Categorie: "Eredivisie"

Eerste overwinning 2014-2015 een feit!

Yes! Daar is ie dan! De eerste overwinning van ons Tukkers in dit nog jonge seizoen! FC Twente heeft zaterdagavond in de Grolsch Veste met 2-1 gewonnen van Go Ahead Eagles! Het werd al uitermate vroeg in de wedstrijd 1-0 door Luc Castaignos, die een fraaie combinatie sterk afrondde. Na twintig minuten kwamen de gasten uit Deventer echter op gelijke hoogte maar kort daarop zorgde Jesus Corona met een prima doelpunt voor de 2-1 ruststand, die later dus ook de eindstand zou blijken te zijn. Na rust liet FC Twente na de wedstrijd te beslissen. Luc Castaignos miste bijvoorbeeld een strafschop, zoals meerdere aanvallen strandden op de sterk keepende Go Ahead-doelman Erik Cummins. Maar laten we vooral de drie punten koesteren.

FC Twente ontvangt Go Ahead Eagles

Yes! We mogen weer! Lekker vroeg ook, zaterdagavond om halfzeven. Borrelwedstrijd. Zoals gezegd is Ryo Miyaichi speelgerechtigd. Orlando Engelaar zal er nog niet bij zijn. Althans, wij hebben geen officiële presentatie van de middenvelder langs zien komen. Hoe dan ook staat er een Overijsselse derby op het programma. Go Ahead Eagles is de tegenstander in de Grolsch Veste. Uw voorspellingen en andere bespiegelingen vooraf kunt u natuurlijk kwijt in de comments. Come on FC Twente!

UPDATE: de Volkskrant ziet het helemaal zitten.

Doelpuntloos gelijkspel tegen Feyenoord

En weer een gelijkspel. Zonder doelpunten deze keer, en dat tegen het deze zomer sterk uitgeklede Feyenoord. Het had ook zomaar verkeerd af kunnen lopen trouwens, want de Rotterdammers misten ook nog een strafschop. Overigens, dat moet gezegd, uitstekend gepareerd door Nick Marsman. Tja, wat zullen we er verder van zeggen? De competitie ligt nu twee weken stil in verband met interlandvoetbal. En vandaag is natuurlijk de laatste dag van het transferwindow. Er schijnt nog een aankoop aan te komen, dus misschien dat we straks tegen Go Ahead Eagles beter voor de dag komen.

Thuiswedstrijd tegen Feyenoord voor FC Twente

Na het debacle van afgelopen donderdag – of beter gezegd: na het debacle van de eerste drie competitiewedstrijden – wacht ons Tukkers zondag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De uitgeholde Rotterdamse opponent, verslagen in de strijd om de handtekening van Hakim Ziyech, maar die zich wél wist te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, zij het met hangen, wurgen en in extremis. Hoe zal dat nu weer gaan? Uw bespiegelingen lezen wij graag in de comments. Come on FC Twente!

FC Twente geeft met tien man voorsprong weg

Het begon goed in Breda. FC Twente domineerde het eerste halfuur de wedstrijd, kwam via Luc Castaignos op voorsprong maar verzuimde die voorsprong uit te bouwen. En na de thee ging het mis. Na tien minuten kreeg Andreas Bjelland zijn tweede gele kaart, waarna het grote achteruitlopen begon. Wij Tukkers hielden nog lang stand, maar uiteindelijk kreeg NAC Breda in de blessuretijd een strafschop, die door Adnane Tighadouini onberispelijk achter Nick Marsman werd geschoten. Vier officiële wedstrijden, vier gelijke spelen. Theo Vonk zal het kunnen waarderen.

FC Twente naar Breda

Het Rat Verlegh Stadion in Breda, het is en blijft een bijzondere plek voor ons Tukkers. Op 2 mei 2010 werd het er 0-2 door doelpunten van Bryan Ruiz en Miroslav Stoch en kregen we er de schaal. Maar nu is het augustus 2014 en zijn we net begonnen aan het seizoen. Met twee gelijke spelen om precies te zijn. FC Twente is met een fitte selectie teruggekeerd uit Azerbeidjan en mogelijk sluit ook Andreas Bjelland weer aan voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Uw bespiegelingen vooraf deelt u natuurlijk weer met ons in de comments.

Weer gelijkspel voor FC Twente

Ook de tweede wedstrijd een puntendeling, en nu zelfs in een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Met basisplaatsen voor Rasmus Bengtsson en Tim Hölscher kwamen wij Tukkers op slag van rust op voorsprong, door nieuweling Kamohelo Mokotjo. Maar na de thee ging het mis. Een strafschop door Roland Alberg en een doelpunt van Mike van Duinen en we stonden met 1-2 achter. Uiteindelijk redde Shadrach Eghan vlak voor tijd ons vege Twentse lijf. Stof tot nadenken en stof tot napraten.

FC Twente thuis tegen ADO Den Haag

Zo de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2014-2015. We hebben er zin in! Even kijken of je met je nieuwe of oude seizoenskaart naar binnen moet en hup, lekker zwartrijdend naar de Grolsch Veste. Felipe Gutiérrez, Andreas Bjelland en Renato Tapia ontbreken wegens blessures, maar ook zonder hen zouden we thuis tegen ADO Den Haag toch drie punten moeten kunnen halen. Uw suggesties voor de opstelling en uw voorspellingen deelt u natuurlijk met ons in de comments. Come on FC Twente!

FC Twente begint competitie met gelijkspel

FC Twente is de competitie 2014-2015 zaterdagavond begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Cambuur Leeuwarden. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong door een fraai ingeschoten vrije trap van Albert Rusnak. Pas diep in de tweede helft lukte het ons Tukkers de gelijkmaker te forceren. Een van richting veranderd schot van Youness Mokhtar was de doelman van de Friezen te machtig. Het was Twentse kant een zeer povere vertoning in Leeuwarden. Dat moet absoluut beter. Kamohelo Mokotjo debuteerde in de tweede helft, dat maakte in ieder geval direct een verschil in positieve zin, maar er is nog veel werk te verrichten door Alfred Schreuder en zijn mannen.

FC Twente trapt af in Leeuwarden

Na een relatief rustige en goede voorbereiding volgde een paar roerige dagen op de transfermarkt, precies in de aanloop naar de competitiestart van ons FC Twente. Vanavond om 19.45 uur trappen Cambuur Leeuwarden en FC Twente in Friesland af voor hun eerste wedstrijd van het seizoen 2014-2015. Kamohelo Mokotjo start vermoedelijk direct in de basisopstelling. Maar waar we nu precies staan gaan we vanavond zien. Uw suggesties voor de opstelling kunt u natuurlijk kwijt in de comments, net als uw voorspellingen. Come on FC Twente!