Categorie: "Eredivisie"

FC Twente verslaat SC Heerenveen op slotdag

Zo. De competitie 2014-2015 is voor FC Twente voorbij. De ellende voorlopig waarschijnlijk nog niet, maar dat terzijde. De laatste wedstrijd zondagmiddag in Heerenveen werd in stijl begonnen: dramatisch. Binnen dertig seconden stonden wij Tukkers achter, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd. Onder leiding van de door het thuispubliek beschimpte Hakim Ziyech won FC Twente uiteindelijk met 1-3. De laatste Twentse treffer van deze jaargang kwam op naam van Orlando Engelaar. Een goed verstaander zou ook daarin iets symbolisch kunnen zien. Tragisch symbool van een sportief failliete voetbalclub.

Seizoensafsluiting in Heerenveen

Een ontluisterend seizoen, zo zullen we ons de jaargang 2014-2015 altijd blijven herinneren. Het jaar waarin we van ons voetstuk vielen en wakker schrokken uit een droom, in een werkelijkheid die een nachtmerrie bleek. Dat seizoen sluiten we zondagmiddag af met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Renato Tapia, Torgeir Børven, Sonny Stevens en Felipe Gutiérrez ontbreken vanwege blessures. Maar eigenlijk is de vraag die ons het meest bezighoudt die over welke spelers wij begin augustus aan de aftrap van het seizoen 2015-2016 zullen zien. Het antwoord op die vraag is onzekerder dan ooit.

FC Twente verslaat FC Dordrecht

In een matig gevulde Grolsch Veste – de supporters verkozen moeder en/of schoonmoeder massaal boven een bezoek aan de club – heeft FC Twente zondagmiddag het al gedegradeerde FC Dordrecht met 3-0 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Jesus Corona (2 keer) en Andreas Bjelland, welke laatste na afloop klaagde over de gebrekkige communicatie richting spelersgroep over de ontwikkelingen binnen de club. Nog één wedstrijd en dan is dit rampseizoem voorbij. Maar een rustige zomer zal het naar alle waarschijnlijkheid niet worden.

Laatste thuiswedstrijd: FC Twente tegen FC Dordrecht

Laatste thuiswedstrijd. In deze onzekere tijden heeft het woord ‘laatste’ een nogal beladen klank. Want wie weet hoe het verder gaat met ons FC Twente? In ieder geen Europees voetbal volgend seizoen, zoveel is zeker. Maar bestaan we volgend seizoen überhaupt nog wel? En zo ja, in welke hoedanigheid? Worden we misschien de speelbal van een grote investeerder uit Rusland of het Midden-Oosten? Wie het weet mag het zeggen. Maar eerst spelen we dus tegen FC Dordrecht. Naar verluidt is Renato Tapia een twijfelgeval. Verder ontbreken Torgeir Børven en Sonny Stevens wegens blessures, maar verder is iedereen fit. Come on FC Twente!

FC Twente verliest ook van AZ

De gifbeker is dus nog (lang) niet leeg. Een machteloos FC Twente heeft zondagmiddag op eigen veld met 0-2 verloren van AZ. Die stand was al bij de rust bereikt door doelpunten van Hoedt en Johannsson. De nederlaag voedde de onrust onder de supporters, die rondom de wedstrijd actie voerden tegen de technische staf. Nog twee wedstrijden duurt de lijdensweg die het seizoen 2014-2015 voor ons geworden is.

FC Twente ontvangt AZ

Terwijl de supporters zich opmaken voor een groots protest tegen de technische staf en Dusan Tadic even over is uit Engeland om afscheid te nemen van diezelfde supporters, moet er natuurlijk ook nog gewoon gevoetbald worden. Tegen AZ welteverstaan. Op Orlando Engelaar en Sonny Stevens na is iedereen fit of in ieder geval inzetbaar. Hopelijk hebben de spelers voor deze voorlaatste thuiswedstrijd van een rampseizoen niet net zoveel lood in hun schoenen als veel supporters. Come on FC Twente!

FC Twente verliest van FC Utrecht

Ook op sportief vlak blijft het dramatisch dit seizoen. FC Twente heeft zondagmiddag met 1-0 verloren van FC Utrecht. Pas na de 1-0 van Haller begon FC Twente wat serieuzer werk te maken van de wedstrijd maar dat leidde niet tot het gewenste resultaat. En zo lijkt het erop dat de laatste kans op iets van sportief succes dit seizoen verkeken is. Nog drie wedstrijden duurt de lijdensweg.

FC Twente op bezoek bij FC Utrecht

Ingetrokken jaarrekening of niet, zondagmiddag moeten wij Tukkers gewoon in de Galgenwaard aantreden tegen FC Utrecht. Jesus Corona is in de domstad weer inzetbaar. Verder hebben de spelers uitgesproken dat ze als één blok achter de technische staf staan, dus dat mogen ze dan direct laten zien zondag. Gewoon drie punten meenemen uit Utrecht en proberen dit seizoen in ieder geval sportief gezien met opgeheven hoofd te eindigen.

Uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles

Niet dat iemand er echt mee bezig is natuurlijk, maar we moeten wel gewoon voetballen vanmiddag. Uit tegen Go Ahead Eagles. Uw bespiegelingen vooraf, adviezen voor Alfred Schreuder en voorspellingen betreffende de uitslag mag u met ons delen met de comments. Misschien dat een leuke wedstrijd van onze club ons even kan afleiden van alle  zorgen.

PSV verpulvert FC Twente

Natuurlijk draait voor ons FC Twente alles om de halve finale van de KNVB-beker komende dinsdag. En natuurlijk bleven bepaalde spelers zaterdagavond tegen PSV preventief aan de kant en natuurlijk was Hakim Ziyech geschorst. Maar dan nog is een 0-5 thuisnederlaag tegen PSV pijnlijk. Pijnlijk symbolisch ook omdat het een voorbode is van de nieuwe positie die wij Tukkers in de Eredivisie gaan innemen. Onder de top. Ver onder de top. Alleen daarom al willen we allemaal natuurlijk nog één keer het succes proeven, we willen er helemaal in ondergedompeld worden, het inhaleren. Kippenvel voelen en vreugdetranen. En dus snakken, nee hunkeren, we naar die prijs die op 3 mei in De Kuip te winnen is. Doe het!