Categorie: "General"

KNVB ZET FC TWENTE TERUG NAAR EERSTE DIVISIE

Goed. Of goed, niet goed eigenlijk, bar slecht zelfs. Dit is het ultieme oordeel van de KNVB. FC Twente degradeert naar de Jupiler League. Niemand die het zag aankomen en het laatste woord zal er ook nog niet over gezegd zijn (FC Twente heeft al een advocaat in de arm genomen), maar voor ons op fctwente.blog.nl is de kous hiermee af. Wij kappen er hier mee. Maar niet voordat we hebben gezegd dat we op rekenen dat de supporters van FC Twente ook in de Jupiler League weer massaal achter onze club, ons FC Twente, zullen staan. In union we stand.

FC Twente compenseert Eredivisieclubs

Omdat we hier op fctwente.blog.nl de tent niet dicht willen gooien voordat onze club duidelijkheid heeft van de licentiecommissie van de KNVB, verdient dit opmerkelijke bericht in ieder geval nog aandacht. FC Twente heeft namelijk een akkoord bereikt met de overige Eredivisieclubs over compensatie voor geleden schade door het wanbeleid van onze oud-bestuurders. Over de inhoud van dat akkoord worden natuurlijk geen mededelingen gedaan, maar dat komt in een stinkende branche als de voetballerij vroeg of laat toch wel aan het licht. Wel is bekend gemaakt dat uitfans volgend seizoen gratis toegang hebben in de Grolsch Veste. Als we dan nog bestaan tenminste, maar daarover volgende week meer…

Dag des oordeels: 9 mei 2016

Een dag na de laatste competitiewedstrijd op zondag 8 mei (tegen Vitesse) beslist de licentiecommissie van de KNVB over het lot van ons FC Twente. Mocht dan besloten worden dat FC Twente de proflicentie behoudt, dan volgen in juni en november 2016 nog meetmomenten waarop wordt gekeken of aan de financiële voorwaarden is voldaan. Verder bespreekt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede aanstaande maandag de optie de garantstelling langer beschikbaar te houden, tot eind 2016. Reden hiervoor zijn de eerder genoemde meetmomenten die FC Twente nog wacht als op 9 mei de licentie niet wordt ingetrokken. Zoals iedereen zo langzamerhand weet betekent intrekking van de licentie het faillissement van FC Twente. Ondanks de hoopgevende woorden van Onno Jacobs zal het voor ons Tukkers nog wel even spannend blijven dus. Met als finale dag des oordeels die maandag 9 mei.

FC Twente zakt door puntenstraf naar plek 13

Zoals verwacht heeft FC Twente maandagavond een puntenstraf opgelegd gekregen door de licentiecommissie van de KNVB. Reden voor de straf is dat de club de jaarrekening 2014/2015 introk toen naar buiten kwam dat er gerommeld was met de transfer van Dusan Tadic. Een delegatie van FC Twente heeft de licentiecommissie maandagavond verder bijgepraat over de stand van zaken. Het crediteurenakkoord is nog altijd niet gesloten. To be continued.

Proflicentie FC Twente hangt aan zijden draad

Vanavond (maandagavond) moet FC Twente naar de licentiecommissie van de KNVB, maar met lege handen. Er is namelijk nog geen akkoord met de schuldeisers. Dat brengt het intrekken van de licentie en het faillissement van FC Twente weer een stap dichter bij. Los daarvan wacht FC Twente vanavond een puntenstraf van drie punten in verband met het intrekken van de jaarrekening 2014-2015. Maar die puntenstraf is peanuts in vergelijking met de consequenties van het uitblijven van een akkoord met de schuldeisers. Duimen dus maar, en kaarsjes branden en er verder maar het beste van hopen.

