Spandoekcensuur bij FC Twente

Met de ingebruikname van het nieuwste gedeelte van de Grolsch Veste deed zich een paar weken geleden al direct een probleem voor. Een groep fanatieke supporters haalden het in hun hoofden om tijdens de wedstrijd te gaan staan, wat leidde tot veel gedoe met stewards en gedreig met stadionverboden. Toen de betreffende supporters afgelopen zondag hun onvrede daarover kenbaar wilden maken met spandoeken, werden deze subiet in beslag genomen als zijnde opruiend. FC Twente had altijd de naam op een goede en effectieve manier met supporters te communiceren, maar hierin slaan de beleidsbepalers de plank volledig mis. Stop de vertrutting! Stop het! Joop! Eugenio! Stop met die vertrutting! Wij zijn FC Twente! Of niet soms? Toch?

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

19 reacties op “Spandoekcensuur bij FC Twente

 1. Hans

  Schandalig! Dit neigt naar censuur, we wonen toch zeker niet in Noord-Korea?

    /   Beantwoorden  / 
 2. 特温特足球

  Ga de boel niet zo op kloten man.
  Er zijn bepaalde dingen die de bond beslist en opgelegd.
  De steward doet niets anders dan dit beleid uitvoeren ten gunste van de club FC Twente.
  Als we hier “hoe knullig het misschien soms ook is” moeite mee hebben doen we gewoon niet meer mee of gaat dit de club zo veel geld kosten die we vele malen beter kunnen besteden aan nieuwe spelers.
  Met dit soort van blogs schiet je niets op maar ontsteek je alleen telkens weer een vuurtje dat uit kan lopen op een hoop negatief nieuws over onze FC.
  Want niet iedereen kan dit op de juiste waarde schatten en gaat dan weer domme dingen doen. Ik denk dat je dit aan de reacties op dit artiekel al wel op kunt maken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. fctd

   Hoe meer er aan banden wordt gelegd, des te meer dit invloed heeft op de sfeer. Waarom de supporters hierin begrenzen, dit is fanatisme, dat moet juist gepromoot worden. Wat is er mooier dan een stadion waar alleen vak-p de sfeer bepaald, juist een HEEL stadion die de sfeer bepaald.

     /   Beantwoorden  / 
   1. 特温特足球

    Sfeer is wat anders dan je niet aan regels houden.
    En regels zijn er in deze maatschapij gemaakt om dat er mensen zijn die de vrijheid op dit vlak niet zelf aan kunnen of hun grens niet kennen.
    Dat wil niet zeggen dat de mogelijkheid om sfeer temaken er niet gewoon is.
    Maar als dit normaal word kunnen we bij ons in de toekomst ook geen huldigen meer hebben zonder insidenten en worden we net als 020, met een grote schadepost na een feest, want anders is er geen sfeer.
    Naar dat nivo moeten we toch niet willen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. weltevree

     Jij hebt je wel echt in de materie verdiept zeg… Je slaat hier de plank volledig mis! In de Arena wordt iedereen (muv een paar vakjes) al jarenlang gedwongen te blijven zitten (blijkbaar de situatie zoals jij ‘m bij ons ook graag zou zien). Misschien krijg je de trammelant bij huldigingen etc juist wel omdat je de mensen binnenin het stadion allerlei beperkingen oplegt?!

       /   Beantwoorden  / 
     1. 特温特足球

      Ja je moet gaan toegeven aan dit soort dingen en verkeersregels zijn er ook voor de vlauwekul ook gewoon negeren alles toestaan.
      Denkt toch na……..Voor jou zijn nu juist dit soort van regels.

        /  
  2. koos

   je hebt wel en punt, maar mensen zijn nu eenmaal geen schapen. Luisteren zonder vragen te stellen is te veel gevraagd. Klapvee is makkelijk voor een club maar o zo saai.Dus blijf aub lekker ouwehoeren en verdom het om braaf te luisteren, ha ha ha

     /   Beantwoorden  / 
   1. koos

    Ik wacht nog steeds op een bier en rook verbod in stadions, de verzuiling ligt ver achter ons maar de chedendaagse ” moraal ridders”
    zijn nog erger dan Pastoor Pieters uit 1958…..

      /   Beantwoorden  / 
 3. rob

  stop de vertrutting inhet stadion fctwente doe er wat aan ander loopt
  uit de hand niet zo kinderachte zyn maar gewoon wat meer door devinger zien ik heb in 40jaar nog nooit zon onzin gezien of gehoort.
  ga staan als je voor twente bent twente ole laten we het fijn houden

    /   Beantwoorden  / 
 4. jan

  blief stoan aj veur twente bent!
  twente doe er wat aan. hoe het zondag ging gaat weer helemaal nergens over! stadion verboden geven omdat we staan! en waarom? ik betaal niet om tegen biervangers te kijken! ik betaal voor de super sfeer die jullie verpesten! en natuurlijk om onze club te zien spelen!

    /   Beantwoorden  / 
 5. FC Tim

  Heb er tegen De Graafschap toevallig een keer gestaan en het maakt mij geen reet uit of ik zit of sta,ben staan gewent in vak 101. Maar er zitten daar ook veel oudere mensen die niet een hele wedstrijd willen/kunnen staan. Als deze groep (en dat is een behoorlijke) gaat staan ben je verplicht ook te gaan staan anders zie je geen ene moer van de wedstrijd. Het maakt Fc Twente dus ook vast niet uit dat er mensen staan maar wel dat anderen daar last van hebben. Misschien is verplaatsing door kaarten ruilen een optie. Dat de mensen die willen zitten wat lager in het vak komen en de mensen die willen staan bovenin het vak. Gaat volgens mij wel werken.

    /   Beantwoorden  / 
 6. jan

  dan heb je niet on 323 gestaan/gezeten denk ik. als je daar gaat zitten op rij 1,2,3 kijk je op de biervanger!

    /   Beantwoorden  / 
 7. twentemax

  Soms verlang ik terug naar de tijd dat we gezellig en klein waren. Toen er een heerlijk broodje beenham met geld betaald kon worden. Zucht, allemaal oppassen dat de hoogmoed ons niet laat vallen. We zijn gewoon gewoon toch? Ik houd niet van onderling gedonder.Zonde van deze club al die negativiteit.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Tino

  Dit gedoe gaat vandaag of morgen uit de hand lopen!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Edwin

  Liverpool wil Ola John voor ± 9 miljoen a.s. zomer ophalen.
  Nijland vindt dat Groningen gezond is, afgelopen jaar € 1.5 miljoen tekort. Voor dit seizoen spelen ze quit omdat Matavz is verkocht. Nieuw contract + bijbehorend salaris voor Tadic kunnen ze niet betalen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wim B

   Het spelletje is begonnen!

     /   Beantwoorden  / 
 10. jan

  meneer chinees zet ff je spellings controle aan ofzo!
  dit heeft niks met 020 taferelen te maken!
  de supporters op rij 1, 2 en 3 kijken recht op de biervanger. moeten we dan gaan zitten zodat wij de helft niet zien? telkens duidelijk proberen te maken maar fct doet er niks mee!

    /   Beantwoorden  / 
 11. koos

  ja ja, een top club, net als willem 2 toen Co daar trainer was.

    /   Beantwoorden  / 
 12. jan

  spellingscontrole nog niet gevonden?
  vak323 STAAT achter twente!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.