Categorie: "Eredivisie"

Kansloze nederlaag in Rotterdam: 5-0

FC Twente heeft zondagmiddag een kansloze 5-0 nederlaag geleden tegen Feyenoord. Na 50 minuten spelen stond het 4-0 voor de thuisclub. De ruststand was 2-0 en die stand was binnen 26 minuten bereikt. Om aan te geven hoe machteloos maar ook slecht FC Twente in De Kuip voor de dag kwam. Opmerkelijk moment verder nog: Tim Hölscher die als invaller na 9 seconden een rode kaart krijgt. Het kon er allemaal nog wel bij. Feyenoord was overigens nog mild voor ons Tukkers, want als er één dag was dat FC Twente met dubbele cijfers kon worden geklopt, dan was het zondag wel. Het blijft dus crisis en het einde is zeker nog niet in zicht. De Jupiler League komt steeds dichterbij…

FC Twente treft Feyenoord in De Kuip

Onder verscherpt toezicht van de veiligheidsdiensten treedt ons FC Twente zondagmiddag aan tegen Feyenoord. Niet langer kan de sport – en dus het voetbal – het mondiale geweld en daarmee de angst en de verkramping buiten de deur houden. De mensheid die zich met zichzelf geen raad weet. Tegen die achtergrond rolt vooralsnog nog wel de bal. Dat nog wel. Hidde ter Avest en Robbert Schilder ontbreken bij FC Twente en over de opstelling doet interim trainer René Hake mistig. Misschien dat u hem een handje kan helpen met wat suggesties?

Ruime thuisnederlaag tegen SC Heerenveen

Het houdt maar niet op. De slechtste seizoenstart in 40 jaar en het einde lijkt nog niet in zicht. Of het moet het einde van onze club betekenen natuurlijk. Tegen SC Heerenveen keken wij Tukkers al na 6 minuten tegen een achterstand aan en bij rust stond het 0-2. Dat Hakim Ziyech ondertussen een strafschop had gemist was even pijnlijk als symbolisch. Na de thee kwam er van de voet van Ziyech wel een aansluitingstreffer maar vervolgens liepen de gasten uit naar een 1-4 overwinning. Zelden was de machteloze somberheid rondom onze club zo groot. Het is ongekend voor een club als FC Twente en niemand weet waar dit eindigt.

Thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen

Met een onrustig gemoed zullen veel FC Twente-supporters zaterdag de gang maken naar de Grolsch Veste. De degradatiestreep komt steeds dichterbij en hoopvolle aanknopingspunten worden maar zelden gezien. Het is vechten voor de punten en het vege lijf. Tegen SC Heerenveen vervangt Joachim Anderssen de gepasseerde Peet Bijen. Voor het overige is de opstelling dezelfde als afgelopen zondag in Utrecht. Uw bespiegelingen vooraf lezen we graag in de comments, met de aantekening dat optimistische en hoopgevende commentaren meer dan welkom zijn. Come on FC Twente!!

FC Twente verliest in Utrecht

Vrees werd bewaarheid. Hoewel wij Tukkers in de Utrechtse Galgenwaard best redelijk voor de dag kwamen en eigenlijk ook meer kansen creëerden dan de thuisploeg, stond er na 90 minuten een 4-2 nederlaag op het scorebord. FC Twente kwam op voorsprong door een fraai schot van Thomas Agyepong, maar dat werd door FC Utrecht omgebogen tot een 2-1 voorsprong, wat door Hakim Ziyech nog voor de rust gelijk getrokken werd: 2-2 bij de thee. In de tweede helft liep de thuisploeg – geflatteerd – uit naar de 4-2 winst. Vanuit Twents perspectief was Utrechter Timo Letschert de gebeten hond. Hij maakte hands bij zijn doelpunt in de eerste helft en bezorgde FC Utrecht vlak voor tijd met een schwalbe een penalty. Maar wat kopen we ervoor? We zitten in de hoek waar de klappen vallen.

FC Twente voor zware klus naar Utrecht

Na een week waarin wij met pijn in onze Twentse harten de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi zagen passeren zonder onszelf, wacht ons dit weekend een zware competitieklus. Uit tegen FC Utrecht. Op basis van het verleden al nooit echt makkelijk en op basis van het heden een schier onmogelijke opgave. Diepzwarte scenario’s grijpen ons Tukkers ‘s nachts in onze angstdromen bij de keel. Na tien speelronden staan wij precies 2 punten los van de degradatie-zone. Hoe het tij te keren? Is het tij te keren? Hoe voorkomen we dat de sinistere toekomstvisioenen onze spelers in de benen slaan? Of is dat al gebeurd? Tukkers, ik ben bang…

FC Twente verliest van PSV

Het was bij vlagen niet eens onverdienstelijk wat FC Twente zaterdagavond in de Grolsch Veste liet zien. En er werd hard gewerkt. Maar dat alles was domweg onvoldoende om PSV te verslaan. De landskampioen won uiteindelijk met 1-3, nadat het tot de 84e minuut 1-1 had gestaan. Vlak na rust zette Luuk de Jong de Eindhovenaren op voorsprong maar al snel daarna schoot Hakim Ziyech de gelijkmaker binnen. In de laatste zes minuten zette PSV het overwicht om in doelpunten. Met heel hard werken en af en toe een beetje geluk zal FC Twente dit seizoen de punten bij elkaar moeten sprokkelen.

FC Twente ontvangt PSV

Na lunchwedstrijd van afgelopen zondag tegen NEC mogen we nu weer eens een keertje ouderwets op zaterdagavond. En wel tegen PSV, dat eerder deze week in de Champions League verloor van VfL Wolfsburg. Bij ons Tukkers ontbreken Chinedu Ede en Robbert Schilder en de aftrap is om 19.45 uur in onze mooie Grolsch Veste. Wat verwacht u ervan?

FC Twente wint van NEC

Met hangen en wurgen heeft FC Twente eindelijk weer eens drie punten gehaald. De lunchwedstrijd tegen NEC was het aanzien nauwelijks waard, maar werd uiteindelijk met 1-0 gewonnen door een lelijk doelpunt van Peet Bijen. Komende zaterdag wacht ons Tukkers een klus van een heel andere orde als PSV naar Enschede afreist.

FC Twente ontvangt NEC

Na twee late zondagmiddagwedstrijden wacht FC Twente zondag een lunchduel, thuis tegen NEC. Na de interlandperiode is iedereen in goede gezondheid teruggekeerd maar trainer René Hake neemt geen risico omdat na de vorige interlandperiode bijvoorbeeld Renato Tapia geblesseerd raakte. Uw voorspellingen en adviezen voor technische staf lezen wij weer graag. Come in FC Twente!