren) mochten van scheidsrechter Vink eerder douchen.

Wel Ten Rouwelaar en Stam, geen Lurling tegen Twente

De ziekenboeg leek dit weekend groot in Breda, maar vanochtend bleek dat keeper Ten Rouwelaar, Ronnie Stam en Tyrone Loran gewoon inzetbaar zijn. Loran start waarschijnlijk in de basis voor de geblesseerde Zwaanswijk. Ook Anthony Lurling is vandaag niet inzetbaar; mogelijk is hij wel weer fit voor de return.

FC Twente kent geen personele problemen en start waarschijnlijk in de vertrouwde opstelling.

Nikolay Mihaylov langer bij FC Twente (nsfw)

Moeders, houdt uw dochters thuis! De Bulgaarse keeper Niki Mihaylov blijft nog twee jaar in Enschede. Munsterman kondigde een bezoek aan Liverpool aan en een dag later werd dit bekend.

Hoewel Mihaylov kennelijk veel vertrouwen geniet in het Enschedese lijkt het erop dat zijn beslissing in Twente te blijven hem zijn relatie heeft gekost. De Bulgaarse media volgt de jonge doelman op de voet, en blijkt daar zo haar redenen voor te hebben…

Schöne in de picture bij Twente

FC Twente heeft volgens AD Sportwereld buitengewone belangstelling voor Lasse Schöne. De middenvelder die sinds twee seizoenen zijn kunsten vertoont in Doetinchem, kan ook naar Roda JC en FC Groningen. Schöne laat zelf weten nog niet over zijn toekomst na te willen denken tot de Graafschap klaar is in de play-offs om promotie of degradatie.

Schöne stond al eerder onder contract bij een subtopper maar Heerenveen gunde de inmiddels 21-jarige Deen geen speeltijd in de hoofdmacht. De eventuele afkoopsom voor Schöne zal wel te doen zijn omdat hij nog een jaar contract over heeft.

Amsterdams stoken, part 3472; Douglas naar Ajax.

De kaarten zijn geschud, de play-offs komen eraan. Tijd voor Ajax om niets aan het toeval over te laten. Tijd om een speler bij een van de mogelijke tegenstanders het hoofd op hol te brengen.

Sportweek meldt vandaag dat Ajax belangstelling heeft voor Douglas Franco Teixeira, onze Braziliaanse verdediger die dit seizoen een bliksemstart kende. Douglas zou eerder al eens aangeboden zijn aan zowel Ajax als AZ, maar zijn makelaars kregen nul op het rekest. Rutten wilde de reusachtige jongeling wel eens bekijken en hapte toe. Inmiddels heeft heel Twente kunnen zien dat dat een goede zet was.

Het hoogtepunt van Douglas; Huntelaar volledig uitschakelen in de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers. Had Douglas die ene bal niet verkeerd teruggekopt, dan had hij die middag de perfecte wedstrijd gespeeld. In Amsterdam knikken de knieën al, en ze moeten eerst nog Heerenveen zien uit te schakelen. En wij NAC. Geen paniek dus. Daar is het hen allemaal om begonnen.

Hongaars international voor FC Twente?

De Franse voetbalsite Mercato365 meldt dat FC Twente belangstelling heeft voor de Hongaar Zoltan Szelesi. De 26-jarige verdediger speelt dit seizoen bij Strasbourg in de Franse Ligue 1 en kwam twintig keer in actie.

Szelesi is een dertienvoudig international, en ook al komt hij niet naar Enschede, dan nog zal hij binnenkort met een Nederlander te maken krijgen omdat Erwin Koeman zijn land naar het WK moet gaan leiden.

De rechterverdediger speelde voor RC Strasbourg ook voor Energie Cottbus en Ujpest FC en staat in Straatsburg nog twee jaar onder contract.

Zorrug dat jij d’rbij bent: FC Twente – NAC nog niet uitverkocht

Twee dagen voor FC Twente – NAC zijn er nog voldoende kaarten beschikbaar. De Tubantia meldt dat er nog 2000 kaartjes voor Twente-supporters te koop zijn, waardoor er momenteel iets meer dan 6000 Tukkers afreizen naar Emmen. Van de 360 kaarten voor NAC-supporters zijn er nog 141 over (aldus De Rat).

Clubcard-houders kunnen morgen van 12 tot 5 bij de SSU terecht.

“Martin Jol gesignaleerd in De Broeierd”

Natuurlijk is het altijd uitkijken met geruchten, maar we krijgen het inmiddels van zoveel kanten door dat we het toch maar even melden: Martin Jol is inderdaad gesignaleerd bij De Broeierd. Althans, dat melden persoonsleden van het hotel en medewerkers van de gemeente Enschede (die er een werklunch hadden).

Blijft de vraag: waarom afspreken in zo'n relatief openbare gelegenheid als De Broeierd. Nou, omdat dat de enige plaats is waar het journaille nooit zal zoeken.