Categorie: "Spelers"

Jesús Corona scoort in gewonnen Gold-cup finale

Jesús Corona, als hij niet voor 1 september wordt verkocht, is onze gedoodverfde spits. En het risico dat hij inderdaad vertrekt is weer een beetje groter geworden nadat hij zondag in de finale van de Gold Cup heeft gescoord. Mexico won in Philadelphia met 3-1 van Jamaica. Corona was dit keer basisspeler en tekende na rust voor de 2-0. In verband met dit toernooi sluit Corona pas na het begin van de competitie aan bij FC Twente en mist daardoor in ieder geval de eerste wedstrijd tegen FC Groningen. Corona werd ook nog uitgeroepen tot talent van het toernooi om de Gold-cup.

Jesus Corona voortijdig terug met blessure

Ja dat is dus heel erg kut dit! Hopelijk valt het allemaal mee, maar Jesus Corona keert deze week voortijdig terug naar Nederland omdat hij in de voorbereiding op de oefenwedstrijd Mexico-Ecudor een spierblessure spierblessure heeft opgelopen. En dat kunnen we dus bepaald niet gebruiken in de aanloop naar de zo intens belangrijke bekerkraker volgende week dinsdag. Laten we er, voor wat het helpt, allemaal maar het beste van hopen.

FC Twente staakt contractonderhandelingen met Bilal Ould-Chikh

Het nieuwe realisme bij ons FC Twente begint vorm te krijgen. Alleen lijkt dat bij de spelers (en hun zaakwaarnemers) nog niet helemaal te zijn doorgedrongen. Zo heeft FC Twente de contractonderhandelingen met Bilal Ould-Chikh gestopt. De ‘wensen en mogelijkheden’ liggen te ver uit elkaar. Aangezien Ould-Chikh een contract heeft tot medio 2016 is het zaak hem deze zomer, of uiterlijk in het wintertransferwindow daarna, te verkopen. Naar verluidt zijn er legio clubs die in de rij staan om voor weinig spelers bij FC Twente op te halen, dus Bilal zal wel zo weg zijn. Dag Bilal!

Darryl Lachman teruggezet naar Jong FC Twente

Goed, dit kan er ook nog wel bij. FC Twente heeft Darryl Lachman disciplinair gestraft en teruggezet naar Jong FC Twente. De technische staf is ontevreden over de inzet van de verdediger op trainingen en wedstrijden. Er wordt gesproken over ‘een mentale kwestie’ en dat Lachman harder voor zichzelf zou moeten zijn. Verder is naar verluidt ook de poenerige auto van Lachman een doorn in het oog van de club. Het gebeuren is al met al symptomatisch voor de staat van FC Twente, onze club. Alfred Schreuder ontwijkt het woord, maar wij niet. We zijn in crisis. Zelf begrijpt Lachman er natuurlijk niets van.

Jesus Corona langer bij FC Twente

In deze donkere dagen is ieder lichtpuntje welkom. En dat is misschien toch wel Jesus Corona. Het Mexicaanse talent is sinds zijn komst in 2013 dit seizoen heel voorzichtig uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal. Dat, en de potentie die hem wordt toegedicht als neo-international, heeft gemaakt dat FC Twente zijn contract heeft opengebroken en verlengd tot medio 2018. Jesus, onze hoop in bange dagen.

Jesus Corona wint met Mexico van Oranje

Ah! Even wat fijn nieuws in deze donkere competitieloze dagen, zo aan de vooravond van de komst van Sinterklaas en zijn veelbesproken Pieten. Onze eigen Jesus Corona heeft woensdagavond in de Amsterdam Arena zijn debuut gemaakt voor het Mexicaans elftal. Hij luisterde zijn debuut onmiddellijk op met een assist op Carlos Vela, die de 1-2 aantekende. Het werd uiteindelijk 2-3 voor Jesus Corona en zijn landgenoten. Corona kwam in de 61e minuut als invaller in het veld.

Luc Castaignos en Kyle Ebecilio verliezen met Jong Oranje

Het zijn dooie dagen zo rondom de interlands, al ligt natuurlijk wel altijd het blessurespook op de loer. Van ons Tukkers kwamen Luc Castaignos en Kyle Ebecilio donderdagavond in actie met Jong Oranje. Ze verloren in Deventer met 0-1 van Georgië. Ja. Georgië. Hakim Ziyech kwam niet in actie. Maandag speelt Jong Oranje in Tilburg tegen Jong Slowakije. Kyle Ebecilio ontbreekt dan wegens een schorsing.

Felipe Gutiérrez haakt geblesseerd af

Dat is een fikse tegenvaller voor ons FC Twente. Felipe Gutiérrez is vermoedelijk langere tijd uitgeschakeld met een blessure aan zijn linker knie. Inmiddels is Felipe in Chili onderzocht en zal hij daar over enige tijd een operatie ondergaan. Over hoe lang we onze WK-ganger moeten missen wordt niets vermeld, maar wij vrezen dat dit wel eens lang kan gaan duren. Shit.