Categorie: "Colofon"

Laatste groet op fctwente.blog.nl

Zo. Het is allemaal achter de rug. Althans, zo lijkt het. Op zaterdag 6 augustus hervat ons FC Twente de competitie – de Eredivisie – met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Er zal bij de club nog van alles gebeuren: wisselingen in het bestuur op korte termijn en bergen werk om de zaak financieel draaiend te krijgen én te houden. Dit alles met argusogen gevolgd door de KNVB. Zoals echter al langer bekend stoppen wij op dit punt met fctwente.blog.nl. Het ga jullie allemaal goed. Blijf onze club steunen. Voor altijd. Forza FC Twente!

FCTWENTE.BLOG.NL STOPT

Achter de schermen van fctwente.blog.nl en blog.nl is het al een paar maanden geleden besloten, maar nu is het tijd om ook jullie te informeren. Fctwente.blog.nl houdt ermee op. De redenen: steeds minder tijd en steeds minder bezoekers. Zo simpel is het. Tussen de start in april 2007 en het huidige afscheid maakten wij hier samen de opkomst en (bijna) ondergang van onze club van dichtbij mee. Ik ga ervan uit dat de licentiecommissie aanstaande maandag positief voor ons oordeelt en dat FC Twente de proflicentie behoudt. De uitspraak van de licentiecommissie zal het allerlaatste bericht op fctwente.blog.nl zijn.

In april 2007 werd dit weblog door Utop en JPM opgericht, vanuit het ook nu nog altijd florerende fctwente.net. Die eerste jaren schreef ik incidenteel columns voor het weblog, zoals ik dat daarvoor ook af en toe voor fctwente.net deed. Al snel werd ik de derde redacteur naast beheerder Utop en JPM. In april 2010 werd ik beheerder van fctwente.blog.nl en amper een maand later was FC Twente voor het eerst in de geschiedenis kampioen van Nederland. De ‘big nights in Europe’ maakte ik in die succesjaren regelmatig live mee, al was het in tegenstelling tot echte journalisten steevast op eigen kosten.

Hoogtepunten waren er voor mij te over op fctwente.blog.nl. Ik noem er slechts een paar. De zoektocht naar de man die in de jaren negentig in Stadion Het Diekman opviel door zijn gebreide FC Twente-trui, bovenin in Vak PP. Aanleiding voor die zoektocht was – heel doortrapt – dat mijn eigen moeder voor mij ook zo’n fraaie trui had gebreid. Fantastisch werk mam! Ik draag hem niet vaak, maar altijd dubbel trots!

Een ander hoogtepunt was de gastcolumn van hoogleraar filosofie René ten Bos, een kleine twee weken na de landstitel. René is een groot supporter van ons FC Twente maar schrijft zelden over voetbal. Voor ons maakte hij een uitzondering en schreef hij een voetbalcolumn die in Nederland uniek te noemen is. Veel meer waardering dan voor die mooie bijdrage heb ik echter voor de vriendschap die zich na die column tussen ons ontwikkelde. We zagen samen inmiddels vele uit- en thuiswedstrijden van FC Twente en ondertussen weet ik veel meer over filosofie dan vóór het kampioenschap.

En dan is er natuurlijk nog Wallace. De paria van fctwente.net, die daar overigens inmiddels gelukkig weer in genade is aangenomen. Als banneling binnengekomen was hij het die de teruglopende bezoekersaantallen hier af en toe nog een positieve impuls wist te geven. Wallace liet ons – vrij associërend en zich bedienend van de stijlfiguur van de overdrijving – zien dat de voetballerij een volstrekt irrationele en daardoor absurde wereld is. Dat daar de spot mee drijven niet door iedereen wordt gewaardeerd of begrepen, daar heeft hij zich gelukkig nooit iets van aangetrokken. Bedankt voor al je geweldige columns Wallace!

Een speciaal woord van dank gaat nog uit naar Ayalon en Ben Blog van Blog Online. De samenwerking was altijd laagdrempelig en soepel. Ik genoot eigenlijk volledige vrijheid en dat is voor mij de kracht van dit type medium. Dankzij die vrijheid had ik jarenlang een eigen podium om de gebeurtenissen rondom FC Twente op mijn eigen manier van commentaar te voorzien. Anderzijds hadden duizenden FC Twente-supporters de mogelijkheid om even laagdrempelig daar hun eigen ideeën tegenover te zetten.

Het waren mooie tijden, de hoogtijdagen van de club liepen gelijk op met de soms enorme bezoekersaantallen van fctwente.blog.nl. Aan al die bezoekers – en dan met name het kleine groepje getrouwen dat er nog altijd is: ontzettend bedankt voor jullie belangstelling en input en de doorgaans open en respectvolle manier waarop de discussies zijn gevoerd. Jullie waren een voorbeeld voor velen, al werd dat voorbeeld helaas niet altijd door alle bezoekers gevolgd.

En dan houden we ermee op hier op fctwente.blog.nl. Maar niet voordat we via de thuiswedstrijd tegen Vitesse van aanstaande zondag uitgekomen zijn bij de finale beslissing van de licentiecommissie van de KNVB. Maandag 9 mei 2016. Zes jaar en één week na de landstitel.

