Categorie: "Hoeishetnumet"

“De hymne, het kunstlicht, de verwachting in het stadion, het reizen”

In de Voetbal International van vorige week staat een interview met Dario Vujicevic. Het is het relaas van een voetballer die als jonge belofte strandde in het miljoenengeweld van Joop Munsterman, met zijn jeugdige (en Slavische) temperament vervolgens in ongenade viel en zijn heil zocht in Almelo. Je heil moeten zoeken in Almelo is natuurlijk op zichzelf al treurig, maar eenmaal in Pauperlo sloeg het noodlot pas echt toe. De jonge middenvelder werd getroffen door verschillende blessures en is pas sinds februari dit jaar basisspeler. Aan het eind het interview – waarin Vujicevic de indruk wekt volwassener te zijn dan in 2012 – spreekt hij een wens voor de toekomst uit. Onbewust verwoordt hij daarmee precies het verlangen van duizenden thans gedesillusioneerde FC Twente-supporters: “…de magie van een internationale avondwedstrijd blijft voor mij onovertroffen. De hymne, het kunstlicht, de verwachting in het stadion, het reizen; die combinatie maakt dat je je speciaal voelt.” Het is een toekomstbeeld dat voor Vujicevic misschien altijd een droom zal blijven, of een vage herinnering aan het begin van zijn loopbaan, maar voor ons FC Twente is die Europese magie inmiddels ook mijlenver weg.

Cheick Tioté heeft een harem

Kunnen we het wel gaan hebben over de 3-0 overwinning van Jong FC Twente op Fortuna Sittard, maar vandaag kiezen we voor wat smeuïger nieuws. En wel over onze granieten kampioensheld Cheick Tioté. Vorig jaar kwam de betonnen middenvelder al in opspraak in verband met een vals rijbewijs, deze keer is zijn roerige liefdesleven het thema. Naast zijn vrouw met wie hij Engeland woont is Tioté volgens het altijd betrouwbare The Sun ook getrouwd met een vrouw in Ivoorkust én heeft hij in Newcastle een minnares. Financieel zou onze Cheick de drie vrouwen allemaal moeiteloos kunnen voorzien, aangezien hij per week 60.000 euro verdient. En dat wordt mogelijk nog meer, aangezien Tioté met Newcastle United onderhandelt over een nieuw, verbeterd contract. Laat Cheicky maar schuiven.

Bryan Ruiz naar PSV

Het lijkt echt te gaan gebeuren en we kunnen hier natuurlijk niet de verschillende gevoelens negeren die dat bij ons Tukkers teweeg brengt. PSV gaat Bryan Ruiz naar alle waarschijnlijk voor een half jaar huren van Fulham. Enerzijds drukt het ons weer met de neus op al lang bekende feiten: namelijk dat moderne voetballers broodvoetballers zijn en dat clubsentimenten niet bestaande projecties van de supporters zijn. Anderzijds is er de vraag of Bryan Ruiz anno 2014 nog iets te zoeken zou hebben bij FC Twente. Een terugkeer zou zeker afbreuk doen aan zijn mythische status als de Tovenaar van de Titel. Gezien zijn prestaties in het shirt van FC Twente kan dat haast niet anders. Misschien is het daarom ook goed zo. En tenslotte, we kunnen er natuurlijk niet omheen, is er de treurige zieligheid van PSV. Zes jaar geleden werden de Eindhovenaren voor het laatst kampioen en iedereen weet dat het ook dit seizoen niet gaat lukken, met halverwege een achterstand van 11 punten op koploper Ajax. Daar kan die arme Bryan Ruiz echt niets aan veranderen.

Steve McClaren naar Derby County

We zouden het vandaag natuurlijk kunnen hebben over de kleine nederlaag van Jong FC Twente gisteravond in Eindhoven. Of over de dramatische knieblessure die Willem Janssen afgelopen zondag in de wedstrijd tussen FC Utrecht en Roda JC heeft opgelopen. Maar we kiezen ervoor om stil te staan  bij de nieuwe club van Steve McClaren. Hij is de komende drie seizoenen de verantwoordelijke man bij Derby County. Tot voor kort was hij assistent-trainer bij Queens Park Rangers. Steve McClaren vertrok begin dit jaar bij FC Twente en daarmee dreigde zijn grote verdienste voor FC Twente in de vergetelheid te raken. Hij is en blijft namelijk de enige echte kampioentrainer van ons Tukkers. En daarom volgen we hem en koesteren we hem, ondanks zijn mislukte laatste periode bij FC Twente. U ook?

