Categorie: "Eredivisie"

FC Twente ontvangt Roda JC

Roberto Rosales naar Malaga? Deniz Türüç naar FC Twente? Links en rechts duiken inmiddels de eerste transfergeruchten op, maar ondertussen nadert de competitie de ontknoping. In de strijd (of is het alleen nog hoop) om de tweede plaats moeten wij Tukkers gewoon alles winnen. Dus ook van Roda JC, een wedstrijd die overigens met argusogen zal worden gevolgd door onze volgende tegenstander, NEC. Maar dat is voor ons van latere zorg, eerst de Limburgers. Natuurlijk kunt u ook nu uw voorspellingen en dwingende aanwijzingen voor de technische staf weer kwijt in de comments. Come on FC Twente!

FC Twente wint in Breda

In de race om de zo felbegeerde tweede plaats heeft FC Twente zaterdagavond zeer goede zaken gedaan. Het traditioneel lastige uitduel met NAC Breda werd met 0-2 gewonnen. Felipe Gutiérrez tekende in de eerste helft, vlak voor rust, de 0-1 aan. Kort na de pauze kopte Dusan Tadic een fraaie voorzet van Youness Mokhtar tegen te touwen. En zo blijven we dus druk houden op onze grootste concurrent voor plek twee, Feyenoord, en breken er spannende weken aan.

FC Twente wacht heet avondje NAC in Breda

Michel Jansen mompelde in een bijzin in zijn voorbeschouwing al heel obligaat over het ‘halen van Europees voetbal’. De tweede plaats leek hij als thema nadrukkelijk te vermijden. Dus hoewel de meeste supporters een hartstochtelijke eindsprint verwachten om de voorronde van de Champions League te halen, straalt de technische staf uit dat de doelstellingen al bereikt zijn met een 3e of 4e plaats. Lekker is dat. Maar goed. Vanavond wacht ons de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Toch ook geen sinecure, al helemaal niet voor ons falende elftal. Er ontbreken vier vaste krachten. Roberto Rosales en Shadrach Eghan zijn geblesseerd en Rasmus Bengtsson en Luc Faalstaignos zijn geschorst. Dat biedt mogelijkheden voor andere spelers in de selectie. Uw voorspellingen en tactische aanwijzingen voor de staf kunt u weer kwijt in de comments. We zijn benieuwd…

Puntverlies tegen ADO Den Haag

FC Twente heeft woensdagavond door onnodig puntverlies een uitstekende uitgangspositie met het oog op de tweede plaats uit handen gegeven. Thuis tegen ADO Den Haag werd het 1-1, in een wedstrijd die wij Tukkers eindigden met 9 man. Het begon allemaal voortvarend en hoopgevend: binnen tien minuten kwam FC Twente op voorsprong door een prima doelpunt van Felipe Gutiérrez. Toen stokte de machine echter en op een korte opleving na, direct na rust, ging vervolgens vrijwel alles fout dat er fout kon gaan. Rood voor Rasmus Bengtsson, de gelijkmaker van Michiel Kramer en een rode kaart van Luc Castaignos deden de avond in mineur eindigen. En daarmee zijn wij Tukkers nu afhankelijk van de concurrentie in de strijd op de zo felbegeerde tweede plaats.

FC Twente ontvangt ADO Den Haag

Goed. Nog vijf wedstrijden te gaan en we willen er dus vol voor gaan om tweede te worden. En wat scheelt: ons programma ziet er nog niet eens onoverkomelijk uit. NAC Breda-uit, Roda JC-thuis, NEC-thuis en PEC Zwolle-thuis. En dan vanavond dus ADO Den Haag thuis in de Grolsch Veste. Dat zou toch moeten kunnen? Denkt u niet? Maar eerst vanavond. Uw voorspellingen en min of meer vrijblijvende adviezen voor de technische staf kunt u vanzelfsprekend weer kwijt in de comments. Hup FC Twente!

PS: Nacer Chadli komt vanavond ook nog even afscheid nemen.

FC Twente verliest en grijpt naast de titel

FC Twente heeft zondagmiddag in stijl de landstitel moeten afstaan aan Ajax: hoewel wij Tukkers meer doelgevaar stichtten dan de thuisploeg, wonnen de Amsterdammers afgetekend met 3-0. Eens te meer werd FC Twente genekt door een gebrek aan scorend vermogen en verdedigende kwetsbaarheid. Wat ons rest is de strijd om de felbegeerde tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Die strijd zal nog zwaar genoeg worden. Dat dachten Michel Jansen en Alfred Schreuder blijkbaar ook, toen zij bij een 3-0 achterstand met Felipe Gutiérrez en Quincy Promes de twee beste spelers uit de ploeg naar de kant haalden. Woensdagavond wacht ADO Den Haag in de Grolsch Veste.

FC Twente voor competitiekraker naar Amsterdam

Nou, daar gaan we dan. Na een gedwongen rustperiode van twee weken begint FC Twente zondagmiddag aan de beslissende fase van de competitie. In Amsterdam, tegen Ajax. Bij ons Tukkers is iedereen fit, ook Wout Brama is van de partij, alleen zijn de backs Dico Koppers en Roberto Rosales geschorst. De vraag die Nederland lijkt bezig te houden is of FC Twente de titelstrijd nog spannend weet te houden, of dat de Amsterdammers moeiteloos op hun zoveelste kampioenschap op rij gaan afstevenen. Uw voorspellingen en suggesties voor de opstelling kunt u kwijt in de comments. Come on FC Twente! Doe het!

FC Twente wint in extremis van AZ

Het was ook zondagmiddag weer een wedstrijd zoals we er dit seizoen al veel gezien hebben: veel balbezit en een overwicht, maar onvoldoende creëren om dat om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk viel de winnende treffer toch, alsnog, in de laatste seconden van de blessuretijd. Dusan Tadic was de gevierde man, nadat Youness Mokhtar eerder al de bevrijdende gelijkmaker had gemaakt. In de eerste helft kwamen de gasten uit Alkmaar op voorsprong uit een vrije trap van Steven Berghuis, waarbij Nick Marsman overigens tamelijk behulpzaam was. En ondertussen staan we ‘gewoon’ weer tweede. Wat toch als we al die onnodig verloren punten hadden gehad…

FC Twente ontvangt AZ voor lunchwedstrijd

Dat wordt weer eens een zondag vroeg uit de veren voor ons Tukkers. Al om 12.30 uur wordt er in de Grolsch Veste afgetrapt tegen AZ, de enige Nederlandse club die nog op Europees niveau actief is. Nu kunnen we hier natuurlijk gaan roepen dat dat een voordeel voor ons kan zijn, die slijtageslag die AZ afgelopen donderdag te verwerken kreeg tegen FC Anzhi, maar dat doen we mooi niet. Wij richten ons op FC Twente, dat verplicht is zich te herstellen van het debacle vorige week in de Deventer Adelaarshorst. Come on FC Twente! Make us proud!

Wanprestatie in Deventer: 1-0 nederlaag

FC Twente heeft zondagmiddag een wanprestatie geleverd in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Flets en ongeïnspireerd werd met 1-0 verloren van de Traditionsverein uit Deventer. Illustratief was dat Luc Castaignos de bal er zelfs met zijn hand niet in kreeg. Dan weet u genoeg.