Categorie: "FC Twente in de media"

Voetbal International: FC Twente is technisch failliet

Okay. Het is gebeurd. We gaan er allemaal aan. Of in ieder geval in een rechte lijn naar de vernieling, ergens eindigend in de diepste krochten van de Jupiler League. Of lager. Voetbal International Premium publiceerde vandaag alvast een artikel dat morgen in de papieren editie te lezen zal zijn. En het is allemaal nog veel erger dan we dachten. De drie punten die we binnenkort in mindering krijgen zijn pas het begin. Mogelijk volgt aan het eind van het seizoen nog een dergelijke sanctie. Om het vege lijf te redden zal FC Twente volgens het voetbaltijdschrift komende zomer vier of vijf spelers moeten verkopen. Eerdere berichten vanuit de club dat het allemaal wel meevalt worden volgens VI gelogenstraft door nieuwe feiten. Om blijvend aan te haken bij de top van de Eredivisie hebben de bestuurders van FC Twente onverantwoorde financiële risico’s genomen met als gevolg dat de club nu op sterven na dood is. Een maandelijks terugkerend dilemma is inmiddels of gekozen moet worden voor het betalen van de spelerssalarissen of dat crediteuren worden betaald. Er zouden volgens Voetbal International maandelijks rijke vrienden of derde partijen nodig zijn om te overleven. Pijnlijk citaat uit het artikel: “Als op dit moment iedere schuldeiser zijn geld opeist bij FC Twente, dan is de club failliet.” Zucht. Het enige dat nog een sprankje hoop geeft is de grote achterban van de club. Maar het is afwachten wat daarvan over blijft als de sportieve standaard straks aanzienlijk naar beneden moet worden bijgesteld.

UPDATE 1 – 4 maart 7.32 uur: definitief drie punten in mindering.

UPDATE 2 – 4 maart 8.55 uur: FC Twente trekt Jong FC Twente terug uit de Jupiler League.

UPDATE 3 – 4 maart 14.52 uur: uitleg van Gerald van den Belt.

UPDATE 4 – 4 maart 14.55 uur: spelersbudget omlaag van 16 naar 10 miljoen euro.

Spierballentaal van Andreas Bjelland

Prima gast die Andreas Bjelland. Eerst even een beetje sneren naar de verslaggever over de smadelijke prestaties van het Nederlands elftal op het laatste EK en vervolgens onomwonden vaststellen dat wij, FC Twente, de baas zijn in ons eigen huis. Kijken of hij gelijk krijgt vanavond…

FC Twente in crisis: de verbazing van Sjoerd Mossou

We hebben het natuurlijk meer dan druk genoeg met onszelf in deze crisistijd, maar misschien kan het toch goed zijn wanneer we niet helemaal blind en doof blijven voor de mening van mensen met meer afstand tot onze club. Algemeen Dagblad-columnist en NAC-supporter Sjoerd Mossou heeft die afstand én was er afgelopen zaterdagavond bij in de Grolsch Veste. Integraal voor u gekopieerd en geplakt van de website van het AD, de verbazing van Sjoerd Mossou:

FC Twente is geen Manchester City

Onze voorzitter Joop Munsterman gaat in een interview met FC Twente TV in op de kritiek op de club. Hij relativeert er lustig op los. FC Twente is geen Manchester City, ploegen vallen nu eenmaal terug en de terugval van FC Twente is nogal betrekkelijk aangezien we samen met PSV bovenaan staan. Verder is de bekeruitschakeling natuurlijk vervelend – je speelt toch voor de prijzen – maar anderzijds levert de KNVB-beker geen rooie cent op. Heldere taal. Het hele vraaggesprek met Joop kunt u hier bekijken.

Oud nieuws: Luc Castaignos wilde liever naar Feyenoord

Het Algemeen Dagblad besloot maar weer eens een poging te wagen onrust te creëren bij de koploper van de Eredivisie. Deze keer door groots het ‘nieuws’ te brengen dat Luc Castaignos eigenlijk liever naar Feyenoord wilde maar dat Inter hem alleen wilde verkopen, wat Feyenoord niet kon betalen. Zucht. Kom eens met iets nieuws jongens!