Categorie: "General"

FC Twente ontslaat Alfred Schreuder

Het was onvermijdelijk want de situatie was onhoudbaar, al langere tijd. FC Twente heeft besloten het contract van Alfred Schreuder te ontbinden. De nederlaag in Almelo afgelopen zaterdag was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. René Hake neemt tot nader orde de taken van Schreuder over. Een volgende stap in het herstel van ons FC Twente is gezet. Nu Aldo er nog uit.

Supporters Heracles wél tevreden over Alfred Schreuder


Terwijl onder de supporters van FC Twente de paniek niet meer te stuiten is, blijkt men in Almelo ons leed met tevredenheid te aanschouwen. Supporters van Heracles Almelo kwamen hun waardering over de gang van zaken bij onze club dan ook tonen door Alfred Schreuder een taart aan te bieden. Dat kan er ook nog wel bij.

Bron foto: Tubantia.

Uitwedstrijd tegen PEC Zwolle voor FC Twente

Zondagmiddag om 12.30 uur trappen PEC Zwolle en FC Twente in Zwolle af voor een voor ons Tukkers traditioneel zwaar uitduel. Het goede nieuws is dat Jesus Corona waarschijnlijk in de basis start. Minder goed nieuws is dat Giorgos Katsikas geblesseerd aan de kant blijft. Uw bespiegelingen over deze wedstrijd deelt u natuurlijk met ons in de comments. Forza!

FC Twente strijkt geld op

Steven Berghuis, bij FC Twente nooit echt doorgebroken maar bij AZ steeds minder wisselvallig dartelend over het veld, vertrekt naar Watford. En dat levert FC Twente dus mooi 750.000 euro op. Dat zal deels een opleidingsvergoeding zijn, maar waarschijnlijk ook een contractueel vastgelegd doorverkooppercentage. Ook de transfers van Maikel Kieftenbeld naar Birmingham City en Tjaronn Chery naar Queens Park Rangers leveren ons Tukkers nog een (bescheiden) bedrag op. Ruimte voor aankopen is er volgens Gerald van den Belt is er vooralsnog niet, maar alle beetjes helpen op weg naar financiële gezondheid.

Nieuwe geldschieters voor FC Twente

Okay, het zijn niet de megamultinationals waar we ons in de tijd van onze vergeten voorzitter op ingesteld hadden, maar helemaal oninteressant zijn we dus gelukkig ook niet voor het bedrijfsleven. Deze week presenteerde FC Twente de Duitse meubelgigant POCO als subsponsor en vrijdag wordt een rugsponsor gepresenteerd. Dat wordt TONZON, een bedrijf dat gespecialiseerd is in vloerverwarming. En zo is ons aanvankelijk kale shirt zowel aan de voor- als de achterkant weer voorzien van een sponsor. Nu de selectie nog op peil/bij elkaar houden en we zijn klaar voor de competitie. De intenties van Hakim Ziyech zijn in ieder geval duidelijk.

Vertrek groeibriljanten niet uitgesloten

Hoho, dit was niet afgesproken! En dit is al helemaal niet de bedoeling! Wij volop juichen de afgelopen weken bij het vertrek van te dure en te faalgevoelige spelers als Luc Castaignos, Darryl Lachman en Cuco Martina, niet wetende dat FC Twente niet terugdeinst voor de verkoop van spelers die wél een duidelijke meerwaarde hebben. Dan gaat het om jongens als Hakim Ziyech, Renato Tapia, Felipe Guiterrez en Jesus Corona. Maar als dit soort spelers ook nog eens gaan vertrekken blijft er wel een heel armzalige selectie over natuurlijk. Ziyech zou tegen een supporter van FC Twente (en tevens informant van dit weblog) in de wandelgangen van het trainingscomplex in Hengelo hebben gezegd dat de kans niet groot is dat hij bij FC Twente blijft. Op naar de Jupiler League?

Vriendenkring boycot Open Dag

Het oproer is nog niet geluwd. De Vriendenkring – ooit een kleurloze club van slaafse volgelingen – heeft zich in een speciaal belegde ledenraadpleging uitgesproken tegen Alfred Schreuder en Aldo van der Laan. Van der Laan zelf kwam tekst en uitleg geven over het aanblijven van Schreuder en zijn eigen positie bij FC Twente. De Vriendenkringers waren het er allemaal niet mee eens en kondigden verdere acties aan. De eerste volgende: de supportersvereniging zal niet meewerken aan de Open Dag. Maar er volgt meer…

Gezocht: ervaren assistent-trainer

Opmerkelijk toch wel. Eerst openlijk het vertrouwen uitspreken in Alfred Schreuder, en vervolgens op zoek gaan naar een ervaren assistent-trainer om hem “meer wegwijs” te maken. Bij het FC Twente van nu kan het allemaal. De invulling van de technische staf is sowieso nog niet helder. Kees van Wonderen vertrekt, het contract van Youri Mulder loopt af en wat Michel Jansen en Boudewijn Pahlplatz gaan doen is ook nog onduidelijk. We wachten af.

FC Twente praat met Fred Rutten

De competitie is voorbij, dus de toekomst is de focus. Volgens Voetbal International spreekt FC Twente nog deze week met Fred Rutten over de functie van technisch directeur. Rutten werd afgelopen weekend ontslagen nadat hij had aangegeven het niet meer te zien zitten als trainer van Feyenoord. Fred Rutten was eerder werkzaam bij FC Twente: tussen 2006 en 2008, toen als trainer/technisch directeur. En hij won als trainer van ons Tukkers natuurlijk de KNVB-beker in 2001. Anno 2015 zien Aldo van der Laan en Gerald van den Belt in Rutten de ideale technisch directeur voor onze noodlijdende club. Maar hoe ziet u dat eigenlijk?