Categorie: "General"

JOOP MUNSTERMAN VERTREKT BIJ FC TWENTE

Joop Munsterman heeft dinsdagavond op de nieuwjaarsreceptie zijn vertrek aangekondigd bij FC Twente. Na dit seizoen legt hij al zijn werkzaamheden neer. Onder het bewind van Munsterman bestormde FC Twente de top van het Nederlandse voetbal, werd het kampioen en toerde de club volop door Europa. Maar eerlijk is eerlijk, de afgelopen seizoenen werden er in toenemende mate vraagtekens gezet bij het beleid van FC Twente. De beslissing van Munsterman valt ook daarom te begrijpen, al wordt ontkend dat kritiek een rol heeft gespeeld bij zijn beslissing. Hoe dan ook, het kan FC Twente alleen maar ten goede komen dat er een frisse wind door de club gaat waaien. Bedankt voor alles Joop!

FC Twente lijdt grootste verlies van Eredivisie

FC Twente is eindelijk weer eens koploper, en nog met een ruime voorsprong ook! In het klassement van verlieslijdende Eredivisieclubs gaan we fier aan kop! Over het seizoen 2013-2014 leden wij Tukkers maar liefst een verlies van 7,2 miljoen euro. Waarvan akte. En chapeau Joop en co! Het goede nieuws is dat het verlies lager is dan in het seizoen ervoor, toen schreven we 8,5 miljoen euro in het rood. En ook goed nieuws is dat de 25 miljoen transferinkomsten van Dusan Tadic en Quincy Promes pas over dit seizoen meegaan in de cijfers. Kijken of het dan lukt zwarte cijfers te schrijven. Wat denkt u?

FIFA verbiedt investeringsfondsen en derde partijen

Goed, dat was even leuk, maar per 1 mei van dit jaar is het verboden. Constructies zoals FC Twente die aanging met de Doyen Sports Group om transfers te kunnen bekostigen, in ruil voor een deel van de transferinkomsten van spelers zijn vanaf die datum niet langer toegestaan. Alleen clubs mogen voortaan nog spelers in eigendom hebben. Voor externe partijen is het niet langer mogelijk een belang te hebben in een speler. Dat wordt dus zoeken naar andere manieren om aan geld voor transfers te komen. Succes heren!

‘Publieke waarschuwing’ voor FC Twente

Ja hoor, de KNVB heeft FC Twente een zogenaamde ‘publieke waarschuwing‘ gegeven. Dit omdat de met de bond afgesproken bezuinigingen onvoldoende zijn doorgevoerd. Volgens FC Twente zelf komt dit omdat afgelopen zomer een aantal spelers niet zijn verkocht. Lekker fanatiek, die KNVB… Wij hopen in ieder geval dat de bond ook bij een club als Vitesse bovenop de handel en wandel zit.

Eindelijk echte aansluiting profs en amateurs

Deze week heeft een meerderheid van de Nederlandse voetbalclubs, profs en amateurs, gestemd voor de invoering van de nieuwe voetbalpiramide. Die behelst in het heel kort de invoering van een tweede divisie, onder de huidige eerste divisie (Jupiler League). Bovendien komt er een verplichte promotie- en degradatieregeling tussen het prof- en amateurvoetbal. Ook de beloftenteams gaan deel uit maken van de tweede divisie en de Topklasse-competities daaronder. De huidige beloftenteams blijven in de Jupiler League. Ons eigen FC Twente pleit hierin wel voor een verruiming van het selectiebeleid voor beloftenteams. Een al met al historisch besluit voor het Nederlandse voetbal, dat in seizoen 2016-2017 moet ingaan.

