Categorie: "General"

Felipe Gutiérrez half jaar uit de roulatie

Door alle geruchten over transfers en geld zouden we haast vergeten dat er ook nog ander nieuws is. Zoals het teleurstellende bericht dat Felipe Gutiérrez zeker tot de winterstop uitgeschakeld is. Er zou sprake zijn van een al bestaande knieblessure die tijdens het WK is verergerd. FC Twente, en dan gaat het toch weer over geld, rekent op een schadeloosheid vanuit de FIFA, die daar al enkele jaren het speciale FIFA Club Protection Programme voor heeft. Tja, en als het dan toch weer over geld gaat, dan noemen we dit ook nog maar even. Cheick, onze plaatstalen kampioensheld, nog steeds belangrijk voor ons Tukkers.

En nu we toch allerlei nieuwtjes door elkaar in één bericht bespreken: laat u voortaan uw I-pad thuis?

Joop Munsterman geeft tekst en uitleg

Ongebruikelijk, maar FC Twente heeft bij monde van Joop Munsterman tekst en uitleg gegeven over de transferinkomsten van Dusan Tadic en Quincy Promes. De laatste levert, in drie termijnen, 11,5 miljoen euro op, met een eventuele uitloop tot 13,5 miljoen euro in geval van sportief succes. Voor Tadic wordt 13 miljoen getoucheerd, wat in geval van sportief succes nog kan oplopen tot 14 miljoen euro. Ook de transfersom van Tadic komt in drie termijnen. Maar nu komt het. Dat zijn de bedragen, maar de tranfersom van Tadic moet worden verdeeld over vijf betrokken partijen, waaronder natuurlijk de Doyen Sports Group. Op de details van de verdeling van de transfersom van Promes gaat Munsterman verder niet in. En waar het al helemaal niet over gaat is of Promes zelf echt wel naar Moskou wilde, of dat ook hier de invloed van Doyen zich doet gelden. Wat blijft zijn vragen en een wrange nasmaak.

Gezellige open dag bij FC Twente

Toch zo’n 30.000 bezoekers.

FC Twente wil financiële compensatie voor blessure Gutiérrez

FC Twente onderzoekt de mogelijkheden om financieel gecompenseerd te worden voor de blessure van Felipe Gutiérrez. De tegemoetkoming zal dan moeten komen uit een speciaal fonds (het FIFA Club Protection Programme), want Gutiérrez raakte geblesseerd tijdens het afgelopen WK waar hij met zijn land actief was. FC Twente trachtte enkele jaren geleden al een vergoeding te krijgen toen Leroy Fer bij het Nederlands elftal geblesseerd raakte. Het FIFA-fonds werd ooit opgericht na het WK van 2010 toen Bayern München zich beklaagde over de blessure van Arjan Robben.

Dusan Tadic naar Engeland en andere perikelen

Dat zat eraan te komen. Dusan Tadic vertrekt naar Engeland, om precies te zijn naar het Southampton van Koeman & Koeman. Veertien miljoen euro zou de transfer ons Tukkers opleveren, verdeeld over drie termijnen, dat wel, en er moet natuurlijk nog een percentage naar Doyen. Daarmee is de transfercarrousel bij FC Twente in gang gezet en zingt bijvoorbeeld onmiddellijk weer de naam van Hakim Ziyech rond in het geruchtencircuit. Verder is afgelopen weekend de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gespeeld, waarin met 1-14 werd gewonnen van vv Oldenzaal. Ondertussen is Jesus Corona teruggezet naar Jong FC Twente omdat hij te dik is en na een week nog niet voldoende was afgevallen.

FC Twente start voorbereiding

Terwijl het WK in Brazilië nauwelijks één ronde bezig is, begint FC Twente al met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vandaag (woensdag) om 11.00 uur beginnen een aantal spelers van de eerste selectie en Jong FC Twente aan hun eerste training. Vanzelfsprekend is nog lang niet iedereen erbij. Begonnen wordt met allerlei sportmedische testen. Na een kleine week vakantie vanaf 25 juni wordt op 2 juli de draad weer opgepakt. Op 6 juli is de eerste oefenwedstrijd, tegen VV Oldenzaal.

Sander Boschker wordt keeperstrainer

We lazen het al in het boek dat over onze legendarische keeper uitkwam en hij had het zelf ook al meerdere keren gezegd: Sander Boschker wil graag gaan onderzoeken of het vak van keeperstrainer iets voor hem is. Die kans biedt FC Twente hem nu door hem aan te stellen als keeperstrainer van de Vrouwen. Kijken of het hem lukt zijn haast maniakale gedrevenheid over te brengen op de dames.

Bijzondere week begint feestelijk voor FC Twente

Aan de vooravond van De Week van het Grote Afscheid zijn bij FC Twente alleen maar lachende gezichten te zien. Zo heeft Alfred Schreuder afgelopen vrijdag zijn diploma coach betaald voetbal in ontvangst mogen nemen. Dat scheelt toch een hoop gedoe, aangezien hij al was aangesteld als hoofdcoach voor het volgende seizoen. Als klap op de vuurpijl kwam daar vrijdagavond ook nog het landskampioenschap van de FC Twente Vrouwen bij! In de Grolsch Veste versloegen zij SC Heerenveen Vrouwen met 2-1. De stemming zit er dus lekker in! Op naar dinsdag!

FC Twente onder toezicht van de KNVB

Het zat eraan te komen dus een verrassing is het niet meer, maar FC Twente is onder verscherpt toezicht van de KNVB geplaatst. Grote uitgaven mag de club nu alleen nog in overleg en met toestemming van de voetbalbond doen. Na uitgebreide eerdere toelichtingen doet FC Twente het nieuws nu af met een minimale en weinig zeggende reactie op de site  van de club. De verwachting is echter dat FC Twente aan de vooravond van een bestuurlijke reorganisatie staat, waarin in ieder geval de rol van Joop Munsterman met zijn twee petten onderwerp van kritische analyse zal zijn.