Categorie: "Eredivisie"

FC Twente verliest in Alkmaar

Degradatievoetbal, dat is wat FC Twente dit seizoen wacht. De overwinning van vorige week deed ons hopen dat de weg naar boven was gevonden, maar zondagmiddag bleek in Alkmaar dat dat zeker niet het geval is. Wij Tukkers gingen kansloos met 3-1 ten onder tegen AZ, dat geen enkele hinder leek te ondervinden van de Europa League-verplichtingen van donderdag. Het spel was matig en aanvallend krachteloos. Het wordt een zwaar en lang seizoen.

Uitwedstrijd in Alkmaar

En weer sluiten wij Tukkers het voetbalweekend af met een late zondagmiddagwedstrijd. Deze keer staat er een uitwedstrijd tegen AZ op het programma. Jari Oosterwijk begint opnieuw in de basis en Renato Tapia is weer inzetbaar. Uw bespiegelingen vooraf deelt u natuurlijk weer met ons in de comments. Come on FC Twente!

Eerste overwinning voor FC Twente!

Zondagmiddag was het dan eindelijk zover. In de zevende competitieronde behaalde ons FC Twente de eerste overwinning van het seizoen. Tegen Roda JC werd het 2-1. De doelpunten kwamen op naam van Jari Oosterwijk en Kamohelo Mokotjo, beide vanzelfsprekend op aangeven van Hakim Ziyech. FC Twente speelde fris en energiek. Er gaat nog veel mis in de jonge ploeg, maar dat er potentie in deze spelersgroep zit is wel duidelijk. Hopelijk is de voorzichtige weg omhoog ingezet.

Thuiswedstrijd tegen Roda JC

Na de midweekse bekeruitschakeling door FC Groningen moet FC Twente zondagmiddag de rug zien te rechten tegen Roda JC. Het duel in de Grolsch Veste is het sluitstuk van competitieronde zeven en begint derhalve om 16.45 uur. Bij ons Tukkers ontbreken Jerson Cabral. Hij liep afgelopen woensdag een knieblessure op. Ook Renato Tapia ontbreekt nog. Robbert Schilder is wel beschikbaar en mogelijk dat ook nieuweling Thomas Agyepong bij de wedstrijdselectie zit. Come on FC Twente!

FC Twente en Cambuur in evenwicht

Na de opleving tegen Ajax vorige week was het zaterdagavond weer gewoon ploeteren. Op het kunstgras in Leeuwarden was en bleef het 0-0. De waarheid over ons FC Twente zal wel ergens in het midden liggen en dus wacht ons vermoedelijk een lang en moeizaam seizoen. Wat kunnen we nog doen?

FC Twente naar Leeuwarden

FC Twente speelt zaterdag in Leeuwarden tegen Cambuur en de grote vraag is of wij Tukkers het nieuwe positivisme een vervolg kunnen geven. Afgelopen weekend immers golfde er een nieuwe, zeldzaam geworden energie door de Grolsch Veste. Meer duelkracht en meer het vizier vooruit leidde tot enthousiasme op de tribunes. Veel was er ook nog niet in orde. Zo leek de ploeg het conditioneel na ruim een uur niet meer te kunnen belopen. En de selectie is en blijft natuurlijk een mager en onevenwichtig allegaartje. Maar de chemie tussen supporters en spelers was even terug en we hopen dat dat in Leeuwarden wederom het geval zal zijn. Come on FC Twente!

2-2 tegen Ajax

Er golfde zaterdagavond plotseling een nieuwe, positieve energie door de Grolsch Veste. Enkele wijzigingen in het basiselftal maar vooral in de spelopvatting vielen op. Het publiek pikte het voorzichtig op en FC Twente voetbalde zich via een 1-0 ruststand – een ingestudeerde corner afgerond door Felipe Gutiérrez – naar een 2-0 voorsprong in de 51e minuut. Dat het die na 2-0, een klassieke Panenka-strafschop van Hakim Ziyech, nog misging en Ajax terugkwam tot 2-2, het zij de spelers vergeven. Het was een hoopvolle zaterdagavond.

FC Twente ontvangt Ajax

Zonder de vermoedelijk ernstig geblesseerde Giorgos Katsikas treedt FC Twente zaterdagavond in de Grolsch Veste aan tegen Ajax. Het is de vuurdoop voor interim trainer René Hake, die naar verluidt in ieder geval onder de lat wijzigingen gaat doorvoeren. Joël Drommel zou de plaats van Nick Marsman gaan innemen. Hoe het ook zij, geen makkelijke thuiswedstrijd voor ons Tukkers. Zullen we er voor de verandering weer eens massaal achter gaan staan met zijn allen, of zegt u van nee, liever niet?

FC Twente verliest in Almelo

De crisis bij FC Twente houdt aan. Zaterdagavond werd in Almelo kansloos met 2-0 van Heracles verloren. Na ruim een kwartier verdween een van richting veranderd schot van Iliass Bel Hassani achter Nick Marsman. De beslissing viel in de 75e minuuut, toen Wout Weghorst de 2-0 eindstand liet aantekenen. Trainer Alfred Schreuder heeft laten weten niet zelf op te stappen. Weten we dat ook weer. Net zoals we weten dat het echt crisis is als we de ranglijst bekijken. Zeventiende.

Streekderby in Twente

We hebben altijd een beetje lacherig gedaan over Heracles Almelo, maar anno 2015 zal menig FC Twente-supporter met op z’n minst gemengde gevoelens toeleven naar het uitduel tegen onze buren. Aanstaande zaterdag wordt in het gerenoveerde Polmanstadion om 20.45 uur afgetrapt. Uw verwachtingen omtrent de derby lezen we graag in de comments.