Categorie: "Eredivisie"

Weer gelijkspel voor FC Twente

Ook de tweede wedstrijd een puntendeling, en nu zelfs in een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Met basisplaatsen voor Rasmus Bengtsson en Tim Hölscher kwamen wij Tukkers op slag van rust op voorsprong, door nieuweling Kamohelo Mokotjo. Maar na de thee ging het mis. Een strafschop door Roland Alberg en een doelpunt van Mike van Duinen en we stonden met 1-2 achter. Uiteindelijk redde Shadrach Eghan vlak voor tijd ons vege Twentse lijf. Stof tot nadenken en stof tot napraten.

FC Twente thuis tegen ADO Den Haag

Zo de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2014-2015. We hebben er zin in! Even kijken of je met je nieuwe of oude seizoenskaart naar binnen moet en hup, lekker zwartrijdend naar de Grolsch Veste. Felipe Gutiérrez, Andreas Bjelland en Renato Tapia ontbreken wegens blessures, maar ook zonder hen zouden we thuis tegen ADO Den Haag toch drie punten moeten kunnen halen. Uw suggesties voor de opstelling en uw voorspellingen deelt u natuurlijk met ons in de comments. Come on FC Twente!

FC Twente begint competitie met gelijkspel

FC Twente is de competitie 2014-2015 zaterdagavond begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Cambuur Leeuwarden. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong door een fraai ingeschoten vrije trap van Albert Rusnak. Pas diep in de tweede helft lukte het ons Tukkers de gelijkmaker te forceren. Een van richting veranderd schot van Youness Mokhtar was de doelman van de Friezen te machtig. Het was Twentse kant een zeer povere vertoning in Leeuwarden. Dat moet absoluut beter. Kamohelo Mokotjo debuteerde in de tweede helft, dat maakte in ieder geval direct een verschil in positieve zin, maar er is nog veel werk te verrichten door Alfred Schreuder en zijn mannen.

FC Twente trapt af in Leeuwarden

Na een relatief rustige en goede voorbereiding volgde een paar roerige dagen op de transfermarkt, precies in de aanloop naar de competitiestart van ons FC Twente. Vanavond om 19.45 uur trappen Cambuur Leeuwarden en FC Twente in Friesland af voor hun eerste wedstrijd van het seizoen 2014-2015. Kamohelo Mokotjo start vermoedelijk direct in de basisopstelling. Maar waar we nu precies staan gaan we vanavond zien. Uw suggesties voor de opstelling kunt u natuurlijk kwijt in de comments, net als uw voorspellingen. Come on FC Twente!

Gelijkspel in slotduel

FC Twente heeft de competitie afgesloten met een gelijkspel tegen bekerwinnaar PEC Zwolle. Na een ruststand van 2-1 werd het in een gezellige Grolsch Veste uiteindelijk 2-2. Aan Twentse zijde tekenden Kyle Ebecillio en Dusan Tadic voor de treffers. Al voor dit laatste duel waren wij Tukkers verzekerd van de derde plaats, die recht geeft op instroom in de laatste voorronde van de Europa League. Voor we vakantie gaan vieren leven we nu eerst nog toe naar de afscheidswedstrijd van Sander Boschker op 20 mei. Rondom de wedstrijd tegen PEC Zwolle werd al afscheid genomen van Peter Wisgerhof.

FC Twente sluit seizoen af tegen PEC Zwolle

We zijn derde en we blijven derde, dus de thuiswedstrijd zaterdagavond tegen PEC Zwolle wordt een gezellige applauswedstrijd. Alhoewel, veel supporters zullen de tribunes ook bestijgen om daar met hun maten de financiële situatie van onze club te bespreken en hoe het nu toch allemaal verder moet. Desalniettemin willen we nog graag een keer een leuke wedstrijd zien, en we hopen dus op een fijne laatste wedstrijd van het seizoen. Come on FC Twente! En toch ook: bedankt voor het onverwacht succesvolle seizoen en de hoogste klassering sinds 2011.

FC Twente wordt derde na overwinning in Nijmegen

Door een ruime overwinning in Nijmegen heeft FC Twente de derde plaats en daarmee deelname aan de voorronde van de Europa League veiliggesteld. Het begon allemaal weer erg slap. Al na een minuut bracht Castillion de thuisclub op voorsprong. Kyle Ebecilio tekende voor de gelijkmaker en na rust stelden wij Tukkers definitief orde op zaken. Doelpunten van Wout Brama (!), Dusan Tadic (2) en Jesus Corona deden de score oplopen tot 1-5. Nick Marsman zorgde met een eigen doelpunt voor de 2-5 uitslag.

Voorlaatste competitiewedstrijd in Nijmegen

Nog één punt hebben wij Tukkers nodig om de derde plaats veilig te stellen. Willen we onze theoretische kans op de tweede plaats echter levend houden, dan zijn er meer punten nodig, laten we zeggen zes, terwijl we dan ook op misstappen van Feyenoord zijn aangewezen. Hoe dan ook, voor onze tegenstander van deze zondag liggen de zaken bepaald anders. NEC vecht tegen degradatie en zal die strijd vol aangaan. We kunnen onze borst dus nat maken. Vrijdag was nog niet zeker of Felipe Gutiérrez en Torgeir Børven inzetbaar zijn in Nijmegen. Gutiérrez ondervindt last van zijn knie en Torgeir Børven is overbelast (?) Verder zijn Roberto Rosales en Shadrach Eghan weer fit en keert Luc Castaignos terug van een schorsing. Uw bespiegelingen met betrekking tot deze wedstrijd deelt u natuurlijk weer met ons in de comments.

FC Twente ontvangt Roda JC

Roberto Rosales naar Malaga? Deniz Türüç naar FC Twente? Links en rechts duiken inmiddels de eerste transfergeruchten op, maar ondertussen nadert de competitie de ontknoping. In de strijd (of is het alleen nog hoop) om de tweede plaats moeten wij Tukkers gewoon alles winnen. Dus ook van Roda JC, een wedstrijd die overigens met argusogen zal worden gevolgd door onze volgende tegenstander, NEC. Maar dat is voor ons van latere zorg, eerst de Limburgers. Natuurlijk kunt u ook nu uw voorspellingen en dwingende aanwijzingen voor de technische staf weer kwijt in de comments. Come on FC Twente!

FC Twente wint in Breda

In de race om de zo felbegeerde tweede plaats heeft FC Twente zaterdagavond zeer goede zaken gedaan. Het traditioneel lastige uitduel met NAC Breda werd met 0-2 gewonnen. Felipe Gutiérrez tekende in de eerste helft, vlak voor rust, de 0-1 aan. Kort na de pauze kopte Dusan Tadic een fraaie voorzet van Youness Mokhtar tegen te touwen. En zo blijven we dus druk houden op onze grootste concurrent voor plek twee, Feyenoord, en breken er spannende weken aan.