Categorie: "Eredivisie"

FC Twente verslaat FC Utrecht

FC Twente heeft zondagmiddag met 3-1 gewonnen van FC Utrecht. Kyle Ebecillio brak de ban met een vroege treffer: na vijf minuten schoot hij een vrije trap binnen. Na de rust werd een inzet van Luc Castaignos door Utrechter Christian Kum achter zijn eigen doelman gewerkt. Tien minuten later zorgde Yassin Ayoub voor de aansluitingstreffer, waardoor het laatste kwartier nog spannend werd. In de laatste minuut maakte Luc Castaignos aan alle onzekerheid een einde en bepaalde hij de eindstand op 3-1.

FC Twente ontvangt FC Utrecht

Daar gaan we: van het idyllische Groesbeek, waar het amateureske Achilles’29 ons Tukkers nauwelijks een strobreed in de weg kon leggen, naar de realiteit van de Eredivisie. Het is een stap die ons jonge elftal mogelijk niet zonder meer maken kan. Helemaal niet als er plaats blijkt voor optimistische teksten van Alfred Schreuder en zijn secondanten. Achilles’29 is niets meer dan een staartploeg uit de Jupiler League, die bovendien een waslijst aan spelers miste toen FC Twente langskwam om te bekeren. FC Utrecht mist zondag trouwens ook veel spelers, waarbij de blessure van Willem Janssen – ook geschikter dan Orlando Engelaar trouwens – het grootste lulligheidsgehalte had. Janssen deed een ‘boks’ bij zijn doelman na een gestopte strafschop en brak zijn hand. Maar anyway, FC Utrecht-thuis dus. Geen gemakzucht en nonchalance graag! Geen zelfoverschatting! Come on FC Twente!

FC Twente met ruime cijfers langs Heracles Almelo

FC Twente heeft zondagmiddag met 1-4 gewonnen van Heracles Almelo. Tegen de verhoudingen in kwamen wij wel eerst op een 1-0 achterstand. Het was – zoals op wel vaker de laatste tijd – even open huis achterin en Wout Weghorst zette de thuisploeg op voorsprong. Maar nog voor rust stelde FC Twente orde op zaken. Twee keer Luc Castaignos en één keer Hakim Ziyech. Fraaie doelpunten bovendien. Na de rust duurde het tamelijk lang tot FC Twente Heracles de genadeklap toebracht. Die kwam uiteindelijk in de 74e minuut van de voet van Youness Mokhtar, die overigens als invaller beter uit de verf kwam dan in zijn laatste optredens in de basis. Door de overwinning stijgt FC Twente naar de 6e plaats.

FC Twente op bezoek in Almelo

Na de Overijsselse derby tegen Go Ahead Eagles vorige week staat er ook dit weekend weer een oostelijk onderonsje op het programma. En niet zomaar eentje: de onovertroffen Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente! Nou, dan weten we het wel. De rapen zijn gaar. Niet alleen omdat Heracles na vijf nederlagen stijf onderaan staat met 0 punten. Maar bijvoorbeeld ook omdat zichtbare uitingen van FC Twente verboden zijn in het stadion van Heracles (behalve in het uitvak). Zo staat de zaak gelijk lekker een beetje onder spanning. Daar houden we van. Dan het eigenlijke voetbal. Bij FC Twente lijkt het er sterk op dat Darryl Lachman zijn basisplaats kwijtraakt aan Rasmus Bengtsson. Kost een paar centen die Bengtsson, maar dan heb je ook wat. Verder is Kasper Kusk dus zeker een maand uit de roulatie. Brouwt u met deze gegevenheden gaarne de opstelling van uw voorkeur en deel die met ons in de comments. Net als uw voorspellingen natuurlijk. Oh ja, graag rondom deze editie van de derby geen onaardige dingen roepen over Heracles. Wij zijn immers groot… en zij, wel, zij zijn… nouja, u weet wel.

Eerste overwinning 2014-2015 een feit!

