KNVB ZET FC TWENTE TERUG NAAR EERSTE DIVISIE

Goed. Of goed, niet goed eigenlijk, bar slecht zelfs. Dit is het ultieme oordeel van de KNVB. FC Twente degradeert naar de Jupiler League. Niemand die het zag aankomen en het laatste woord zal er ook nog niet over gezegd zijn (FC Twente heeft al een advocaat in de arm genomen), maar voor ons op fctwente.blog.nl is de kous hiermee af. Wij kappen er hier mee. Maar niet voordat we hebben gezegd dat we op rekenen dat de supporters van FC Twente ook in de Jupiler League weer massaal achter onze club, ons FC Twente, zullen staan. In union we stand.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

25 reacties op “KNVB ZET FC TWENTE TERUG NAAR EERSTE DIVISIE

 1. Helaas

  Dit kan je toch nauwelijks een verrassing noemen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Piet

  Dat krijg je als je een Onno Jacobs hebt die zelf informatie naar de KNVB brengt over de transfer van Tadic en gaat kruipen voor de Eredivisie CV zonder dat daar juridische noodzaak voor bestaat. Dan gaat de KNVB manieren zoeken om hun authoriteit te herstellen en je zelf-blaam helpt dan om deze beslissing van de KNVB te ondersteunen. Ook de gemeente gaf dit jaar nog aan te schrikken van het gebrek aan kwaliteit in de directie.
  Het tweede mismanagement, na dat eerste van Joop, dus dat onder leiding van Onno Jacobs, kost twente de kop. Samen met Paul heb ik het hier vaak gezegd: het was tandenloos wat die Onno heeft laten zien. Net als bij Feyenoord laat hij rokende puinhopen achter.

  Tenslotte moet je niet vergeten, dat er anti-Twente gezinde elementen zitten bij de KNVB, gevormd door de traditionele top 3, die de poen graag onderling verdelen en het terugzetten van de grote vierde club des lands levert hen dus miljoenen op.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hahaha

  De seizoenkaarten zullen wel snel de deur uitvliegen hahaha

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   De treurnis en het leedvermaak is zo ernstig bij hahaha dat het op een schitzofrene gedrags storing lijkt, hij is nog steeds in een schok toestand, een acute levensbedreigende toestand waarbij de druk in de bloedvaten te laag is om de vitale lichaamsfuncties in stand te houden, maar inmiddels is hij door de nieuws berichten over FC Twente weer bij zijn positieven, ter verduidelijking,hij treurde de afgelopen dagen nog na omdat Ajax geen landskampioen bij de mannen en ook niet bij de vrouwen wordt, maar ineens richt hij zich op en liet een levensteken van blijdschap van zich horen en zag hij nu wel of niet de seizoenkaarten bij FC Twente de deur uitvliegen, echt hahaha ik vind je wel zo zielig, ik zou je graag beter willen maken maar ik denk niet dat mij dat lukt.

     /   Beantwoorden  / 
  2. tukker

   Nee die zullen inderdaad niet snel meer de deur uit vliegen. maar weet je wat wel snel de deur uitvliegt, nee weet je niet 150 man personeel wat straks geen werk meer heeft om de hypotheek te betalen.
   Leuk he leed vwermaak.

