Categorie: "Transfers"

Rasmus Bengtsson per direct naar Malmö FF

Operatie Nieuw Realisme en de daaraan voorafgaande operatie Grote Schoonmaak zijn bij FC Twente in volle gang. Na de ontslagbrieven van eerder deze week is het nieuws nu dat we grootverdiener Rasmus Bengtsson hebben weten te slijten aan Malmö FF. Het tempo zit er dus lekker in. Weer een salarispost minder en nog een kleine transfersom ook! Who’s next?

Geen noemenswaardige mutaties bij FC Twente

Geen spectaculaire mutaties bij FC Twente op de laatste dag van het transferwindow. Felitciano Zschusschen, geboren Bredanaar, vertrekt voor een halfjaar op huurbasis naar NAC Breda. En dat was het dan wel. Grootverdiener Rasmus Bengtsson is er dus nog. Net als die andere grootverdiener, Luc Castaignos. Inkomende transfers waren vanzelfsprekend niet aan de orde, gezien onze financiële situatie.

FC Twente huurt Ryo Miyaichi van Arsenal

Toch nog transfernieuws op de valreep. FC Twente huurt aanvaller Ryo Miyaichi voor de rest van het seizoen van Arsenal. Hij is geen onbekende in de Eredivisie want in 2011 kwam Miyaichi al enige tijd op huurbasis uit voor Feyenoord. En ook goed nieuws: Jerson Cabral – ja die stond ook nog op de loonlijst van ons Tukkers – wordt verhuurd aan Willem II. Verder wordt ook Tim Holscher verhuurd en wel aan het Duitse Chemnitzer FC dat uitkomt in de 3. Bundesliga. En dan zijn we er verder wel zo’n beetje.

Hakim Ziyech naar FC Twente

Mooi. Hakim Ziyech kiest niet voor het geld in Rotterdam, maar voor het perspectief dat FC Twente hem biedt. Volgens Voetbal International tekent hij in Enschede een contract voor vier seizoenen. Als het goed is traint Ziyech dinsdag al mee en kan hij donderdag al spelen tegen Qarabagh FK. Een welkome kwaliteitsinjectie.

Transfer Kamohelo Mokotjo in afrondende fase

Naar verluidt heeft Kamohelo Mokotjo van – nu nog – PEC Zwolle vandaag (donderdag) de training van zijn club laten schieten om zijn transfer naar FC Twente af te ronden. Daarmee lijken wij Tukkers de strijd te winnen om de gewilde Zuid-Afrikaan, die zo’n anderhalf miljoen euro zou kosten.

Quincy Promes onderweg naar Spartak Moskou

Wat krijgen we nou? Quincy Promes, ons jonge talent met de verstandige teksten, die – nadat hij afgelopen zomer bijna was meegegaan met het Nederlands elftal – onderstreepte bij FC Twente te willen blijven, die blijkt nu ineens onderweg naar Spartak Moskou? In wat voor wereld leven we? Niet te geloven. Waarom kiest Quincy voor groot geld in een waardeloze competitie? Waarom blijft hij niet bij FC Twente om zich in de kijker te spelen van clubs uit de échte competities? Zucht. En dat een paar dagen voor het begin van de competitie. Schijtzooi!

Kasper Kusk onderweg naar FC Twente

Er is weliswaar nog geen witte rook vanuit de Grolsch Veste, maar wij gaan er voor het gemak vanuit dat de Deense aanvaller Kasper Kusk op korte termijn een vierjarig contract bij onze club tekent. Jaja. Er is weer wat geld te besteden nu Dusan Tadic is verkocht en het bier in de Grolsch Veste duurder wordt. Nu die Hakim Ziyech nog graag.

Nils Röseler tekent bij Chemnitzer FC

Terwijl onze trots Felipe Gutiérrez zich na een tweede invalbeurt van zo’n halfuur met Chili plaatste voor de volgende ronde op het WK, bleek er ver weg in Enschede transfernieuws. Nils Röseler tekent naar verluidt een meerjarig contract bij Chemnitzer FC, een club uit de 3. Liga in Duitsland. Bij FC Twente ondervindt Röseler concurrentie van (vooralsnog) Rasmus Bengtsson, Andreas Bjelland, Cuco Martina en Darryl Lachman. Omdat hij niet voor komt in de plannen van Alfred Schreuder heeft Röseler eieren voor zijn geld gekozen.

FC Twente contracteert Zuid-Afrikaans talent

Per 1 juli komende zomer komt Nana Ntuli naar FC Twente. Ntuli is een 18-jarige Zuid-Afrikaan die te boek staat als een groot talent. Hij komt over van de Orlando Pirates en werd in december 2013 kampioen van Afrika met Zuid-Afrika onder 20. Ntuli kan op het middenveld zowel in een aanvallende als verdedigende rol uit de voeten. Hij tekent een contract voor vijf jaar bij ons Tukkers.

Darryl Lachman: nog steeds geen witte rook

Spannend! Afgelopen woensdag meldde RTV Oost hier dat FC Twente zich bij PEC Zwolle had gemeld om Darryl Lachman per 1 juli dit jaar naar Enschede te halen. Dat zou een transfervrije overgang betekenen, omdat het contract van Lachman deze zomer afloopt. Een directe transfer zou voor FC Twente, in verband met de transfersom, geen optie zijn. Verder heeft PEC Zwolle de verdediger ook nog een aanbieding gedaan om hem langer te binden, maar die heeft Lachman naast zich neergelegd. Donderdag trainde Lachman nog gewoon mee in Zwolle. De spanning neemt toe, want de sluiting van de transfermarkt nadert (vrijdagavond om middernacht). Mocht er voor tijd toch nog een club komen die een tussentijdse transfer kan financieren, dan grijpen wij Tukkers alsnog mis.