Categorie: "Geruchten"

Nicolas Castillo NIET naar FC Twente

Negatief transfernieuws is ook transfernieuws. Nicolas Castillo, Chileens voetballer van Universidad de Chile, komt niet naar FC Twente. En dat terwijl wij Tukkers toch de beste papieren leken te hebben om Castillo te contracteren. Wij hebben Felipe Gutiérrez namelijk al in de gelederen, ook jong en talentvol en afkomstig van dezelfde club. Maar helaas, Nicolas Castillo gaat zijn geluk beproeven bij Hannover’96. De Duitse club betaalt naar verluidt zo’n vijf miljoen euro voor Castillo. Best een hoop geld trouwens.

Gerucht: Nordin Amrabat naar FC Twente?

Kijk, daar hebben we er alweer eentje. Volgens de Turkse krant Fanatik speelt Nordin Amrabat het komende halfjaar op huurbasis voor ons Tukkers. De werkgever van Amrabat, Galatasaray, wilde eerst niet meewerken aan de verhuur, maar nu dus wel. Terecht merkt ELF echter op dat FC Twente voor de positie van Amrabat al drie spelers onder contract heeft staan: Jesus Corona, Dusan Tadic en Youness Mokhtar. Dus waar hebben we het over…

Gerucht: Dusan Tadic naar Borussia Mönchengladbach?

Er waren links en rechts al wel wat vage schermutselingen te horen en te lezen, maar nu de versteende oliebollen met de laatste restjes wrange prosecco zijn weggespoeld pakken ook wij de draad maar eens op voor wat betreft de transfergeruchten. Komt ie. Volgens geluiden in de Duitse media staat Dusan Tadic op het punt over te stappen naar Borussia Mönchengladbach. Het eerste dat ons te binnen schiet: zouden ze in Mönchengladbach echt voor een tweede keer in de valkuil stappen een voetballer uit de  Eredivisie naar de Bundesliga te halen? Iets met een ezel en een steen.

Rasmus Bengtsson staat open voor nieuwe club

De hardnekkige geruchten over het nog deze winterstop aantrekken van Daryl Lachman van PEC Zwolle worden wat meer begrijpelijk nu gebleken is dat onze Rasmus Bengtsson heeft aangegeven open te staan voor een transfer. Bovendien loopt het contract van de door Wallace bejubelde Peter Wisgerhof af en dus dreigt een gat in het centrum van de verdediging. PEC Zwolle zou open staan voor een tussentijdse transfer van Lachman, aangezien zijn contract in de zomer van 2014 afloopt en er in de winterstop dus nog geld te vangen is voor de 24-jarige verdediger, die trouwens ook in de belangstelling staat van FC Utrecht en SC Heerenveen.

Dusan Tadic, blijft hij wel of blijft hij niet?

2 september kruipt dichterbij en tot die tijd kunnen transfers de selectie van FC Twente nog danig op zijn kop zetten. Sterker nog, Russische clubs kunnen nog tot en met 6 september versterkingen aantrekken. Bij onze club zijn de meeste ogen wat dit betreft gericht op Dusan Tadic. Voor hem bestaat naar verluidt serieuze belangstelling vanuit Engeland (Everton) en Rusland (Dinamo Moskou, CSKA Moskou en Zenit St. Petersburg). Youness Mokhtar van PEC Zwolle wordt nadrukkelijk genoemd als opvolger mocht Tadic ons Tukkers verlaten. Het worden spannende dagen.

Willem Janssen gaat, Jesus Manuel Corona Ruiz komt

Willem Janssen vertrekt op huurbasis naar FC Utrecht. De 27-jarige middenvelder kwam in 2011 naar FC Twente maar werd nooit een onomstreden vaste waarde. Ook NEC en ADO Den Haag dongen naar de gunsten van Janssen maar hij heeft voor nu dus gekozen voor Utrecht. En dan toch nog even over Jesus Manuel Corona Ruiz. Inmiddels melden de grote landelijke media in koor zijn komst naar ons Tukkers. Onder andere hierhier en hier. De teneur: hij tekent voor vier jaar en kost 3,7 miljoen euro. Maar ondertussen blijft ook al geruime tijd de witte rook bij FC Twente uit. Die zal dan vandaag wel komen.

Jesus Manuel Corona Ruiz toch naar FC Twente!

Onze grote broer FC Twente Online is altijd goed geïnformeerd dus wie zijn wij om niet mee te gaan in de euforie aldaar over het grote nieuws uit Zuid-Amerika? Afgelopen nacht zou in verschillende Mexicaanse media het bericht zijn opgedoken dat Jesus Manuel Corona Ruiz uiteindelijk toch, alsnog, voor ons Tukkers heeft gekozen! Nu nog even wachten op de witte rook uit de Grolsch Veste en kom dan maar op met die champagne!

Noodlijdend NEC wil Glynor Plet en Peter Wisgerhof

Nul punten, twee treffers en veertien tegendoelpunten zijn ze in Nijmegen niet in de koude kleren gaan zitten. Trainer Alex Pastoor vloog al de laan uit en bemiddelde supporters staken inmiddels de gebruinde hoofden bij elkaar. Versterkingen moeten er komen en snel. Naar verluidt moeten Glynor Plet en Peter Wisgerhof de eersten worden die de wankele gelederen aan de Waal komen versterken. FC Twente wil Plet het liefst verkopen dus dan lijken de Nijmeegse investeerders aan zet, want geld heeft NEC zelf niet. Wisgerhof heeft bij ons in Enschede weinig kans op speeltijd en kwam bovendien tussen 2000 en 2009 al uit voor de Nijmegenaren, dus die is misschien wel te porren voor een reddingsoperatie. Mits niet bij voorbaat gedoemd te mislukken natuurlijk.

En over die Jesus Manuel Corona Ruiz doen we er hier voorlopig maar even het zwijgen toe…

UPDATE: Mexicaan Ulises Davila in vizier FC Twente

Na het voor een jaar (op huurbasis) vastleggen van Luka Djordjevic zou FC Twente ook in de markt zijn om de Mexicaanse Ulises Davila te huren. Davila is een 22-jarige buitenspeler die onder contract staat bij Chelsea, dat hem ook afgelopen seizoen verhuurde. In 2011-2012 kwam de Mexicaan ook al even kort op huurbasis uit voor Vitesse. Verder zou ook het Spaanse Cordoba de jonge Zuid-Amerikaan willen huren.

UPDATE (8:50 uur): Volgens Voetbal International heeft FC Twente de 20-jarige Mexicaan Jesús Manuel Corona nagenoeg gecontracteerd. De vleugelaanvaller kon naar verluidt worden aangetrokken doordat investeerders zijn bijgesprongen.

‘FC Twente in de markt voor Nicklas Bendtner’

Jaja, dat zijn de betere geruchten! Al vraag je je soms wel af hoe ze in hemelsnaam de wereld in komen. Volgens de The Daily Mail namelijk staat de bij Arsenal op een zijspoor belandde Nicklas Bendtner in de belangstelling van FC Twente. En van HSV en Malaga trouwens, dus dat nuanceert onze inschatting met betrekking tot de slagingskans van deze transfer aanzienlijk. Maar toch, geen geringe naam, deze 25-jarige Deense spits. Ook al wordt er in dit bericht met geen woord over ons Tukkers gesproken…