Categorie: "General"

Vriendenkring boycot Open Dag

Het oproer is nog niet geluwd. De Vriendenkring – ooit een kleurloze club van slaafse volgelingen – heeft zich in een speciaal belegde ledenraadpleging uitgesproken tegen Alfred Schreuder en Aldo van der Laan. Van der Laan zelf kwam tekst en uitleg geven over het aanblijven van Schreuder en zijn eigen positie bij FC Twente. De Vriendenkringers waren het er allemaal niet mee eens en kondigden verdere acties aan. De eerste volgende: de supportersvereniging zal niet meewerken aan de Open Dag. Maar er volgt meer…

Gezocht: ervaren assistent-trainer

Opmerkelijk toch wel. Eerst openlijk het vertrouwen uitspreken in Alfred Schreuder, en vervolgens op zoek gaan naar een ervaren assistent-trainer om hem “meer wegwijs” te maken. Bij het FC Twente van nu kan het allemaal. De invulling van de technische staf is sowieso nog niet helder. Kees van Wonderen vertrekt, het contract van Youri Mulder loopt af en wat Michel Jansen en Boudewijn Pahlplatz gaan doen is ook nog onduidelijk. We wachten af.

FC Twente praat met Fred Rutten

De competitie is voorbij, dus de toekomst is de focus. Volgens Voetbal International spreekt FC Twente nog deze week met Fred Rutten over de functie van technisch directeur. Rutten werd afgelopen weekend ontslagen nadat hij had aangegeven het niet meer te zien zitten als trainer van Feyenoord. Fred Rutten was eerder werkzaam bij FC Twente: tussen 2006 en 2008, toen als trainer/technisch directeur. En hij won als trainer van ons Tukkers natuurlijk de KNVB-beker in 2001. Anno 2015 zien Aldo van der Laan en Gerald van den Belt in Rutten de ideale technisch directeur voor onze noodlijdende club. Maar hoe ziet u dat eigenlijk?

FC Twente roept supporters op tot rust

Wat is nog waarheid bij FC Twente? Een dubieus tweede scoutingsapparaat? Gerard van den Belt die beweert dat de ‘eerste indicaties positief’ zijn als het gaat om de verkoop van seizoenskaarten voor volgend seizoen? Wie gelooft dat? Zelden was het oproer onder de supporters van FC Twente zo groot als momenteel. Zondag staan er massale acties tegen de technische staf gepland. De supporters kregen daarop een brief van FC Twente waarin gewezen wordt op de behoefte aan rust binnen de club en de geldende KNVB-regels in de Grolsch Veste. De verwijdering tussen de club en technische staf enerzijds en supporters anderzijds lijkt inmiddels compleet. Wat een chaos. Anarchie dreigt binnen de op springen staande splijtzwam die FC Twente heet. Met ingehouden adem houden we ons getroffen clubhart vast.

Gemeente Enschede schiet FC Twente te hulp

De gemeente Enschede komt FC Twente te hulp door de club uitstel van aflossing te verlenen van een lening van 17 miljoen euro. Het uitstel loopt tot 1 juli 2016. Tot die periode moet wel de rente worden betaald. De regeling is onderdeel van het nieuwe plan van aanpak van FC Twente. Overigens kunnen andere belanghebbenden (lees: schuldeisers) de regeling nog afkeuren. Zoals bekend oordeelt de licentiecommissie van de KNVB eind deze maand over het plan van aanpak en dat oordeel is van levensbelang voor het voortbestaan van FC Twente.

Supporters: exit technische staf vóór AZ-thuis

Of meneer Dik Wessels zijn overtollige zuur verdiende miljoenen even direct wil inzetten als ontslagvergoeding voor Alfred Schreuder, Youri Mulder, Boudewijn Pahlplatz en Michel Jansen. Of betalen de supporters die afkoopsommen soms uit hun eigen platte zak? De technische staf moet namelijk weg, en snel. Althans, dat willen de supporters, bij monde van in ieder geval de Vriendenkring. Meerdere supportersgroepen zouden de actie volgens Tubantia ondersteunen, al zou Vak P dinsdag nog hebben aangegeven van niets te weten. Hoe dan ook, de verwachting is dat er namens een groep supporters een brief naar FC Twente zal worden gestuurd waarin staat dat de voltallige technische staf weg moet zijn voor de eerst volgende thuiswedstrijd. En die is op 26 april tegen AZ. Vraag: steunt u deze supportersactie?

De gehele technische staf eruit vóór AZ-thuis?

  • Ja (77%)
  • Nee (23%)
Loading ... Loading ...

Crisis bij jarig FC Twente

De broodnodige overwinning afgelopen zondag in Deventer was al snel weer vergeten omdat de gebeurtenissen en geruchten rond onze club op dit moment nu eenmaal meer nieuwswaarde hebben. Het is immers crisis. De nieuwste berichten zijn dat XXImo weigert de laatste sponsortermijn te betalen en dat Dik Wessels zou overwegen 35 miljoen euro in FC Twente te investeren, op voorwaarde van het vertrek van de raad van commissarissen en de technische staf. En zo is de vijftigste verjaardag van FC Twente nu al onvergetelijk. We blijven het volgen.

Weer drie punten aftrek voor FC Twente

Wegens het wederom niet nakomen van het eigen plan van aanpak heeft FC Twente opnieuw drie punten in mindering gekregen, waardoor we ons nu terugvinden op de elfde plaats, met een voorsprong van 8 punten op de nummers zestien, NAC Breda. Ondertussen gaat de grote reorganisatie verder. FC Twente TV en het gehele scoutingapparaat worden opgedoekt en mogelijk staan er nog meer banen op de tocht. Hoofdsponsor XXImo liet gisteren al weten het overeenkomst met FC Twente niet te verlengen omdat ze zich niet meer in het beleid van de club kunnen vinden. Daarmee laat XXImo in ieder geval zien dat het steunen van FC Twente vanuit enige betrokkenheid bij de club nooit een rol heeft gespeeld, dus die kunnen we missen als kiespijn. Dan liever geen sponsor.