Categorie: "Eredivisie"

FC Twente in actie op Zwols kunstgras

Kunstgras ja, daar beginnen we het weekend even mee, voordat we gaan voorbeschouwen op waarschijnlijk de zoveelste verveelpartij van dit seizoen. FC Twente gaat, bij monde van Joop Munsterman, op 2 december tijdens de algemene vergadering betaald voetbal namelijk GEEN standpunt innemen over het door Feyenoord voorgestelde kunstgrasverbod in het betaalde voetbal. Munsterman heeft zelfs begrip voor clubs die kozen voor een namaakveld. Dat is opvallend, aangezien de grasmeester van FC Twente, samen met zijn collega’s van Feyenoord, Ajax, SC Heerenveen, NAC Breda, Willem II, FC Groningen en NEC een overleg is gestart om te onderzoeken hoe echt gras in de Nederlandse stadions kan worden teruggebracht of behouden. Deze zelfbenoemde vakidioten benadrukken trouwens dat ze onafhankelijk van de clubs in actie komen. Joop heeft zijn onderdanen dus kennelijk niet allemaal meer onder controle. Dat lijkt ons goed nieuws, al valt dat voor de Twentse grasmeester nog maar  te bezien natuurlijk… Hoe dan ook, er is gelukkig dus een anti-kunstgrasrevolte op komst, maar daar hebben we zondag niets aan in Het IJsseldeltastadion in Zwolle. Alfred Schreuder stuurt daar in de kop van Overijssel vermoedelijk dezelfde basiself als tegen FC Dordrecht de plastic wei in. Uw bespiegelingen vooraf lezen we graag in de comments.

FC Twente speelt met zwak FC Dordrecht: 0-4

Laten we ons geen illusies maken, de overwinning die FC Twente zondagmiddag boekte in Dordrecht kwam tot stand met alle medewerking van de onthutsend zwakke thuisploeg. Na twintig minuten al was de wedstrijd beslist. De stand was toen 0-2 door doelpunten van Hakim Ziyech en Andreas Bjelland. Beide goals werden voorafgegaan door grote fouten in de defensie van FC Dordrecht. Een paar minuten later maakte Dordtenaar Funso Ojo een eigen doelpunt en kort daarop kreeg Ilias Haddad rood. De 0-4 van Youness Mokhtar vlak voor rust was het eerste Twentse doelpunt dat redelijk op eigen kracht tot stand werd gebracht. Na de pauze schakelde FC Dordrecht een tandje bij om erger te voorkomen en FC Twente een tandje terug om… tja, waarom eigenlijk? Hoe dan ook werd het een slaapverwekkende tweede helft, die we liever schriftelijk hadden afgedaan. Nu volgt weer een periode van twee weken zonder competitievoetbal. Aan de bijbehorende verveling hebben we afgelopen zondag al tijdens de tweede helft kunnen wennen.

FC Twente op bezoek bij FC Dordrecht

Zo, het is weekend, dus we mogen weer. Uit tegen FC Dordrecht deze keer. Dat is lang geleden. De laatste keer dat wij Tukkers naar Dordrecht togen heette het stadion daar nog geen Riwal Hoogwerkers Stadion (maar Stadion Krommedijk) en lag er ook geen kunstgras. Lelijk was de accommodatie toen al wel. Daaraan hebben de Dordtenaren gelukkig, met veel gevoel voor traditie, niets veranderd. De oude ‘fietsenkelder’ van RKC Waalwijk is er niets bij. Maar goed, daar komen we niet voor natuurlijk, we komen voor de punten. Drie welteverstaan. Iedereen schijnt fit te zijn, ja Felipe Gutiérrez nog niet, maar die is het hele seizoen al geblesseerd, dus kom maar op met die degradatiekandidaat! We lusten ze rauw!

FC Twente verslaat SC Heerenveen

FC Twente heeft in een pover duel SC Heerenveen met 2-0 verslagen. Wij Tukkers beslisten de wedstrijd binnen vijf minuten: tussen de 67e en de 72e minuut scoorden Rasmus Bengtsson en Youness Mokhtar beide treffers. Het was een wedstrijd waar eigenlijk kraak nog smaak aan zat en dus moeten we hem maar snel vergeten. Volgende week op bezoek bij de nummer één-na-laatst.