     /   Beantwoorden  / 
 4. aks

  Hoe was het ook al weer Feijenoord in de problemen door zijn voorzitter JORIEN VAN DEN HERIK: TECHNISCH WANBELEID – FALEND PERSONEELSBELEID FINANCIEEL WANBELEID MISBRUIK ORGANISATIESTRUCTUUR .
  en Sjoerd Mossou, moest toentertijd Feijenoord ook een divisie lager spelen, nee de voorzitter werd gestraft en niet de club, de club kwam wel onder toezicht en met dank aan Munsterman die Feijenoord van de ondergang redde door Fer en Gabral te kopen voor zo’n slordige 11 miljoen.
  Nee Sjoerd Mossou dan laat je zien dat je een plaat voor je kop hebt, dat wil je niet zien.
  En dan Jack van Gelder de Ajax textiel kjood die in late Nicht even kwam vertellen wat er allemaal mis is bij FC Twente en hij gaf ook Onno Jacobs nog een dreun na, door te veronderstellen dat hij informatie achter had gehouden
  Umberto waarom nodig je geen mensen uit die van de hoed en de rand weten.
  Als toentertijd Munsterman van Oostveen was geweest en van der Laan was van Praag dan had het er zowel voor Feijenoord als voor Ajax die heel veel geld zagen verdampen op de beurs, slecht uit gezien
  Het is zoals Wessels zegt het lijkt wel een oorlog tussen West en Oost daarom lijkt het mij beter om de mogelijkheid te onderzoeken of FC Twente in de Duitse competitie kan spelen en al die Amsterdammers en Rotterdammers die hier in het Oosten wonen of verblijven zouden op hun tellen moeten passen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Wessels mag ook wel zijn mond houden.
   Voor dat peuleschilletje aan schulden had hij de boel gewoon kunnen kopen en in 5 jaar tijd weer alles terug verdiend en had hij z n handlanger wel voorzitter kunnen maken.
   Wessels is zelf ook zwaar corrupt.
   Doortrapte zakenman.
   Lees zijn ,alle verhalen maar eens.
   Alle grote zakenmensen zijn door en door corrupt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. aks

    Met die hoge bomen om het vliegveld, waar geen geld is te zien en waar de uitkeringen hoog zijn, daar wonende heb je geen recht van spreken, Paul kan beter zijn mond houden want hij hij praat als een toenmalige NSB-er, hij is Twente verrader nummer 1

      /   Beantwoorden  / 
 5. Hahaha

  Misschien kan Twente in de 3. Liga beginnen hahaha

    /   Beantwoorden  / 
 6. Paul

  Hele seizoen al geschreven dat ze Twente lager zouden zetten.
  Als de invoering van de nieuwe tweede divisie dit nieuwe seizoen was geweest had de KNVB Twente daar in gezet .
  Dat komt omdat Joop Munsterman de KNVB had geschoffeerd en dacht boven de KNVB te staan en toen kwam er gif in de KNVB te zitten.
  Maar de ellende is nog lang niet over hoor.
  Nu wil Twente naar het CAS.
  Hun gelijk halen,in hogerberoep.
  We weten wat er vaak met moordenaars gebeurd die ook in hogerberoep gaan.
  Die krijgen als de eis wordt afgewezen er nog een paar jaartjes extra bij.
  Wat wil nu het geval ,mocht Twente gelijk krijgen dat dit niet kan licentie kwijt en nieuwe licentie Eerste Divisie wat dus ook niet in de notulen van de KNVB staat.
  Dan,dan zeg het giftige KNVB ,oke ,dan trekken we gewoon de licentie in .
  Dus een jaartje Eerste divisie is er niets aan de hand.
  Heeft Twente ook weer een nieuwe kampioensschaal er bij.
  Kan Tedje weer wat gaan doen,transfervrije kneusjes ophalen.
  Of leeft Tedje niet meer? want je hoort en ziet hem nooit meer.
  Met een begroting van een jaartje van 12 miljoen wordt je in de Eerste Divisie gewoon kampioen.
  En hou je nog een hoop geld over.
  Twente mag toch 3 jaar niet Europa in.
  Dus 3 jaar lauw voetballen in de Eredivisie zet ook geen zoden aan de dijk.
  Want let wel,de Eerste Divisie is altijd nog beter dan dat de KNVB straks zeg na dat de CAS Twente gelijk zougenven dat de KNVB straks dan gewoon zeg,oke dan ,dan trekken wij gewoon de licentie in.
  En dan heb je helemaal niets meer.
  Het voordeel is nu wel,mocht Feijenoord,Psv,Ajax,ooit ook een keer in zwaar weer gek doen,dat je met vingertje naar de KNVB kunt wijzen,wacht eens even,ook naar de Eerste Divisie graag.
  Maar bij Twente zit nou niet z n geleerde pief in de persoon van Onno.
  Hij gooide alles bij de KNVB op het bordje wat de KNVB niet wist.
  En de KNVB zei dan ook,bedankt Onno.
  Het is precies het zelfde als je naar het politie bureau en zeg;agent,ik heb zojuist met 200km per uur over de A1 gereden,zeg de agent;mooi zo,dan kunt u nu gelijk uw rijbewijs inleveren.
  Zo dom is Onno.

