Categorie: "Oefenwedstrijden"

FC Twente verliest dik van Genclerbirligi

Na een tot nu toe tamelijk rimpelloze voorbereiding is FC Twente zaterdagavond plots tegen een dikke nederlaag aangelopen. Op het veld van Quick’20 in Oldenzaal was het Turkse Genclerbirligi met 0-5 te sterk. Die eindstand stond bovendien al bij de rust op het scorebord. Het grote falen speelde zich dus met name af in de eerste helft. Woensdag oefenen wij Tukkers nog tegen Olympiacos en zondag in Gelsenkirchen tegen Schalke’04. En als we de bovenstaande beelden bekijken, dan kunnen we inderdaad nog wel wat oefening gebruiken.

FC Twente verslaat Sivasspor

Terwijl vanuit Zeist de heilsboodschap is gekomen dat het plan van aanpak van FC Twente akkoord is, werd woensdagavond in Vriezenveen met 2-0 gewonnen van Sivasspor. Hakim Ziyech en Youness Mokhtar tekenden voor de treffers. Aanstaande zaterdag wacht in Oldenzaal wederom een Turkse tegenstander, dan Genclerbirligi. En zo komt 9 augustus gestaag dichterbij.

FC Twente met 0-3 te sterk voor Achilles’29


FC Twente heeft zaterdagmiddag, onder de rook van Vierdaagsestad Nijmegen, de laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Wageningen winnend afgesloten. In een zonovergoten Groesbeek werd het 0-3 voor ons Tukkers. De doelpunten in het matige duel kwamen op naam van Hakim Ziyech (2x) en Alessio da Cruz. Aanstaande woensdag is in Vriezenveen DOS’37 de tegenstander.

FC Twente wint met 0-4 van SDV Barneveld

FC Twente heeft woensdagavond ook de derde oefenwedstrijd van deze voorbereiding winnend afgesloten. Tegen de oude club van trainer Alfred Schreuder, SDV Barneveld, werd het 0-4 voor ons Tukkers. De doelpunten kwamen op naam van Kyle Ebecilio, Shadrach Eghan (2x) en Jelle van der Heyden. Zaterdag oefent FC Twente in Groesbeek tegen Jupiler League-club Achilles’29.

Ruime dubbele cijfers in tweede oefenduel


Na de 1-7 overwinning afgelopen woensdag tegen een regioselectie uit Marënberg en omstreken moest zaterdag de regioselectie Team Twenterand het ontgelden. Op het terrein van DOS’37 in Vriezenveen werd het na een ruststand van 0-11 uiteindelijk 0-16 voor ons Tukkers. Grote man was onze kersverse aanvoerder Hakim Ziyech, die 5 keer doel trof. Shadrach Eghan scoorde 4 keer, Hidde ter Avest, Tim Hölscher en Jerson Cabral twee keer en Nana Ntuli, Lars Bleker en Felitciano Zschusschen scoorden allen 1 keer. Er volgt komende week nog één oefenwedstrijd tegen amateurs en daarna wordt de moeilijkheidsgraad wat opgevoerd: zaterdag wacht in het fraaie Groesbeek het oefenduel tegen Achilles’29.

Zeven treffers in eerste oefenduel

Zo, de kop is eraf. Ons FC Twente heeft woensdagavond het eerste oefenduel van deze voorbereiding afgewerkt. In Mariënberg werd een regioteam met 1-7 verslagen. De doelpunten van FC Twente kwamen op naam van Youness Mokhtar, Hakim Ziyech (penalty), Shedrach Eghan, Tim Hölscher, Jari Oosterwijk (2x) en Alessio Da Cruz. Het was in Mariënberg overigens beduidend rustiger dan de afgelopen jaren gebruikelijk was bij oefenwedstrijden van FC Twente. Zo’n 450 toeschouwers vonden de weg naar het plaatselijke sportpark en hielden zich verder gedeisd.

FC Twente wint van Aberdeen

FC Twente is deze week, zonder de internationals, voor een korte oefentrip afgereisd naar Schotland. Daar werd vrijdagavond een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Aberdeen, een wedstrijd die een jubileumwedstrijd was voor een speler van de thuisclub. FC Twente won door doelpunten van Hakim Ziyech en Shadrach Eghan met 1-2 van de Schotten. Een beetje vertrouwen tanken in een Europees duel kan nooit kwaad.

Komt allen: FC Twente – Vfl Osnabrück

Zaterdag niets te doen, het is immers winterstop, dus allemaal lekker naar de oefen trainingswedstrijden van ons FC Twente. Eerst om 11.00 uur naar het terrein van het Hengelose ATC voor de wedstrijd van onze ‘B-keuze’ tegen Katwijk. En dan later naar het trainingscomplex (hoeveel later is helaas niet duidelijk) voor de ‘geheime’ wedstrijd van het keurkorps tegen Vfl Osnabrück. Niet meer zo geheim dus, dankzij arbiter Wilco Jansen die erover Twitterde. Waarvoor dank (volgende keer graag wel met aanvangstijdstip). Onze zaterdag is weer gevuld. Ook al verklaart FC Twente dat laatsgenoemde trainingswedstrijd besloten zal blijven. We zullen zien…

FC Twente wint geheime oefenwedstrijd van Cambuur Leeuwarden

Zoals verwacht heeft FC Twente ook deze interlandperiode weer aangegrepen om in het geniep en het geheim een oefenwedstrijd te spelen. Op het trainingscomplex in Hengelo was Cambuur Leeuwarden de tegenstander en werd het 3-2 voor ons Tukkers. Kasper Kusk en Torgeir Børven (2x) zorgden voor een 3-0 voorsprong, welke door een zekere Martijn Barto werd teruggebracht tot een 3-2 eindstand. Met name in de eerste helft bestond het elftal uit spelers uit de gebruikelijke basisploeg. Na de thee kwamen vooral de gewoonlijke bankzitters in actie.

Ruime nederlaag in laatste oefenduel

Dan kun je de hele voorbereiding mooie resultaten boeken, maar als je in de laatste, meest serieuze test voor de competitiestart dan ruim verliest, dan voelt dat toch niet fijn. Het overkwam ons aller FC Twente. Zaterdagavond werd in de eigen Grolsch Veste ruim verloren van Borussia Mönchengladbach. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 1-4 voor de Duitse gasten. Torgeir Børven tekende voor de enige Twentse treffer, de 1-3. Aanstaande zaterdag begint voor ons Tukkers de competitie met een uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.