Categorie: "Eredivisie"

Matig FC Twente verslaat Excelsior

Matig is hier nog zacht uitgedrukt. In een opvallend mager bezette Grolsch Veste moest er een rode kaart aan te pas komen om het verzet van Excelsior definitief te breken. Zonder Hakim Ziyech en Felipe Gutiérrez was FC Twente lang niet bij machte tot scoren te komen. In de eerste helft miste Jerson Cabral bovendien een strafschop. Pas met een man meer liepen wij Tukkers – in de 85e en 90e minuut – uit naar een 2-0 overwinning. De doelpunten kwamen op naam van Jerson Cabral en Zakaria El Azzouzi. Snel vergeten dit.

Midweekse thuiswedstrijd tegen Excelsior

Sportief gezien zijn we veilig, dus feitelijk zit de competitie er voor ons Tukkers wel op. En eigenlijk is dat misschien maar goed ook, want Felipe Gutiérrez is geblesseerd en Hakim Ziyech is geschorst. Toch bepaald niet de minst belangrijke spelers dit seizoen. Kamohelo Mokotjo keert daarentegen terug in de wedstrijdselectie, nadat hij vorige week naar zijn vaderland toog in verband met familieomstandigheden. De een-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Laten we ervan genieten.

Knullig puntverlies in Doetinchem

Er was nauwelijks een vuiltje aan de lucht voor FC Twente. We waren heer en meester op de Vijverberg, of althans gaven nauwelijks iets weg aan de gastheren. Jerson Cabral had FC Twente na een halfuur spelen fraai op voorsprong geschoten en Jeroen Tesselaar had na een uur spelen een rode kaart gekregen. Desalniettemin verzuimde FC Twente de man-meer-situatie en het bijbehorende overwicht uit te bouwen in de score en dus kwamen de Superboeren in 86e minuut op gelijke hoogte, door een doelpunt van Piotr Parzyszek. Nog drie wedstrijden tot de dag des oordeels.

Oostelijk onderonsje in Doetinchem

Na de teleurstellende nederlaag tegen Feyenoord speelt FC Twente vrijdagavond een uitwedstrijd tegen het tegen degradatie strijdende De Graafschap. De punten zullen in Doetinchem moeten worden veiliggesteld met een sterk gewijzigd middenveld.Felipe Gutiérrez ontbreekt wegens een blessure en blijde familieomstandigheden terwijl Kamohelo Mokotjo ontbreekt wegens trieste familieomstandigheden. Uw tactische aanwijzingen voor spelers en staf lezen wij graag in de comments.

FC Twente verliest van Feyenoord

FC Twente heeft zondagmiddag het thuisduel met Feyenoord met 0-1 verloren. Zonder Felipe Gutiérrez kwamen wij Tukkers er eigenlijk niet aan te pas tegen de nummer drie van de Eredivisie. Al na 13 minuten zette Michiel Kramer de gasten op een 0-1 voorsprong. Bij zeldzame mogelijkheden van FC Twente stond steeds Kenneth Vermeer in de weg. En zo bloedt het seizoen op sportief gebied langzaam dood en verschuift de aandacht vrijwel volledig naar het uiteindelijke oordeel van de licentiecommissie van de KNVB.

FC Twente ontvangt Feyenoord

Na een week waarin FC Twente wederom een puntenstraf kreeg opgelegd wacht ons natuurlijk ook gewoon weer de competitie. Zondagmiddag ontvangen wij Feyenoord in de Grolsch Veste. Felipe Gutiérrez ontbreekt, die zit in Chili in verband met de geboorte van zijn tweede kind. Dat betekent een behoorlijke aderlating voor ons Tukkers. Voor het broodnodige goede gevoel pakken we er nog maar eens wat beelden van vroeger bij, van de legendarische wedstrijd waarin Blaise Nkufo zich voor het eerst echt manifesteerde.

Hakim Ziyech leidt FC Twente naar zege in Tilburg

Ondanks een dramatisch slechte eerste helft heeft FC Twente toch drie punten mee weten te nemen uit Tilburg. Na een ruststand van 2-0 werd het uiteindelijk 2-3 voor ons Tukkers. Natuurlijk was Hakim Ziyech weer de grote man. Chinedu Ede scoorde uit een rebound van Ziyech 1-2 en de meester zelf nam de gelijkmaker en de winnende treffer voor zijn rekening. De laatste was een juweel van een vrije trap. Hakim Ziyech doet ons de ellendige situatie van onze club even vergeten en helpt ons bovendien aan een buffer om een eventuele puntenstraf te overleven. Waarvoor veel dank.

Uitwedstrijd in Tilburg

Terwijl de berichtgeving over ons FC Twente de voetbalsites blijft domineren – de transfer van Corona, de Eredivisie die zich beklaagt – wacht ons na een Paasweekend zonder competitie ook weer een wedstrijd. In Tilburg tegen Willem II. Een vol uitvak nu het nog kan. Omdat niemand weet hoe het verder gaat met onze club.

Stefan Thesker pakt bijzondere rol tegen AZ

Het was waarschijnlijk de meest spectaculaire wedstrijd van het Eredivisie-weekend. Het spel golfde op en neer, ballen belandden op paal en lat en er waren rode kaarten en opstootjes. AZ kwam kort na rust op voorsprong door een doelpunt van Vincent Janssen, de gelijkmaker van Stefan Thesker werd binnen twee minuten ongedaan gemaakt door Thom Haye maar in de blessuretijd was Thesker weer de gevierde man toen hij de verdiende gelijkmaker binnen kopte. Zo werd het een bijzondere middag voor de jonge Duitser bij wie onlangs een tumor werd verwijderd.

Brunchwedstrijd tegen AZ

Vroeg uit de veren zondag! We ontkomen er helaas niet aan zo nu en dan al om 12.30 uur acte de présence te geven in de Grolsch Veste. Zondag is het weer eens zover. Dan ontvangen wij Tukkers AZ. Een bepaald sterke tegenstander, zo valt alleen uit de ranglijst op te maken. Dat wordt vol aan de bak en alle hens aan dek dus! Come on FC Twente!

Via het officiële kanaal van FC Twente werden we geattendeerd op deze fraaie treffer van Bryan Ruiz in augustus 2011.