Categorie: "General"

Supporters: exit technische staf vóór AZ-thuis

Of meneer Dik Wessels zijn overtollige zuur verdiende miljoenen even direct wil inzetten als ontslagvergoeding voor Alfred Schreuder, Youri Mulder, Boudewijn Pahlplatz en Michel Jansen. Of betalen de supporters die afkoopsommen soms uit hun eigen platte zak? De technische staf moet namelijk weg, en snel. Althans, dat willen de supporters, bij monde van in ieder geval de Vriendenkring. Meerdere supportersgroepen zouden de actie volgens Tubantia ondersteunen, al zou Vak P dinsdag nog hebben aangegeven van niets te weten. Hoe dan ook, de verwachting is dat er namens een groep supporters een brief naar FC Twente zal worden gestuurd waarin staat dat de voltallige technische staf weg moet zijn voor de eerst volgende thuiswedstrijd. En die is op 26 april tegen AZ. Vraag: steunt u deze supportersactie?

De gehele technische staf eruit vóór AZ-thuis?

Loading ... Loading ...

Crisis bij jarig FC Twente

De broodnodige overwinning afgelopen zondag in Deventer was al snel weer vergeten omdat de gebeurtenissen en geruchten rond onze club op dit moment nu eenmaal meer nieuwswaarde hebben. Het is immers crisis. De nieuwste berichten zijn dat XXImo weigert de laatste sponsortermijn te betalen en dat Dik Wessels zou overwegen 35 miljoen euro in FC Twente te investeren, op voorwaarde van het vertrek van de raad van commissarissen en de technische staf. En zo is de vijftigste verjaardag van FC Twente nu al onvergetelijk. We blijven het volgen.

Weer drie punten aftrek voor FC Twente

Wegens het wederom niet nakomen van het eigen plan van aanpak heeft FC Twente opnieuw drie punten in mindering gekregen, waardoor we ons nu terugvinden op de elfde plaats, met een voorsprong van 8 punten op de nummers zestien, NAC Breda. Ondertussen gaat de grote reorganisatie verder. FC Twente TV en het gehele scoutingapparaat worden opgedoekt en mogelijk staan er nog meer banen op de tocht. Hoofdsponsor XXImo liet gisteren al weten het overeenkomst met FC Twente niet te verlengen omdat ze zich niet meer in het beleid van de club kunnen vinden. Daarmee laat XXImo in ieder geval zien dat het steunen van FC Twente vanuit enige betrokkenheid bij de club nooit een rol heeft gespeeld, dus die kunnen we missen als kiespijn. Dan liever geen sponsor.

Joop Munsterman per direct weg bij FC Twente

Toen de financiële lijken over elkaar heen de kast uit rolden was er al even sprake van dat Joop Munsterman met pek en veren per direct zou vertrekken bij FC Twente, maar dat bleek bij nader inzien niet waar. Nu, nota bene op 1 april, maakt FC Twente bekend dat de voorzitter toch direct zijn werkzaamheden neerlegt. Vanzelfsprekend laat Joop ook deze gelegenheid  niet voorbijgaan zonder wat van zijn bekende omzichtige teksten te kwezelen. Je zou bijna gaan denken dat de weg nu definitief vrij is voor het allerlaatste, apocalyptische lijk om zich op alles vernietigende wijze uit de Twentse kast te storten…

FC Twente verstuurt ontslagbrieven

Je stelt je zo voor dat Joop Munsterman op een zekere middag werd gebeld om de brieven – om postzegels te besparen – zelf rond te gaan brengen in de regio. Hij staat immers nogal in het krijt bij de club. En dat hij zo dus hoogst persoonlijk twaalf spelers van FC Twente hun ontslagbrief bracht. Het geld is op, dus de bezem moet en gaat er door. Het grote verdienen bij FC Twente is voorbij. Andrej Rendla, Filip Bednarek, Rasmus Bengtsson, Tim Breukers, Dico Koppers, Ryo Miyaichi en Orlando Engelaar? Allemaal eruit. Derre Kwee, Matheus de Wit, Dario Tanda, Sven Verlaan en Alvin Daniels? Ook allemaal op zoek naar een andere werkgever. Meer goed nieuws? Youri Mulder: exit! Minder goed nieuws? Theo Snelders moet ook weg. Joop’s natte droom? Die speelhoek voor zijn dochter en haar vriendinnetjes? Ondergebracht in een stichting. Dat is omfloerste taal voor ‘weggesaneerd uit onze noodlijdende voetbalclub’. Dit gaat lekker zo. Op naar een nieuw maar gezond ambitieniveau. Onbekend is vooralsnog of successupporters die zich niet kunnen vinden in de nieuwe sportieve realiteit ook een ontslagbrief tegemoet kunnen zien. Hopelijk vertrekken zij gewoon uit eigen beweging.

FC Twente vraagt schuldeisers om gunst

Het grote bedelen is begonnen. Als ware het de bange dagen van het bijna-faillissement in 2003. Wie had gedacht dat het ooit zo’n vaart zou lopen toen ons FC Twente langs de toppen van de gouden Europese voetbalbergen scheerde? Maar het is 2015 en de gouden bergen zijn verder weg dan ooit. Een diepe, donkere en vooral sportief anonieme afgrond is nu ons dreigende voorland. In een wanhopige poging niet definitief in die afgrond te verdwijnen heeft FC Twente de gemeente, banken en particulieren gevraagd om de aflossingstermijnen van leningen te mogen verlengen. En zo lijkt het lot van onze club dankzij de gevluchte (of is het verbannen?) koning in handen te komen van hen die investeerden in de luchtkastelen van diezelfde koning: Koning Joop die dacht dat hij overal mee weg zou komen.

Oud-voorzitter Frans Hartman overleden

In dit jubileumjaar van FC Twente moeten wij helaas afscheid nemen van onze oud-voorzitter Frans Hartman, die woensdagavond op 75-jarige leeftijd is overleden. Hartman, bekend van de gelijknamige tuinmeubelenfirma, volgde in 1984 Ferdinand Fransen op als voorzitter van FC Twente en bleef tot 1989 aan.  Het waren niet de beste jaren om voorzitter van onze club te zijn. Er lag die door Willem Wilmink zo indrukwekkend verwoordde asgrauwe deken over Enschede en het voetbal in Het Diekman was daarmee volledig in overeensteming, ondanks de trits derde plaatsen die onder trainer Theo Vonk werden behaald. Maar Frans Hartman deed het toch maar. Waarvan akte.

Cees Lok vertrekt bij FC Twente

Cees Lok, sinds 2007 verbonden aan FC Twente, vertrekt per 1 maart aanstaande bij FC Twente. Lok, die werkzaam was als trainer van Jong FC Twente en later als technisch manager, bedankt voor de functie die voor hem was bedacht in de nieuwe organisatiestructuur van de club. En mocht FC Twente inderdaad aan Fred Rutten denken in een functie van technisch directeur, dan is nog maar de vraag of dat haalbaar is. Rutten zou hiervoor namelijk maar liefstzeventig procent salaris moeten inleveren. Dat doet natuurlijk geen weldenkend mens.

Fred Rutten genoemd als nieuwe ‘TD’ van FC Twente

Sinds zondag doet het tamelijk hardnekkige gerucht de ronde dat FC Twente Fred Rutten zou willen aanstellen als technisch directeur. Rutten, momenteel trainer bij Feyenoord, wekt in Rotterdam wrevel door steeds te wachten met het verlengen van zijn contract. In Enschede zou Rutten de technische man moeten worden in de nieuw te vormen bestuursstructuur. Wat vindt u daar eigenlijk van?