Categorie: "General"

FC Twente wil financiële compensatie voor blessure Gutiérrez

FC Twente onderzoekt de mogelijkheden om financieel gecompenseerd te worden voor de blessure van Felipe Gutiérrez. De tegemoetkoming zal dan moeten komen uit een speciaal fonds (het FIFA Club Protection Programme), want Gutiérrez raakte geblesseerd tijdens het afgelopen WK waar hij met zijn land actief was. FC Twente trachtte enkele jaren geleden al een vergoeding te krijgen toen Leroy Fer bij het Nederlands elftal geblesseerd raakte. Het FIFA-fonds werd ooit opgericht na het WK van 2010 toen Bayern München zich beklaagde over de blessure van Arjan Robben.

Dusan Tadic naar Engeland en andere perikelen

Dat zat eraan te komen. Dusan Tadic vertrekt naar Engeland, om precies te zijn naar het Southampton van Koeman & Koeman. Veertien miljoen euro zou de transfer ons Tukkers opleveren, verdeeld over drie termijnen, dat wel, en er moet natuurlijk nog een percentage naar Doyen. Daarmee is de transfercarrousel bij FC Twente in gang gezet en zingt bijvoorbeeld onmiddellijk weer de naam van Hakim Ziyech rond in het geruchtencircuit. Verder is afgelopen weekend de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gespeeld, waarin met 1-14 werd gewonnen van vv Oldenzaal. Ondertussen is Jesus Corona teruggezet naar Jong FC Twente omdat hij te dik is en na een week nog niet voldoende was afgevallen.

FC Twente start voorbereiding

Terwijl het WK in Brazilië nauwelijks één ronde bezig is, begint FC Twente al met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vandaag (woensdag) om 11.00 uur beginnen een aantal spelers van de eerste selectie en Jong FC Twente aan hun eerste training. Vanzelfsprekend is nog lang niet iedereen erbij. Begonnen wordt met allerlei sportmedische testen. Na een kleine week vakantie vanaf 25 juni wordt op 2 juli de draad weer opgepakt. Op 6 juli is de eerste oefenwedstrijd, tegen VV Oldenzaal.

Sander Boschker wordt keeperstrainer

We lazen het al in het boek dat over onze legendarische keeper uitkwam en hij had het zelf ook al meerdere keren gezegd: Sander Boschker wil graag gaan onderzoeken of het vak van keeperstrainer iets voor hem is. Die kans biedt FC Twente hem nu door hem aan te stellen als keeperstrainer van de Vrouwen. Kijken of het hem lukt zijn haast maniakale gedrevenheid over te brengen op de dames.

Bijzondere week begint feestelijk voor FC Twente

Aan de vooravond van De Week van het Grote Afscheid zijn bij FC Twente alleen maar lachende gezichten te zien. Zo heeft Alfred Schreuder afgelopen vrijdag zijn diploma coach betaald voetbal in ontvangst mogen nemen. Dat scheelt toch een hoop gedoe, aangezien hij al was aangesteld als hoofdcoach voor het volgende seizoen. Als klap op de vuurpijl kwam daar vrijdagavond ook nog het landskampioenschap van de FC Twente Vrouwen bij! In de Grolsch Veste versloegen zij SC Heerenveen Vrouwen met 2-1. De stemming zit er dus lekker in! Op naar dinsdag!

FC Twente onder toezicht van de KNVB

Het zat eraan te komen dus een verrassing is het niet meer, maar FC Twente is onder verscherpt toezicht van de KNVB geplaatst. Grote uitgaven mag de club nu alleen nog in overleg en met toestemming van de voetbalbond doen. Na uitgebreide eerdere toelichtingen doet FC Twente het nieuws nu af met een minimale en weinig zeggende reactie op de site  van de club. De verwachting is echter dat FC Twente aan de vooravond van een bestuurlijke reorganisatie staat, waarin in ieder geval de rol van Joop Munsterman met zijn twee petten onderwerp van kritische analyse zal zijn.

8,5 miljoen verlies doet FC Twente in Categorie 1 belanden

Gaandeweg wordt steeds meer duidelijk over de financiële situatie van FC Twente en de aanleiding dat de KNVB ons Tukkers hoogst waarschijnlijk onder curatele gaat plaatsen. Zo meldt Tubantia vanmorgen dat het seizoen 2012-2013 niet werd afgesloten met een nettowinst van negen ton, maar met een verlies van 8,5 miljoen euro. Het strenge toezicht dat FC Twente te wachten staat heeft mogelijk grote consequenties: uitgaven boven de 50.000 euro mogen alleen met toestemming van de KNVB worden gedaan, wat lastig is op de transfermarkt, en de bouw van het stadion voor Jong FC Twente en FC Twente Vrouwen zal waarschijnlijk moeten worden uitgesteld. En zo bevindt FC Twente zich anno 2014 ineens in het illustere gezelschap van Categorie 1: De Graafschap, NAC Breda, Excelsior en Fortuna Sittard.

FC Twente dreigt in Categorie 1 geplaatst te worden

Die Wallace blijkt dus of redelijk goed geïnformeerd of hij heeft een vooruitziende blik. Enkele uren na het verschijnen van zijn column blijkt FC Twente inderdaad in financieel opzicht alles behalve gezond. Waar wij Tukkers nog maar een paar jaar geleden tot de meest gezonde clubs van Nederland behoorden, belanden we nu dus mogelijk onder toezicht van de KNVB. Pijnlijk.

KNVB beboet FC Twente

Slecht nieuws voor de penningmeester van FC Twente. De KNVB heeft de club twee boetes opgelegd. In totaal gaat het om een bedrag van 35.000 euro. De reden voor de straf is dat FC Twente te laat was met de jaarrekening over 2012-2013 en een aantal noodzakelijk geachte toelichtingen ontbrak. Volgens FC Twente heeft één en ander te maken met een technische discussie die de club heeft gevoerd met de licentiecommissie van de KNVB.