Categorie: "Oranje"

Hakim Ziyech bij Oranje

Goed nieuws, dat kunnen we goed gebruiken, wij, de tot in onze diepste zielen getergde FC Twente-supporters. En goed nieuws was er vandaag! Want Hakim Ziyech is door bondscoach Guus Hiddink opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal! Vanaf 26 mei tot en met 29 mei zal Ziyech deelnemen aan een soort oefenstage in de aanloop naar de interlands met de Verenigde Staten en Letland. Op 29 mei wordt de definitieve selectie voor die twee interlands bekend gemaakt. Of hij nu mee gaat naar die interlands of niet, het is voor Ziyech een beloning voor een persoonlijk goed seizoen, in één van de meest zwarte jaargangen in de geschiedenis van FC Twente.

Quincy Promes in voorlopige Oranje-selectie

Bondscoach Louis van Gaal heeft Quincy Promes geselecteerd voor de voorlopige WK-selectie van het Nederlands elftal. Luc Castaignos, die enkele dagen stage liep bij Oranje, behoort niet tot de selectie. Uiterlijk op maandag 2 juni moet de definitieve selectie bij de FIFA bekend zijn, bestaande uit 20 veldspelers en 3 keepers.

Quincy Promes debuteert en verliest met Oranje

En ineens stond Quincy Promes woensdagavond in de basis van het Nederlands elftal, in het imposante Stade de France in Saint-Denis. De thuisploeg speelde Oranje behoorlijk van de mat en de 2-0 eindstand was nog aan de lage kant, maar dat terzijde. Natuurlijk kwamen veel meer spelers van ons FC Twente in actie in allerlei obscure oefeninterlands. Daarover leest u de details hier. En nu maar hopen dat alle internationals zonder kleerscheuren terugkeren voor de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Quincy Promes debuteert in Oranje-selectie

Een bijzonder moment voor Quincy Promes. Zijn Jong FC Twente-contract is nog niet eens opgewaardeerd tot een dienstverband van een meer dan volwaardige Eredivisiespeler, of hij mag al komen ruiken aan het echte grote werk. Zijne Koninklijke Hoogheid Louis I heeft in zijn eindeloze wijsheid namelijk besloten onze Quinch te selecteren voor het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Frankrijk, aanstaande woensdag in Parijs. Loon naar werken en prestaties. Gefeliciteerd Quincy!

Luc Castaignos trefzeker voor Jong Oranje

Luc Castaignos blijft twijfel zaaien en daarom omstreden. Donderdagavond snoerde hij zijn criticasters de mond door in het EK-kwalificatie duel met Jong Schotland te scoren en een assist te verzorgen. De vraag of hij nu wel of niet voldoet zal dan ook nog wel even onbeantwoord blijven. Overigens was FC Twente goed vertegenwoordigd deze keer. In het warme Nijmegen kwamen ook Dico Koppers, Quincy Promes en Kyle Ebecilio in actie. Voor Koppers en Ebecilio was het hun debuut in Jong Oranje.

Geen FC Twente-spelers in voorselectie Oranje

De sportieve malaise bij FC Twente uit zich ook in de voorselectie van het Nederlands elftal die eerder deze week door bondscoach Louis van Gaal bekend werd gemaakt. Daarin is geen plek ingeruimd voor spelers van FC Twente. Eerder maakten zowel Leroy Fer als Douglas deel uit van de (voor)selectie van het Nederlands elftal. Leroy Fer zit overigens wel bij de voorselectie van Jong Oranje, dat op 21 en 25 maart oefenwedstrijden speelt. Ook bij het Nederlands elftal spelen wij Tukkers dus even geen rol van betekenis meer.

Leroy Fer in voorselectie Oranje

Op 6 februari speelt het Nederlands elftal in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen Italië. Weer zo’n volstrekt zinloze exercitie met groot blessurepotentieel. Daar zitten we echt op te wachten nu de beslissende fase van de competitie is aangebroken. Leroy Fer is door de bondscoach opgenomen in de voorselectie voor dit niemendalletje. We weten allemaal nog hoe het vorige uitstapje naar Oranje voor Fer is afgelopen dus wat ons betreft valt hij af of blijft hij op de reservebank. En datzelfde geldt voor Luc Castaignos en Jerson Cabral, die allebei zijn geselecteerd voor de voorselectie van Jong Oranje. Afschaffen dat vriendschappelijk interlandvoetbal!

Jerson Cabral in actie bij Jong Oranje

Saai, saai, saai. Wat zijn het toch altijd vreselijke weken, die interlandweken. Jerson Cabral heeft donderdagavond ruim een kwartier meegespeeld met Jong Oranje in de de eerste play-offwedstrijd in en tegen Slowakije. Jong Oranje won door doelpunten van Marco van Ginkel met 0-2. Maandag staat in Rotterdam de return op het programma. Vanavond speelt het echte Oranje – mogelijk met onze Douglas – tegen Andorra. Wij kruipen weer onder de dekens.

Douglas voor het eerst geselecteerd voor Oranje

Eindelijk is het dan zover! Allerlei lulverhalen over profielschetsen ten spijt, onze eigen Douglas Franco Teixeira is eindelijk geselecteerd voor het Nederlands elftal, dat WK-kwalificatieduels op het programma heeft staan tegen Andorra (vrijdag 12 oktober) en Roemenië (dinsdag 16 oktober). Toen Douglas het goede nieuws hoorde belde hij natuurlijk eerst zijn moeder, waarna hij in alle hectiek jammer genoeg vergat fctwente.blog.nl te bellen…

Leroy Fer wint met Oranje van Turkije

Leroy Fer heeft vrijdagavond met het Nederlands elftal met 2-0 gewonnen van Turkije. Fer kwam kort na rust in het veld voor Feyenoorder Jordy Clasie. Nikolay Mihaylov speelde met zijn land gelijk tegen Italië. In Bulgarije werd het 2-2. Het Servië van Dusan Tadic speelt vandaag (zaterdag) tegen Schotland. Nieuweling Jerson Cabral speelde verder vrijdagavond een kwartier mee met Jong Oranje, dat met 4-1 won van Jong Oostenrijk. Dedryck Boyata verloor donderdag als aanvoerder van Jong België met 3-1 van Jong Noorwegen. De resultaten van Roberto Rosales en zijn land Venezuele zijn vooralsnog niet bekend.