Categorie: "Opinie"

Alfred Schreuder moet weg

Als vaste bezoeker van dit weblog weet u hoe het hier werkt: als hoofd- en eindredacteur typ ik een paar keer per week een lauw en nietszeggend stukje over het reilen en zeilen bij ons aller FC Twente en vervolgens gaat u in de commentaarpanelen los met het serieuze meningenwerk. Onze gewaardeerde vriend Wallace doet daar periodiek dan nog een paar ongezouten scheppen bovenop. Maar nu doe ik het eens een keer anders. Hier:

Alfred Schreuder moet weg. Direct. Zodat FC Twente verder kan bouwen aan een stabiele en gezonde toekomst. Alfred Schreuder blokkeert het herstel van onze club in nood. Alle spelers presteren onder zijn bewind onder hun kunnen. Hij verkwanselt talent en daarmee kapitaal. Kyle Ebecilio? Te mondig en niet bereid in het Schreuder-keurslijf te functioneren. Met Renato Tapia gebeurt nu het zelfde. Hij werd tegen PEC Zwolle gepasseerd omdat hij volgens Schreuder onvoldoende taakgericht speelt. Alfred Schreuder ontneemt spelers hun vrijheid en creativiteit, met zijn taakgerichtheid en alle daaruit voortvloeiende opdrachten. Bovendien kan hij de druk en de spanning niet aan. Hij acteert steeds vertrouwen en rust, maar de camera’s tijdens de wedstrijd liegen niet. Gespannen als een rietje staat hij wiebelend en met merkwaardige grimassen aan de zijlijn. Wie zo gespannen is, kan niet meer helder nadenken. Dat blijkt ook uit de onnavolgbare beslissingen die hij tijdens de wedstrijd neemt. De wissel van Felipe Gutiérrez was daar afgelopen zondag een voorbeeld van. Het schokeffect van een trainerswissel én het aanstellen van een wel capabele trainer, dat is wat FC Twente nu nodig heeft. De eerlijkheid gebiedt overigens te zeggen dat Schreuder niet alléén verantwoordelijk is voor de huidige malaise bij FC Twente. Ook Aldo van der Laan treft blaam. Veel blaam zelfs. Maar op sportief gebied is Alfred Schreuder in ieder geval niet de nu zo noodzakelijke crisismanager. En hoe pijnlijk ook, Schreuder moet dus weg. Linea recta naar een psycholoog trouwens. Ik ken er nog wel eentje.

Alfred Schreuder slachtoffert Nick Marsman

Het hoge woord is eruit. Alfred Schreuder laat defintief zien er geen barst van te kunnen. Niemand kan ontkennen dat Nick Marsman er de laatste paar weken niet lekker uitzag bij enkele tegendoelpunten. Maar wie een jonge keeper het vetrouwen geeft, weet dat dat kan gebeuren. En dat het er misschien zelfs wel bij hoort. Waar echter aan voorbij wordt gegaan is dat FC Twente met fatsoenlijk en normaal aanvallend voetbal tegen FC Groningen niet had verloren en van Vitesse had gewonnen. Beide tegenstanders speelden korte of langere tijd met een man minder en FC Twente heeft een surplus aan kwaliteit in de selectie, welke Alfred Schreuder echter wekelijks zorgvuldig aan het oog weet te onttrekken. Sonny Stevens zal vast niet falen de komende wedstrijden en daarmee ogenschijnlijk het gelijk van Schreuder bewijzen. Het ergerlijke angstvoetbal van FC Twente zal echter blijven en de keeperswissel zal ons op de keper beschouwd echt niet meer punten opleveren. Het probleem van ons Tukkers bevindt zich namelijk niet onder de lat maar in de dug-out en heet Alfred Schreuder.

Poll: de man van het jaar!

Lijstjes. Ook hier kunnen we er niet omheen. Dus zegt u het maar.

Wie is de man van het jaar bij FC Twente?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Wederom onderzoek naar trainersconstructie FC Twente

Daar gaan we weer. Het trainersduo van onze club, Michel Jansen en Alfred Schreuder, is de Coaches Betaald Voetbal (CBV) nog altijd een doorn in het oog. Nu hebben de verenigde oefenmeesters de aanklager betaald voetbal zover gekregen dat er een onderzoek wordt ingesteld. Het grote heikele punt is natuurlijk dat Alfred Schreuder tijdens de wedstrijden de coaching doet en dat is volgens de CBV dus tegen de regels. Tip voor Joop Munsterman: is het misschien een idee om beide trainers te vervangen door heel iemand anders? Dit naar aanleiding van het stuitende gebrek aan vuur en passie in het spel van FC Twente en het belachelijke wisselbeleid, zoals bijvoorbeeld afgelopen zondag in Zwolle, toen Jesus Corona weer op de bank moest plaatsnemen toen Quincy Promes de gelijkmaker maakte. Graag gedaan, Joop!

FC Twente is de slechtste koploper ooit

De kwaliteit van de Nederlandse voetbalcompetitie is volgens de deskundigen de laatste jaren met sprongen achteruit gegaan. De marginale rol die onze clubs spelen in de Europese competities worden daarvoor als het belangrijkste bewijs aangevoerd. Maar nu verzamelen de pessimisten ook intern bewijs. En zie, daar is al een nieuwe aanwijzing voor de deplorabele staat van ons voetbal: FC Twente is de slechtste koploper ooit. Nog nooit won een club die na tien wedstrijden lijstaanvoerder was maar de helft van die wedstrijden. Het oude record stond op naam van PSV, dat in 1989 na tien wedstrijden zes keer had gewonnen. Maar 1989 ging het helemaal niet zo slecht met het Nederlandse voetbal. Een jaar eerder won PSV de Europacup 1, bereikte Ajax de Europacup 2-finale en werd het Nederlands elftal Europees kampioen. En een paar jaar later, in 1992, won Ajax de Uefa-Cup. Dus wat zegt het eigenlijk allemaal? Wat de huidige klassering van FC Twente ons vooral zegt is dat wij Tukkers op dit moment al een paar weken de beste van Nederland zijn. Hoe slecht het ook gesteld is met het Nederlandse voetbal.