Categorie: "Transfers"

Kasper Kusk onderweg naar FC Twente

Er is weliswaar nog geen witte rook vanuit de Grolsch Veste, maar wij gaan er voor het gemak vanuit dat de Deense aanvaller Kasper Kusk op korte termijn een vierjarig contract bij onze club tekent. Jaja. Er is weer wat geld te besteden nu Dusan Tadic is verkocht en het bier in de Grolsch Veste duurder wordt. Nu die Hakim Ziyech nog graag.

Nils Röseler tekent bij Chemnitzer FC

Terwijl onze trots Felipe Gutiérrez zich na een tweede invalbeurt van zo’n halfuur met Chili plaatste voor de volgende ronde op het WK, bleek er ver weg in Enschede transfernieuws. Nils Röseler tekent naar verluidt een meerjarig contract bij Chemnitzer FC, een club uit de 3. Liga in Duitsland. Bij FC Twente ondervindt Röseler concurrentie van (vooralsnog) Rasmus Bengtsson, Andreas Bjelland, Cuco Martina en Darryl Lachman. Omdat hij niet voor komt in de plannen van Alfred Schreuder heeft Röseler eieren voor zijn geld gekozen.

FC Twente contracteert Zuid-Afrikaans talent

Per 1 juli komende zomer komt Nana Ntuli naar FC Twente. Ntuli is een 18-jarige Zuid-Afrikaan die te boek staat als een groot talent. Hij komt over van de Orlando Pirates en werd in december 2013 kampioen van Afrika met Zuid-Afrika onder 20. Ntuli kan op het middenveld zowel in een aanvallende als verdedigende rol uit de voeten. Hij tekent een contract voor vijf jaar bij ons Tukkers.

Darryl Lachman: nog steeds geen witte rook

Spannend! Afgelopen woensdag meldde RTV Oost hier dat FC Twente zich bij PEC Zwolle had gemeld om Darryl Lachman per 1 juli dit jaar naar Enschede te halen. Dat zou een transfervrije overgang betekenen, omdat het contract van Lachman deze zomer afloopt. Een directe transfer zou voor FC Twente, in verband met de transfersom, geen optie zijn. Verder heeft PEC Zwolle de verdediger ook nog een aanbieding gedaan om hem langer te binden, maar die heeft Lachman naast zich neergelegd. Donderdag trainde Lachman nog gewoon mee in Zwolle. De spanning neemt toe, want de sluiting van de transfermarkt nadert (vrijdagavond om middernacht). Mocht er voor tijd toch nog een club komen die een tussentijdse transfer kan financieren, dan grijpen wij Tukkers alsnog mis.

FC Twente contracteert Youness Mokthar

Niks rustige, gezapige zondag. Heet transfernieuws, zowaar nog voor de middag! FC Twente heeft Youness Mokthar van PEC Zwolle voor 4 jaar vastgelegd. De grote vraag is natuurlijk of Mokhtar een versterking is voor ons Tukkers of dat hij gehaald is als vervanger van Dusan Tadic. Dat worden dus nog spannende dagen tot het sluiten van de Russische transfermarkt.

FC Twente presenteert Jesús Corona

FC Twente (of om precies te zijn: een groep investeerders) betaalde een pak geld voor de jonge Mexicaan Jesús Corona en daarom werd bedacht zijn presentatie wat op te leuken. Eerst een foto- en signeersessie in de fanshop op maandagmiddag en vervolgens voorafgaand aan het thuisduel van Jong FC Twente tegen FC Den Bosch (0-0) een presentatie op het veld van de Grolsch Veste. En zo is Jesús Corona nu al een hype en het verwachtingspatroon navenant hoog. Dat wordt nog wat. Ondertussen moet Corona vandaag alweer terug naar Mexico om de nodige papieren in orde te maken, dus die zal zaterdag nog wel niet op het veld staan tegen SC Heerenveen.

Edwin Gyasi naar Almelo, Hull City wil Willem Janssen

Zo, even wat transfernieuws op een rijtje. Edwin Gyasi gaat FC Twente verlaten. De 22-jarige aanvaller gaat zijn loopbaan voortzetten bij Heracles Almelo. Sinds zijn komst naar Enschede in 2012 speelde Gyasi 13 duels voor FC Twente waarin hij 1 keer scoorde. Dan is er belangstelling vanuit Engeland voor Willem Janssen. Hull City zou de middenvelder de oversteek over het kanaal willen laten maken. Willem Janssen is bij FC Twente momenteel één van de routiniers maar bepaald niet onomstreden onder de supporters. Wat vindt u? Houden of laten gaan?

Dico Koppers tekent bij FC Twente

Terwijl de spelers (en vast ook de nodige supporters) van FC Twente op het punt staan te vertrekken voor de enige Europese trip van de eerste seizoenshelft (en dat is lang geleden), is bekend geworden dat ook Dico Koppers meegaat naar Schotland. De 21-jarige verdediger tekent namelijk een contract voor twee seizoenen (met een optie voor nog een seizoen twee seizoenen) bij ons Tukkers. Koppers komt van Ajax, doorliep daar de jeugdopleiding maar begon met voetballen bij SCH’44. SCH’44, dat zoek je dan toch even op: een klein clubje uit het dorp Harmelen, waar Koppers ook geboren werd. Harmelen staat bij oudere Nederlanders vooral bekend om de grootste treinramp uit de Nederlandse geschiedenis, in 1962. En laten treinrampen nu net heel actueel zijn. Zo heeft uiteindelijk alles met alles te maken, als je het maar wil zien.

FC Twente verhuurt Jerson Cabral aan ADO Den Haag

Goed nieuws voor de Enschedese buren van Jerson Cabral! Hij vertrekt, samen met zijn overlastgevende vrienden en familie, naar ADO Den Haag, dat hem een jaar huurt van FC Twente. Cabral kwam vorig jaar van Feyenoord naar FC Twente, een deal waar ook Wesley Verhoek bij betrokken was. In Enschede kwam hij nimmer uit de verf. Net als Verhoek trouwens. Overigens is Cabral in Den Haag de opvolger van de door FC Twente opgeleide Tjaronn Chery.

Akkoord over transfer van Nacer Chadli naar Spurs

Niet onverwacht is er een akkoord bereikt tussen Tottenham Hotspur, FC Twente en Nacer Chadli over een transfer van de Belgische stylist naar de Engelse grootmacht van weleer. De witte rook kwam van de website van de club uit Noord-Londen maar ook FC Twente brengt het nieuws inmiddels officieel. Over de precieze transfersom blijft het mogelijk speculeren maar 7 miljoen euro is in het geruchtencircuit het meest gehoorde bedrag. Berbertje wordt bedankt voor bewezen diensten en wij kunnen onze aandacht verleggen naar mogelijke versterkingen voor onze club.