Categorie: "General"

KNVB beboet FC Twente

Slecht nieuws voor de penningmeester van FC Twente. De KNVB heeft de club twee boetes opgelegd. In totaal gaat het om een bedrag van 35.000 euro. De reden voor de straf is dat FC Twente te laat was met de jaarrekening over 2012-2013 en een aantal noodzakelijk geachte toelichtingen ontbrak. Volgens FC Twente heeft één en ander te maken met een technische discussie die de club heeft gevoerd met de licentiecommissie van de KNVB.

Alfred Schreuder wordt hoofdtrainer als hij slaagt

Het is de droom van iedere stagiaire: mogen blijven na je stage. Alfred Schreuder mag dat genoegen smaken na dit seizoen. Mits hij tenminste slaagt voor het hoogste trainersdiploma. Formeel is Michel Jansen dit seizoen de eerste man bij FC Twente. In de nieuwe constructie zal Alfred Schreuder de nieuwe hoofdtrainer worden. Ook Michel Jansen, Boudewijn Pahlplatz en Youri Mulder blijven volgend seizoen betrokken bij het eerste elftal.

Malafide lieden leuren met Luc Castaignos

Hoe verzin je het! Als je als dubieus figuur bedenkt dat je met een vals document, met valse handtekeningen op een valse manier veel geld kan verdienen aan een valse transfer, dan ben je natuurlijk al niet goed bij je pepernoot. Maar als je vervolgens voor je duistere plan meent Luc Castaignos te moeten gebruiken om die te slijten aan Tottenham Hotspur, dan ben je echt niet goed snik. Hoe ongeloofwaardig! Slechtste oplichters ooit!

FC Twente wacht zware klus in Groningen

Gesteund door 600 supporters en de extra financiële armslag van onze nieuwe vrienden van Doyen treedt FC Twente zondagmiddag in het hoge Noorden aan tegen FC Groningen. Dat gebeurt met een op Wout Brama na fitte selectie. Wij Tukkers mogen de laatste 6 wedstrijden tegen de noorderlingen (competitie en play-offs) dan wel gewonnen hebben, Groningen-uit blijft natuurlijk altijd een lastige pot. Uw voorspellingen en vrijblijvende adviezen voor de technische staf kunt u weer kwijt in de comments. Forza Twente!

Toch afvaardiging van FC Twente naar Spaanse zon

Hoewel FC Twente zich gewoon in Nederland voorbereidt op de tweede helft van de competitie, zal de club deze week toch vertegenwoordigd zijn in Zuid-Spanje. Een scout van ons Tukkers zal daar onder andere de ontwikkelingen bij de eerst volgende tegenstander (Heracles Almelo) gaan volgen. Daarnaast verblijven ook Feyenoord, Roda JC, NEC, ADO Den Haag en AZ in Zuid-Spanje. Dus er is voldoende te spioneren voor onze scout, de voor de gelegenheid ongekamde en met zonnebril uitgeruste Kammetje.

FC Twente hervat training

FC Twente heeft afgelopen vrijdag de training hervat. Daarmee is de voorbereiding op de tweede competitiehelft begonnen. En ook het grote afwachten op de transfermarkt. Vooralsnog lijkt alles rustig. Dusan Tadic zegt zelfs verstandige dingen over wintertransfers en hardnekkige transfergeruchten zijn er (nog) niet. Grootste nieuws is eigenlijk het ontbreken van Luc Castaignos, die de winterstop heeft aangegrepen om enkele verstandskiezen te laten trekken. Kijken of hij daar een koelere afmaker van wordt.

Gelukkig nieuwjaar!

Links een hand met vijf vingers, rechts een hand met vijf vingers. Links een functionerend oog, rechts een functionerend oog. Mooi. Hopelijk is iedereen, ondanks de talloze zwakbegaafde vuurwerk explosievenstunters die ons land rijk is, ongeschonden aan 2014 begonnen. Het belooft een interessant jaar te worden voor ons Tukkers. Want waar staan we nu eigenlijk precies? Ja, derde op de ranglijst. Maar hoe goed zijn we nu werkelijk? Lopen we op onze tenen en wacht ons een terugslag in 2014? Of kunnen we nog beter en zijn we een serieuze titelkandidaat? U heeft vast een mening.

Een Kerstvertelling

De oma van Luc had een sprookjesboek meegebracht uit Kaapverdië. En zo kon het gebeuren dat hij nu ergens in Schiedam in een ledikant ademloos lag te luisteren naar zijn voorlezende grootmoeder. Het ging over een zwarte zwaan die, lang geleden, verpieterde in een Saksische stad. Op een goede dag meldde zich een jonkheer van een honderden kilometers verderop gelegen rijk, die hem overhaalde dat rijk te komen dienen. De zwaan kende daar, net als zo vaak in zijn leven, problemen. Op een zekere zomerdag ontmoette de zwaan echter een ooievaar die hem aanbood zijn leven voorgoed ten positieve te veranderen. De zwaan ging vanzelfsprekend akkoord en de ooievaar bracht hem kort daarop wat ooievaars doorgaans te brengen hebben. In de jaren die volgden groeide de zwarte zwaan uit tot de onbetwiste en alom bejubelde koning van het rijk van de jonkheer, het rijk van het Witte Paard. En hij leefde nog lang en gelukkig. De oma van Luc sloot de sprookjesbundel. Luc keek zwijgend opzij. Zijn vriendin was inmiddels in slaap gevallen.