Yes! Daar is ie dan! De eerste overwinning van ons Tukkers in dit nog jonge seizoen! FC Twente heeft zaterdagavond in de Grolsch Veste met 2-1 gewonnen van Go Ahead Eagles! Het werd al uitermate vroeg in de wedstrijd 1-0 door Luc Castaignos, die een fraaie combinatie sterk afrondde. Na twintig minuten kwamen de gasten uit Deventer echter op gelijke hoogte maar kort daarop zorgde Jesus Corona met een prima doelpunt voor de 2-1 ruststand, die later dus ook de eindstand zou blijken te zijn. Na rust liet FC Twente na de wedstrijd te beslissen. Luc Castaignos miste bijvoorbeeld een strafschop, zoals meerdere aanvallen strandden op de sterk keepende Go Ahead-doelman Erik Cummins. Maar laten we vooral de drie punten koesteren.

FC Twente ontvangt Go Ahead Eagles

Yes! We mogen weer! Lekker vroeg ook, zaterdagavond om halfzeven. Borrelwedstrijd. Zoals gezegd is Ryo Miyaichi speelgerechtigd. Orlando Engelaar zal er nog niet bij zijn. Althans, wij hebben geen officiële presentatie van de middenvelder langs zien komen. Hoe dan ook staat er een Overijsselse derby op het programma. Go Ahead Eagles is de tegenstander in de Grolsch Veste. Uw voorspellingen en andere bespiegelingen vooraf kunt u natuurlijk kwijt in de comments. Come on FC Twente!

UPDATE: de Volkskrant ziet het helemaal zitten.

Doelpuntloos gelijkspel tegen Feyenoord

En weer een gelijkspel. Zonder doelpunten deze keer, en dat tegen het deze zomer sterk uitgeklede Feyenoord. Het had ook zomaar verkeerd af kunnen lopen trouwens, want de Rotterdammers misten ook nog een strafschop. Overigens, dat moet gezegd, uitstekend gepareerd door Nick Marsman. Tja, wat zullen we er verder van zeggen? De competitie ligt nu twee weken stil in verband met interlandvoetbal. En vandaag is natuurlijk de laatste dag van het transferwindow. Er schijnt nog een aankoop aan te komen, dus misschien dat we straks tegen Go Ahead Eagles beter voor de dag komen.

Thuiswedstrijd tegen Feyenoord voor FC Twente

Na het debacle van afgelopen donderdag – of beter gezegd: na het debacle van de eerste drie competitiewedstrijden – wacht ons Tukkers zondag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De uitgeholde Rotterdamse opponent, verslagen in de strijd om de handtekening van Hakim Ziyech, maar die zich wél wist te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, zij het met hangen, wurgen en in extremis. Hoe zal dat nu weer gaan? Uw bespiegelingen lezen wij graag in de comments. Come on FC Twente!

FC Twente geeft met tien man voorsprong weg

Het begon goed in Breda. FC Twente domineerde het eerste halfuur de wedstrijd, kwam via Luc Castaignos op voorsprong maar verzuimde die voorsprong uit te bouwen. En na de thee ging het mis. Na tien minuten kreeg Andreas Bjelland zijn tweede gele kaart, waarna het grote achteruitlopen begon. Wij Tukkers hielden nog lang stand, maar uiteindelijk kreeg NAC Breda in de blessuretijd een strafschop, die door Adnane Tighadouini onberispelijk achter Nick Marsman werd geschoten. Vier officiële wedstrijden, vier gelijke spelen. Theo Vonk zal het kunnen waarderen.

FC Twente naar Breda

Het Rat Verlegh Stadion in Breda, het is en blijft een bijzondere plek voor ons Tukkers. Op 2 mei 2010 werd het er 0-2 door doelpunten van Bryan Ruiz en Miroslav Stoch en kregen we er de schaal. Maar nu is het augustus 2014 en zijn we net begonnen aan het seizoen. Met twee gelijke spelen om precies te zijn. FC Twente is met een fitte selectie teruggekeerd uit Azerbeidjan en mogelijk sluit ook Andreas Bjelland weer aan voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Uw bespiegelingen vooraf deelt u natuurlijk weer met ons in de comments.