Categorie: "Eredivisie"

FC Twente ontvangt AZ

Terwijl de supporters zich opmaken voor een groots protest tegen de technische staf en Dusan Tadic even over is uit Engeland om afscheid te nemen van diezelfde supporters, moet er natuurlijk ook nog gewoon gevoetbald worden. Tegen AZ welteverstaan. Op Orlando Engelaar en Sonny Stevens na is iedereen fit of in ieder geval inzetbaar. Hopelijk hebben de spelers voor deze voorlaatste thuiswedstrijd van een rampseizoen niet net zoveel lood in hun schoenen als veel supporters. Come on FC Twente!

FC Twente verliest van FC Utrecht

Ook op sportief vlak blijft het dramatisch dit seizoen. FC Twente heeft zondagmiddag met 1-0 verloren van FC Utrecht. Pas na de 1-0 van Haller begon FC Twente wat serieuzer werk te maken van de wedstrijd maar dat leidde niet tot het gewenste resultaat. En zo lijkt het erop dat de laatste kans op iets van sportief succes dit seizoen verkeken is. Nog drie wedstrijden duurt de lijdensweg.

FC Twente op bezoek bij FC Utrecht

Ingetrokken jaarrekening of niet, zondagmiddag moeten wij Tukkers gewoon in de Galgenwaard aantreden tegen FC Utrecht. Jesus Corona is in de domstad weer inzetbaar. Verder hebben de spelers uitgesproken dat ze als één blok achter de technische staf staan, dus dat mogen ze dan direct laten zien zondag. Gewoon drie punten meenemen uit Utrecht en proberen dit seizoen in ieder geval sportief gezien met opgeheven hoofd te eindigen.

Uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles

Niet dat iemand er echt mee bezig is natuurlijk, maar we moeten wel gewoon voetballen vanmiddag. Uit tegen Go Ahead Eagles. Uw bespiegelingen vooraf, adviezen voor Alfred Schreuder en voorspellingen betreffende de uitslag mag u met ons delen met de comments. Misschien dat een leuke wedstrijd van onze club ons even kan afleiden van alle  zorgen.

PSV verpulvert FC Twente

Natuurlijk draait voor ons FC Twente alles om de halve finale van de KNVB-beker komende dinsdag. En natuurlijk bleven bepaalde spelers zaterdagavond tegen PSV preventief aan de kant en natuurlijk was Hakim Ziyech geschorst. Maar dan nog is een 0-5 thuisnederlaag tegen PSV pijnlijk. Pijnlijk symbolisch ook omdat het een voorbode is van de nieuwe positie die wij Tukkers in de Eredivisie gaan innemen. Onder de top. Ver onder de top. Alleen daarom al willen we allemaal natuurlijk nog één keer het succes proeven, we willen er helemaal in ondergedompeld worden, het inhaleren. Kippenvel voelen en vreugdetranen. En dus snakken, nee hunkeren, we naar die prijs die op 3 mei in De Kuip te winnen is. Doe het!

FC Twente oefent tegen PSV

Je kon erop wachten. FC Twente richt zich momenteel volledig op de halve finale van de KNVB-beker, aanstaande dinsdag tegen PEC Zwolle. In de competitie zijn we immers min of meer uitgespeeld, helemaal met het oog op de mogelijke nieuwe puntenstraf die ons nog wacht. En dus doet de thuiswedstrijd tegen PSV zaterdag niet ter zake. Luc Castaignos, Andreas Bjelland en Jesus Corona blijven preventief aan de kant en voor de rest boeit het duel niemand ene reet. Dinsdag, dan moet het gebeuren. De bekroning van onze afscheidstournee – we zwaaien af van de top van de Eredivisie – moet plaats vinden op 3 mei in De Kuip.

Gelijkspel in Groningen

FC Twente heeft zondagmiddag met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Groningen in een wedstrijd waarin wij Tukkers twee keer op voorsprong kwamen. Eerst in de eerste helft door een prachtig doelpunt van Renato Tapia, in de tweede helft zorgde Joachim Andersen voor de 1-2. Het was een wedstrijd voor strijd, waarin met name de jongere spelers van FC Twente – Renato Tapia, Joachim Andersen en Hidde ter Avest – in positieve zin opvielen. Dat de thuisclub het leveren van strijd beter af gaat dan FC Twente bleek wel uit het aantal gele kaarten voor FC Twente, waardoor Hakim Ziyech het thuisduel met PSV op 4 april mist.

FC Twente naar Groningen

Zondagmiddag wacht ons Tukkers in Groningen de traditioneel zware uitwedstrijd tegen FC Groningen. Terwijl Rasmus Bengtsson onderweg is naar Malmö FF, is Darryl Lachman door onze trainer weer in genade aangenomen. Verder ontbreken Andreas Bjelland en Luc Castaignos wegens blessures. Dus moeten we met een uitgeholde selectie zien te proberen punten te halen in Euroborg. We gaan het zien. Uw voorspellingen en voorbeschouwingen deelt u natuurlijk met ons in de comments.

FC Twente verslaat PEC Zwolle

Eindelijk! Eindelijk! Eindelijk, heeft FC Twente weer een keer een wedstrijd gewonnen! PEC Zwolle werd zaterdagavond met 2-0 verslagen. Sterker waren we de hele wedstrijd, maar de beslissing viel pas laat. In de 77e minuut kopte Renato Tapia de 1-0 binnen en in de 82e minuut bracht Hakim Ziyech de beslissing. Minder goed nieuws zijn de blessures van Luc Casstaignos en Andreas Bjelland. De ernst daarvan zal nog moeten blijken. Maar hoed dan ook: FC Twente blijft van ons!

FC Twente tegen PEC Zwolle

Zaterdagavond om 18.30 uur wordt er in de Grolsch Veste afgetrapt door FC Twente en PEC Zwolle. Want we schreven het hier al eerder: ondanks de financiële malaise bij de club gaat de competitie gewoon door. Voorafgaand aan de Overijsselse derby is er een bijzondere sfeeractie georganiseerd door de supporters van FC Twente. Dertigduizend pamfletten zijn er gedrukt met de tekst ‘FC Twente blijft van ons’. Deze sfeeractie refereert aan een eerdere actie in 2003, toen FC Twente aan de rand van een faillissement stond, en toen er op soortgelijke pamfletten ‘FC Twente is van ons’ te lezen was. Gevoel voor historie is de supporters van ons FC Twente nooit te ontzeggen geweest. Dan het sportieve aspect van dit weekend. Uw voorspellingen en andere bespiegelingen met betrekking tot de wedstrijd tegen PEC Zwolle kunt u natuurlijk kwijt in de comments. Precair is natuurlijk dat op 7 april dit affiche wederom op het programma staat in het kader van de halve finale van de KNVB-beker.