Categorie: "Helden"

Ook clubicoon Jeroen Heubach vliegt eruit

Ook dit hoort bij een club in crisis. Of is het een club in verval? Hoe dan ook, Jeroen Heubach, afgelopen seizoen samen met Paul Bosvelt trainer van de B-jeugd, verlaat FC Twente. Onvrijwillig. In april werd formeel zijn contract opgezegd met de mededeling dat erop terug zou worden gekomen. Dat deed men echter niet. Of ja, eigenlijk wel: maanden later was de mededeling dat FC Twente Heubach geen nieuw contract aanbiedt. Een club die zo met zijn iconen omgaat staat er niet best voor. Het zoveelste symptoom.

Afscheidswedstrijd van Sander Boschker op 20 mei

Sander Boschker beëindigt na dit seizoen zijn actieve loopbaan als doelman, na meer dan 500 duels voor ons Tukkers onder de lat te hebben gestaan. Op 20 mei wordt er in de Grolsch Veste een afscheidswedstrijd gespeeld voor dit clubicoon. Daarvoor komen allerlei illustere namen uit de geschiedenis van onze club naar Enschede. Dat wordt smullen! Wat denkt u van Edwin Vurens (van onder andere de weergaloze 3-3 in de thuiswedstrijd tegen FC Bayern Munchen in 1993)? Of Ronald de Boer (die ons begin jaren negentig in vervoering bracht met zijn technische vernuft en vervolgens afscheepte met een Mars)? Of culttheld Jan Gaasbeek! Of Kurt van der Paar (‘show us today how good you are’). Heerlijk! En er komen er natuurlijk nog veel meer! Vanzelfsprekend zijn het allemaal spelers waarmee Sander Boschker samen gespeeld heeft, het is immers zijn feestje. Maar het is stiekem natuurlijk ook ons feestje, dus wie vindt u dat er zeker ook bij moet zijn? Ik zeg sowieso: Faouzi El Brazi en Jurgen Cavens!

FC Twente vermorzelt FC Utrecht

Het was zo’n middag waarvan je hoopt dat er nooit een einde aan komt. Terwijl Jong FC Twente in Groesbeek met 2-3 won van Achilles’29 werd Blaise Nkufo uitgebreid en warm onthaald in de Grolsch Veste. Een heel wat minder warm onthaal viel FC Utrecht ten deel. Na een ruststand van 4-0 werden de Domstedelingen uiteindelijk met 6-0 naar huis gestuurd. Wegwezen en laat ik jullie voorlopig niet weer zien hier! De doelpunten kwamen op naam van Quincy Promes, Dusan Tadic, Luc Castaignos (2x), weer Quincy Promes en Rasmus Bengtsson. Topzondag!

Blaise Nkufo op uitnodiging aanwezig in Lissabon

Kijk, zo ga je als club met je helden om! FC Twente heeft all time clubtopscorer Blaise Nkufo uitgenodigd om de Champions League play-off wedstrijd tegen Benfica bij te wonen. Nkufo arriveerde net als de rest van de Twentse delegatie dinsdag in Lissabon. Wie weet brengt de aanwezigheid van deze kampioensheld nog wat extra krachten boven tegen de Portugese grootmacht. We zullen het nodig hebben.