FCTWENTE.BLOG.NL STOPT

Achter de schermen van fctwente.blog.nl en blog.nl is het al een paar maanden geleden besloten, maar nu is het tijd om ook jullie te informeren. Fctwente.blog.nl houdt ermee op. De redenen: steeds minder tijd en steeds minder bezoekers. Zo simpel is het. Tussen de start in april 2007 en het huidige afscheid maakten wij hier samen de opkomst en (bijna) ondergang van onze club van dichtbij mee. Ik ga ervan uit dat de licentiecommissie aanstaande maandag positief voor ons oordeelt en dat FC Twente de proflicentie behoudt. De uitspraak van de licentiecommissie zal het allerlaatste bericht op fctwente.blog.nl zijn.

In april 2007 werd dit weblog door Utop en JPM opgericht, vanuit het ook nu nog altijd florerende fctwente.net. Die eerste jaren schreef ik incidenteel columns voor het weblog, zoals ik dat daarvoor ook af en toe voor fctwente.net deed. Al snel werd ik de derde redacteur naast beheerder Utop en JPM. In april 2010 werd ik beheerder van fctwente.blog.nl en amper een maand later was FC Twente voor het eerst in de geschiedenis kampioen van Nederland. De ‘big nights in Europe’ maakte ik in die succesjaren regelmatig live mee, al was het in tegenstelling tot echte journalisten steevast op eigen kosten.

Hoogtepunten waren er voor mij te over op fctwente.blog.nl. Ik noem er slechts een paar. De zoektocht naar de man die in de jaren negentig in Stadion Het Diekman opviel door zijn gebreide FC Twente-trui, bovenin in Vak PP. Aanleiding voor die zoektocht was – heel doortrapt – dat mijn eigen moeder voor mij ook zo’n fraaie trui had gebreid. Fantastisch werk mam! Ik draag hem niet vaak, maar altijd dubbel trots!

Een ander hoogtepunt was de gastcolumn van hoogleraar filosofie René ten Bos, een kleine twee weken na de landstitel. René is een groot supporter van ons FC Twente maar schrijft zelden over voetbal. Voor ons maakte hij een uitzondering en schreef hij een voetbalcolumn die in Nederland uniek te noemen is. Veel meer waardering dan voor die mooie bijdrage heb ik echter voor de vriendschap die zich na die column tussen ons ontwikkelde. We zagen samen inmiddels vele uit- en thuiswedstrijden van FC Twente en ondertussen weet ik veel meer over filosofie dan vóór het kampioenschap.

En dan is er natuurlijk nog Wallace. De paria van fctwente.net, die daar overigens inmiddels gelukkig weer in genade is aangenomen. Als banneling binnengekomen was hij het die de teruglopende bezoekersaantallen hier af en toe nog een positieve impuls wist te geven. Wallace liet ons – vrij associërend en zich bedienend van de stijlfiguur van de overdrijving – zien dat de voetballerij een volstrekt irrationele en daardoor absurde wereld is. Dat daar de spot mee drijven niet door iedereen wordt gewaardeerd of begrepen, daar heeft hij zich gelukkig nooit iets van aangetrokken. Bedankt voor al je geweldige columns Wallace!

Een speciaal woord van dank gaat nog uit naar Ayalon en Ben Blog van Blog Online. De samenwerking was altijd laagdrempelig en soepel. Ik genoot eigenlijk volledige vrijheid en dat is voor mij de kracht van dit type medium. Dankzij die vrijheid had ik jarenlang een eigen podium om de gebeurtenissen rondom FC Twente op mijn eigen manier van commentaar te voorzien. Anderzijds hadden duizenden FC Twente-supporters de mogelijkheid om even laagdrempelig daar hun eigen ideeën tegenover te zetten.

Het waren mooie tijden, de hoogtijdagen van de club liepen gelijk op met de soms enorme bezoekersaantallen van fctwente.blog.nl. Aan al die bezoekers – en dan met name het kleine groepje getrouwen dat er nog altijd is: ontzettend bedankt voor jullie belangstelling en input en de doorgaans open en respectvolle manier waarop de discussies zijn gevoerd. Jullie waren een voorbeeld voor velen, al werd dat voorbeeld helaas niet altijd door alle bezoekers gevolgd.

