Categorie: "FC Twente Vrouwen"

FC Twente Vrouwen uitgeschakeld in Champions League

De kleine lichtpuntjes in deze voor FC Twente zo donkere dagen. Die status verwierven de vrouwen van FC Twente nadat zijn in de UEFA Women’s Champions League FC Bayern München versloegen. Vervolgens verbraken zij vorige week het toeschouwersrecord van een vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland, maar verloren toen wel de eerste wedstrijd tegen FC Barcelona (0-1). Deze moeilijke uitgangspositie kwamen de dames woensdagavond in Barcelona niet meer te boven. Ook nu waren de Spanjaarden met 1-0 te sterk. Weg lichtpuntjes dus, op naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord aanstaande zondag.

FC Twente Vrouwen verslaat Bayern München

Lichtpuntjes moeten we hebben en we hebben er eentje gevonden. Of eentje, een hele selectie lichtpuntjes om precies te zijn. FC Twente Vrouwen heeft woensdagavond namelijk de laatste zestien van de UEFA Women’s Champions League bereikt. Na de 1-1 vorige week in Enschede werd het in München 2-2. Dames, van harte gefeliciteerd! Wie weet zijn wij er bij jullie volgende thuis- en/of uitwedstrijd in de UEFA Women’s Champions League wel bij. Forza FC Twente Vrouwen!

FC Twente Vrouwen lichtpuntje in barre tijden


Ze werden al landskampioen en voegden daar afgelopen woensdagavond ook nog de KNVB-beker aan toe. In Den Haag werd Ajax met 3-2 verslagen. En zo zijn de FC Twente Vrouwen één van de weinige lichtpuntjes in deze voor FC Twente zo donkere dagen. Positief is ook dat de vrouwenafdeling niet wordt weggesaneerd terwijl elders in de organisatie rücksichtslos wordt bezuinigd. FC Twente Vrouwen wordt ondergebracht in een aparte stichting en zal dus behouden blijven voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Dat is in ieder geval al iets…

FC Twente Vrouwen landskampioen!

Ze zijn op dit weblog een beetje de ondergeschoven kindjes en dat terwijl er toch best een paar lekkere wijven bij lopen en dat terwijl ze dit seizoen uitstekend hebben gepresteerd. Die goede prestaties hebben de FC Twente Vrouwen vrijdagavond bekroond met de landstitel. Door een 1-4 overwinning op Lierse SK zijn de FC Twente Vrouwen in de BeNe League niet meer te achterhalen door naaste concurrent Ajax. Gefeliciteerd dames!!

Wedstrijd FC Twente Vrouwen niet in de Grolsch Veste

We hebben afgelopen vrijdag allemaal kunnen zien hoe tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo de regen het veld teisterde. Gaandeweg het duel werd het veld steeds minder groen en begon bruine modder te overheersen. De Groundsman zal een zware avond hebben gehad bij het aanschouwen van zo veel destructie. Om erger te voorkomen heeft FC Twente nu besloten de wedstrijd van de FC Twente Vrouwen van aankomende vrijdag te verplaatsen naar het trainingscomplex in Hengelo. De wedstrijd van de vrouwen, die overigens als koploper de winterstop in gaan, begint vrijdag om 19.30 uur.

Overwinning voor FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond in de uitverkochte Grolsch Veste met 2-1 gewonnen van SC Heerenveen. Na een ruststand van 0-0 zorgden Marlous Pieëte en Anouk Dekker voor een 2-0 voorsprong, maar een raak afstandschot van SC Heerenveen zorgde ervoor dat de wedstrijd tot het einde spannend bleef. FC Twente vrouwen blijft daarmee tweede op de ranglijst achter koploper ADO Den Haag.

FC Twente Vrouwen ontvangen SC Heerenveen in Veste

Het is weer interlandtijd en dus proberen we de verveling te bestrijden met alternatief vermaak. Wie dit weekend toch een voetbalwedstrijd de Grolsch Veste wil zien kan er vanavond terecht als daar de FC Twente Vrouwen SC Heerenveen ontvangen. Na een aantal oefenwedstrijden betekent de wedstrijd tegen Heerenveen eindelijk weer een serieuze test voor de Twentse vrouwen. Het duel in de Grolsch Veste begint vanavond om 19.30 uur en de toegang is gratis. Ik ga niet. U wel?

Vrouwen spelen weer in de Grolsch Veste

FC Twente is kennelijk van plan om komende winter zéker een nieuwe grasmat in de Grolsch Veste te gaan leggen, want aanstaande donderdag spelen de vrouwen van FC Twente wéér een thuiswedstrijd op het heilige veld in de Veste. De sporen van de vorige dameswedstrijd waren in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen nog duidelijk zichtbaar en zo heeft FC Twente al vroeg in het seizoen een overbelaste grasmat. Zonde.

Vrouwen verbannen naar bijveld

Voetbalmeisje Wagenaar, de razende reportster van TC Tubantia, doet vandaag dikke boehoe over de stand van zaken na anderhalf seizoen vrouwenvoetbal. Aanleiding is de – overigens zeer te prijzen – beslissing van FC Twente om de vrouwen deze week toch maar niet in de Grolsch Veste te laten spelen. Dit in verband met de niet al te beste staat van het veld. Wagenaar doet alinea’s lang van blablabla, achtergesteld zus, blablabla, oneerlijk zo. Jack is nooit vies van een politiek incorrect standpunt, dus nog maar eens een keer: vrouwenvoetbal, leuk en aardig, zo lang het 1e herenelftal er maar volstrekt geen last van heeft, in welk opzicht dan ook.