Categorie: "Jong Twente"

Jesus Corona laat zich zien bij Jong FC Twente

Als je binnen negen minuten met 2-0 voor staat en vijf minuten later ook nog een penalty krijgt (en mist) dan is het natuurlijk wel een beetje teleurstellend als het uiteindelijk 2-2 wordt. Tegen Helmond Sport. Maar we weten: bij Jong FC Twente staat het leerproces voorop en is de uitslag van secundair belang. Jesus Corona deed in ieder geval op een redelijk volwassen manier van zich spreken afgelopen maandagavond. Hij scoorde namelijk twee keer, waarvan de tweede treffer bovendien van een grote subtiliteit getuigde. Die klopt dus ook nadrukkelijk aan de deur.

Slangenbeek akkoord met komst Jong FC Twente

Nog meerdere horden te gaan, maar de eerste drempel is genomen. De sportverenigingen die huizen op het Hengelose sportpark Slangenbeek en – belangrijker nog – de wijkraad aldaar, hebben ingestemd met de komst van Jong FC Twente. Onder voorwaarden weliswaar en ook moeten FC Twente en ATC’65 nog met de gemeente Hengelo in gesprek, maar er is dus zicht op een thuishaven voor de ploeg van Jan Zoutman. Vanzelfsprekend moeten er nog afspraken komen over parkeren, veiligheid en de verkeerssituatie. Verder moet er ook aan verschillende voorwaarden van de KNVB worden voldaan, dus er is nog wel wat werk te doen om uiteindelijk onze heilige grasmat in de Grolsch Veste te ontlasten. Maar wij zien het helemaal zitten: het bourgondische FC Den Bosch op bezoek op een opgekalefaterd amateurcomplex aan de rand van Hengelo! Geen verplichte combiregeling a.u.b.!

Bijltjesdag bij Jong FC Twente

Nooit leuk maar ook dit hoort bij een voetbalclub. Deze week is bekend geworden dat FC Twente de contracten met een aantal jonge spelers niet zal verlengen. Thilo Leugers, Jurjan Mannes, Mark Engberink, Rick Hemmink en Wouter Dronkers zullen moeten gaan uitkijken naar een nieuwe werkgever omdat hun huidige verbintenis niet zal worden verlengd en dus per 30 juni aanstaande eindigt. Ook het contract met Nils Röseler loopt af, maar met hem zal de komende tijd onderhandeld worden over een nieuw contract. Verder is de optie in het contract van Filip Bednarek gelicht, hij blijft dus bij FC Twente. Tenslotte heeft FC Utrecht Willem Janssen definitief overgenomen.

Jong FC Twente verslaat koploper

We weten het inmiddels allemaal: interlandweken gaan gepaard met een groot gebrek aan gespreksstof. En dus komen we ook op deze druilerige dinsdag weer uit bij Jong FC Twente. Afgelopen weekend nog gefileerd door Wallace, en daardoor kennelijk gemotiveerd, versloegen de mannen van trainer Jan Zoutman koploper FC Dordrecht met 2-0. Vooral de openingstreffer van Youness Mokhtar was een juweeltje. Zeker terugkijken dus, als u de wedstrijd maandagavond niet al live in het stadion of op televisie heeft gezien.

Jong FC Twente verliest van FC Eindhoven

Jong FC Twente heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven met 2-0 verloren. Die eindstand was al bij rust bereikt. Maar ach, Johan Derksen zei het gisteravond nog tijdens Voetbal International: voor Jong FC Twente (en Jong PSV en Jong Ajax) gaat het in de Jupiler League helemaal niet om winnen. Dus waar hebben we het over.

Twee wedstrijden in vier dagen voor Jong FC Twente

Het is maar goed dat we bij FC Twente nog altijd ruim in onze spelers zitten want er worden overuren gemaakt de komende dagen. Vanavond speelt Jong FC Twente uit tegen Jong Ajax, zaterdag speelt ons eerste elftal natuurlijk de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen en tenslotte ontvangt Jong FC Twente maandag Almere City FC in de Grolsch Veste. De ware supporter komt op deze manier het hele weekend aan zijn trekken. Heerlijk! Come on FC Twente!

FC Twente vermorzelt FC Utrecht

Het was zo’n middag waarvan je hoopt dat er nooit een einde aan komt. Terwijl Jong FC Twente in Groesbeek met 2-3 won van Achilles’29 werd Blaise Nkufo uitgebreid en warm onthaald in de Grolsch Veste. Een heel wat minder warm onthaal viel FC Utrecht ten deel. Na een ruststand van 4-0 werden de Domstedelingen uiteindelijk met 6-0 naar huis gestuurd. Wegwezen en laat ik jullie voorlopig niet weer zien hier! De doelpunten kwamen op naam van Quincy Promes, Dusan Tadic, Luc Castaignos (2x), weer Quincy Promes en Rasmus Bengtsson. Topzondag!

Jong FC Twente aan kop in Jupiler League

Terwijl Nikolay Mihaylov Enschede via de achterdeur heeft verlaten om zijn voetbalgeluk te beproeven in het modebewuste Italië begon Jong FC Twente in de Grolsch Veste aan een nieuw avontuur. En hoe! Een eclatante 3-0 overwinning op FC Oss doet het opleidingselftal van FC Twente direct aan kop gaan in de Jupiler League! Binnen 7 minuten stond het 2-0, 20 minuten voor tijd viel de 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Nils Röseler en Felitciano Zschusschen (2x). Dat maakt op een bepaalde manier toch ook trots. Of niet?

Jan Zoutman nieuwe trainer/coach van Jong FC Twente

Jan Zoutman is bij Jong FC Twente de opvolger van de vertrokken Patrick Kluivert. De 43-jarige trainer werkte de afgelopen drie jaar bij IJsselmeervogels. Eerder werd Zoutman met Argon een keer kampioen van de zondagamateurs (2005) en in 2007 zelfs algeheel amateurkampioen van Nederland. In 2010 en 2011 herhaalde hij met IJsselmeervogels dat laatste kunstje. Tussen zijn periodes bij Argon en IJsselmeervogels werkte Zoutman in de Jupiler League bij HFC Haarlem. Aan zijn ervaring en CV zal het dus niet liggen.

Jong FC Twente naar de Jupiler League

Dinsdagmiddag heeft de algemene vergadering betaald voetbal van de KNVB besloten dat Jong FC Twente, Jong Ajax, Jong PSV en Achilles’29 toetreden tot de Jupiler League. Het betreft een pilot van twee jaar. Jong FC Twente zal de thuiswedstrijden spelen in de Grolsch Veste. Dat er nogal wat haken en ogen aan zitten zette Twentefans gisteren al op een rijtje. Maar daarom is het ook een pilot. Bij FC Twente is iedereen erg enthousiast. Wij willen het eerst allemaal wel eens zien. Kieken wat ‘t wordt.