Categorie: "Stadion"

KNVB saboteert veld Grolsch Veste

Ja leuk en aardig allemaal, dat de halve bekerfinale tegen PEC Zwolle voorlopig uitverkocht is, maar we mogen blij zijn als er bij de aftrap van die bekerkraker nog ergens een grasspriet te bekennen is in de Grolsch Veste. Of die sprieten moeten de komende weken ineens heel hard het lentelicht gaan zien en gaan groeien als een malle. Op steun van de KNVB hoeven we ook nu niet te rekenen. En dus worden er in het paasweekend voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwollen maar liefst twee wedstrijden gespeeld op onze geplaagde grasmat. Eerst zaterdagavond de competitiewedstrijd tegen PSV en dan maandag het duel tussen Jong FC Twente en FC Emmen. Die laatste wedstrijd mag van de KNVB niet elders worden gespeeld en moet dus in de Grolsch Veste worden afgewerkt. De regels zijn bij de KNVB dus (weer eens) belangrijker dan de kwaliteit van het voetbal, in dit geval de halve finale van de KNVB-beker. Wat een waardeloze bond zeg.

Vriendenkring FC Twente roept op tot meer sfeer

De Vriendenkring van FC Twente, de grootste supportersvereniging van onze prachtclub, komt in actie om de passie in de Grolsch Veste terug te brengen. Voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo worden daartoe flyers uitgedeeld. De Vriendenkring laat bij monde van huis-albino Ufuk Ermis weten dat de wisselwerking tussen spelers en publiek ontbreekt en dat het nodig is dat er weer een wederzijdse vonk overslaat. Op de flyer worden aan de ene kant de spelers opgeroepen tot strijd, passie en plezier en aan de andere kant de supporters opgeroepen tot steun in plaats van mopperen, zeuren, fluiten en zakdoekjes. Goed initiatief!

FC Twente neemt Slagerij Peters over

Opvallend nieuws van het cateringfront van FC Twente, toch een zeer relevante aangelegenheid voor de vaste bezoekers van de Grolsch Veste. Slagerij Peters, sinds jaar en dag de vaste cateraar van FC Twente, gaat op in FC Twente Meetings & Events. Toen het Arke Stadion de Grolsch Veste werd richtte FC Twente zelf een bedrijf op om in de nieuwe tweede ring zelf alle inkomsten uit de catering op te strijken. Het contract met Peters Projectcatering voor de eerste ring liep echter gewoon door. Door Peters Projectcatering nu feitelijk over te nemen wordt dat probleem ondervangen. De kwaliteit van Peters blijft behouden, komt bovendien beschikbaar in de hele Grolsch Veste én al het geld komt in het laatje van FC Twente. Een win-win-win situatie.

Nieuwe videowalls geplaatst in de Grolsch Veste

Het werd enige tijd geleden al aangekondigd en vandaag zijn ze dan ook de echt geplaatst: de twee nieuwe videowalls van de Grolsch Veste. Betere beeldkwaliteit, een ruimere kijkhoek en een grotere oppervlakte (50 vierkante meter in plaats van 36 vierkante meter). Het kost (ongetwijfeld) een paar centen, maar dan heb je ook wat. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord worden de videowalls voor het eerst in gebruik genomen met pornofragmenten in de rust en ander functioneel naakt. Wij zijn benieuwd!

Vak P gaat gezapigheid te lijf

We hebben het door alle transferkoorts van de afgelopen week even gelaten voor het was, maar Vak P kwam afgelopen weekend met een opmerkelijke actie. Zowel via de website als middels flyers in het stadion maakte de vereniging kenbaar dat men vindt dat de gezapigheid op Vak P begint toe te slaan. En daar hebben de fanatieke supporters een originele oplossing voor bedacht: Vak P biedt supporters namelijk hulp aan als zij hun plek in het vak willen verruilen voor een plaats elders in het stadion. Daarmee gaat de vereniging ervan uit dat de gezapigheid wordt veroorzaakt door supporters die eigenlijk stilletjes verlangen naar een andere plek in het stadion. Het doel is om de gezapigen op deze manier te vervangen voor jonge, maar vooral fanatieke nieuwe aanwas. Eigenlijk is het een soort politiek correcte variant van dat aloude Vak P-motto: aanpassen of oprotten.

FC Twente censureert statement tegen modern football

Je kunt niet altijd trots zijn op je club en helaas is dat nu het geval. FC Twente heeft een actie van supporters van FC Groningen tegen het moderne voetbal namelijk keihard gecensureerd ! Het ging volgens de Groningen Fanatics om een tweetal afbeeldingen. Eén van een man in pak, begeleid door de tekst “onschuldig tot het tegendeel bewezen is” en één met een afbeelding van een groep supporters, begeleid door de tekst “schuldig tot het tegendeel bewezen is“. Bepaald geen discriminerende of beledigende tekst toch. De actie richtte zich op de verregaande criminalisering van voetbalsupporters, waardoor bijvoorbeeld een scheve en soms zelfs omgekeerde rechtsgang wordt gehanteerd voor supporters. Of dat echt zo is, is een andere vraag maar een onschuldig statement daarover wordt dus domweg gecensureerd omdat FC Twente niet achter de actie staat. En dat is uitermate triest. Stop de vertrutting! Against Modern Football!

Spandoekcensuur bij FC Twente

Met de ingebruikname van het nieuwste gedeelte van de Grolsch Veste deed zich een paar weken geleden al direct een probleem voor. Een groep fanatieke supporters haalden het in hun hoofden om tijdens de wedstrijd te gaan staan, wat leidde tot veel gedoe met stewards en gedreig met stadionverboden. Toen de betreffende supporters afgelopen zondag hun onvrede daarover kenbaar wilden maken met spandoeken, werden deze subiet in beslag genomen als zijnde opruiend. FC Twente had altijd de naam op een goede en effectieve manier met supporters te communiceren, maar hierin slaan de beleidsbepalers de plank volledig mis. Stop de vertrutting! Stop het! Joop! Eugenio! Stop met die vertrutting! Wij zijn FC Twente! Of niet soms? Toch?

Schande! Verboden te staan in vak 323!

Ai! Een uitermate pijnlijke groeistuip van onze al maar groter wordende trots. Zondagmiddag is een aanzienlijke groep fanatieke supporters in vak 323 bedreigd met een stadionverbod omdat zij het waagden tijdens de wedstrijd te gaan staan. Over dit soort zaken nemen wij hier altijd duidelijk stelling: een schande! Supporters zijn géén klapvee of stadionvulling en FC Twente is géén SC Heerenveen! Stop de vertrutting!!

Historische dag voor FC Twente in Enschede

Vandaag, op 26 oktober 2011, zal het toeschouwersrecord van FC Twente na 43 jaar worden verbroken. In 1968 bezochten 26.500 toeschouwers FC Twente-Ajax in het Diekmanstadion, vanavond zullen 30.000 toeschouwers de bekerwedstrijd van FC Twente tegen SC Genemuiden bijwonen. Drie maanden later dan gepland is de Grolsch Veste gereed voor een dergelijk toeschouwersaantal. Reden voor een feestje is het allemaal vanzelfsprekend niet, omdat twee bouwvakkers het leven lieten toen tijdens de bouw een deel van het dak instortte. De Grolsch Veste zal daarmee – hoe prachtig het stadion ook is – voor altijd ook een litteken dragen.