Categorie: "Eredivisie"

FC Twente verliest in Almelo

De crisis bij FC Twente houdt aan. Zaterdagavond werd in Almelo kansloos met 2-0 van Heracles verloren. Na ruim een kwartier verdween een van richting veranderd schot van Iliass Bel Hassani achter Nick Marsman. De beslissing viel in de 75e minuuut, toen Wout Weghorst de 2-0 eindstand liet aantekenen. Trainer Alfred Schreuder heeft laten weten niet zelf op te stappen. Weten we dat ook weer. Net zoals we weten dat het echt crisis is als we de ranglijst bekijken. Zeventiende.

Streekderby in Twente

We hebben altijd een beetje lacherig gedaan over Heracles Almelo, maar anno 2015 zal menig FC Twente-supporter met op z’n minst gemengde gevoelens toeleven naar het uitduel tegen onze buren. Aanstaande zaterdag wordt in het gerenoveerde Polmanstadion om 20.45 uur afgetrapt. Uw verwachtingen omtrent de derby lezen we graag in de comments.

FC Twente verliest in Zwolle

De crisis is helemaal terug, zo die al weg was geweest. FC Twente heeft zondagmiddag met 2-1 verloren van PEC Zwolle. In de Overijsselse hoofdstad kwamen wij Tukkers in de eerste helft op een 1-0 achterstand, maakte Hakim Ziyech vlak na rust gelijk en zorgde Ben Rienstra voor de Zwolse overwinning. De positie van Alfred Schreuder is inmiddels vrijwel onhoudbaar geworden. Zijn lot lijkt in handen van Heracles Almelo, onze volgende tegenstander. Huiverend houden wij ons hart vast.

FC Twente pijnlijk onderuit tegen ADO Den Haag

Veel bleek zaterdagavond in de Grolsch Veste bij het oude gebleven: lege plekken, een pijnlijke nederlaag en boze supporters. Binnen 26 minuten keken wij Tukkers tegen een 0-2 achterstand aan. Na de aansluitingstreffer van Hakim Ziyech in de 59e minuut gloorde er een klein kwartier licht aan het eind van de donkere tunnel, maar Vito Wormgoor en Edouard Duplan maakte daaraan een pijnlijk einde. Eindstand 1-4. We zijn twee wedstrijden onderweg en de club staat alweer in brand.

Eerste thuiswedstrijd 2015-2016

Zo, na het gelijke spel in Groningen is het nu tijd voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Zaterdagavond is ADO Den Haag de tegenstander in de Grolsch Veste. De blessure van Renato Tapia valt naar verluidt mee en Michael Olaitan is speelgerechtigd. Voorspellingen en vrijblijvende adviezen voor Alfred Schreuder? Houd ze niet voor u en deel ze met ons in de comments!

FC Twente opent met gelijkspel in Groningen

Zo, de kop is eraf. We zijn begonnen. FC Twente is het seizoen 2015-2016 begonnen met een 1-1 gelijkspel in en tegen Groningen. In de Euroborg kwamen wij Tukkers tegen een dominerende thuisploeg tegen de verhoudingen op een 0-1 voorsprong. Uit een schitterende corner van Hakim Ziyech kopte Renato Tapia nog fraaier de openingstreffer tegen de touwen. Tot de 82e minuut hield FC Twente stand, toen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een resultaat waar we gezien de afgelopen maanden en het einde van vorig seizoen vrede mee zouden moeten kunnen hebben. Zorgelijk was wel het uitvallen van Renato Tapia, ogenschijnlijk met een knieblessure. Hopelijk horen we daar snel goed nieuws over.

Update: FC Twente start competitie in Groningen

Eindelijk. Na een paar dagen uitstel in verband met de acties van de politie mogen wij Tukkers eindelijk aan het seizoen 2015-2016 beginnen. Woensdagavond wordt in de Groningse Euroborg om 18.30 uur afgetrapt tegen te plaatselijke FC. Voordeel van het uitstel is dat Jesus Corona en Michael Olaitan inzetbaar zijn. Uw voorspellingen en adviezen voor de technische staf kunt u natuurlijk ook nu weer kwijt in de comments. Come on FC Twente!!

UPDATE: toch nog geen Michael Olaitan. Werkvergunning nog niet rond.

Ook FC Groningen-FC Twente uitgesteld

Het zat eraan te komen. Komend weekend gaat de politie actie voeren en in verband hiermee werden al verschillende Eredivisiewedstrijden uitgesteld. En nu dus ook onze uitwedstrijd tegen FC Groningen. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd alsnog wordt gespeeld, maar waarschijnlijk komende week. Dat biedt alternatieven voor de zondag. Wat gaat u doen?

FC Twente verslaat SC Heerenveen op slotdag

Zo. De competitie 2014-2015 is voor FC Twente voorbij. De ellende voorlopig waarschijnlijk nog niet, maar dat terzijde. De laatste wedstrijd zondagmiddag in Heerenveen werd in stijl begonnen: dramatisch. Binnen dertig seconden stonden wij Tukkers achter, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd. Onder leiding van de door het thuispubliek beschimpte Hakim Ziyech won FC Twente uiteindelijk met 1-3. De laatste Twentse treffer van deze jaargang kwam op naam van Orlando Engelaar. Een goed verstaander zou ook daarin iets symbolisch kunnen zien. Tragisch symbool van een sportief failliete voetbalclub.

Seizoensafsluiting in Heerenveen

Een ontluisterend seizoen, zo zullen we ons de jaargang 2014-2015 altijd blijven herinneren. Het jaar waarin we van ons voetstuk vielen en wakker schrokken uit een droom, in een werkelijkheid die een nachtmerrie bleek. Dat seizoen sluiten we zondagmiddag af met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Renato Tapia, Torgeir Børven, Sonny Stevens en Felipe Gutiérrez ontbreken vanwege blessures. Maar eigenlijk is de vraag die ons het meest bezighoudt die over welke spelers wij begin augustus aan de aftrap van het seizoen 2015-2016 zullen zien. Het antwoord op die vraag is onzekerder dan ooit.