Categorie: "Eredivisie"

Gelijkspel in slotduel

FC Twente heeft de competitie afgesloten met een gelijkspel tegen bekerwinnaar PEC Zwolle. Na een ruststand van 2-1 werd het in een gezellige Grolsch Veste uiteindelijk 2-2. Aan Twentse zijde tekenden Kyle Ebecillio en Dusan Tadic voor de treffers. Al voor dit laatste duel waren wij Tukkers verzekerd van de derde plaats, die recht geeft op instroom in de laatste voorronde van de Europa League. Voor we vakantie gaan vieren leven we nu eerst nog toe naar de afscheidswedstrijd van Sander Boschker op 20 mei. Rondom de wedstrijd tegen PEC Zwolle werd al afscheid genomen van Peter Wisgerhof.

FC Twente sluit seizoen af tegen PEC Zwolle

We zijn derde en we blijven derde, dus de thuiswedstrijd zaterdagavond tegen PEC Zwolle wordt een gezellige applauswedstrijd. Alhoewel, veel supporters zullen de tribunes ook bestijgen om daar met hun maten de financiële situatie van onze club te bespreken en hoe het nu toch allemaal verder moet. Desalniettemin willen we nog graag een keer een leuke wedstrijd zien, en we hopen dus op een fijne laatste wedstrijd van het seizoen. Come on FC Twente! En toch ook: bedankt voor het onverwacht succesvolle seizoen en de hoogste klassering sinds 2011.

FC Twente wordt derde na overwinning in Nijmegen

Door een ruime overwinning in Nijmegen heeft FC Twente de derde plaats en daarmee deelname aan de voorronde van de Europa League veiliggesteld. Het begon allemaal weer erg slap. Al na een minuut bracht Castillion de thuisclub op voorsprong. Kyle Ebecilio tekende voor de gelijkmaker en na rust stelden wij Tukkers definitief orde op zaken. Doelpunten van Wout Brama (!), Dusan Tadic (2) en Jesus Corona deden de score oplopen tot 1-5. Nick Marsman zorgde met een eigen doelpunt voor de 2-5 uitslag.

Voorlaatste competitiewedstrijd in Nijmegen

Nog één punt hebben wij Tukkers nodig om de derde plaats veilig te stellen. Willen we onze theoretische kans op de tweede plaats echter levend houden, dan zijn er meer punten nodig, laten we zeggen zes, terwijl we dan ook op misstappen van Feyenoord zijn aangewezen. Hoe dan ook, voor onze tegenstander van deze zondag liggen de zaken bepaald anders. NEC vecht tegen degradatie en zal die strijd vol aangaan. We kunnen onze borst dus nat maken. Vrijdag was nog niet zeker of Felipe Gutiérrez en Torgeir Børven inzetbaar zijn in Nijmegen. Gutiérrez ondervindt last van zijn knie en Torgeir Børven is overbelast (?) Verder zijn Roberto Rosales en Shadrach Eghan weer fit en keert Luc Castaignos terug van een schorsing. Uw bespiegelingen met betrekking tot deze wedstrijd deelt u natuurlijk weer met ons in de comments.

FC Twente ontvangt Roda JC

Roberto Rosales naar Malaga? Deniz Türüç naar FC Twente? Links en rechts duiken inmiddels de eerste transfergeruchten op, maar ondertussen nadert de competitie de ontknoping. In de strijd (of is het alleen nog hoop) om de tweede plaats moeten wij Tukkers gewoon alles winnen. Dus ook van Roda JC, een wedstrijd die overigens met argusogen zal worden gevolgd door onze volgende tegenstander, NEC. Maar dat is voor ons van latere zorg, eerst de Limburgers. Natuurlijk kunt u ook nu uw voorspellingen en dwingende aanwijzingen voor de technische staf weer kwijt in de comments. Come on FC Twente!

