Categorie: "Geruchten"

FC Twente huurt Zakaria El Azzouzi van Ajax

Vind ervan wat u ervan vindt, maar wij ter redactie hadden ons nog niet zo georiënteerd op de Jupiler League. Ons was dus ook niet opgevallen dat daar bij Jong Ajax een zekere Zakaria El Azzouzi onder contract staat die niet altijd aan spelen toekomt. En deze 19-jarige spits heeft FC Twente nu dus gehuurd. Geen idee of het wat is, maar zijn naam is mooi.

FC Twente contracteert Razak Iddrisu

Na een proeftijd bij de beloften van ons FC Twente heeft de club aanvaller Razak Iddrisu voor één jaar vastgelegd. Iddrisu is een 19-jarige Ghanees die bij VfL Wolfsburg geen toekomst meer had. Ooit was hij bovendien een groot talent in de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen maar hij brak nooit echt door. Weer een spits en weer verwachtingen.

Youness Mokhtar verlaat FC Twente

Goed nieuws. De bij FC Twente mislukte aankoop Youness Mokhtar verlaat de club om zijn carriere te vervolgen bij Al Nasr uit Saoedi-Arabië. Mokhtar kwam in september 2013 over van PEC Zwolle. Ook van deze transfer verdwijnt overigens een deel van opbrengst naar de Doyen Sports Group. Dat geldt trouwens ook voor een eventuele transfersom voor Jesus Corona, die nadrukkelijk in de belangstelling schijnt te staan van FC Porto. Dat worden nog even spannende dagen in de aanloop naar 1 september dus.

Hakim Ziyech nog altijd in belangstelling Wolfsburg

Wie dacht dat VfL Wolfsburg definitief was afgeschud als het gaat om de gunsten van Hakim Ziyech komt bedrogen uit. Kevin de Bruyne, die overigens ooit in een grijs verleden in verband gebracht is met FC Twente, dreigt de Duitse bekerwinnaar te verruilen voor Manchester City. En laten die Duitsers nu net onze Hakim hoog op hun verlanglijstje hebben staan… Komt bij dat Ziyech bepaald niet geamuseerd was door ons boegeroep afgelopen zaterdag. En het vertoonde spel zal hem trouwens ook niet echt vrolijk gestemd hebben. Nee, dikke kans dat Ziyech het water makende schip dat FC Twente heet gaat verlaten. Hopelijk wel in ruil voor een berg poen.

Bilal Ould-Chikh naar Benfica

Volgens de altijd betrouwbare Telegraaf vertrekt Bilal Ould-Chikh naar Benfica. De 17-jarige aanvaller tekent in Portugal naar verluidt een contract voor vijf seizoenen. Met de transfer zou een bedrag van 1,5 miljoen euro gemoeid zijn. Onvermeld blijft of dit bedrag geheel ten goede van FC Twente komt of dat er nog een Doyen-percentage af gaat.

Kamohelo Mokotjo naar Engeland

De uittocht lijkt begonnen. Alfred Schreuder blijft dan wel – en levert naar verluidt salaris in – de eerste basisspeler die vertrekt lijkt Kamohelo Mokotjo te worden. De middenvelder die een onzichtbaar eerste jaar bij FC Twente kende, vertrekt waarschijnlijk in het kielzog van Marinus Dijkhuizen naar het Engelse Brentford. Dat is weliswaar het tweede niveau in Engeland, maar we weten allemaal dat ook daar de nodige bestedingsruimte bestaat, zodat ze de transfersom en het salaris van Mokotjo waarschijnlijk makkelijk kunnen ophoesten. Who’s next? Luc wellicht?

FC Twente maakt alsnog werk van Hakim Zyech

Vorige week was hij nog veel te duur, maar dat soort opmerkingen zijn natuurlijk allemaal onderdeel van het spel. Het is de gehaaide strategie van de kopende partij. Dus gaat FC Twente alsnog serieus werk maken van de transfer van Hakim Zyech. Hij moet trouwens zo’n 4 miljoen euro kosten en dat is best een hoop geld voor een club die onder toezicht van de KNVB staat. Maar na zaterdag weten we ook dat onze selectie wel een kwaliteitsinjectie kan gebruiken, dus kom maar op met die Zyech!

FC Twente en Ajax dingen om handtekening Mokotjo

Met de blessure van Felipe Gutiérrez, het vertrek van Dusan Tadic en nu dus ook nog van Quincy Promes hebben we inmiddels te maken met een ernstig uitgeholde selectie, een aanvankelijk prima elftal waaruit in korte tijd het hart is weggerukt. Alles en iedereen in mineur dus in het land tussen Regge en Dinkel. Vervangers – we praten al niet eens meer over versterkingen – moeten er komen dus! En liefst een beetje snel. Hakim Zyech wordt genoemd. Maar meer concreet lijkt de belangstelling voor Kamohelo Mokotjo van PEC Zwolle. Anderhalf miljoen euro moet hij kosten, een bedrag dat we na de transfers van Tadic en Promes toch wel zouden moeten kunnen ophoesten. Toch, Joop? Alleen is ook Ajax in de markt voor de Zuid-Afrikaanse middenvelder. En dan weet je het doorgaans wel…

Dusan Tadic op weg naar Southampton

Dusan Tadic staat op het punt over te stappen naar Southampton. De nieuwe club van het trainersduo Koeman & Koeman is bereid de gevraagde 12 miljoen euro voor de Servische stylist te betalen. Het is de bedoeling dat FC Twente een deel van de transferinkomsten gebruikt voor het aantrekken van de Deen Kasper Kusk, die 700.000 euro moet kosten.

Southampton en Sevilla melden zich voor Dusan Tadic

Dat schiet op. Eerder werd Dusan Tadic al in verband gebracht met Europa League-winnaar Sevilla, nu is daar Southampton – de nieuwe club van het trainersduo Koeman & Koeman – bijgekomen. En als er twee clubs in de markt zijn, wat gebeurt er dan? Dan gaat de prijs omhoog! Kom maar op dus met die 12 miljoen euro, al gaat daar helaas wel een percentage naar de Doyen Sports Group