En dan houden we ermee op hier op fctwente.blog.nl. Maar niet voordat we via de thuiswedstrijd tegen Vitesse van aanstaande zondag uitgekomen zijn bij de finale beslissing van de licentiecommissie van de KNVB. Maandag 9 mei 2016. Zes jaar en één week na de landstitel.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

22 reacties op “FCTWENTE.BLOG.NL STOPT

 1. Jeroen

  Geregeld deze pagina bezocht, altijd met heel veel plezier gelezen en heeeel af en toe een keer een reactie gegeven. Respect voor al je goede werk in deze jaren, Jack!

    /   Beantwoorden  / 
 2. aks

  Jack je hebt al die jaren goed je best gedaan, De favoriete tex-ten van Walace waren top mijn favoriete mede bloggers waren vooral Twentemax, Wim, Bert, Piet,Henk en Johan, ook Barettie al was ik het niet altijd met hem eens, door de negatieve berichten over FC Twente zijn de meesten van dit blog verdwenen, jammer er bleven alleen de negatieve stakkers over ja hahaha je bent mede verantwoordelijk voor de teloorgang van deze site en jij ook Paul met al je eindeloos krankzinnig en onzinnige gezwam.
  Veel te veel goed getrouwe mensen verlieten deze site ze hadden er genoeg van, kwamen ze maar terug op de manier zoals het was, maar dat is een illusie, het wordt nooit meer hetzelfde, maar goed het is nu zo gelopen Jack, ik had graag gezien dat je was gebleven en dat de serieuze mensen terug zouden keren om echte discussies of opmerkingen te plaatsen
  Bij voorbaat dank ik je Jack voor al je goede werk het ga je goed.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Wat is dit voor gekkigheid om een blog op te zeggen.
   Het Heerenveen blog bestaat nog steeds,en er heeft al geen hond meer in jaren daar gereageerd.

   En ach ,Aks ,tuurlijk moet ik altijd en overal de schuld van krijgen.
   Zie je wel ,Paul heeft het weer gedaan.

   Vorige week heb je elke dag nog met mij zitten conferceren,en nu ben ik de zondebok in jouw ogen.

   Wat vreet jj per dag Aks? .

     /   Beantwoorden  / 
 3. Hahaha

  Paul blijf je wel hier je collums schrijven totdat Twente falliet is hahaha

    /   Beantwoorden  / 
 4. Baretti

  Respect en dank voor je vele uren werk. Fraaie columns en soms hoogoplopende discussies. Wat ons bind is de liefde voor de FC. In hoogtijdagen (Kampioenschap) maar ook zeker in tijden van crisis. De echte supporters zijn gebleven en tonen nu hun loyaliteit en eeuwige trouw. Dat verbind ons en de één uit zich daarin cynisch en de ander is een opportunist. Gelukkig maar. Zonder diverse smaken was het maar een dooie bedoening. Laten we met zijn allen virtueel toosten op het overleven van het faillissement en de wederopbouw van onze trots. Vooral dat laatste. Dat we weer trots kunnen zijn op onze club.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Wallace