FC Twente blameert zich op Woudestein

En daar is ‘ie dan, de eerste nederlaag van de competitie. In de tiende wedstrijd van het seizoen ging het dan eindelijk mis. Eindelijk, omdat alle gelijke spelen – opportunistisch als de voetballerij is – het slechte en vooral instabiele spel van FC Twente lang camoufleerden. Op Woudestein kwamen wij Tukkers nog wel fraai op voorsprong. Na een prachtige pass van Hakim Ziyech schoot Luc Castaignos gedecideerd de 0-1 in de bovenhoek. Daarna werd het gaandeweg minder. Excelsior werd eerst gelijkwaardig en na de rust domweg beter dan ons Tukkers. Dat resulteerde dan ook in een verdiende nederlaag. Tijd voor harde conclusies door de technische staf. Het moet anders! Minder voorzichtig en angstig vooral, of zoals Alfred Schreuder het zelf noemt: ‘geduldig’. Minder ‘geduldig’ dus graag, want ons geduld raakt op!

FC Twente op bezoek bij Excelsior

Zondag aan het eind van de middag speelt FC Twente in Rotterdam Kralingen tegen Excelsior. De thuisploeg is in eigen huis nog ongeslagen en pakte vorige week een punt in Groningen. Dat is dus zeker geen gelopen koers. “Geduldig zijn en ruimtes vinden”, zegt Alfred Schreuder hier. Nou, dan weten we het wel… Dat wordt geen wedstrijd waar de vonken vanaf vliegen, al hopen we natuurlijk anders. Hoe dan ook, uw bespiegelingen en voorspellingen kunt u met ons delen in de comments. Zet hem op boys!

FC Twente en Ajax delen de punten

FC Twente heeft zaterdagavond het zesde gelijkspel van de competitie geboekt. Tegen Ajax werd het na een 1-0 ruststand uiteindelijk 1-1. Na een kwartier spelen was het Jesus Corona die ons Tukkers op voorsprong zette. In de rest van de eerste helft bleef FC Twente de meest gevaarlijke ploeg. Na rust hadden de Amsterdammers de overhand en kwamen dan ook in de 71e minuut op gelijke hoogte. Daar bleef het uiteindelijk bij.

Competitiekraker tussen FC Twente en Ajax

Ondanks de competitieloze periode in verband met interlandvoetbal was het niet de meest rustige week voor ons Tukkers. Gefronste wenkbrauwen omdat Joop Munsterman en Aldo van der Laan middels een schimmige constructie bleken te hebben geparticipeerd in de transfer van Felipe Gutiérrez. Dat kon er nog wel bij, bij alles wat de laatste jaren onze gunfactor nagenoeg deed verdampen. En toen tekende Wout Brama ook nog een contract bij PEC Zwolle. Hoewel verwacht, kon ook dat er nog wel bij. FC Twente zit in een identiteitscrisis. Maar daar houdt het competitieprogramma geen rekening mee. Landskampioen Ajax komt zaterdag naar de Grolsch Veste en dus is het alle hens aan dek en vrouwen en kinderen eerst. Identiteit of geen identiteit, de trots van het Twentse ros is in het geding! Forza!

Gelijkspel in Alkmaar

FC Twente heeft de ongeslagen status ook in Alkmaar weten te handhaven. Tegen AZ werd het uiteindelijk 2-2. Wij Tukkers kwamen op achterstand door een doelpunt van Robert Mühren in de 28e minuut. Die achterstand werd in het eerste kwartier na rust omgebogen door treffers van Kyle Ebecilio en Hakim Ziyech. De thuisploeg kwam echter alsnog langszij. In de 85e minuut tekende Muamer Tankovic voor de gelijkmaker en de eindstand. Nu volgt weer een interlandperiode en dus twee hele saaie weken.

FC Twente naar Alkmaar

En we mogen weer. Op naar kazen in de kaasstad Alkmaar. Hoewel wij Tukkers de afgelopen jaren goede resultaten hebben geboekt in West-Friesland, is het natuurlijk nog altijd een niet te onderschatten tegenstander. Hopelijk realiseren onze druistige jonge spelers zich dat ook, wellicht met wat hulp van de geroutineerde Wout Brama Orlando Engelaar. Goed. U heeft vast uw gedachten over deze wedstrijd. Deel ze met ons!