Categorie: "Transfers"

Shirtsponsor en huurling voor FC Twente

Zo, het moet niet gekker worden zeg! Na al het slechte nieuws van de afgelopen tijd lijkt zowaar de zon weer wat door de donkere donderwolken boven de Grolsch Veste heen te breken. We zetten even zomaar een juli-maandag op een rij: Webprint.nl gepresenteerd als nieuwe shirtsponsor én een van Napoli gehuurde Braziliaanse verdediger die Bruno Uvini heet. Eerst de nieuwe shirtsponsor. Dat is een “ambitieuze en innovatieve partij met internationale uitstraling die tevens gevestigd is in de regio“. Dus dan weet u genoeg. Dan de  huurling. Dat is een 24-jarig beest die drie interlands voor Brazilië op zijn naam heeft staan. Dit gaat lekker zo. U allen ook weer wat positiever gestemd?

Koekoek? Cuco Martina naar Southampton?

Okay, missen we soms iets? Na de verwarde scouts van Sheffield Wednesday die in Darryl Lachman een versterking zagen, dachten we met Eintracht Frankfurt het dieptepuntje wel bereikt te hebben als het gaat om onbegrijpelijke en ongefundeerde transfers. Maar nee, nu wil het Southampton van Ronald Koeman Cuco Martina naar de Premier League halen. Un-be-fuck-ing-lie-va-ble! Maar goed. Pak die grote strik maar gauw en zet hem zo snel mogelijk op het vliegtuig. Who’s next? Daniel Fernandes? Jerson Cabral? #groteschoonmaak.

Giorgos Katsikas vervanger Andreas Bjelland

Zo, we kunnen echt weer vooruit gaan kijken. FC Twente heeft de 25-jarige Griekse verdediger Giorgos Katsikas gecontracteerd als vervanger van de naar Brenton FC vertrokken Andres Bjelland. Katsikas kwam de afgelopen vier seizoen uit voor PAOK Saloniki en tekent een contract voor één seizoen in Enschede, met een optie voor nog een jaar. Overigens speelde hij in die vier seizoenen bij PAOK maar 42 competitiewedstrijden, maar daar gaan we nu niet over lopen miepen hè? Positiviteit, dat willen we!

Andreas Bjelland naar Brentford FC

En weer goed nieuws voor ons Tukkers! Die sanering verloopt lekker voortvarend op deze manier. Na grootverdiener/faalhaas Darryl Lachman en mega-grootverdiener/faalspits Luc Castaignos verdwijnt nu ook Andreas Bjelland met zijn vorstelijke salaris uit de begroting. Brentford FC uit de Britse Championship – waar Marinus Dijkhuizen tegenwoordig trainer is – denkt in Bjelland een defensieve versterking te hebben binnengehaald. Of dat werkelijk zo is boeit ons ook nu natuurlijk geen reet, wij Tukkers hebben weer wat financiële lucht en dat is het enige dat telt. Sterker nog: het heeft er de schijn van dat we voor de pareltjes in onze selectie inmiddels weer ouderwets de hoofdprijs kunnen gaan vragen, omdat de financiën voor komend seizoen weer aardig op orde zijn. Nu nog even iedereen normaal doen tegen Alfred Schreuder en dan kunnen we ons weer op het voetbal gaan richten. En op onze rol als SUPPORTERS.

LUC CASTAIGNOS NAAR EINTRACHT FRANKFURT!


Goed nieuws voor FC Twente, en dan met name voor de medewerkers die de financiële wanorde die Joop Munsterman heeft achtergelaten moeten zien te herstellen. Luc Castaignos vertrekt namelijk naar Eintracht Frankfurt. Er schijnt door de Duitsers zo’n drie miljoen euro betaald te worden, maar daar verdwijnt de helft van richting Doyen Sports Group. Het belangrijkste is echter dat we van het absurde salaris van Castaignos af zijn. De vraag wat de beleidsmakers van Eintracht Frankfurt bezielt stellen we hier met opzet niet. Dat laten we te zijner tijd graag over aan de supporters van de Duitse middenmoter. Viel Erfolg!

Darryl Lachman naar Sheffield Wednesday

Hahaha! Okay, het zijn barre tijden voor ons Tukkers. We hebben heel veel grote problemen, waarvan sommige misschien haast onoverkomelijk. Dus is ieder probleem minder meegenomen. En dankzij Sheffield Wednesday zijn we verlost van het probleem Darryl Lachman. Eén van de grootste miskopen van de afgelopen jaren. Wat ze in Engeland precies in Lachman zien boeit ons eigenlijk niet, we zijn al lang blij. Next!

Rasmus Bengtsson per direct naar Malmö FF

Operatie Nieuw Realisme en de daaraan voorafgaande operatie Grote Schoonmaak zijn bij FC Twente in volle gang. Na de ontslagbrieven van eerder deze week is het nieuws nu dat we grootverdiener Rasmus Bengtsson hebben weten te slijten aan Malmö FF. Het tempo zit er dus lekker in. Weer een salarispost minder en nog een kleine transfersom ook! Who’s next?

Geen noemenswaardige mutaties bij FC Twente

Geen spectaculaire mutaties bij FC Twente op de laatste dag van het transferwindow. Felitciano Zschusschen, geboren Bredanaar, vertrekt voor een halfjaar op huurbasis naar NAC Breda. En dat was het dan wel. Grootverdiener Rasmus Bengtsson is er dus nog. Net als die andere grootverdiener, Luc Castaignos. Inkomende transfers waren vanzelfsprekend niet aan de orde, gezien onze financiële situatie.

FC Twente huurt Ryo Miyaichi van Arsenal

Toch nog transfernieuws op de valreep. FC Twente huurt aanvaller Ryo Miyaichi voor de rest van het seizoen van Arsenal. Hij is geen onbekende in de Eredivisie want in 2011 kwam Miyaichi al enige tijd op huurbasis uit voor Feyenoord. En ook goed nieuws: Jerson Cabral – ja die stond ook nog op de loonlijst van ons Tukkers – wordt verhuurd aan Willem II. Verder wordt ook Tim Holscher verhuurd en wel aan het Duitse Chemnitzer FC dat uitkomt in de 3. Bundesliga. En dan zijn we er verder wel zo’n beetje.

Hakim Ziyech naar FC Twente

Mooi. Hakim Ziyech kiest niet voor het geld in Rotterdam, maar voor het perspectief dat FC Twente hem biedt. Volgens Voetbal International tekent hij in Enschede een contract voor vier seizoenen. Als het goed is traint Ziyech dinsdag al mee en kan hij donderdag al spelen tegen Qarabagh FK. Een welkome kwaliteitsinjectie.