Categorie: "KNVB Beker"

FC Groningen schakelt FC Twente uit

Eerlijk is eerlijk, FC Twente startte afgelopen woensdagavond uitstekend in de bekerwedstrijd tegen bekerhouder FC Groningen. Vlot en fris combinerend werd de thuisploeg verrast en de 0-1 was dan ook niet meer dan terecht. Het bleef in de eerste helft bij dat ene doelpunt, een van richting veranderd schot van Hidde ter Avest. Michael Olaitan hielp met zijn zwakke linkerbeen twee kansen om zeep en twee schoten van Hakim Ziyech mistte voldoende venijn om de Groningse doelman te verrassen. Na de rust gaven wij Tukkers het duel in een minuut of tien uit handen. Jari Oosterwijk raakte eerst nog de paal na een soepele Twentse aanval, maar vlak daarna volgde kort na elkaar de gelijkmaker en de 2-1 van de thuisploeg. Dat FC Twente ondanks de zichtbare vermoeidheid toch nog kwam tot een aardig slotoffensief is te prijzen, maar doet niets af aan onze lege Twentse handen.

FC Twente naar Groningen voor bekerwedstrijd

Na zes competitiewedstrijd bivakkeren we in de degradatiezone en dus is vertrouwen tanken van groot belang. Een bekerwedstrijd tegen FC Groningen lijkt daarvoor niet direct de uitgelezen mogelijkheid, al speelden we er begin augustus op de eerste competitiedag nog wel gelijk. Robbert Schilder is bij ons Tukkers geblesseerd en wordt vervangen door Jeroen van der Lely. De rest van het elftal komt overeen met het basiselftal van afgelopen zaterdag in Leeuwarden. De aftrap is om 18.30 uur in de Euroborg in Groningen.

FC Twente naar FC Groningen in tweede ronde beker

Lekker verjaardagscadeau dit. Woensdagavond is de loting verricht voor de eerste én tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. En helaas, helaas, wij Tukkers komen er met een uitwedstrijd tegen FC Groningen niet best vanaf. Hangt ons de vroegste uitschakeling sinds jaren boven het hoofd? De tweede ronde wordt gespeeld op 22, 23 en 24 september.

FC Twente verliest na strafschoppen van PEC Zwolle

Dinsdagavond is met de bekeruitschakeling door PEC Zwolle een einde gekomen aan een tijdperk. De afgelopen dikke tien jaar bestormden wij Tukkers de top van het Nederlandse en zelfs kort het Europese voetbal. Inmiddels weten we dat het gedaan is met de sportieve successen. Met volgende sanctie in verband met financieel wanbeleid in het verschiet doemt een toekomst in de grijze middenmoot van het Nederlandse voetbal op. Op de tribunes van de daarvoor waarschijnlijk veel te grote Grolsch Veste zullen alleen de trouwste fans overblijven. En eerlijk is eerlijk, dat is een troostende gedachte. In Union we stand.

Halve finale tussen FC Twente en PEC Zwolle

Yes! Het is zover! De moeder aller halve finales. In een seizoen vol extremen heeft FC Twente de kans er op sportief nog gebied nog enige glans aan te geven. Bovendien waarschijnlijk de laatste glans, gezien de aanstaande magere jaren. Die glans moet komen van het winnen van de beker. Daarvoor moet vanavond gewonnen worden van PEC Zwolle. Dat is de eerste hindernis. Kom op FC Twente! Laat ons juichen!

FC Twente in halve finale thuis tegen PEC Zwolle

FC Twente is woensdagavond laat tijdens de loting voor de halve finale van de KNVB-beker gekoppeld aan PEC Zwolle. FC Groningen-Excelsior is de andere halve finale. De wedstrijden zullen worden gespeeld op dinsdag 7, woensdag 8 of donderdag 9 april. Al te veel vooruitlopen is wellicht ongepast, maar laten we eerlijk zijn, de weg naar de bekerfinale ligt voor ons open.

Hakim Ziyech leidt FC Twente naar halve finale

Met opvallend veel gemak en schwung heeft FC Twente zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. Na een ruststand van 2-0 werd het uiteindelijk 3-0 voor ons Tukkers, in weer eens kolkende Grolsch Veste. Luc Castaignos zette FC Twente na 24 minuten op voorsprong en op slag van rust krulde Hakim Ziyech de bal fraai achter AZ-doelman Esteban. Diezelfde Ziyech besliste het duel definitief in Twents voordeel met een fraai geplaatst schot. Op naar De Kuip!!

FC Twente ontvangt AZ in kwartfinale beker

Bodemprijzen en het laten vallen van de clubcardverplichting moeten er voor zorgen dat er dinsdagavond iets van een passende beker-entourage ontstaat in de Grolsch Veste. Dan ontvangt FC Twente namelijk AZ in de kwartfinale van het KNVB-beker toernooi. Met de overdaad aan aandacht voor dit duel wordt de indruk gewekt dat het met de kaartverkoop nog niet zo wil vlotten, maar dat is natuurlijk speculatie. Anderzijds is het natuurlijk zo dat de rol van ons Tukkers in de competitie wel zo’n beetje uitgespeeld is en de beker is natuurlijk een mooie prijs én een snelle weg naar Europa. Hoe dan ook, morgen om 20.45 uur wordt er afgetrapt. Uw analyses vooraf lezen we natuurlijk weer graag in de comments. Hup Twente!

FC Twente thuis tegen AZ in kwartfinale beker

FC Twente is donderdagavond tijdens de loting voor de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi gekoppeld aan AZ. Wij Tukkers spelen op dinsdag 27, woensdag 28 of donderdag 29 januari in de Grolsch Veste tegen de Alkmaarders. AZ bereikte de kwartfinale door woensdagavond NEC, de koploper van de Jupiler League, met 2-1 te verslaan.

FC Twente bekert door na winst in Doetinchem

Natuurlijk was FC Twente beter in het bekerduel met De Graafschap afgelopen woensdagavond. Dat mocht ook worden verwacht van ons Tukkers. Desalniettemin moest de onderlip van Alfred Schreuder het toch enige tijd ontgelden, toen de thuisploeg door een potsierlijke fout van Sonny Stevens op voorsprong kwam en in het vervolg enthousiast aanvallend aanspraak maakte op de 2-0. De wedstrijd kantelde echter toen dezelfde Sonny Stevens geen rood kreeg wegens een slaande beweging, Jesus Corona in ogenschijnlijke buitenspelpositie gelijk maakte en Hakim Ziyech FC Twente op slag van rust koel op voorsprong bracht. Toen was het wel gedaan met de goedwillende jonge semiprofs van De Graafschap en liep FC Twente via Ziyech en Corona uit naar 1-4. De 2-4 was voor de statistieken. Zondag sluiten we 2014 af tegen Willem II.