Categorie: "Europees voetbal"

Kansloze en nutteloze nederlaag tegen Helsingborgs IF

Tijdens een wedstrijd om de baard van Sinterklaas de Kerstman de Keizer vochten ruim twintigduizend Tukkers donderdagavond tegen de kou en de verveling, terwijl hun gedachten onwillekeurig afdwaalden naar helden uit vervlogen tijden als Blaise Nkufo en Marc Janko. De tweede garnituur van de selectie van FC Twente zakte gegroepeerd door het ijs. Na een ruststand van 0-2 werd het in de Grolsch Veste uiteindelijk 1-3. Geen beste generale dus met het oog op de competitiekraker van zondag tegen PSV. Die wonnen trouwens hun uitduel tegen de nummer twee van Italië met 1-3. Maar die wedstrijd ging gelukkig ook nergens om.

FC Twente zonder veel basisspelers tegen Helsingborgs IF

De Europa League wordt door steeds meer clubs nauwelijks als prioriteit gezien maar nu in veel groepen de beslissingen gevallen zijn, zijn veel van de laatste groepswedstrijden helemaal niet meer dan een verplicht nummer. Dat geldt ook voor FC Twente-Helsingborgs IF vanavond. Beide ploegen zijn uitgeschakeld en dat bracht Steve McClaren er toe veel spelers buiten de selectie te laten. Leroy Fer, Robbert Schilder, Willem Janssen en Roberto Rosales ontbreken vanavond. Bovendien zal Sander Boschker op de bank plaats nemen. Filip Bednarek neemt zijn plaats onder de lat in. Wel wordt de wedstrijd aangegrepen om de van zijn blessure herstelde Nacer Chadli speelminuten te laten maken. Je zal maar een kaartje hebben gekocht voor dit niemendalletje. En dan dat winterse weer. Nee, wij begrijpen wel dat veel Tukkers vanavond bij de kachel blijven om met hun Sinterklaascadeaus te spelen of de Kerstboom op te tuigen.

FC Twente reist af naar Duitsland zonder Robbert Schilder

FC Twente is woensdagmiddag per spelersbus afgereisd naar Hannover voor het oefenduel Europa League-duel met Hannover 96 donderdagavond. Robbert Schilder, Nacer Chadli, Nikolay Mihaylov, Jerson Cabral en Denny Landzaat bleven achter in het land tussen Dinkel en Regge. Robbert Schilder is een nieuwe naam in de ziekenboeg. Hij ondervindt hinder van zijn knie en wordt met het oog op de competitie gespaard. De beloften Joey Pelupessy en Mirco Born maken wel deel uit van het reisgezelschap. Tenslotte reist – voor wat het waard is – ondergetekende vanavond achter de Twentse karavaan aan. Bier und Bratwurst!

FC Twente bijna uitgeschakeld na gelijkspel tegen Levante

FC Twente is donderdagavond in de Europese thuiswedstrijd tegen Levante UD niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Voor 19.000 toeschouwers waren wij Tukkers weliswaar  de bovenliggende partij, maar dat leidde eigenlijk nauwelijks tot kansen. In de slotfase van het duel werden de gasten uit Valencia bovendien nog enkele keren gevaarlijk. FC Twente staat nu derde in Groep L, met vier punten achterstand op nummer twee Levante. We moeten nu de laatste twee groepswedstrijden – uit tegen Hannover’96 en thuis tegen Helsingborgs IF – winnen, maar zijn afhankelijk van de andere resultaten om alsnog door te gaan naar de knock out-fase.

Cruciaal Europa League-duel tegen Levante UD

In de moordende maand november volgen de grote wedstrijden elkaar in hoog tempo op. Afgelopen zondag nog Feyenoord-thuis, aanstaande zondag Vitesse-uit en vandaag de midweekse Europa League-wedstrijd tegen Levante UD. Om kans te blijven maken op Europese overwintering zit er vanavond weinig anders op dan te winnen van de gasten uit Valencia. Bij FC Twente ontbreekt Nacer Chadli in verband met een enkelblessure en ook Leroy Fer – hoewel op de weg terug – is er nog niet bij. Uw voorspellingen en aanwijzingen voor Steve McClaren en zijn mannen kunt u natuurlijk weer kwijt in de comments. Come on FC Twente!

FC Twente verliest geflatteerd van Levante UD

In een wedstrijd waarin FC Twente bijna een uur heel aardig speelde, zelfs een overwicht had, een bal van Nacer Chadli op de lat uiteen zag spatten en een prachtdoelpunt van Dusan Tadic zag worden afgekeurd, verloren wij Tukkers uiteindelijk geflatteerd met 3-0. Hoewel FC Twente in de tweede helft wel terugzakte qua niveau, mag toch ook de rol van de arbitrage niet onbelicht blijven. Het vijftal uit Rusland gaf FC Twente in een aantal cruciale situaties opzichtig het nadeel van de twijfel. Bijvoorbeeld door Levante een strafschop te geven toen Douglas eigenlijk helemaal geen hands maakte. Maar los van deze en andere vermeende arbitrale dwalingen heeft FC Twente nog altijd het juiste spoor niet gevonden en blijft het vooralsnog onvoldoende. Wat moeten we doen?

Cruciaal Europa League-duel in Valencia

Hoewel Steve McClaren meent dat het uitduel vanavond tegen Levante UD nog geen sleutelduel is, zijn de belangen natuurlijk wel degelijk groot. Na twee gelijke spelen is het de hoogste tijd dat wij Tukkers een overwinning gaan boeken in Groep L van de Europa League. Vanzelfsprekend helpt u ook nu Steve McClaren weer met het formeren van de ideale opstelling. Die opstelling en uw voorspellingen zien we graag terug in de comments. Come on FC Twente!

Zonnige beelden uit Valencia

Terwijl de herfst in Nederland haar intrede doet maakte RTV Oost bovenstaande sfeerbeelden in het Spaanse Valencia, stad van wetenschap, kunst en sport. Opdat wij vast in Europese sferen komen voor morgenavond, wanneer ons Tukkers de Europa League-ontmoeting met Levante UD wacht. Wel jammer dat Paul Schabbink steeds in beeld komt.