Categorie: "Eredivisie"

FC Twente sluit 2015 af met thuiswedstrijd tegen Willem II

Het was me de eerste competitiehelft wel. Zonder een hele opsomming te geven van alle gebeurtenissen op het veld en daarbuiten bij ons FC Twente, kunnen we wel vaststellen dat er weinig chemie meer bestaat tussen het elftal, de technische staf en de supporters. Al deed het uitvak afgelopen woensdag in Doetinchem verwoede pogingen om ons anders te doen geloven. Het was ongepaste uitbundigheid na een verwachte, eigenlijk gewoon verplichte overwinning tegen een grijze middenmoter uit de Jupiler League. En nu sluiten we zondag het jaar dus af met een thuiswedstrijd tegen Willem II. Hopelijk lukt het trainer en spelers de vonk zo vlak voor de feestdagen alsnog over te laten slaan. Maar ik vrees het ergste…

FC Twente verliest in Eindhoven

FC Twente is zondagmiddag vrij kansloos ten onder gegaan tegen koploper PSV. In het Philips Stadion werd het 2-0 voor de thuisclub, een stand die al bij rust was bereikt door doelpunten van Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum. Het was het FC Twente zoals we het zo vaak hebben gezien dit seizoen. Verzorgd combinerend, weinig tot niets creërend en een groot gebrek aan gif en power. Het ontbreken van Luc Castaignos maakt het er bovendien allemaal niet beter op, aangezien Torgeir Børven duidelijk nog niet kan aanhaken. Woensdag naar De Graafschap voor de beker, zondag Willem II en dan winterstop. Eindelijk.

FC Twente tegen koploper

Goed. FC Twente speelt zondagmiddag om half drie in het Philipsstadion in Eindhoven tegen PSV. Met in het doel Sonny Stevens en op de bank Nick Marsman. En op diezelfde bank ook helaas nog steeds Alfred Schreuder en zijn secondanten. Apostelen van de Angst. Luc Castaignos ontbreekt zoals bekend in verband met zijn herstellende oogletsel. Verder ontbreken de gebruikelijke langdurig geblesseerden, zoals bijvoorbeeld Felipe Gutiérrez. Uw voorspellingen en beschouwingen vooraf deelt u natuurlijk met ons in de comments.

FC Twente speelt gelijk in Arnhem

Een kapitale fout van de keeper en niet kunnen profiteren van een man meer. Wat is nieuw? Dit weekend was het niet anders. FC Twente kwam zondagmiddag in Gelredome op achterstand door een corner die in één keer over en achter Nick Marsman heen het doel in zeilde. Na een ruststand van 2-1 kwamen wij Tukkers kort na de pauze gelijk door een strafschop. Die strafschop betekende ook een rode kaart voor Davy Pröpper. Bijna een hele helft met een man meer en het lukte FC Twente niet de winnende treffer te forceren. De thuisploeg werd zelfs een aantal keren gevaarlijk. Het is allemaal zo tekenend voor dit seizoen. De wissel Kyle Ebecilio voor Orlando Engelaar was dat helaas evenzeer.

FC Twente in Gelredome tegen Vitesse

Zondagmiddag klokslag 16.45 uur sluiten FC Twente en Vitesse in Arnhem het competitieweekend af. De grootste aderlating ten opzichte van eerdere wedstrijden is voor ons Tukkers natuurlijk het ontbreken van Luc Castaignos. Hij komt in verband met een oogoperatie voor de winterstop niet meer in actie. Het is de verwachting dat Torgeir Børven zijn plek in het centrum van de aanval zal innemen. Kijken of het lukt om de nare smaak van het debacle van vorige week weg te spoelen met een klinkende overwinning op de Arnhemmers. Uw voorspellingen en andere bespiegelingen kunt u natuurlijk weer kwijt in de comments. Forza FC Twente!

Thuisnederlaag tegen FC Groningen

FC Twente heeft zondagmiddag een smadelijke en onnodige nederlaag geleden tegen FC Groningen. Na een ruststand van 0-2 werd het uiteindelijk 1-2 voor de noorderlingen. En dat terwijl wij Tukkers al 27 thuiswedstrijden niet hadden verloren. Zucht. Het werd allemaal ingeleid door slap voetbal onzerzijds, een prachtig doelpunt van Michael de Leeuw en een flater van Nick Marsman, die een houdbaar schot van Tjaronn Chery knullig liet glippen. En toen waren we pas 27 minuten onderweg. Na rust begon het grote aandringen, maar het duurde uiteindelijk tot de 88e minuut – Groningen speelde door een rode kaart van Danny Hoessen inmiddels met tien man – tot FC Twente een aansluitingstreffer maakte. Maar toen was het dus al te laat.