FIFA bestraft FC Twente voor ‘third-party ownership’

De FIFA heeft FC Twente een boete van 170.000 euro opgelegd in verband met de samenwerking met investeringsmaatschappij Doyen. Naast de geldboete heeft de club ook een waarschuwing en een berisping opgelegd gekregen. Volgens ingewijden is de straf mild te noemen, aangezien bijvoorbeeld ook een transferverbod had kunnen worden opgelegd. Behalve FC Twente kregen meerdere clubs van de wereldvoetbalbond een sanctie opgelegd in verband met ‘third-party ownership’.

Waarschijnlijk weer puntenaftrek voor FC Twente

FC Twente heeft maandag bekend gemaakt dat het de jaarrekening, voor het derde opeenvolgende jaar, intrekt. Oorzaak is de vaststelling dat er afspraken buiten de boeken zijn gehouden rondom de transfer van Dusan Tadic. Waarschijnlijk wacht FC Twente nu wederom puntenaftrek. Het betekent bovendien zo ongeveer de laatste misstap die FC Twente zich nu nog kan permitteren, anders volgt intrekking van de licentie en is het einde verhaal. Voor 1 mei zal FC Twente een aangepaste jaarrekening moeten indienen. Het is nog altijd alarmfase 1 bij FC Twente, aangezien ook nog een nieuw crediteurenakkoord moet worden getekend, terwijl de club ondertussen Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Hein Trebbe, Hennie ten Hag en Joop de Winter aansprakelijk heeft gesteld voor geleden schade. Het blijven dus spannende tijden.

INTREKKEN LICENTIE DREIGT!

Jaja, probeer nu het hoofd er maar eens bij te houden… Laat staan koel… Volgens KNVB-directeur Bert van Oostveen is de kans dat FC Twente volgend jaar nog betaald voetbal speelt ‘niet heel groot‘. Schijnfacturen, een tweede boekhouding, geen lijken uit de kast maar een heel massagraf. Zomaar wat termen die Van Oostveen bezigt om de penibele situatie van FC Twente te illustreren. Als het de club niet lukt voor 1 mei de jaarrekeningen kloppend te maken is de ellende voor ons Tukkers niet te overzien. Zal het ongelofelijke, onwaarschijnlijk geachte, dan toch gebeuren? Het zal toch niet? Zeg me dat het niet zo is! Zegt het! Iemand?!

Exit bestuur FC Twente

Dinsdagavond werden de resultaten bekend van het in opdracht van de licentiecommissie van de KNVB verrichtte onafhankelijke onderzoek. In het kort komt het erop neer dat Hennie ten Hag, Hein Trebbe, Joop de Winter en Gerald van den Belt moeten vertrekken. Joop Munsterman en Aldo van der Laan mogen in geen enkele functie terugkeren bij FC Twente. Ton Heerts is de enige die mag blijven. Woensdag komen de KNVB en FC Twente met een uitgebreide reactie. FC Twente heeft al laten weten de adviezen uit het onderzoek over te nemen. Het hele onderzoek leest u hier.

FC Twente en de huilende Chileen

Goed, even alle achterdochtige gedachten overboord graag. We gaan er gewoon lekker naïef vanuit dat dit allemaal volledig toevallig is gebeurd en dat niets van tevoren is geregisseerd. En eerlijk is eerlijk, dan is het ook werkelijk een heerlijk verhaal! Er was eens een Chileense supporter van Universidad Católica die een groot fan was van Felipe Gutiérrez. Kristoffer Serey heette hij en op doorreis naar Kopenhagen bezocht hij Enschede om zijn held te zien spelen. Min of meer op de bonnefooi. Vroeg bij het stadion aanwezige Vak P-ers kregen hem in de peiling, spraken hem aan, namen hem op sleeptouw en schakelden FC Twente in om hem in contact te brengen met zijn held. Kristoffer had de dag van zijn leven en plengde tranen van geluk. En in een tijd dat er weer veel te doen is om voetbalsupporters en hun gedragingen was er eindelijk weer eens een positief tegengeluid. Maar belangrijker nog: de club die momenteel van een doodziek bedrijf wordt omgevormd tot een vereniging laat zien dat die vereniging iets is waar je ook echt bij wil horen. Twente verenigt!