    /   Beantwoorden  / 
 7. KNVB

  De Dames van Fc Twente zijn weer Kampioen geworden.
  Dat mag niet meer.
  Daarom zijn wij genoodzaakt als KNVB om Dames Fc Twente terug te zetten naar een lagere Divisie.

  afz Bert van Oostveen KNVB

    /   Beantwoorden  / 
 8. Piet

  D’r moet me nog één ding van het hart. Opdat we ervan zouden mogen leren. Dit blog is groot geworden met Joop Munsterman. Er was ook een reageerder op dit blog die zich Joop noemde en waarschuwde voor onderlinge verdeeldheid, toen de eerste breuken zich aantoonden in de gevel van succes. Ook ik heb altijd gepleit voor eenheid naar buiten, de rust bewaren, en aan de binnenkant kijken hoe je de zaak weer op de rails kon krijgen. Dat is echter niet gebeurd. Wat wel gebeurde, was dat de media, zowel landelijk als hun filiaal de Tubantia, de eigen supporters aanzetten tot opstand. Zo hebben de landelijke media samen met onze supporters de directie tot aftreden gedwongen.

  Twente is een schoolvoorbeeld van wat er gebeurd als een andere groep, dwz in dit geval de KNVB, het ‘overneemt’. De desintegratie gaat gewoon verder, en Twente, let op mijn woorden, wordt teruggezet naar de eerste divisie. Het spel is al lang op de wagen. Het was al op de wagen, toen de supporters het nog niet door hadden en als instrument dienden om Twente over te nemen.

  Wellicht is het een illusie dat dit ooit voorkomen had kunnen worden. Dit spel is zo oud als Rome. Maar laat het dan dienen als tegengas, om de media niet zonder meer meer te vertrouwen dan een voorzitter die de club in de champions league liet spelen. Laten we niet zo kort van memorie zijn en onthouden, dat we niet alleen ons moeten mengen in discussies in de rest van het land en geloven in ons mooie twente, maar ook kritisch blijven en ons moeten afvragen wat de werkelijke motieven zijn van hen die ons uit elkaar willen spelen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. aks

  Mooie woorden Piet, de reden is ook al zo oud als Rome jalousie, afgunst en verraad.

    /   Beantwoorden  / 
 10. aks

  Op Twitter en diverse fansites van FC Twente is de laatste dagen veel te doen over de samenstelling van de licentiecommissie, die het besluit heeft genomen over de degradatie van FC Twente naar de Jupiler League. Ze winden zich met name op over het feit dat de voorzitter, prof. Reinout Vriesendorp, werkt voor advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.
  Dat kantoor zou de huisadvocaat zijn van Ajax, of op z’n minst sponsor zijn van Ajax, of dan toch zeker business seats hebben bij Ajax, zo klinkt het. En dus is de professor niet onafhankelijk en dus is het besluit van de licentiecommissie niet geldig, aldus de fans.

  (bij de reacties op het artikel dat het kortgeding wat twente vrijdag heeft)is een link, waarin de uitspraak staat waarin de rechter zegt dat het niet zorgvuldig is dat een lid van de lc beroepscommissie tevens ook is betrokken bij sponsering van Willem 2

  de KNVB vind dat het via de regelementen van de KNVB is toegestaan en dat het niets uitmaakt bij de rechtzaak
  Bij de toen malige rechtzaak van Fortuna om het faillicement werd wel degelijk meegenomen het belang dat een lc lid had bij Willem II
  Als FC Twente dit vrijdag in het verweer mee neemt, dan zal de rechter ook die uitspraak nog eens een keer lezen om er zeker van te zijn, dat er geen sprake is van belangen verstrengeling.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   Interessant punt Aks.