  Jack,
  het spijt me dat ik geen woord heb kunnen houden. Ik had je tijdens de laatste, zware weken van het blog nog een paar stukjes beloofd. Het is er niet meer van gekomen. Tegelijk zag je de aantallen comments steeds verder afnemen, misschien dat me daardoor ook de moed in de schoenen gezonken is om nog éénmaal een tegel vol bullshit in deze gastvrije voetbalstraat te metselen.
  Bedankt Jack, dat je mij een podium boodt en dat je nooit, werkelijk niet één keer het Mes der Censuur ter hand hebt genomen, ofschoon dat best eens had gekund.
  Inmiddels hebben ze me op het forum van puntnet weer in genade aangenomen en ben ik zelfs gevraagd voor die virtuele Twente Bunker eens een columnpie te tikken. Maar ik merk dat ik niet meer zo productief ben, geregeld last krijg van het gevreesde writers block…Zou het komen door alle ellende en het niet aflatend negatieve sentiment waar onze club zoveel last van heeft ? Want het liefst schrijf ik natuurlijk over het spelletje zelf, en de hoofdrolspöllers daarbij. En de clowns die er omheen hangen, je weet zelf.
  Jack, nogmaals dank voor je gastvrijheid en de vele uren die je in dit moeilijk draaiende weblog hebt gestoken en ik neem dat ik daarbij namens de meeste trouwe bezoekers spreek.
  Ik weet waar je allemaal mee bezig bent en hoeveel tijd dat vergt. Heel veel succes met alles wat je doet en nog gaat doen.
  Het is toch een mooie tijd geweest, al zijn we er nog niet. Die hufters in Zeist hebben hun eigenste deadline doodleuk weer een paar weken vooruit geschoven. Zodoende blijft de toekomst nog wel even ongewis. Maandag 9 Mei komt er dus geen uitspraak. Wanneer wel blijft gissen. Maar van één ding kunnen we inmiddels overtuigd wezen; FC Twente gaat door en wij met z’n allen ook. Zonder dit blog dan, dat wel. Toch laat ik het onder mijn Favorieten staan, als je het niet erg vindt.
  Jack, bedankt !

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ber

  Jack… Bedankt voor alles! Het mooiste wat je voor me deed is twee dagen van tevoren het blog open te zetten van de wedstrijd die zou volgen! Thanks!

  We zien mekaar op het net…

  Groeten !

    /   Beantwoorden  / 
 7. aks

  Jack we missen je straks,kun je toch niet blijven

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hahaha

  Alsjeblieft Jack blijf hier ga niet weg please Jack laat ons niet in de steek snik snik

    /   Beantwoorden  / 
 9. Paul

  We moesten toch zo positief blijven zei, Aks.
  Nou,de kindjes die er nu zitten van Fc Twente bestuur zijn net zo erg als de vorigen.
  Vorig jaar dik miljoenen verlies geleden.
  Dit jaar ongeveer 10 miljoen verlies.
  Maar ze zijn net als de rest.
  Ze boekhouden wat door elkander heen hoor.
  Ze gooien alles op een hoop die kindjes.
  Trekken ze weer 6 miljoen aan inkomsten transfers er bij om het weer af te trekken op het gehele verlies om dan te zeggen KIJK het valt nog best wel mee hoor.
  Dat is natuurlijk geen handel van zaken doen dit soort modder boekhouden.
  En nog erger,ze hebben er totaal niets van geleerd deze onnozelen die er nu zitten.
  Het is bagger met tuiten huilen.
  Dit is als spelende kinderen van 5 jaar in een zandbak.
  Transfergelden moeten in een apart potje,in het transfergelden potje,om te bewaren voor eventuele aan te trekken spelers.
  Dan is dat dus heel duidelijk.
  Potje cartering daar horen de gelden potje cartering in.
  Maar ze gooien nog steeds alles op de grote hoop en door elkander.
  Daarom is het ook logisch dat de KNVB er nu ook niet uit komt met die warboel en meer tijd nodig heeft.
  Ze hebben dus de KNVB vorig jaar en nu ook weer belazerd met hun pennetjes.
  Daar zal niet veel goeds uit komen.
  Ik denk dat de KNVB Fc Twente terug gaat zetten naar de nieuwe Tweede Divisie betaald voetbal met behoud van de proflicentie.
  En dan mag Fc Twente hun handjes nog fijn dicht knijpen van geluk.
  En dit soort wat er nu bij Fc Twente zit van het Uranium tot aan de FNV moeten zo snel mogelijk oprotten.

  DE BEZEM ER DOOR .

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   Paul,Ga lekker rotzooi schrijven in het clubblad van Avanti wilskracht, misschien komen ze je dan wel een bezoekje brengen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paul

    Aks snapt er totaal niets van.
    Aks de naieve supporter net als de rest.
    De goedgelovigen die er altijd weer in trappen.
    Je ziet het precies onder de wedstrijd hoe het is,een tegendoelpunt ,is het fluiten en een voor doelpunt is het juichen.
    Ze zijn zo snel om he.
    Som denk ik wel eens of dat ook een beetje met labiliteit te maken heeft.
    De realiteit is dat je nooit bestuurders van betaalde voetbalclubs moet geloven.
    Want die laten je overal in stinken.
    Als die clubs die failliet zijn gegaan ,is het niet zo geweestdat alle bestuurders er lekker fluitende van tussen gingen .