Op naar 2013, op naar de landstitel

2012 was een jaar met weinig hoogtepunten voor FC Twente, maar opportunistisch en optimistisch als we zijn kijken we natuurlijk allemaal reikhalzend uit naar 2013 en alle mogelijke successen die daar op ons Tukkers wachten. Ook in 2013 zal ik op dit weblog doorgaan met het vaststellen, becommentariëren en wie weet soms zelfs duiden of analyseren van het nieuws rondom onze mooie club. In een zich ontwikkelend en verschuivend internetlandschap is er mijns inziens vooralsnog nog steeds ruimte voor een forum als dit, al zijn de bezoekersaantallen het afgelopen jaar teruggelopen. Ook het komend jaar wil fctwente.blog.nl een laagdrempelig podium bieden voor meningen over alles dat FC Twente aangaat. Op technisch gebied heeft het spamfilter, waardoor regelmatig reacties niet doorkomen, onze aandacht, evenals het ontwerpen van een nieuwe foto voor bovenaan de site. Iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar! En kijk een beetje uit met vuurwerk.

Een sportief, gezond en gelukkig 2012!

Namens de redactie van fctwente.blog.nl wens ik u allen het allerbeste toe voor 2012. Het jaar dat achter ons ligt was het jaar van de stabilisering. Stabilisering van onze club FC Twente als topclub in Nederland, maar ook stabilisering van de bezoekersaantallen van fctwente.blog.nl. Al sinds onze start in 2007 en ons eerste hele kalenderjaar 2008 is sprake van een stabiel aantal unieke bezoekers van deze website. Dat is voor ons de belangrijkste motivatie om hier dagelijks het nieuws over onze club te blijven presenteren en met een knipoog van commentaar te voorzien. Want fctwente.blog.nl, dat zijn jullie! Proost! Op een mooi nieuw jaar!

Trap na voor Ronnie Stam

Het supporter zijn is in Breda uitgevonden, die indruk zou je haast krijgen als je met een Bredanaar in discussie gaat over het avondje NAC of het trommelverbod. Erg uitnodigend om de gang van zaken in het Rat Verleghstadion eens langs de meetlat te leggen, maar dat is niet de functie van een Twenteblog.

Toch verdient een eigenschap van de NAC-supporter wel even aandacht. Het is namelijk aandoenlijk om te zien hoe respectloos nu gepraat wordt over de speler die met zijn strijdlust heel veel kwaliteitsgebrek in Breda heeft verbloemd. Nu Ronnie aangeeft dat hij een overstap naar Enschede als een stap vooruit ziet, is meneer ineens arrogant, dom en kan hij niet voetballen. Maar toch klagen als hij voor een recordbedrag vertrekt.

Rare jongens, die Ratten.

ps. meer berichten op deze site lezen vormt je beeld van de NAC-supporter wel aardig. Hoeven wij dat niet te doen.

Keiharde censuur in ArenA

De vertrutting in de voetbalstadions kent geen grenzen. Afgelopen zondag om 13.45 uur hing bovenstaand spandoek nog in de Amsterdam ArenA. Een paar minuten later werd het door de lokale fatsoenspolitie verwijderd. Zelden ook zo'n schandelijk en beledigend spandoek gezien, dat ook nog eens aanzet tot haat en geweld…

Wie wordt de nieuwe Twentetrainer?

We hebben een nieuwe trainer nodig. Fred Rutten verlaat een club met een sterke organisatie, maar toch zadelt hij ons met een flink probleem op; zijn opvolging.

Iedereen die iets te doen heeft met de aanstelling van de nieuwe trainer zwijgt als het graf. Tot dusver zijn in de media twee geluiden gehoord.

Ron Jans: 'Thanks, but no thanks'

Joop Munsterman: 'Martin Jol is geen kandidaat'

Dus Ron en Martin kunnen een streep door hun naam krijgen. Maar wie moet het dan doen? Doemdenkers zien een scenario voor zich waar Twente een paar bekende namen benadert om ons supporters een goed gevoel te geven, en vervolgens aan te komen met 'We hebben ons best gedaan, maar het lukte niet'.

In dat geval zijn kampioenscoach van de beloften, Cees Lok, en Rutten-assistent Erik ten Hag ineens logische kandidaten.

Theo Janssen heeft wel oren naar FC Twente

Het begon als een gerucht, Theo Janssen en Rutten samen in Apeldoorn. Dat gerucht werd snel ontkracht. Maar inmiddels blijkt wederom; Als het bruin is, en het stinkt naar stront, dan is het stront. Of de beschaafde versie; Waar rook is, is vuur.

Gisteren wist de Gelderse regionale zender al te melden dat Munsterman cs wel degelijk serieus zijn, en vandaag doet Theo er een schepje bij op door in ons eigen plaatselijke sufferdje te melden dat FC Twente een stap hogerop is. En een andere keuken lijkt hem ook niet verkeerd. Lag het dan toch niet allemaal aan 'dikke' Theo?

De meningen over zijn mogelijke komst zijn verdeeld, maar de meerderheid van de Twentesupporters kiest ervoor Theo's onmiskenbare kwaliteiten binnen te halen en zijn dubieuze karakter door de vaardige handen van Fred Rutten te laten kneden.

Vragen, suggesties of op- en aanmerkingen?

CONTACT..? 

Vragen, suggesties of op- en aanmerkingen…?

Stuur dan een mail naar de FC Twente Blog

webmaster: [email protected]

Gemailde reacties op de inhoud van een artikel worden niet beantwoord. DUS: Reageren op de inhoud van de artikelen?  

Gebruik dan de knop 'reacties' onderaan het bewuste artikel.

Alle overige emails worden zo snel mogelijk beantwoord