Categorie: "Eredivisie"

Thuiswedstrijd in jubileumshirt tegen Cambuur Leeuwarden

FC Twente bestaat dit jaar 50 jaar en in verband met dit heuglijke feit is er een jubileumshirt uitgebracht en dat zal ons eerste elftal aanstaande zaterdag dragen. Dan komt Cambuur Leeuwarden naar de Grolsch Veste. Iedereen is natuurlijk nog enthousiast na het prima bekeroptreden van afgelopen dinsdag, maar de knop moet om, we beginnen gewoon weer op nul. Maar er is in ieder geval hoop op betere tijden. Uw voorbeschouwing lezen we graag in de comments.

FC Twente wint van Heracles Almelo

FC Twente heeft vrijdagavond in een koude Grolsch Veste met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo. Het was geen goede wedstrijd en spectaculair was het allemaal ook niet echt. Wel leek de sfeer op de tribune wat verbeterd ten opzichte van de laatste thuiswedstrijden. Oude bekende Ramon Zomer hielp ons Tukkers in het zadel met een te korte terugspeelbal, die door Jesus Corona handig binnen werd getikt. Dat was pas na ruim een uur spelen. Daarvoor was FC Twente de bovenliggende partij, maar waren ook de gasten uit Almelo een paar keer gevaarlijk. Het slotstuk van de avond was fraai en kwam van de voet van Bilal Ould-Chikh, onze groeibriljant scoorde met een prachtig afstandsschot.

Streekderby in de Grolsch Veste

Opgezweept door de aansporingen van onze eigen trotse witte ros Ufuk Ermis gaan we vrijdagavond weer eens de strijd aan met ons vervelende stiefbroertje van even verderop. Dat jeukende plekje, dat stinkende puistje, dat remspoor in je oudste onderbroek vol gaten. De eierdoppen zijn alvast uit de vervallen Almelose kasten gehaald, want er heerst een ‘kleine griepgolf‘ in de selectie van Heracles. Elkaar onder de warme douche teveel tongkusjes gegeven heren? En wat is dat nou? Zie ik dat goed? Simon? Zie ik dat goed? Is dat een traan? Nu al?

FC Twente verliest van Feyenoord

Het zag er allemaal niet eens zo slecht uit gisteren in De Kuip. Helaas stond er naar 90 minuten wel een 3-1 nederlaag op het scorebord. Wij Tukkers speelden bij vlagen best aardig maar misten de meedogenloosheid om de enkele grote kansen te verzilveren. En wat ook een probleem was: toen Feyenoord tegen de verhoudingen in op 2-1 en later op een 3-1 voorsprong kwam, bleef er van het goede spel van daarvoor niets meer over. Maar al met al biedt de wedstrijd van zondag wel aanknopingspunten voor het vervolg van de competitie.

FC Twente hervat competitie in De Kuip

Nou, we mogen weer hoor. Eindelijk. En volgens de berichten is er in de winterstop zowaar gesleuteld aan het spelconcept. Tubantia vat het als volgt samen: “Meer rendement uit spelers halen, een hoger baltempo, als het kan sneller naar voren spelen en als het moet iets anders spelen dan voor de winterstop.” Dat klinkt hoopgevend. Net als het feit Luc Castaignos en Rasmus Bengtsson wedstrijdfit zijn. Minder enthousiast zijn we over de basisplaats voor Orlando Engelaar, maar ach, laten we iedereen zo vlak na de winterstop gewoon eens het voordeel van de twijfel geven… Uw voorspellingen en voorgevoelens lezen we graag in de comments.

Luc Castaignos blijft bij FC Twente

Alfred Schreuder – Joop Munsterman zegt deze week in Voetbal International dat hij nog wel even bij FC Twente blijft – heeft zich uitgelaten over de verwachte spelersmutaties in januari. Behalve dat Tim Breukers en Filip Bednarek mogen worden verhuurd, verwacht Schreuder dat Luc Castaignos bij FC Twente zal blijven. De spits zou geen transfer nastreven en zich op zijn plek voelen met spelers als Hakim Ziyech en Jesus Corona in de buurt. Hoeven we ons de komende transferperiode daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

FC Twente wint in extremis van Willem II

FC Twente heeft 2015 afgesloten met een benauwde thuisoverwinning tegen Willem II. Daar zag het lange tijd niet naar uit maar twee doelpunten in de blessuretijd brachten uiteindelijk de bevrijding. Wij Tukkers kwamen vroeg in de eerste helft wel eerst op voorsprong door een goed doelpunt van Youness Mokhtar. Nog voor de thee kwamen de gasten via Messaoud op gelijke hoogte en na rust kwamen ze via Haemhouts zelfs op voorsprong. Toen Renato Tapia vervolgens een rode kaart kreeg werd het perspectief somberder en somberder en de roep om het vertrek van Alfred Schreuder sterker en sterker. Maar toen kwamen daar die betoverende bonusminuten en bezorgden Andreas Bjelland en Torgeir Børven ons alsnog de overwinning. Maar iedereen weet dat de gestolen overwinning werkt als een versluierende deken over het matige en vaak ergerlijke spel van de eerste seizoenshelft.

FC Twente sluit 2015 af met thuiswedstrijd tegen Willem II

Het was me de eerste competitiehelft wel. Zonder een hele opsomming te geven van alle gebeurtenissen op het veld en daarbuiten bij ons FC Twente, kunnen we wel vaststellen dat er weinig chemie meer bestaat tussen het elftal, de technische staf en de supporters. Al deed het uitvak afgelopen woensdag in Doetinchem verwoede pogingen om ons anders te doen geloven. Het was ongepaste uitbundigheid na een verwachte, eigenlijk gewoon verplichte overwinning tegen een grijze middenmoter uit de Jupiler League. En nu sluiten we zondag het jaar dus af met een thuiswedstrijd tegen Willem II. Hopelijk lukt het trainer en spelers de vonk zo vlak voor de feestdagen alsnog over te laten slaan. Maar ik vrees het ergste…

FC Twente verliest in Eindhoven

FC Twente is zondagmiddag vrij kansloos ten onder gegaan tegen koploper PSV. In het Philips Stadion werd het 2-0 voor de thuisclub, een stand die al bij rust was bereikt door doelpunten van Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum. Het was het FC Twente zoals we het zo vaak hebben gezien dit seizoen. Verzorgd combinerend, weinig tot niets creërend en een groot gebrek aan gif en power. Het ontbreken van Luc Castaignos maakt het er bovendien allemaal niet beter op, aangezien Torgeir Børven duidelijk nog niet kan aanhaken. Woensdag naar De Graafschap voor de beker, zondag Willem II en dan winterstop. Eindelijk.

FC Twente tegen koploper

Goed. FC Twente speelt zondagmiddag om half drie in het Philipsstadion in Eindhoven tegen PSV. Met in het doel Sonny Stevens en op de bank Nick Marsman. En op diezelfde bank ook helaas nog steeds Alfred Schreuder en zijn secondanten. Apostelen van de Angst. Luc Castaignos ontbreekt zoals bekend in verband met zijn herstellende oogletsel. Verder ontbreken de gebruikelijke langdurig geblesseerden, zoals bijvoorbeeld Felipe Gutiérrez. Uw voorspellingen en beschouwingen vooraf deelt u natuurlijk met ons in de comments.