Categorie: "Geruchten"

FC Twente maakt alsnog werk van Hakim Zyech

Vorige week was hij nog veel te duur, maar dat soort opmerkingen zijn natuurlijk allemaal onderdeel van het spel. Het is de gehaaide strategie van de kopende partij. Dus gaat FC Twente alsnog serieus werk maken van de transfer van Hakim Zyech. Hij moet trouwens zo’n 4 miljoen euro kosten en dat is best een hoop geld voor een club die onder toezicht van de KNVB staat. Maar na zaterdag weten we ook dat onze selectie wel een kwaliteitsinjectie kan gebruiken, dus kom maar op met die Zyech!

FC Twente en Ajax dingen om handtekening Mokotjo

Met de blessure van Felipe Gutiérrez, het vertrek van Dusan Tadic en nu dus ook nog van Quincy Promes hebben we inmiddels te maken met een ernstig uitgeholde selectie, een aanvankelijk prima elftal waaruit in korte tijd het hart is weggerukt. Alles en iedereen in mineur dus in het land tussen Regge en Dinkel. Vervangers – we praten al niet eens meer over versterkingen – moeten er komen dus! En liefst een beetje snel. Hakim Zyech wordt genoemd. Maar meer concreet lijkt de belangstelling voor Kamohelo Mokotjo van PEC Zwolle. Anderhalf miljoen euro moet hij kosten, een bedrag dat we na de transfers van Tadic en Promes toch wel zouden moeten kunnen ophoesten. Toch, Joop? Alleen is ook Ajax in de markt voor de Zuid-Afrikaanse middenvelder. En dan weet je het doorgaans wel…

Dusan Tadic op weg naar Southampton

Dusan Tadic staat op het punt over te stappen naar Southampton. De nieuwe club van het trainersduo Koeman & Koeman is bereid de gevraagde 12 miljoen euro voor de Servische stylist te betalen. Het is de bedoeling dat FC Twente een deel van de transferinkomsten gebruikt voor het aantrekken van de Deen Kasper Kusk, die 700.000 euro moet kosten.

Southampton en Sevilla melden zich voor Dusan Tadic

Dat schiet op. Eerder werd Dusan Tadic al in verband gebracht met Europa League-winnaar Sevilla, nu is daar Southampton – de nieuwe club van het trainersduo Koeman & Koeman – bijgekomen. En als er twee clubs in de markt zijn, wat gebeurt er dan? Dan gaat de prijs omhoog! Kom maar op dus met die 12 miljoen euro, al gaat daar helaas wel een percentage naar de Doyen Sports Group

FC Twente in de markt voor Kasper Kusk

FC Twente moet weliswaar iedere uitgave van 50.000 euro of meer voorleggen aan de KNVB, dat weerhoudt ons Tukkers er niet van op zoek te blijven naar versterkingen voor volgend seizoen. Volgens dit gerucht is FC Twente bezig de 22-jarige Deense aanvaller Kasper Kusk vast te leggen. Kusk staan onder contract bij Aalborg BK en moet naar verluidt 700.0o0 euro kosten. Ook PSV en SC Heerenveen zouden dingen naar de handtekening van Kusk.

Borussia Dortmund geïnteresseerd in Quincy Promes

Ja dat ga je wel krijgen nu natuurlijk. Na een goed seizoen en opvallende prestaties bij Jong Oranje heeft Quincy Promes de aandacht getrokken van Borussia Dortmund. En vast ook nog van andere buitenlandse clubs. Maar we maken ons geen zorgen, want Promes heeft aangegeven bij ons Tukkers te willen blijven. Of Dortmund moet natuurlijk heel erg de geldbuidel willen trekken, dan is alles bespreekbaar. Dat dan weer wel.

Sevilla laat oog vallen op Dusan Tadic

De periode van de transfergeruchten breekt voorzichtig aan weer aan. Zo doet in Spanje het gerucht de ronde dat Sevilla Dusan Tadic zou willen aantrekken. TV Enschede FM beweert het bericht van het Spaanse Estadio Deportivo te hebben opgepikt. Geld zal het probleem niet zijn, aangezien Sevilla eerder deze maand de Europa League won.

Zo maak je een transfergerucht

‘Luuk de Jong staat open voor terugkeer naar Eredivisie’, kopt het Algemeen Dagblad. En daaronder volgt dan een stukje waarin de zaakwaarnemer van Luuk de Jong, Louis Laros, wordt geciteerd. ‘Alle opties zijn open, dus ook een teruggang naar de Eredivisie’, zegt Laros. Maar hij voegt eraan toe dat ‘…dat dat nog niet zo makkelijk zal zijn.’ En daar zit hem natuurlijk de crux. Luuk de Jong verdient een Bundesliga-salaris en dat is in Nederland in principe onhaalbaar. Dus of Luuk moet een sloot water bij de wijn doen, of er moet een Nederlandse club een onverantwoord salaris gaan ophoesten. Maar het Algemeen Dagblad presenteert het als een reële mogelijkheid is dat Luuk de Jong terugkeert naar de Eredivisie. Wat een onzin!

Nicolas Castillo NIET naar FC Twente

Negatief transfernieuws is ook transfernieuws. Nicolas Castillo, Chileens voetballer van Universidad de Chile, komt niet naar FC Twente. En dat terwijl wij Tukkers toch de beste papieren leken te hebben om Castillo te contracteren. Wij hebben Felipe Gutiérrez namelijk al in de gelederen, ook jong en talentvol en afkomstig van dezelfde club. Maar helaas, Nicolas Castillo gaat zijn geluk beproeven bij Hannover’96. De Duitse club betaalt naar verluidt zo’n vijf miljoen euro voor Castillo. Best een hoop geld trouwens.