   Misschien even een kort mailtje ter info naar de burelen van Fc Twente?

   [email protected]

   groet, Piet

     /   Beantwoorden  / 
 11. Hahaha

  Ze moeten daar in het oosten niet zeuren over de KNVB enz want Twente heeft de hele eredivisie genaait net als Bill Cosby bij al zijn slachtoffers

    /   Beantwoorden  / 
 12. aks

  Foppe de Haan heeft hard uitgehaald naar de KNVB. ,,Ze doen werkelijk niks goed”, zegt de 72-jarige Fries in een interview met Metro, ,,Hoe ze met FC Twente omspringen deugt niet en dat had zijn weerslag op de nacompetitie. Ronduit competitievervalsing. Veel clubs zitten met vraagtekens, er kan momenteel niet eens een competitieplanning gemaakt worden voor volgend seizoen.”

  Ik snap al lange tijd niet waarmee de KNVB bezig is
  Foppe de Haan
  De Haan ergert zich niet alleen aan de soap rond FC Twente, dat vanwege financiële missers uit het verleden dreigt te worden teruggezet naar de Jupiler League. Hij noemt ook de dure campagne van Michael van Praag om FIFA-voorzitter te worden, het gedoe rond de Europese licentie van FC Utrecht, het debacle met Oranje en de nieuwe voetbalpiramide als voorbeelden van ‘mismanagement’ bij de KNVB. ,,De KNVB hoort dienend te zijn aan het voetbal, maar dat is de bond al lang niet meer”, moppert de Fries, die in het verleden bij de KNVB in dienst was als bondscoach van Jong Oranje. ,,Ik snap al lange tijd niet waarmee de KNVB bezig is.”

  Volgens De Haan moet directeur betaald voetbal Bert van Oostveen vertrekken. ,,De affaire met Guus Hiddink maakt duidelijk hoe de KNVB met mensen omgaat. Van Oostveen had toen al zijn conclusies moeten trekken. Hoe je het ook wendt of keert, hij is verantwoordelijk voor alles.”

  De affaire met Guus Hiddink maakt duidelijk hoe de KNVB met mensen omgaat
  Foppe de Haan

    /   Beantwoorden  / 
 13. aks

  KNVB directeur Bert van Oostveen kan in Twente op weinig sympathie meer rekenen. Ook de rest van Nederland lijkt wel klaar met de algemeen directeur betaald voetbal die de afgelopen jaren fout na fout heeft gemaakt. Geen EK, het aanstellen van Blind, en nu natuurlijk de slepende kwestie FC Twente. Deze heeft alles op de kop gezet bij de KNVB.

  Van Oostveen maakte zichzelf niet populairder door vorige maand de uitspraak te doen dat FC Twente het zeer waarschijnlijk toch niet zou gaan redden. Houdini en Klok zouden nodig zijn om de licentie van FC Twente veilig te stellen. Uiteindelijk wist FC Twente te voldoen aan de voorwaarden van de Licentiecommissie, maar werd het toch keihard gestraft. Volgens Van Oostveen een terechte straf en FC Twente zou zich eigenlijk in de handjes moeten knijpen.

  Iedere keer als het gaat over FC Twente dan staat Bert van Oostveen vooraan om zijn zegje te doen. Opmerkelijk omdat de Licentiecommissie een onafhankelijk orgaan zou zijn binnen de KNVB. Leon ten Voorde van de Tubantia verdenkt Van Oostveen er dan ook van met één bil op stoel van de licentiecommissie te zitten.

  “Het lijkt erop dat hij onvoldoende afstand houdt tot de licentiecommissie. Dat ondermijnt de positie van de commissie en komt zijn eigen geloofwaardigheid niet ten goede. Het is niet meer duidelijk wanneer hij voor zichzelf spreekt, of wanneer hij het opneemt voor de commissie”, aldus Leon ten Voorde vandaag in de Tubantia.

