Categorie: "Eredivisie"

Gelijkspel in Groningen

FC Twente heeft zondagmiddag met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Groningen in een wedstrijd waarin wij Tukkers twee keer op voorsprong kwamen. Eerst in de eerste helft door een prachtig doelpunt van Renato Tapia, in de tweede helft zorgde Joachim Andersen voor de 1-2. Het was een wedstrijd voor strijd, waarin met name de jongere spelers van FC Twente – Renato Tapia, Joachim Andersen en Hidde ter Avest – in positieve zin opvielen. Dat de thuisclub het leveren van strijd beter af gaat dan FC Twente bleek wel uit het aantal gele kaarten voor FC Twente, waardoor Hakim Ziyech het thuisduel met PSV op 4 april mist.

FC Twente naar Groningen

Zondagmiddag wacht ons Tukkers in Groningen de traditioneel zware uitwedstrijd tegen FC Groningen. Terwijl Rasmus Bengtsson onderweg is naar Malmö FF, is Darryl Lachman door onze trainer weer in genade aangenomen. Verder ontbreken Andreas Bjelland en Luc Castaignos wegens blessures. Dus moeten we met een uitgeholde selectie zien te proberen punten te halen in Euroborg. We gaan het zien. Uw voorspellingen en voorbeschouwingen deelt u natuurlijk met ons in de comments.

FC Twente verslaat PEC Zwolle

Eindelijk! Eindelijk! Eindelijk, heeft FC Twente weer een keer een wedstrijd gewonnen! PEC Zwolle werd zaterdagavond met 2-0 verslagen. Sterker waren we de hele wedstrijd, maar de beslissing viel pas laat. In de 77e minuut kopte Renato Tapia de 1-0 binnen en in de 82e minuut bracht Hakim Ziyech de beslissing. Minder goed nieuws zijn de blessures van Luc Casstaignos en Andreas Bjelland. De ernst daarvan zal nog moeten blijken. Maar hoed dan ook: FC Twente blijft van ons!

FC Twente tegen PEC Zwolle

Zaterdagavond om 18.30 uur wordt er in de Grolsch Veste afgetrapt door FC Twente en PEC Zwolle. Want we schreven het hier al eerder: ondanks de financiële malaise bij de club gaat de competitie gewoon door. Voorafgaand aan de Overijsselse derby is er een bijzondere sfeeractie georganiseerd door de supporters van FC Twente. Dertigduizend pamfletten zijn er gedrukt met de tekst ‘FC Twente blijft van ons’. Deze sfeeractie refereert aan een eerdere actie in 2003, toen FC Twente aan de rand van een faillissement stond, en toen er op soortgelijke pamfletten ‘FC Twente is van ons’ te lezen was. Gevoel voor historie is de supporters van ons FC Twente nooit te ontzeggen geweest. Dan het sportieve aspect van dit weekend. Uw voorspellingen en andere bespiegelingen met betrekking tot de wedstrijd tegen PEC Zwolle kunt u natuurlijk kwijt in de comments. Precair is natuurlijk dat op 7 april dit affiche wederom op het programma staat in het kader van de halve finale van de KNVB-beker.

FC Twente speelt gelijk tegen Willem II

Hoe wrang. Jerson Cabral, één van de symbolen van de zinloze verkwisting van de afgelopen jaren, legde FC Twente vrijdagavond in Tilburg op de pijnbank. Hij zette ons Tukkers in 19e minuut op een 1-0 achterstand en tekende 4 minuten later ook voor de 2-0. Het was dat Hakim Ziyech op slag van rust prachtig de aansluitingstreffer maakte, anders waren al voor de thee reddeloos verloren. In de 53e minuut maakte Ziyech bovendien gelijk en toen was er ineens hoop op meer. Dat lukte helaas niet. Zoals zoveel dit seizoen niet lukt. En zo lurken wij verder uit een schier bodemloze gifbeker.

Gehavend FC Twente naar Tilburg

We hebben dan wel drie punten in mindering gekregen, we doen natuurlijk nog wel gewoon mee aan de competitie. Voor spek en bonen, dat dan weer wel, maar toch. Tilburg, Willem II-uit dus. Daar doen we het de laatste jaren redelijk, maar we weten inmiddels wel dat dat in ieder geval geen enkele garantie biedt. En alsof deze week nog niet genoeg tegenslag bracht is Jesus Corona er hoogst waarschijnlijk niet bij vanavond in Tilburg. Durft u zich nog aan een voorspelling te wagen?

Oproer in Enschede na puntverlies tegen NAC Breda

Het kon niet uitblijven. Nadat FC Twente al vier keer op rij had verloren volgde zaterdagavond een gelijkspel tegen NAC Breda. Al na 5 minuten kwamen wij Tukkers via Luc Castaignos op een 1-0 voorsprong. Die voorsprong hield FC Twente vrijwel te hele wedstrijd vast. Tot de 88e minuut om precies te zijn. Toen schoot Erik Falkenburg zijn ploeg namelijk op gelijke hoogte. En daarna de lang vergeten taferelen: oproer, extra bewaking bij de stadionpoorten en geschreeuw (of was het gesmeek?) om het vertrek van Alfred Schreuder. De crisis is nog niet voorbij.

FC Twente ontvangt NAC Breda

Ja, we mogen weer! Sloop het lood uit uw schoenen en komt allen naar de Grolsch Veste, alwaar ons FC Twente zaterdagavond NAC Breda ontvangt! Om te voorkomen dat we verder echt alleen nog voor spek en bonen mee doen deze competitie zou het leuk zijn als we weer eens een wedstrijd winnen. En om de algehele crisismineur rondom de club wat te verlichten trouwens ook. Dus komt allen en steun FC Twente! Uw voorspellingen en adviezen voor de spelers en technische staf lezen wij graag in de comments.

Thuisnederlaag tegen Vitesse

De gifbeker is nog niet leeg. Zondagmiddag heeft FC Twente – op een ogenschijnlijk nog redelijk bespeelbaar veld – met 1-2 verloren van Vitesse. Na 17 minuten verspeelde Cuco Martina knullig de bal en uit de snelle aanval die volgde maakte Labyade 0-1. De late gelijkmaker, in de 82e minuut door Jesus Corona, moest de aanleiding worden voor een slotoffensief van ons Tukkers, maar in plaats daarvan maakte Kaizaisjvili in de blessuretijd de winnende treffer voor de gasten uit Arnhem. En zo stevent FC Twente af op een zeldzaam slecht seizoen. Het eind van de crisis is nog niet in zicht.

FC Twente op dodenakker tegen Vitesse

Terwijl FC Twente tegen beter weten in met man en macht probeert nog iets bespeelbaars te maken van het veld in de Grolsch Veste en er op de achtergrond met Koninklijke TenCate wordt gesproken over de aanleg van een hybride mat, wacht ons zondagmiddag om half drie gewoon de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Een cruciaal duel in het kader van de play-offs. Ziet u het zitten zondag?