Nicky Kuiper kan naar Vitesse

Nicky Kuiper is pas 25 jaar en kwam enkele jaren geleden als groot talent van Vitesse naar FC Twente. Enkele zeer zware knieblessures later zit zijn tijd bij FC Twente erop en moet de verdediger op zoek naar een andere werkgever. Zijn oude club biedt hem een kans. Na zijn revalidatie in Antwerpen gaat hij bij Vitesse vechten voor een terugkeer in het betaalde voetbal. Nicky Kuiper symboliseert de keerzijde van de voetballerij, waar we liever maar niet aan denken. Maar zo kan het ook gaan. We mogen niet uitsluiten dat jonge jongens die een absurd dik contract aangeboden krijgen, in, pak ‘m beet, de Russische competitie, wel degelijk denken aan een jongen als Nicky Kuiper en tekenen. Een voetbalcarrière heeft een wankele basis. Daar weet Nicky Kuiper helaas alles van.

Rasmus Bengtsson en Andrej Rendla moeten vertrekken

De bezuinigingen bij onze club zijn nog niet voorbij en dus blijft ook bespaard worden op salariskosten. Rasmus Bengtsson mocht om die reden natuurlijk al vertrekken, maar hij vond geen club. Deze week is duidelijk geworden dat – het was te verwachten – zijn contract na dit seizoen niet verlengd zal worden. Dat geldt ook voor beroepspechvogel Andrej Rendla. Geteisterd door blessureleed brak hij nooit echt door bij ons Tukkers en nu hoeft hij dus niet te rekenen op een langer verblijf in Enschede. Zonde.

Joop Munsterman is mede-eigenaar van Felipe Gutiérrez

Geen beste beurt voor Joop Munsterman en zijn secondanten. Als het allemaal klopt natuurlijk. Televisieprogramma Nieuwsuur viste uit dat Munsterman en drie commissarissen (en nog enkele andere zakenlieden) met privégeld een deel van de transfer van Felipe Gutiérrez financierden. Toen – in 2012 – werd gemeld dat de transfer mogelijk werd gemaakt door externe financiers. Naar nu blijkt was ook onze voorzitter zelf dus één van die financiers. Eén en ander werd geregeld via een op Cyprus gesitueerde constructie met de naam “Limited Twente Investment International”. Een voorzitter die een belang heeft in transferrechten van een speler, die feitelijk mede-eigenaar is: dat ruikt naar belangenverstrengeling. Sowieso liggen externe financieringen, zoals bijvoorbeeld door de Doyen Group, inmiddels onder vuur in de voetballerij. Nou Joop, wij zijn benieuwd hoe je dit nu weer gaat proberen recht te praten. Succes ermee.

FC Twente wint oefenduel tegen Fortuna Düsseldorf

Terwijl verschillende spelers zijn uitgevlogen voor internationale verplichtingen, hebben de achterblijvers donderdag een ingelaste oefenwedstrijd gespeeld tegen Fortuna Düsseldorf. Het duel, gespeeld door een combinatie-elftal van het eerste elftal en Jong FC Twente, werd met 1-0 gewonnen door ons Tukkers. Torgeir Børven tekende voor de enige treffer. Later donderdag verloren Kyle Ebecilio en Luc Castaignos met Jong Oranje de eerste play-off wedstrijd voor het EK met 0-2 van Jong Portugal. Luc Castaignos ging bovendien in de slotminuut geblesseerd van het veld. De return is dinsdag in Portugal.

FC Twente langs KNVB voor vastleggen Engelaar

We staan nog steeds onder toezicht van de KNVB en dus moeten grote uitgaven worden goedgekeurd door de voetbalbond. Dat geldt dus ook voor het vastleggen van Orlando Engelaar, die dus minstens 50.000 euro gaat kosten aan salaris. Alfred Schreuder legt nog maar eens uit waarom hij de komst van Engelaar zo noodzakelijk acht: “We hebben nog moeite om de concentratie vast te houden. Er is niemand die dan opstaat en het elftal bij de les houdt.” Onbegrijpelijk dus dat men niet heeft getracht Wout Brama te behouden, in tegenstelling tot Engelaar wél een echte clubman.