Categorie: "Eredivisie"

FC Twente en Ajax delen de punten

FC Twente heeft zaterdagavond het zesde gelijkspel van de competitie geboekt. Tegen Ajax werd het na een 1-0 ruststand uiteindelijk 1-1. Na een kwartier spelen was het Jesus Corona die ons Tukkers op voorsprong zette. In de rest van de eerste helft bleef FC Twente de meest gevaarlijke ploeg. Na rust hadden de Amsterdammers de overhand en kwamen dan ook in de 71e minuut op gelijke hoogte. Daar bleef het uiteindelijk bij.

Competitiekraker tussen FC Twente en Ajax

Ondanks de competitieloze periode in verband met interlandvoetbal was het niet de meest rustige week voor ons Tukkers. Gefronste wenkbrauwen omdat Joop Munsterman en Aldo van der Laan middels een schimmige constructie bleken te hebben geparticipeerd in de transfer van Felipe Gutiérrez. Dat kon er nog wel bij, bij alles wat de laatste jaren onze gunfactor nagenoeg deed verdampen. En toen tekende Wout Brama ook nog een contract bij PEC Zwolle. Hoewel verwacht, kon ook dat er nog wel bij. FC Twente zit in een identiteitscrisis. Maar daar houdt het competitieprogramma geen rekening mee. Landskampioen Ajax komt zaterdag naar de Grolsch Veste en dus is het alle hens aan dek en vrouwen en kinderen eerst. Identiteit of geen identiteit, de trots van het Twentse ros is in het geding! Forza!

Gelijkspel in Alkmaar

FC Twente heeft de ongeslagen status ook in Alkmaar weten te handhaven. Tegen AZ werd het uiteindelijk 2-2. Wij Tukkers kwamen op achterstand door een doelpunt van Robert Mühren in de 28e minuut. Die achterstand werd in het eerste kwartier na rust omgebogen door treffers van Kyle Ebecilio en Hakim Ziyech. De thuisploeg kwam echter alsnog langszij. In de 85e minuut tekende Muamer Tankovic voor de gelijkmaker en de eindstand. Nu volgt weer een interlandperiode en dus twee hele saaie weken.

FC Twente naar Alkmaar

En we mogen weer. Op naar kazen in de kaasstad Alkmaar. Hoewel wij Tukkers de afgelopen jaren goede resultaten hebben geboekt in West-Friesland, is het natuurlijk nog altijd een niet te onderschatten tegenstander. Hopelijk realiseren onze druistige jonge spelers zich dat ook, wellicht met wat hulp van de geroutineerde Wout Brama Orlando Engelaar. Goed. U heeft vast uw gedachten over deze wedstrijd. Deel ze met ons!

FC Twente verslaat FC Utrecht

FC Twente heeft zondagmiddag met 3-1 gewonnen van FC Utrecht. Kyle Ebecillio brak de ban met een vroege treffer: na vijf minuten schoot hij een vrije trap binnen. Na de rust werd een inzet van Luc Castaignos door Utrechter Christian Kum achter zijn eigen doelman gewerkt. Tien minuten later zorgde Yassin Ayoub voor de aansluitingstreffer, waardoor het laatste kwartier nog spannend werd. In de laatste minuut maakte Luc Castaignos aan alle onzekerheid een einde en bepaalde hij de eindstand op 3-1.

FC Twente ontvangt FC Utrecht

Daar gaan we: van het idyllische Groesbeek, waar het amateureske Achilles’29 ons Tukkers nauwelijks een strobreed in de weg kon leggen, naar de realiteit van de Eredivisie. Het is een stap die ons jonge elftal mogelijk niet zonder meer maken kan. Helemaal niet als er plaats blijkt voor optimistische teksten van Alfred Schreuder en zijn secondanten. Achilles’29 is niets meer dan een staartploeg uit de Jupiler League, die bovendien een waslijst aan spelers miste toen FC Twente langskwam om te bekeren. FC Utrecht mist zondag trouwens ook veel spelers, waarbij de blessure van Willem Janssen – ook geschikter dan Orlando Engelaar trouwens – het grootste lulligheidsgehalte had. Janssen deed een ‘boks’ bij zijn doelman na een gestopte strafschop en brak zijn hand. Maar anyway, FC Utrecht-thuis dus. Geen gemakzucht en nonchalance graag! Geen zelfoverschatting! Come on FC Twente!

