Categorie: "De cijfers"

FC Twente verdient 9,2 miljoen euro in Champions League

Kassa! Boekhouden is niet onze sterkste kant, maar voor dit bericht hoef je geen accountant te zijn! Telt u even mee? 7,2 miljoen euro startgeld, 1 overwinning à 800.000 euro en 3 gelijke spelen à 400.000 euro per stuk. Hele zaakje optellen en we komen op 9,2 miljoen euro! De televisie-inkomsten en de inkomsten uit de kaartverkoop zijn overigens nog niet meegerekend, net als de 200.000 euro voor het doorgaan in de Europa League. 9,2 miljoen euro, dat is een bedrag waar we tenminste iets mee kunnen. U heeft vast wel tips voor Joop Munsterman en co.

FC Twente boekt 1,2 miljoen euro winst

Dankzij coureur/fotograaf/DJ Perky meldde ondergetekende zich vandaag op tijd maar brak op zijn werk (waarvoor nogmaals dank), na een zinderende trip naar Milaan.  Omdat het na drie opeenvolgende nederlagen wel weer eens tijd is voor goed nieuws nu aandacht voor de financiële cijfers van vorig seizoen. Vandaag werd namelijk bekend dat FC Twente in het kampioensseizoen een winst heeft geboekt van 1,2 miljoen euro. De KNVB is eindelijk ook overtuigd en plaatste de Tukkers in categorie 3. Op nu naar sportieve winst, te beginnen in Nijmegen!

Engelaar en El Ahmadi beste voetballers van 2007-2008

Orlando Engelaar en Karim El Ahmadi zijn bovenaan geëindigd in de Voetballer van het Jaar- competitie van de VI. Engelaar wist als enige eredivisionist meer dan een 7 te scoren (7,04). De naar Feyenoord getransfereerde El Ahmadi staat tweede over 34 wedstrijden en blijft daarmee onder meer Gomes, Stekelenburg en Molhoek voor.

Ook Luke Wilkshire doet het uitstekend met een 16e plaats; Edson Braafheid eindigt op positie 22.  

FC Twente weer terug in VI’s Elftal van de Maand

In februari haalde geen Twente-speler uberhaupt de voorselectie van VI's Elftal van de Maand. Een maand later zijn de verhoudingen hersteld met maar liefst 7 nominaties; alleen NEC heeft er meer met 8.

Met Denneboom, Nkufo en Elia kan de hele voorhoede uit Twente-spelers bestaan, en ook El Ahmadi, Douglas en Heubach alsmede coach Rutten wachten hierrrr op je stem.

FC Twente vierde bij winst in Utrecht

Een aardig vooruitzicht: bij winst op FC Utrecht belandt FC Twente hoe dan ook op de vierde plaats. Het team van Fred Rutten komt dan op 55 punten en passeert daarmee Heerenveen en (afhankelijk van de uitslag) NAC of Feyenoord. Als Twente met 7 doelpunten verschil wint en NAC – Feyenoord in een gelijkspel eindigt staan de Tukkers zelfs (op doelsaldo) derde. Maar vergeet dat scenario gelijk maar weer, dit is nu eenmaal geen Sjakie en de wondersloffen.     

 

Alle punten zijn meegenomen, want FC Twente heeft nog een lastig programma voor de boeg. Elke tegenstander strijdt nog ergens voor: Excelsior en Willem II voor lijfsbehoud, PSV voor het kampioenschap.

De wedstrijden van de concurrentie:

Feyenoord: FC Utrecht (thuis), Willem II (uit), Roda JC (thuis)

NAC Breda: FC Groningen (uit), Heracles (uit), NEC (thuis)

Heerenveen: Willem II (uit), Sparta (uit), Excelsior (thuis)

FC Groningen: NAC Breda (thuis), Ajax (thuis), FC Utrecht (uit)

Nou waarde kenners… hoeveel punten haalt Twente nog, en zal dat genoeg zijn? 

Nkufo nog maar twee doelpunten achter Huntelaar

Je weet tegenwoordig nooit of de samenvattingen op het geplande tijdstip beginnen, of pas ergens na twaalven. Hulde dus aan al die fröbelaars die de eredivisie-doelpunten opnemen en online gooien, lang voor het RTL behaagt om ze uit te zenden.

Een van die mensen is RayMania van Fok. Hier heeft hij alle Twentse doelpunten handzaam op een rijtje gezet; Nkufo komt tot een indrukwekkend aantal van 17 doelpunten.

Engelaar en Rutten in VI’s Elftal van het Jaar

Orlando Engelaar en coach Fred Rutten hebben een plaatsje gekregen in VI's Elftal van het Jaar. Engelaar bleef met 80805 stemmen ruim voor op mede-genomineerden Pranjic (Heerenveen) en Martens (AZ), Rutten haalde in z'n eentje zelfs meer stemmen dan collega's Jans, Verbeek en Atteveld samen: 73365.

Op de overige posities kwamen de Twentenaren tekort, al mag El Ahmadi met 57430 stemmen op zijn minst een plekje op de bank claimen.

Het Elftal van het Jaar is hier te vinden.

‘Nkufo verdient een acht’

In het Winterrapport van FC Twente Online, gebaseerd op supporterscijfers van de Speler van het Seizoen-verkiezing, moet Blaise Nkufo het met een magere 6,3 doen. Daarmee staat de spits, deze jaargang alweer goed voor 13 goals, niet eens in de Top 10.

Vreemd, zo vindt ook Henk Nijhof (landelijk voorzitter Groen Links, oud-wethouder van Hengelo en voetballer van Tubantia). Zijn 'kortste column van Twente', gepubliceerd op TwenteSport: "Onvoldoende erkend. Een mager zesje is je deel. Je slungelt over het veld en je lijkt weinig aan de bal te zijn. Maar je bent altijd aanspeelbaar. Voetbalt in de kleine ruimte als weinig anderen. Je sleurt jongere medespelers mee naar een hoger niveau. Je stelt je middenveld in staat te gloriëren door naar hartelust te kaatsen. Bovenal schop je er ruim 20 in. Een wereldspits in Twente. N'Kufo een acht dus."

Ajax – FC Twente, niet zomaar een wedstrijd…

maar een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van 2007! Sportweek meldt dat Twente momenteel op de tweede plaats staat wat betreft het voetbaljaar 2007. Hoewel vanavond een typisch zespunten-duel is, valt Ajax over 2007 niet meer te achterhalen; de Amsterdamse ploeg heeft 8 punten voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan. Wel heeft Twente de minste tegendoelpunten (26). AZ heeft één duel minder gespeeld en volgt met 28 tegengoals.

FC Twente in UEFA Top 100

FC Twente is terug te vinden in de Top 100 van best presterende Europese voetbalclubs, zo meldt Twentesport. De UEFA-lijst is samengesteld op basis van competitie-, beker- en internationale resultaten in het huidige voetbalseizoen. Ten tijde van het stukje deelde Twente nog de 93e plaats met Heerenveen, een week later staat Twente tussen Real Murcia en FC Toulouse in op 96. Gelukkig komt VVV eraan dit weekend…