Categorie: "FC Twente Vrouwen"

FC Twente Vrouwen lichtpuntje in barre tijden


Ze werden al landskampioen en voegden daar afgelopen woensdagavond ook nog de KNVB-beker aan toe. In Den Haag werd Ajax met 3-2 verslagen. En zo zijn de FC Twente Vrouwen één van de weinige lichtpuntjes in deze voor FC Twente zo donkere dagen. Positief is ook dat de vrouwenafdeling niet wordt weggesaneerd terwijl elders in de organisatie rücksichtslos wordt bezuinigd. FC Twente Vrouwen wordt ondergebracht in een aparte stichting en zal dus behouden blijven voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Dat is in ieder geval al iets…

FC Twente Vrouwen landskampioen!

Ze zijn op dit weblog een beetje de ondergeschoven kindjes en dat terwijl er toch best een paar lekkere wijven bij lopen en dat terwijl ze dit seizoen uitstekend hebben gepresteerd. Die goede prestaties hebben de FC Twente Vrouwen vrijdagavond bekroond met de landstitel. Door een 1-4 overwinning op Lierse SK zijn de FC Twente Vrouwen in de BeNe League niet meer te achterhalen door naaste concurrent Ajax. Gefeliciteerd dames!!

Wedstrijd FC Twente Vrouwen niet in de Grolsch Veste

We hebben afgelopen vrijdag allemaal kunnen zien hoe tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo de regen het veld teisterde. Gaandeweg het duel werd het veld steeds minder groen en begon bruine modder te overheersen. De Groundsman zal een zware avond hebben gehad bij het aanschouwen van zo veel destructie. Om erger te voorkomen heeft FC Twente nu besloten de wedstrijd van de FC Twente Vrouwen van aankomende vrijdag te verplaatsen naar het trainingscomplex in Hengelo. De wedstrijd van de vrouwen, die overigens als koploper de winterstop in gaan, begint vrijdag om 19.30 uur.

Overwinning voor FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond in de uitverkochte Grolsch Veste met 2-1 gewonnen van SC Heerenveen. Na een ruststand van 0-0 zorgden Marlous Pieëte en Anouk Dekker voor een 2-0 voorsprong, maar een raak afstandschot van SC Heerenveen zorgde ervoor dat de wedstrijd tot het einde spannend bleef. FC Twente vrouwen blijft daarmee tweede op de ranglijst achter koploper ADO Den Haag.

FC Twente Vrouwen ontvangen SC Heerenveen in Veste

Het is weer interlandtijd en dus proberen we de verveling te bestrijden met alternatief vermaak. Wie dit weekend toch een voetbalwedstrijd de Grolsch Veste wil zien kan er vanavond terecht als daar de FC Twente Vrouwen SC Heerenveen ontvangen. Na een aantal oefenwedstrijden betekent de wedstrijd tegen Heerenveen eindelijk weer een serieuze test voor de Twentse vrouwen. Het duel in de Grolsch Veste begint vanavond om 19.30 uur en de toegang is gratis. Ik ga niet. U wel?

Vrouwen spelen weer in de Grolsch Veste

FC Twente is kennelijk van plan om komende winter zéker een nieuwe grasmat in de Grolsch Veste te gaan leggen, want aanstaande donderdag spelen de vrouwen van FC Twente wéér een thuiswedstrijd op het heilige veld in de Veste. De sporen van de vorige dameswedstrijd waren in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen nog duidelijk zichtbaar en zo heeft FC Twente al vroeg in het seizoen een overbelaste grasmat. Zonde.

Vrouwen verbannen naar bijveld

Voetbalmeisje Wagenaar, de razende reportster van TC Tubantia, doet vandaag dikke boehoe over de stand van zaken na anderhalf seizoen vrouwenvoetbal. Aanleiding is de – overigens zeer te prijzen – beslissing van FC Twente om de vrouwen deze week toch maar niet in de Grolsch Veste te laten spelen. Dit in verband met de niet al te beste staat van het veld. Wagenaar doet alinea’s lang van blablabla, achtergesteld zus, blablabla, oneerlijk zo. Jack is nooit vies van een politiek incorrect standpunt, dus nog maar eens een keer: vrouwenvoetbal, leuk en aardig, zo lang het 1e herenelftal er maar volstrekt geen last van heeft, in welk opzicht dan ook.

Nikolay Mihaylov langer bij FC Twente (nsfw)

Moeders, houdt uw dochters thuis! De Bulgaarse keeper Niki Mihaylov blijft nog twee jaar in Enschede. Munsterman kondigde een bezoek aan Liverpool aan en een dag later werd dit bekend.

Hoewel Mihaylov kennelijk veel vertrouwen geniet in het Enschedese lijkt het erop dat zijn beslissing in Twente te blijven hem zijn relatie heeft gekost. De Bulgaarse media volgt de jonge doelman op de voet, en blijkt daar zo haar redenen voor te hebben…

Vrouwenvoetbal, ongeluk of onkunde?

FC Twente speelde gisteravond tegen Willem II, FC Twente is de trotse koploper in de kersverse Eredivisie vrouwen. Dat staat goed voor de hele club, al is het vrouwenvoetbal natuurlijk nog steeds niet algemeen geaccepteerd.

Dat lijkt ook wel terecht, want welke maat moet er nou op vrouwenvoetbal gezet worden? Afgelopen zaterdag klopten de Twentse dames in het bekertoernooi de Groningse hoofdklasser Oranje Nassau met 9-0. Afgetekende cijfers. Voor de vrouwenvoetbalboycotters onder ons die toch nog meelezen; Het is 'slechts' een hoofdklasser, maar tot vorig jaar gold dat voor alle speelsters die nu in de eredivisie vrouwen spelen.