FC Twente met ruime cijfers langs Heracles Almelo

FC Twente heeft zondagmiddag met 1-4 gewonnen van Heracles Almelo. Tegen de verhoudingen in kwamen wij wel eerst op een 1-0 achterstand. Het was – zoals op wel vaker de laatste tijd – even open huis achterin en Wout Weghorst zette de thuisploeg op voorsprong. Maar nog voor rust stelde FC Twente orde op zaken. Twee keer Luc Castaignos en één keer Hakim Ziyech. Fraaie doelpunten bovendien. Na de rust duurde het tamelijk lang tot FC Twente Heracles de genadeklap toebracht. Die kwam uiteindelijk in de 74e minuut van de voet van Youness Mokhtar, die overigens als invaller beter uit de verf kwam dan in zijn laatste optredens in de basis. Door de overwinning stijgt FC Twente naar de 6e plaats.

FC Twente op bezoek in Almelo

Na de Overijsselse derby tegen Go Ahead Eagles vorige week staat er ook dit weekend weer een oostelijk onderonsje op het programma. En niet zomaar eentje: de onovertroffen Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente! Nou, dan weten we het wel. De rapen zijn gaar. Niet alleen omdat Heracles na vijf nederlagen stijf onderaan staat met 0 punten. Maar bijvoorbeeld ook omdat zichtbare uitingen van FC Twente verboden zijn in het stadion van Heracles (behalve in het uitvak). Zo staat de zaak gelijk lekker een beetje onder spanning. Daar houden we van. Dan het eigenlijke voetbal. Bij FC Twente lijkt het er sterk op dat Darryl Lachman zijn basisplaats kwijtraakt aan Rasmus Bengtsson. Kost een paar centen die Bengtsson, maar dan heb je ook wat. Verder is Kasper Kusk dus zeker een maand uit de roulatie. Brouwt u met deze gegevenheden gaarne de opstelling van uw voorkeur en deel die met ons in de comments. Net als uw voorspellingen natuurlijk. Oh ja, graag rondom deze editie van de derby geen onaardige dingen roepen over Heracles. Wij zijn immers groot… en zij, wel, zij zijn… nouja, u weet wel.

Eerste overwinning 2014-2015 een feit!

Yes! Daar is ie dan! De eerste overwinning van ons Tukkers in dit nog jonge seizoen! FC Twente heeft zaterdagavond in de Grolsch Veste met 2-1 gewonnen van Go Ahead Eagles! Het werd al uitermate vroeg in de wedstrijd 1-0 door Luc Castaignos, die een fraaie combinatie sterk afrondde. Na twintig minuten kwamen de gasten uit Deventer echter op gelijke hoogte maar kort daarop zorgde Jesus Corona met een prima doelpunt voor de 2-1 ruststand, die later dus ook de eindstand zou blijken te zijn. Na rust liet FC Twente na de wedstrijd te beslissen. Luc Castaignos miste bijvoorbeeld een strafschop, zoals meerdere aanvallen strandden op de sterk keepende Go Ahead-doelman Erik Cummins. Maar laten we vooral de drie punten koesteren.

FC Twente ontvangt Go Ahead Eagles

Yes! We mogen weer! Lekker vroeg ook, zaterdagavond om halfzeven. Borrelwedstrijd. Zoals gezegd is Ryo Miyaichi speelgerechtigd. Orlando Engelaar zal er nog niet bij zijn. Althans, wij hebben geen officiële presentatie van de middenvelder langs zien komen. Hoe dan ook staat er een Overijsselse derby op het programma. Go Ahead Eagles is de tegenstander in de Grolsch Veste. Uw voorspellingen en andere bespiegelingen vooraf kunt u natuurlijk kwijt in de comments. Come on FC Twente!

UPDATE: de Volkskrant ziet het helemaal zitten.