FC Twente ontvangt FC Groningen

Aanstaande zondag ontvangen wij Tukkers onze ‘vrienden’ uit Groningen, waarna overigens met uitwedstrijden tegen Vitesse en PSV een pittige reeks volgt. Kort voor het duel nemen we afscheid van één van de grootste pechvogels van de afgelopen seizoenen: Nicky Kuiper. Zijn contract werd deze zomer niet verlengd en momenteel werkt hij bij zijn oude club Vitesse aan zijn herstel. Wij wensen Nicky daar erg veel succes bij.

FC Twente wint in Zwolle

FC Twente heeft zondagmiddag goede zaken gedaan door PEC Zwolle de eerste thuisnederlaag van deze competitie toe te brengen. Wij Tukkers kwamen wel eerst op achterstand, maar twee doelpunten van uitblinker Luc Castaignos bogen deze achterstand om. Het was een terechte overwinning aangezien FC Twente vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was. Het benutten van kansen bleek wel eens te meer een probleem. De huidige derde plek op de ranglijst zal dan ook waarschijnlijk het hoogst haalbare zijn dit seizoen.

FC Twente in actie op Zwols kunstgras

Kunstgras ja, daar beginnen we het weekend even mee, voordat we gaan voorbeschouwen op waarschijnlijk de zoveelste verveelpartij van dit seizoen. FC Twente gaat, bij monde van Joop Munsterman, op 2 december tijdens de algemene vergadering betaald voetbal namelijk GEEN standpunt innemen over het door Feyenoord voorgestelde kunstgrasverbod in het betaalde voetbal. Munsterman heeft zelfs begrip voor clubs die kozen voor een namaakveld. Dat is opvallend, aangezien de grasmeester van FC Twente, samen met zijn collega’s van Feyenoord, Ajax, SC Heerenveen, NAC Breda, Willem II, FC Groningen en NEC een overleg is gestart om te onderzoeken hoe echt gras in de Nederlandse stadions kan worden teruggebracht of behouden. Deze zelfbenoemde vakidioten benadrukken trouwens dat ze onafhankelijk van de clubs in actie komen. Joop heeft zijn onderdanen dus kennelijk niet allemaal meer onder controle. Dat lijkt ons goed nieuws, al valt dat voor de Twentse grasmeester nog maar  te bezien natuurlijk… Hoe dan ook, er is gelukkig dus een anti-kunstgrasrevolte op komst, maar daar hebben we zondag niets aan in Het IJsseldeltastadion in Zwolle. Alfred Schreuder stuurt daar in de kop van Overijssel vermoedelijk dezelfde basiself als tegen FC Dordrecht de plastic wei in. Uw bespiegelingen vooraf lezen we graag in de comments.

FC Twente speelt met zwak FC Dordrecht: 0-4

Laten we ons geen illusies maken, de overwinning die FC Twente zondagmiddag boekte in Dordrecht kwam tot stand met alle medewerking van de onthutsend zwakke thuisploeg. Na twintig minuten al was de wedstrijd beslist. De stand was toen 0-2 door doelpunten van Hakim Ziyech en Andreas Bjelland. Beide goals werden voorafgegaan door grote fouten in de defensie van FC Dordrecht. Een paar minuten later maakte Dordtenaar Funso Ojo een eigen doelpunt en kort daarop kreeg Ilias Haddad rood. De 0-4 van Youness Mokhtar vlak voor rust was het eerste Twentse doelpunt dat redelijk op eigen kracht tot stand werd gebracht. Na de pauze schakelde FC Dordrecht een tandje bij om erger te voorkomen en FC Twente een tandje terug om… tja, waarom eigenlijk? Hoe dan ook werd het een slaapverwekkende tweede helft, die we liever schriftelijk hadden afgedaan. Nu volgt weer een periode van twee weken zonder competitievoetbal. Aan de bijbehorende verveling hebben we afgelopen zondag al tijdens de tweede helft kunnen wennen.