Helden van vroeger: Jan Sørensen

Jan Sørensen speelde van 1983 tot 1985 voor FC Twente. Niet de beste jaren van ons FC Twente, maar dat terzijde. Wij wisten het niet, maar Sørensen kwam toentertijd mede dankzij financiële steun van De Vriendenkring naar Enschede. Vorige week was Sørensen weer even terug en werd hij door De Vriendenkring in het zonnetje gezet. Fijn filmpje!

Steve McClaren hengelt naar nieuwe baan als bondscoach

Bij gebrek aan opzienbarende aangelegenheden rondom onze club – overigens ook wel eens lekker, een beetje rust – besteden we vandaag aandacht aan één van de eerste tekenen van leven van Steve McClaren sinds zijn vertrek bij FC Twente. Volgens dit bericht is McClaren namelijk openlijk aan het solliciteren naar de functie van bondscoach van Engeland onder-21. Dat is opmerkelijk, aangezien McClaren eerder al bondscoach van Engeland was en men daar nu niet de beste herinneringen aan heeft aan de overkant van de Noordzee. The Wally with the Brolly werd vijf jaar geleden door de Engelse voetbalbond ontslagen.

FC Twente in crisis: ook Cheick Tioté is van slag

Terwijl wij supporters naarstig speculeren over oplossingen voor al de problemen van onze club lijkt de crisis ook overzees te zijn doorgedrongen. Onze plaatstalen kampioensheld Cheick Tioté was koud terug van de Africa Cup of hij werd gearresteerd wegens een verkeersdelict. Ook hem zal het nieuws over de crisis bij FC Twente natuurlijk niet ongemoeid hebben gelaten. En dan gaat een mens gekke dingen doen. Ook Cheick Tioté. Het is te hopen dat hij meer dan één auto heeft, want anders moet hij de komende tijd fietsend zijn weg zien te vinden in Newcastle. Zijn auto werd namelijk in beslag genomen.

Miroslav Stoch genomineerd voor FIFA Puskas Award

Het is niet te hopen dat poepchinees 特温特足球 dit nieuws al heeft gehoord, want hij/zij verwacht hier alleen berichtgeving heet van de naald. Voor iedereen die niet zo moeilijk doet over nieuwswaarde en nog wel eens met weemoed terugdenkt aan dat magische kampioensjaar 2009-2010 kijken we hoe het nu is met Miroslav Stoch. Hij speelt sinds 2010 voor Fenerbahçe en pakt daar regelmatig een (fraai) doelpuntje mee. Eén daarvan was zo mooi dat hij nu meedingt naar de FIFA Puskas Award. Oordeelt u zelf.

Glynor Plet vindt zijn draai bij Racing Genk

Hé als we daar onze Glynor Plet niet hebben! De vorig seizoen van Heracles Almelo overgekomen aanvaller, die door veel supporters van FC Twente al snel te licht werd bevonden en met het aantrekken van Luc Castaignos en Dmitry Bulykin min of meer overbodig was in Enschede, werd uiteindelijk verhuurd aan het Belgische Racing Genk. Daar lijkt hij zijn draai steeds meer te vinden. Afgelopen zondagavond scoorde Plet twee keer in het met 5-1 gewonnen duel met Bergen. En vorige week tekende Plet in de Europa League-wedstrijd tegen Sporting Lissabon ook al voor de belangrijke gelijkmaker. We krijgen er straks nog een heuse topspits mee terug!

Joshua John nog puntloos in Champions League

Joshua John, dit seizoen verhuurd aan de Deense titelhouder FC Nordsjælland, heeft met zijn club in de Champions League nog geen potten kunnen breken. Na twee wedstrijden staat Nordsjælland met nul punten op de laatste plaats in Groep E. Dinsdagavond verloor de Deense kampioen in Kopenhagen (het eigen stadion werd te klein bevonden voor de Champions League) kansloos met 0-4 van Chelsea. In de Deense competitie staat FC Nordsjælland op de derde plaats. Joshua John scoorde tot nu toe zeven keer.