Categorie: "General"

FC Twente strijkt geld op

Steven Berghuis, bij FC Twente nooit echt doorgebroken maar bij AZ steeds minder wisselvallig dartelend over het veld, vertrekt naar Watford. En dat levert FC Twente dus mooi 750.000 euro op. Dat zal deels een opleidingsvergoeding zijn, maar waarschijnlijk ook een contractueel vastgelegd doorverkooppercentage. Ook de transfers van Maikel Kieftenbeld naar Birmingham City en Tjaronn Chery naar Queens Park Rangers leveren ons Tukkers nog een (bescheiden) bedrag op. Ruimte voor aankopen is er volgens Gerald van den Belt is er vooralsnog niet, maar alle beetjes helpen op weg naar financiële gezondheid.

Nieuwe geldschieters voor FC Twente

Okay, het zijn niet de megamultinationals waar we ons in de tijd van onze vergeten voorzitter op ingesteld hadden, maar helemaal oninteressant zijn we dus gelukkig ook niet voor het bedrijfsleven. Deze week presenteerde FC Twente de Duitse meubelgigant POCO als subsponsor en vrijdag wordt een rugsponsor gepresenteerd. Dat wordt TONZON, een bedrijf dat gespecialiseerd is in vloerverwarming. En zo is ons aanvankelijk kale shirt zowel aan de voor- als de achterkant weer voorzien van een sponsor. Nu de selectie nog op peil/bij elkaar houden en we zijn klaar voor de competitie. De intenties van Hakim Ziyech zijn in ieder geval duidelijk.

Vertrek groeibriljanten niet uitgesloten

Hoho, dit was niet afgesproken! En dit is al helemaal niet de bedoeling! Wij volop juichen de afgelopen weken bij het vertrek van te dure en te faalgevoelige spelers als Luc Castaignos, Darryl Lachman en Cuco Martina, niet wetende dat FC Twente niet terugdeinst voor de verkoop van spelers die wél een duidelijke meerwaarde hebben. Dan gaat het om jongens als Hakim Ziyech, Renato Tapia, Felipe Guiterrez en Jesus Corona. Maar als dit soort spelers ook nog eens gaan vertrekken blijft er wel een heel armzalige selectie over natuurlijk. Ziyech zou tegen een supporter van FC Twente (en tevens informant van dit weblog) in de wandelgangen van het trainingscomplex in Hengelo hebben gezegd dat de kans niet groot is dat hij bij FC Twente blijft. Op naar de Jupiler League?

Vriendenkring boycot Open Dag

Het oproer is nog niet geluwd. De Vriendenkring – ooit een kleurloze club van slaafse volgelingen – heeft zich in een speciaal belegde ledenraadpleging uitgesproken tegen Alfred Schreuder en Aldo van der Laan. Van der Laan zelf kwam tekst en uitleg geven over het aanblijven van Schreuder en zijn eigen positie bij FC Twente. De Vriendenkringers waren het er allemaal niet mee eens en kondigden verdere acties aan. De eerste volgende: de supportersvereniging zal niet meewerken aan de Open Dag. Maar er volgt meer…

Gezocht: ervaren assistent-trainer

Opmerkelijk toch wel. Eerst openlijk het vertrouwen uitspreken in Alfred Schreuder, en vervolgens op zoek gaan naar een ervaren assistent-trainer om hem “meer wegwijs” te maken. Bij het FC Twente van nu kan het allemaal. De invulling van de technische staf is sowieso nog niet helder. Kees van Wonderen vertrekt, het contract van Youri Mulder loopt af en wat Michel Jansen en Boudewijn Pahlplatz gaan doen is ook nog onduidelijk. We wachten af.

FC Twente praat met Fred Rutten

De competitie is voorbij, dus de toekomst is de focus. Volgens Voetbal International spreekt FC Twente nog deze week met Fred Rutten over de functie van technisch directeur. Rutten werd afgelopen weekend ontslagen nadat hij had aangegeven het niet meer te zien zitten als trainer van Feyenoord. Fred Rutten was eerder werkzaam bij FC Twente: tussen 2006 en 2008, toen als trainer/technisch directeur. En hij won als trainer van ons Tukkers natuurlijk de KNVB-beker in 2001. Anno 2015 zien Aldo van der Laan en Gerald van den Belt in Rutten de ideale technisch directeur voor onze noodlijdende club. Maar hoe ziet u dat eigenlijk?

FC Twente roept supporters op tot rust

Wat is nog waarheid bij FC Twente? Een dubieus tweede scoutingsapparaat? Gerard van den Belt die beweert dat de ‘eerste indicaties positief’ zijn als het gaat om de verkoop van seizoenskaarten voor volgend seizoen? Wie gelooft dat? Zelden was het oproer onder de supporters van FC Twente zo groot als momenteel. Zondag staan er massale acties tegen de technische staf gepland. De supporters kregen daarop een brief van FC Twente waarin gewezen wordt op de behoefte aan rust binnen de club en de geldende KNVB-regels in de Grolsch Veste. De verwijdering tussen de club en technische staf enerzijds en supporters anderzijds lijkt inmiddels compleet. Wat een chaos. Anarchie dreigt binnen de op springen staande splijtzwam die FC Twente heet. Met ingehouden adem houden we ons getroffen clubhart vast.

Gemeente Enschede schiet FC Twente te hulp

De gemeente Enschede komt FC Twente te hulp door de club uitstel van aflossing te verlenen van een lening van 17 miljoen euro. Het uitstel loopt tot 1 juli 2016. Tot die periode moet wel de rente worden betaald. De regeling is onderdeel van het nieuwe plan van aanpak van FC Twente. Overigens kunnen andere belanghebbenden (lees: schuldeisers) de regeling nog afkeuren. Zoals bekend oordeelt de licentiecommissie van de KNVB eind deze maand over het plan van aanpak en dat oordeel is van levensbelang voor het voortbestaan van FC Twente.