    Je leert het nog wel een keertje in je leven Aks?,of je leert het nooit.
    Ik geloof voor jou in het laatste.

      /   Beantwoorden  / 
    1. aks

     Met al je negativiteit ga je langzaam naar de afgrond, je zal je leven moeten veranderen Paul want je bereikt met die zwartgalligheid helemaal niets

       /   Beantwoorden  / 
     1. Paul

      Aks.
      Als je zwaar negatief bent ,kan de positiviteit nooit tegen vallen.
      Maar als je zwaar positief bent ,kun je hard op je kloten vallen.

      Eigenlijk ben ik geen negatief of positief mens.
      Ik ben een doorkijk realist .

      Ik kijk overal doorheen.
      Doorheen prikken noemt men dat ja ja ja .

        /  
    2. aks

     Weet je Paul waar ik doorheen prik is dat je op het Ajax blog Twente loopt af te zeiken, dat je graag ziet dat ze door de KNVB teruggezet worden naar de amateurs Ook ben je bang voor grote negers die groot geschapen zijn

       /   Beantwoorden  / 
 10. Piet

  Toch fascinerend hoe het de algemene aantrekkingskracht van onze fct is vergaan. Ook ik vond reageren hier fijn vanwege het laagdrempelige. Achter de stadsmuren van .net wordt het me te serieus. Het beeindigen van deze stek is een mooi symbolisch gebaar. Wanneer het ooit weer voor dewind gaat, ontluikt een nieuw blog naar ik hoop. Dank iedereen die zijn en haar bijdrage heeft geleverd

    /   Beantwoorden  / 
 11. Maximuss

  Bedankt Jack & Wallace, ga dit blog (behalve Paul) en jullie toch wel missen…

    /   Beantwoorden  / 
 12. twente madmax

  Bedankt Jack!

  Ber Aks en anderen het ga jullie goed.
  Wallace bedankt voor de eyeopener en Trots dak veur Twente bin, heel men leven lang!

  Groetjes

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paul

   Ik ben het niet eens met al deze schijt reacties en dat overloop gedoe.
   Van dit bedankt en dat bedankt en nog meer van dit soort gedoe en overloper Wallace.
   Ik hou van eerlijkheid en transparantie.
   Ik respecteer elke reactie van elk mens en geen blog is van mij.
   En aan vriendjes politiek moet je niet bij mij zijn.
   Want ik ben geen slijm figuur.
   Maar 1 ding begrijp ik niet om dit blog op te heffen.
   Dit blog vreet geen brood.
   En Jack zal toch zeker niet de enige zijn op deze planeet die dit blog …..maar uiteraard wel respect .
   Maar voor vriendjes politiek moeten ze niet bij mij aanbellen.
   Ik geloof dat ze beter bij Wallace kunnen aanbellen.

     /   Beantwoorden  / 
 13. Paul

  RAAD VAN COMMISSARISSEN wat moet je er mee met die troep.
  Het lachertjes RVC van de Psychiatrie tot aan betaald voetbal is een farce.
  Raadvancommissarissen heeft niets opgeleverd,alle failliete clubs zijn er failliet aan gegaan.
  Komen ze uit de wagen met hun dikke sjaal in de winterdag;hallo ,ik ben van de raad van commissarissen.
  opvretende onzin,RVC mag geen geld inbrengen,maar ze vreten alleen maar geld op .

    /   Beantwoorden  / 
 14. Paul

  Stelletje gattenlikkers op een blog.
  Nu weten we ook waarom bestuurders van voetbalclubs gattenlikkers zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 15. aks

  Heb je ook al een enkelbandje om en heb je al een vork ingeslikt, want die grootgeschapen dolle neger komt vandaag bij jou

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.