Categorie: "Oefenwedstrijden"

FC Twente wint oefenduel van Racing Genk

Jaaa! Een sprankje hoop, dat omarmen wij geplaagde Tukkers maar al te graag! Tijdens het trainingskamp in het Spaanse Alicante heeft FC Twente een oefenduel met Racing Genk met 1-0 gewonnen. Er werd een uur lang met het sterkste elftal gespeeld en gewonnen door een treffer van Hakim Ziyech, die een strafschop benutte. De B-selectie kwam na een uur in het veld en speelde met 2-2 gelijk tegen de Belgische opponent. Hoop doet leven.

FC Twente speelt in het geheim gelijk tegen Sparta

Nee, hier zat niemand op te wachten. We zijn amper bijgekomen van het gedwongen vertrek van Alfred Schreuder en uitgepraat over de staat van onze club zijn we al helemaal nog niet, dus een geheime oefenwedstrijd uit tegen Sparta Rotterdam? Nee, dank u. Maar met ons wordt geen rekening gehouden, al denken verschillende media dat de supporters van FC Twente rechtstreeks de hand gehad hebben in het vertrek van Schreuder. Was het maar waar. Het ligt echt aan de man zelf. Maar hoe dan ook, donderdagmiddag heeft FC Twente dus in het geniep geoefend tegen Sparta Rotterdam. 1-1. Heel knap. Next!

FC Twente en Schalke 04 in evenwicht


FC Twente heeft de laatste test voor de start van de competitie goed doorstaan. In Gelsenkirchen werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Schalke 04. Voor ons Tukkers tekende Michael Olaitan voor de gelijkmaker. Olaintan luisterde zijn debuut daarmee op met een doelpunt.

Kleine nederlaag tegen Olympiakos Piraeus

FC Twente heeft woensdagavond een kleine oefennederlaag geleden tegen de Griekse kampioen, Olympiakos Piraeus. In het Drentse Veenoord werd het na een 0-2 ruststand uiteindelijk 1-2. De Twentse treffer kwam in de tweede helft op naam van Hakim Ziyech. Aanstaande zondag sluit FC Twente in de Veltins Arena in Gelsenkirchen de voorbereiding af met een oefenduel tegen Schalke 04.

FC Twente verliest dik van Genclerbirligi

Na een tot nu toe tamelijk rimpelloze voorbereiding is FC Twente zaterdagavond plots tegen een dikke nederlaag aangelopen. Op het veld van Quick’20 in Oldenzaal was het Turkse Genclerbirligi met 0-5 te sterk. Die eindstand stond bovendien al bij de rust op het scorebord. Het grote falen speelde zich dus met name af in de eerste helft. Woensdag oefenen wij Tukkers nog tegen Olympiacos en zondag in Gelsenkirchen tegen Schalke’04. En als we de bovenstaande beelden bekijken, dan kunnen we inderdaad nog wel wat oefening gebruiken.

FC Twente verslaat Sivasspor

Terwijl vanuit Zeist de heilsboodschap is gekomen dat het plan van aanpak van FC Twente akkoord is, werd woensdagavond in Vriezenveen met 2-0 gewonnen van Sivasspor. Hakim Ziyech en Youness Mokhtar tekenden voor de treffers. Aanstaande zaterdag wacht in Oldenzaal wederom een Turkse tegenstander, dan Genclerbirligi. En zo komt 9 augustus gestaag dichterbij.

FC Twente met 0-3 te sterk voor Achilles’29


FC Twente heeft zaterdagmiddag, onder de rook van Vierdaagsestad Nijmegen, de laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Wageningen winnend afgesloten. In een zonovergoten Groesbeek werd het 0-3 voor ons Tukkers. De doelpunten in het matige duel kwamen op naam van Hakim Ziyech (2x) en Alessio da Cruz. Aanstaande woensdag is in Vriezenveen DOS’37 de tegenstander.

FC Twente wint met 0-4 van SDV Barneveld

FC Twente heeft woensdagavond ook de derde oefenwedstrijd van deze voorbereiding winnend afgesloten. Tegen de oude club van trainer Alfred Schreuder, SDV Barneveld, werd het 0-4 voor ons Tukkers. De doelpunten kwamen op naam van Kyle Ebecilio, Shadrach Eghan (2x) en Jelle van der Heyden. Zaterdag oefent FC Twente in Groesbeek tegen Jupiler League-club Achilles’29.

Ruime dubbele cijfers in tweede oefenduel


Na de 1-7 overwinning afgelopen woensdag tegen een regioselectie uit Marënberg en omstreken moest zaterdag de regioselectie Team Twenterand het ontgelden. Op het terrein van DOS’37 in Vriezenveen werd het na een ruststand van 0-11 uiteindelijk 0-16 voor ons Tukkers. Grote man was onze kersverse aanvoerder Hakim Ziyech, die 5 keer doel trof. Shadrach Eghan scoorde 4 keer, Hidde ter Avest, Tim Hölscher en Jerson Cabral twee keer en Nana Ntuli, Lars Bleker en Felitciano Zschusschen scoorden allen 1 keer. Er volgt komende week nog één oefenwedstrijd tegen amateurs en daarna wordt de moeilijkheidsgraad wat opgevoerd: zaterdag wacht in het fraaie Groesbeek het oefenduel tegen Achilles’29.

Zeven treffers in eerste oefenduel

Zo, de kop is eraf. Ons FC Twente heeft woensdagavond het eerste oefenduel van deze voorbereiding afgewerkt. In Mariënberg werd een regioteam met 1-7 verslagen. De doelpunten van FC Twente kwamen op naam van Youness Mokhtar, Hakim Ziyech (penalty), Shedrach Eghan, Tim Hölscher, Jari Oosterwijk (2x) en Alessio Da Cruz. Het was in Mariënberg overigens beduidend rustiger dan de afgelopen jaren gebruikelijk was bij oefenwedstrijden van FC Twente. Zo’n 450 toeschouwers vonden de weg naar het plaatselijke sportpark en hielden zich verder gedeisd.