  Volgens de Twentewatcher is vergeten een woordvoerder aan te stellen bij de Licentiecommissie waarvan de commissieleden het liefst anoniem willen blijven. “En kennelijk doet daarom Van Oostveen dat dan maar zelf.”

  “Afgelopen dinsdag wilde hij nog eens benadrukken dat hij niets met de zaak Twente te maken heeft gehad. Wel was hij al volop bezig om de pijnlijke gevolgen van het nog maar ‘voorgenomen’ besluit van de commissie glad te strijken met behoud van tv-gelden.”

  Het leek een spong van een kat in het nauw. FC Twente ging niet akkoord en besloot de gang naar de rechter door te zetten. Onverstandig volgens Van Oostveen die vervolgens de sprong maakte naar het onderzoek van de FIOD. De directeur betaald voetbal probeert alles en iedereen bij de zaak te betrekken, terwijl hij er volkomen los van zou moeten staan. “Hiermee ondermijnt Van Oostveen de zuiverheid van het proces”, besluit de clubwatcher.

    /   Beantwoorden  / 
 14. aks

  Aks zel vind dat
  Nederland is een corrupt voetbal land geworden, wat hier mogelijk is zou in Duitsland ondenkbaar zijn
  Die van Oostveen weet alles al bij voorbaat hij weet wat er gaat gebeuren, krijgt overal voor informatie en handelt daarna, daarom praat deze man ook steeds zijn mond voorbij De macht van de KNVB ligt bij Ajax de voorzitter van de LC is een Ajaxied en een sponsor van Ajax, enkele leden van de LC zijn Ajax minded, Oostveen is Ajax en van Praag is Ajax, en Sjaak Zwart heeft tegen alle referee’s een grote bek, er is sprake van grote belangen verstrengeling en de partijdigheid is groot, de Amsterdammers willen de macht in voetballand en willen alles naar zich toe trekken zoals zij het willen, Het is ondenkbaar dat Munsterman en van der Laan in de cel belanden , zoals Hoeness in Duitsland, twee jaar cel, Bayern werd niet gestraft de voorzitter wel en neem nu in het verleden Feyenoord, waar toen wel de voorzitter Jorien van de Herik werd gestraft, voor aanklachten die vele malen groter waren dan die bij FC Twente nu, Feyenoord zelf bleef gespaard, nee FC Twente de club van de supporters waar alle aasgieren overheen vallen en iedereen ruikt dat er wat te verdienen valt, moet eraan geloven die marchanderende Amsterdammers willen onze club gewoon kapot maken, Judas was een jood

    /   Beantwoorden  / 
 15. Hahaha

  Van mij mag Twente erin blijven niet omdat ik Twente een mooie club vind want zelfs Bill Cosby heeft minder slachtoffers gemaakt maar omdat De Graafschap overdreven juigde na de fluitsignaal alsof ze tegen Barcelona gelijk hadden gespeeld.

    /   Beantwoorden  / 
 16. VanZunderen

  Dit hele proces gaat maar om 1 ding: de status quo/hiërarchie herstellen. al het andere is slechts circus. daarom: klassenjustitie

    /   Beantwoorden  / 
 17. aks

  De macht van Ajax binnen de KNVB, deze moet hun door de andere betaalde voetbalclubs worden ontnomen, zij moeten zich sterk maken voor een schone KNVB.
  Als eerste moet van Oostveen weg om daarna de LC te ontmantelen.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Tukker

  Ik ga Hahaha en Paul denk ik missen. Heb verdorie niks meer te lezen hier hoe moet ik nu de nachtdiensten door komen.

    /   Beantwoorden  / 
 19. BAM

  Zo we kunnen weer verder.
  Nu de redactie nog even reanimeren :-)

    /   Beantwoorden  / 
 20. aks

  gewoon verder met dit blog

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.