Categorie: "Eredivisie"

FC Twente ontvangt NAC Breda

Ja, we mogen weer! Sloop het lood uit uw schoenen en komt allen naar de Grolsch Veste, alwaar ons FC Twente zaterdagavond NAC Breda ontvangt! Om te voorkomen dat we verder echt alleen nog voor spek en bonen mee doen deze competitie zou het leuk zijn als we weer eens een wedstrijd winnen. En om de algehele crisismineur rondom de club wat te verlichten trouwens ook. Dus komt allen en steun FC Twente! Uw voorspellingen en adviezen voor de spelers en technische staf lezen wij graag in de comments.

Thuisnederlaag tegen Vitesse

De gifbeker is nog niet leeg. Zondagmiddag heeft FC Twente – op een ogenschijnlijk nog redelijk bespeelbaar veld – met 1-2 verloren van Vitesse. Na 17 minuten verspeelde Cuco Martina knullig de bal en uit de snelle aanval die volgde maakte Labyade 0-1. De late gelijkmaker, in de 82e minuut door Jesus Corona, moest de aanleiding worden voor een slotoffensief van ons Tukkers, maar in plaats daarvan maakte Kaizaisjvili in de blessuretijd de winnende treffer voor de gasten uit Arnhem. En zo stevent FC Twente af op een zeldzaam slecht seizoen. Het eind van de crisis is nog niet in zicht.

FC Twente op dodenakker tegen Vitesse

Terwijl FC Twente tegen beter weten in met man en macht probeert nog iets bespeelbaars te maken van het veld in de Grolsch Veste en er op de achtergrond met Koninklijke TenCate wordt gesproken over de aanleg van een hybride mat, wacht ons zondagmiddag om half drie gewoon de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Een cruciaal duel in het kader van de play-offs. Ziet u het zitten zondag?

FC Twente verliest van Ajax

FC Twente heeft zondagmiddag een 4-2 nederlaag geleden tegen Ajax. Wij Tukkers kwamen via Jesus Corona nog wel op voorsprong, na zes minuten al zelfs, maar in de 15e minuut stond het al 2-1 voor de Amsterdammers. Kort na rust maakte Hakim Ziyech de gelijkmaker, maar door twee doelpunten van Kishna liep de thuisploeg uit naar een 4-2 overwinning. Ondertussen vinden wij Tukkers ons op de ranglijst terug op een pijnlijke achtste plaats.

FC Twente treft Ajax in Amsterdam

Na twee nederlagen tegen respectievelijk ADO Den Haag en Excelsior wacht ons Tukkers nu een wedstrijd tegen Ajax. Dan lijkt het logisch dat wij als supporters in ieder geval niet blaken van het vertrouwen in een goede afloop daar in de Amsterdam Arena. Alfred Schreuder zegt lef te willen tonen tegen Ajax. Lef tonen? Is Alfred van zijn geloof gevallen? Moeten wij hier hoop uit putten? Als u er meer fiducie in heeft dan wij dan lezen we dat graag in de comments. En als u er nog minder vertrouwen in heeft dan wij trouwens ook.

Nederlaag tegen Excelsior

Als midweeks een uitwedstrijd verliezen van een staartploeg al erg is, dan is op zaterdag een thuiswedstrijd verliezen tegen weer een staartploeg misschien nog wel dramatischer. FC Twente presteerde het in ieder geval deze afgelopen week. Na de blamage in Den Haag was Excelsior zaterdagavond in de Grolsch Veste te sterk voor ons Tukkers. Na een ruststand van 1-1 werd het uiteindelijk 1-3 voor de gasten uit Rotterdam Kralingen. Jesus Corona maakte in de 28e minuut nog wel de gelijkmaker, maar daarna begon het grote drama en moesten de witte zakdoekjes er zelfs bij worden gepakt.

FC Twente ontvangt Excelsior

Nou, we mogen weer hoor. Zo moet het ongeveer voelen voor de supporters van FC Twente. Met lood in de schoenen naar de koude Grolsch Veste, bevreesd over wat ons daar nu weer voorgeschoteld wordt. Maar we gaan, natuurlijk. Vanzelfsprekend. De selectie is fit en Alfred Schreuder is zowaar stellig: “we moeten winnen.” Come on FC Twente!

FC Twente met 2-0 onderuit in Den Haag

Op de dag dat in Voetbal International een verontrustend artikel verscheen over de werkelijke financiële staat van FC Twente, leden wij Tukkers één van de meest smadelijke nederlagen van de afgelopen jaren. Zonder noemenswaardige kansen te creëren en door twee kapitale fouten van Darryl Lachman werd het 2-0 voor ADO Den Haag. Twee jubilerende clubs stonden er in De Residentie op het veld. De thuisclub 110 jaar oud, de gasten 50 lentes jong. Maar onder de oppervlakte van deze verjaardagen woekert het gezwel van de commercie. ADO Den Haag is sinds afgelopen week eigendom van een Chinees, die zich bij deze eerste thuiswedstrijd als eigenaar als een potsierlijke juichsupporter profileerde. Bij FC Twente liet shirtsponsor XXImo zich binnen een week twee keer pijnlijk gelden. Eerst werd het jubileumshirt afgeserveerd als ongeschikt: de bedrijfsnaam was onvoldoende goed leesbaar en dus moest het shirt eerst worden aangepast voor de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden, om vervolgens definitief naar de prullenbak te verdwijnen. In Den Haag verscheen FC Twente in een geheel wit uittenue, met op de rug het nieuwste paradepaardje van XXImo, één of andere groene vervoerscampagne luisterend naar de naam Ik Ben Hopper. Resumerend: FC Twente moet de komende jaren op financieel en (dus) op sportief vlak grote stappen terug doen en de commercie (lees: XXImo) heeft inmiddels dusdanig veel invloed verworven dat zelfs ons jubileumshirt eraan moet geloven. Dat jubileumshirt bleek dus ook niets meer dan een ordinaire commerciële melkkoe. Er wachten ons nog zware tijden.

Midweeks duel achter de duinen

Het zijn intensieve weken zo voor ons jeugdige FC Twente. Vorige week midweeks voor de beker, deze week midweeks naar het feestende ADO Den Haag. De club uit de residentie viert niet alleen het 110-jarig bestaan, maar ook de overname door een zekere Chinees met de naam Wang, waardoor men meent de hemel te gaan bestormen. Hoe dan ook, wij Tukkers zijn natuurlijk ook jarig, alleen nog wat jonger. Dan de wedstrijd. Shadrach Eghan ontbreekt nog wegens een blessure, net als Felipe Gutiérrez. ‘Nieuweling’ Chris David ontbreekt ook nog. Voor de rest is iedereen fit. Nou, kom maar op met uw voorbeschouwingen en voorspellingen!

FC Twente op de valreep langs Cambuur Leeuwarden

Gehuld in het jubileumshirt heeft FC Twente bij het scheiden van de markt de drie punten in Enschede weten te houden. Het was een moeizame wedstrijd, waarin wij Tukkers door onze nieuwe held Renato Tapia op voorsprong kwamen. In de 57e minuut scoorde hij fraai. De gasten uit Friesland kwamen echter een kwartier later op gelijke hoogte en na gemiste kansen van Castaignos en Bjelland zorgde invaller Kyle Ebecilio uiteindelijk diep in de blessuretijd voor opluchting en vreugde.