Categorie: "Transfers"

Renato Tapia verkast naar Feyenoord

Het hing al een tijdje in de lucht, maar naar verluidt is de kogel nu door de kerk. Renato Tapia verruilt FC Twente per direct voor Feyenoord, dat zich kennelijk niet heeft laten afschrikken door het zeer matige spel van de twintigjarige middenvelder afgelopen zondag in Eindhoven. Met de transfer zou een bedrag van 2,4 miljoen euro gemoeid zijn, waarvan natuurlijk altijd maar weer de vraag is hoeveel daarvan effectief overblijft voor ons FC Twente.

Jesus Corona naar FC Porto

De ontmanteling gaat verder. Alfred Schreuder weg, nu ook Jesus Corona weg. Op de laatste dag van de transferperiode. Natuurlijk. FC Porto betaalt naar verluidt 12 miljoen euro voor de aanvaller. Een aanzienlijk deel van dat bedrag gaat naar externe investeerders. Ook niet verrassend. Zou trouwens fijn zijn als Jerson Cabral ook gaat, maar ja, zal je net zien dat die juist blijft.

FC Twente contracteert Duitser Chinedu Ede

Ich bin wie Chinedu, wir sind wie Sand und Meer, und darum brauch ich dich so sehr… Oké, even serieus. Wie dacht dat FC Twente helemaal uitgepraat was als het gaat om het aantrekken van spelers heeft het mis. Donderdag toverde onze Tedjen zomaar ineens een transfervrije Duitser uit zijn allerhoogste hoed! Chinedu Ede heet hij en het betreft hier een 28-jarige middenvelder die overkomt van FSV Mainz 05. Na zo’n beetje alle vertegenwoordigende Duitse jeugdelftallen te hebben doorlopen speelde hij ook nog voor Hertha BSC, MSV Duisburg en Union Berlin en nog wat verhuurperiodes naar oninteressante oorden. U heeft vast een mening.

FC Twente verhuurt Kyle Ebecilio aan Nottingham Forrest

Hij raakte dit seizoen opnieuw uit de gratie bij Alfred Schreuder en daarom gaat Kyle Ebecilio voor de tweede keer in zijn carrière zijn geluk beproeven in Engeland. Waar hij eerder de jeugdopleiding van Feyenoord verruilde voor die van Arsenal maar nooit doorbrak, gaat de middenvelder het nu proberen bij Nottingham Forrest. Ebecilio verkast op huurbasis naar Engeland omdat Nottingham Forrest zich aan de Financial Fair Play regels moet houden. Nu Youness Mokhtar en Jerson Cabral nog en we zijn weer van wat probleemgevallen verlost.

FC Twente huurt aanvaller van Manchester City

Een horde huurlingen, dat is het beeld dat zich opdringt als men denkt aan het FC Twente van komend seizoen. Na de Braziliaan en de Nigeriaan komt daar nu een Ghanees bij. Thomas Agyepong is aanvaller, negentien lentes jong pas en mogelijk een sensatie voor de Eredivisie. Oh, en hij is ook geblesseerd. Aan zijn voet. Daarom is hij pas in september inzetbaar. Maar volgens ons aller Ted was dat geen reden om Agyepong te laten lopen. Een buitenkansje, naar verluidt.

FC Twente huurt Nigeriaanse aanvaller

Zo, aanvallende versterking, dat lijken we wel te kunnen gebruiken. Donderdag is bekend geworden dat FC Twente Michael Olaitan huurt van Olympiakos Piraeus. Niet toevallig – of juist wel – de oefentegenstander van afgelopen woensdagavond. Olaitan is een 22-jarige Nigeriaanse aanvaller die “snel, sterk en technisch vaardig” is. Mooi. Hij werd overigens wel een keer onwel tijdens een kraker in de Griekse competitie, maar nu is hij weer helemaal fit. Geen probleem. Veel huurlingen in de selectie zo langzamerhand wel natuurlijk. En er moeten eigenlijk ook geen ‘vaste’ krachten meer vertrekken, maar voor het overige hebben we eigenlijk gewoon een prima selectie. Toch? Of niet?

Shirtsponsor en huurling voor FC Twente

Zo, het moet niet gekker worden zeg! Na al het slechte nieuws van de afgelopen tijd lijkt zowaar de zon weer wat door de donkere donderwolken boven de Grolsch Veste heen te breken. We zetten even zomaar een juli-maandag op een rij: Webprint.nl gepresenteerd als nieuwe shirtsponsor én een van Napoli gehuurde Braziliaanse verdediger die Bruno Uvini heet. Eerst de nieuwe shirtsponsor. Dat is een “ambitieuze en innovatieve partij met internationale uitstraling die tevens gevestigd is in de regio“. Dus dan weet u genoeg. Dan de  huurling. Dat is een 24-jarig beest die drie interlands voor Brazilië op zijn naam heeft staan. Dit gaat lekker zo. U allen ook weer wat positiever gestemd?

Koekoek? Cuco Martina naar Southampton?

Okay, missen we soms iets? Na de verwarde scouts van Sheffield Wednesday die in Darryl Lachman een versterking zagen, dachten we met Eintracht Frankfurt het dieptepuntje wel bereikt te hebben als het gaat om onbegrijpelijke en ongefundeerde transfers. Maar nee, nu wil het Southampton van Ronald Koeman Cuco Martina naar de Premier League halen. Un-be-fuck-ing-lie-va-ble! Maar goed. Pak die grote strik maar gauw en zet hem zo snel mogelijk op het vliegtuig. Who’s next? Daniel Fernandes? Jerson Cabral? #groteschoonmaak.

Giorgos Katsikas vervanger Andreas Bjelland

Zo, we kunnen echt weer vooruit gaan kijken. FC Twente heeft de 25-jarige Griekse verdediger Giorgos Katsikas gecontracteerd als vervanger van de naar Brenton FC vertrokken Andres Bjelland. Katsikas kwam de afgelopen vier seizoen uit voor PAOK Saloniki en tekent een contract voor één seizoen in Enschede, met een optie voor nog een jaar. Overigens speelde hij in die vier seizoenen bij PAOK maar 42 competitiewedstrijden, maar daar gaan we nu niet over lopen miepen hè? Positiviteit, dat willen we!

Andreas Bjelland naar Brentford FC

En weer goed nieuws voor ons Tukkers! Die sanering verloopt lekker voortvarend op deze manier. Na grootverdiener/faalhaas Darryl Lachman en mega-grootverdiener/faalspits Luc Castaignos verdwijnt nu ook Andreas Bjelland met zijn vorstelijke salaris uit de begroting. Brentford FC uit de Britse Championship – waar Marinus Dijkhuizen tegenwoordig trainer is – denkt in Bjelland een defensieve versterking te hebben binnengehaald. Of dat werkelijk zo is boeit ons ook nu natuurlijk geen reet, wij Tukkers hebben weer wat financiële lucht en dat is het enige dat telt. Sterker nog: het heeft er de schijn van dat we voor de pareltjes in onze selectie inmiddels weer ouderwets de hoofdprijs kunnen gaan vragen, omdat de financiën voor komend seizoen weer aardig op orde zijn. Nu nog even iedereen normaal doen tegen Alfred Schreuder en dan kunnen we ons weer op het voetbal gaan richten. En op onze rol als SUPPORTERS.