Categorie: "General"

Blessureperikelen bij FC Twente

Moeilijkheden op medisch gebied! We moeten het een maand doen zonder Kasper Kusk. Hij heeft een scheur in de buitenband van zijn rechterknie. Vreemd genoeg liep hij de blessure op in de wedstrijd tegen Feyenoord, maar deed hij daarna wel een helft mee in de oefeninterland van Denemarken tegen Turkije. En dan hebben we nog Andrej Rendla. Het supertalent annex pechvogel. De 23-jarige Slowaakse aanvaller is al lang niet inzetbaar en dat zal nog wel even zo blijven. Er zijn opnieuw problemen met zijn knie en mogelijk moet hij binnenkort ook weer worden geopereerd. Sinds zijn debuut voor ons Tukkers op 17-jarige leeftijd kampte hij met meerdere zware blessures en werd hij meerdere keren geopereerd. Wij wensen hem – niet voor het eerst – maar weer eens heel veel sterkte en beterschap!

Weekje interlands

Zo, het gelazer met die interlands is weer voor even afgelopen. Kunnen we ons weer richten op de competitie. En wel op de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles komende zaterdag. Maar wat is er verder zoal aan de orde bij onze club? Nieuweling Ryo Miyaichi heeft zijn werkvergunning binnen, dus die kan spelen. Verder is Orlando Engelaar terug van weggeweest. Vriendje van Alfred Schreuder. Met een ‘goed zelfbeeld‘. En een goed beeld van zijn bankrekening. Want Engelaar verdiende bij PSV ooit 1,8 miljoen euro per jaar en weigerde te vertrekken toen hij daar niet meer in de plannen voor kwam. Lekker cashen vanaf de tribune. Bogarde II. Hopelijk staat hij bij ons Tukkers slechts voor een fractie van dat bedrag op de loonlijst, met zijn blessuregevoelige gestel. Dat zal trouwens wel, want behalve de KNVB volgt ook de gemeente Enschede de financiële gangen van FC Twente met een vergrootglas. Zo, u bent weer bij. Op naar het volgende gelijkspel.

Jong FC Twente ook dit seizoen in Grolsch Veste

Nee, daar gingen ze echt verandering in brengen. Geen overbelasting meer voor het veld in de Grolsch Veste en die troosteloze entourage met anderhalve man en een paardenkop, maar een eigen plek op het trainingscomplex in Hengelo. Of nee, het Fanny Blankers-Koen Stadion natuurlijk, oh wacht nee, het terrein van ATC’65 dan… Nou, niets van dit alles dus. Jong FC Twente speelt ook dit seizoen de thuiswedstrijden gewoon weer in de Grolsch Veste. Reden: andere opties zijn te duur en omdat we ons toch niet hebben geplaatst voor de Europa League is er toch ruimte zat in het programma (lees: is het veld niet voor de winterstop al helemaal naar de tering). Gelukkig spelen de vrouwen wel (hun meeste) thuiswedstrijden bij ATC, maar dat was vorig seizoen ook al zo. Weer een voorbeeld dat megalomane groeiplannen van Joop Munsterman tot stilstand zijn gekomen.

Felipe Gutiérrez half jaar uit de roulatie

Door alle geruchten over transfers en geld zouden we haast vergeten dat er ook nog ander nieuws is. Zoals het teleurstellende bericht dat Felipe Gutiérrez zeker tot de winterstop uitgeschakeld is. Er zou sprake zijn van een al bestaande knieblessure die tijdens het WK is verergerd. FC Twente, en dan gaat het toch weer over geld, rekent op een schadeloosheid vanuit de FIFA, die daar al enkele jaren het speciale FIFA Club Protection Programme voor heeft. Tja, en als het dan toch weer over geld gaat, dan noemen we dit ook nog maar even. Cheick, onze plaatstalen kampioensheld, nog steeds belangrijk voor ons Tukkers.

En nu we toch allerlei nieuwtjes door elkaar in één bericht bespreken: laat u voortaan uw I-pad thuis?

Joop Munsterman geeft tekst en uitleg

Ongebruikelijk, maar FC Twente heeft bij monde van Joop Munsterman tekst en uitleg gegeven over de transferinkomsten van Dusan Tadic en Quincy Promes. De laatste levert, in drie termijnen, 11,5 miljoen euro op, met een eventuele uitloop tot 13,5 miljoen euro in geval van sportief succes. Voor Tadic wordt 13 miljoen getoucheerd, wat in geval van sportief succes nog kan oplopen tot 14 miljoen euro. Ook de transfersom van Tadic komt in drie termijnen. Maar nu komt het. Dat zijn de bedragen, maar de tranfersom van Tadic moet worden verdeeld over vijf betrokken partijen, waaronder natuurlijk de Doyen Sports Group. Op de details van de verdeling van de transfersom van Promes gaat Munsterman verder niet in. En waar het al helemaal niet over gaat is of Promes zelf echt wel naar Moskou wilde, of dat ook hier de invloed van Doyen zich doet gelden. Wat blijft zijn vragen en een wrange nasmaak.

Gezellige open dag bij FC Twente

Toch zo’n 30.000 bezoekers.

FC Twente wil financiële compensatie voor blessure Gutiérrez

FC Twente onderzoekt de mogelijkheden om financieel gecompenseerd te worden voor de blessure van Felipe Gutiérrez. De tegemoetkoming zal dan moeten komen uit een speciaal fonds (het FIFA Club Protection Programme), want Gutiérrez raakte geblesseerd tijdens het afgelopen WK waar hij met zijn land actief was. FC Twente trachtte enkele jaren geleden al een vergoeding te krijgen toen Leroy Fer bij het Nederlands elftal geblesseerd raakte. Het FIFA-fonds werd ooit opgericht na het WK van 2010 toen Bayern München zich beklaagde over de blessure van Arjan Robben.

Dusan Tadic naar Engeland en andere perikelen

Dat zat eraan te komen. Dusan Tadic vertrekt naar Engeland, om precies te zijn naar het Southampton van Koeman & Koeman. Veertien miljoen euro zou de transfer ons Tukkers opleveren, verdeeld over drie termijnen, dat wel, en er moet natuurlijk nog een percentage naar Doyen. Daarmee is de transfercarrousel bij FC Twente in gang gezet en zingt bijvoorbeeld onmiddellijk weer de naam van Hakim Ziyech rond in het geruchtencircuit. Verder is afgelopen weekend de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gespeeld, waarin met 1-14 werd gewonnen van vv Oldenzaal. Ondertussen is Jesus Corona teruggezet naar Jong FC Twente omdat hij te dik is en na een week nog niet voldoende was afgevallen.

FC Twente start voorbereiding

Terwijl het WK in Brazilië nauwelijks één ronde bezig is, begint FC Twente al met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vandaag (woensdag) om 11.00 uur beginnen een aantal spelers van de eerste selectie en Jong FC Twente aan hun eerste training. Vanzelfsprekend is nog lang niet iedereen erbij. Begonnen wordt met allerlei sportmedische testen. Na een kleine week vakantie vanaf 25 juni wordt op 2 juli de draad weer opgepakt. Op 6 juli is de eerste oefenwedstrijd, tegen VV Oldenzaal.