FC Twente wint in Breda

In de race om de zo felbegeerde tweede plaats heeft FC Twente zaterdagavond zeer goede zaken gedaan. Het traditioneel lastige uitduel met NAC Breda werd met 0-2 gewonnen. Felipe Gutiérrez tekende in de eerste helft, vlak voor rust, de 0-1 aan. Kort na de pauze kopte Dusan Tadic een fraaie voorzet van Youness Mokhtar tegen te touwen. En zo blijven we dus druk houden op onze grootste concurrent voor plek twee, Feyenoord, en breken er spannende weken aan.

FC Twente wacht heet avondje NAC in Breda

Michel Jansen mompelde in een bijzin in zijn voorbeschouwing al heel obligaat over het ‘halen van Europees voetbal’. De tweede plaats leek hij als thema nadrukkelijk te vermijden. Dus hoewel de meeste supporters een hartstochtelijke eindsprint verwachten om de voorronde van de Champions League te halen, straalt de technische staf uit dat de doelstellingen al bereikt zijn met een 3e of 4e plaats. Lekker is dat. Maar goed. Vanavond wacht ons de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Toch ook geen sinecure, al helemaal niet voor ons falende elftal. Er ontbreken vier vaste krachten. Roberto Rosales en Shadrach Eghan zijn geblesseerd en Rasmus Bengtsson en Luc Faalstaignos zijn geschorst. Dat biedt mogelijkheden voor andere spelers in de selectie. Uw voorspellingen en tactische aanwijzingen voor de staf kunt u weer kwijt in de comments. We zijn benieuwd…

Puntverlies tegen ADO Den Haag

FC Twente heeft woensdagavond door onnodig puntverlies een uitstekende uitgangspositie met het oog op de tweede plaats uit handen gegeven. Thuis tegen ADO Den Haag werd het 1-1, in een wedstrijd die wij Tukkers eindigden met 9 man. Het begon allemaal voortvarend en hoopgevend: binnen tien minuten kwam FC Twente op voorsprong door een prima doelpunt van Felipe Gutiérrez. Toen stokte de machine echter en op een korte opleving na, direct na rust, ging vervolgens vrijwel alles fout dat er fout kon gaan. Rood voor Rasmus Bengtsson, de gelijkmaker van Michiel Kramer en een rode kaart van Luc Castaignos deden de avond in mineur eindigen. En daarmee zijn wij Tukkers nu afhankelijk van de concurrentie in de strijd op de zo felbegeerde tweede plaats.

FC Twente ontvangt ADO Den Haag

Goed. Nog vijf wedstrijden te gaan en we willen er dus vol voor gaan om tweede te worden. En wat scheelt: ons programma ziet er nog niet eens onoverkomelijk uit. NAC Breda-uit, Roda JC-thuis, NEC-thuis en PEC Zwolle-thuis. En dan vanavond dus ADO Den Haag thuis in de Grolsch Veste. Dat zou toch moeten kunnen? Denkt u niet? Maar eerst vanavond. Uw voorspellingen en min of meer vrijblijvende adviezen voor de technische staf kunt u vanzelfsprekend weer kwijt in de comments. Hup FC Twente!

PS: Nacer Chadli komt vanavond ook nog even afscheid nemen.

FC Twente verliest en grijpt naast de titel

FC Twente heeft zondagmiddag in stijl de landstitel moeten afstaan aan Ajax: hoewel wij Tukkers meer doelgevaar stichtten dan de thuisploeg, wonnen de Amsterdammers afgetekend met 3-0. Eens te meer werd FC Twente genekt door een gebrek aan scorend vermogen en verdedigende kwetsbaarheid. Wat ons rest is de strijd om de felbegeerde tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Die strijd zal nog zwaar genoeg worden. Dat dachten Michel Jansen en Alfred Schreuder blijkbaar ook, toen zij bij een 3-0 achterstand met Felipe Gutiérrez en Quincy Promes de twee beste spelers uit de ploeg naar de kant haalden. Woensdagavond wacht ADO Den Haag in de Grolsch Veste.