Categorie: "General"

Oud-voorzitter Frans Hartman overleden

In dit jubileumjaar van FC Twente moeten wij helaas afscheid nemen van onze oud-voorzitter Frans Hartman, die woensdagavond op 75-jarige leeftijd is overleden. Hartman, bekend van de gelijknamige tuinmeubelenfirma, volgde in 1984 Ferdinand Fransen op als voorzitter van FC Twente en bleef tot 1989 aan.  Het waren niet de beste jaren om voorzitter van onze club te zijn. Er lag die door Willem Wilmink zo indrukwekkend verwoordde asgrauwe deken over Enschede en het voetbal in Het Diekman was daarmee volledig in overeensteming, ondanks de trits derde plaatsen die onder trainer Theo Vonk werden behaald. Maar Frans Hartman deed het toch maar. Waarvan akte.

Cees Lok vertrekt bij FC Twente

Cees Lok, sinds 2007 verbonden aan FC Twente, vertrekt per 1 maart aanstaande bij FC Twente. Lok, die werkzaam was als trainer van Jong FC Twente en later als technisch manager, bedankt voor de functie die voor hem was bedacht in de nieuwe organisatiestructuur van de club. En mocht FC Twente inderdaad aan Fred Rutten denken in een functie van technisch directeur, dan is nog maar de vraag of dat haalbaar is. Rutten zou hiervoor namelijk maar liefstzeventig procent salaris moeten inleveren. Dat doet natuurlijk geen weldenkend mens.

De Grolsch Veste by drone

Omdat het nieuws dat we het weken moeten doen zonder Rasmus Bengtsson het zoveelste negatieve bericht zou zijn, gaan we nu maar gewoon een filmpje kijken. De Grolsch Veste vanuit een drone. Niet op het veld letten trouwens…

Fred Rutten genoemd als nieuwe ‘TD’ van FC Twente

Sinds zondag doet het tamelijk hardnekkige gerucht de ronde dat FC Twente Fred Rutten zou willen aanstellen als technisch directeur. Rutten, momenteel trainer bij Feyenoord, wekt in Rotterdam wrevel door steeds te wachten met het verlengen van zijn contract. In Enschede zou Rutten de technische man moeten worden in de nieuw te vormen bestuursstructuur. Wat vindt u daar eigenlijk van?

FC Twente krijgt 162.000 euro voor jeugdopleiding

Pleurt u ook altijd de hoorn op de haak als u namens FC Twente wordt gebeld door één of ander bedrijf? Dat het toch ergens goed voor kan zijn even te blijven te hangen en zelfs in te gaan op ‘de aanbieding’, bleek deze week. De Vriendenloterij keerde FC Twente namelijk 162.000 euro uit ten behoeve van de jeugdopleiding. Deelnemers van de Vriendenloterij hebben de mogelijkheid zelf een club te kiezen waar een deel van de opbrengst naar toe gaat en zodoende krijgt FC Twente dus dit welkome zakcentje. Dat het met de populariteit van onze club nog wel redelijk snor zit, blijkt uit de vergelijking met de andere Overijsselse clubs, die slechts een fractie van het bedrag dat FC Twente incasseert krijgen uitgekeerd. Feyenoord ontvangt van de eredivisieclubs het meest: 1,1 miljoen euro.

JOOP MUNSTERMAN VERTREKT BIJ FC TWENTE

Joop Munsterman heeft dinsdagavond op de nieuwjaarsreceptie zijn vertrek aangekondigd bij FC Twente. Na dit seizoen legt hij al zijn werkzaamheden neer. Onder het bewind van Munsterman bestormde FC Twente de top van het Nederlandse voetbal, werd het kampioen en toerde de club volop door Europa. Maar eerlijk is eerlijk, de afgelopen seizoenen werden er in toenemende mate vraagtekens gezet bij het beleid van FC Twente. De beslissing van Munsterman valt ook daarom te begrijpen, al wordt ontkend dat kritiek een rol heeft gespeeld bij zijn beslissing. Hoe dan ook, het kan FC Twente alleen maar ten goede komen dat er een frisse wind door de club gaat waaien. Bedankt voor alles Joop!

FC Twente lijdt grootste verlies van Eredivisie

FC Twente is eindelijk weer eens koploper, en nog met een ruime voorsprong ook! In het klassement van verlieslijdende Eredivisieclubs gaan we fier aan kop! Over het seizoen 2013-2014 leden wij Tukkers maar liefst een verlies van 7,2 miljoen euro. Waarvan akte. En chapeau Joop en co! Het goede nieuws is dat het verlies lager is dan in het seizoen ervoor, toen schreven we 8,5 miljoen euro in het rood. En ook goed nieuws is dat de 25 miljoen transferinkomsten van Dusan Tadic en Quincy Promes pas over dit seizoen meegaan in de cijfers. Kijken of het dan lukt zwarte cijfers te schrijven. Wat denkt u?

FIFA verbiedt investeringsfondsen en derde partijen

Goed, dat was even leuk, maar per 1 mei van dit jaar is het verboden. Constructies zoals FC Twente die aanging met de Doyen Sports Group om transfers te kunnen bekostigen, in ruil voor een deel van de transferinkomsten van spelers zijn vanaf die datum niet langer toegestaan. Alleen clubs mogen voortaan nog spelers in eigendom hebben. Voor externe partijen is het niet langer mogelijk een belang te hebben in een speler. Dat wordt dus zoeken naar andere manieren om aan geld voor transfers te komen. Succes heren!

‘Publieke waarschuwing’ voor FC Twente

Ja hoor, de KNVB heeft FC Twente een zogenaamde ‘publieke waarschuwing‘ gegeven. Dit omdat de met de bond afgesproken bezuinigingen onvoldoende zijn doorgevoerd. Volgens FC Twente zelf komt dit omdat afgelopen zomer een aantal spelers niet zijn verkocht. Lekker fanatiek, die KNVB… Wij hopen in ieder geval dat de bond ook bij een club als Vitesse bovenop de handel en wandel zit.

Eindelijk echte aansluiting profs en amateurs

Deze week heeft een meerderheid van de Nederlandse voetbalclubs, profs en amateurs, gestemd voor de invoering van de nieuwe voetbalpiramide. Die behelst in het heel kort de invoering van een tweede divisie, onder de huidige eerste divisie (Jupiler League). Bovendien komt er een verplichte promotie- en degradatieregeling tussen het prof- en amateurvoetbal. Ook de beloftenteams gaan deel uit maken van de tweede divisie en de Topklasse-competities daaronder. De huidige beloftenteams blijven in de Jupiler League. Ons eigen FC Twente pleit hierin wel voor een verruiming van het selectiebeleid voor beloftenteams. Een al met al historisch besluit voor het Nederlandse voetbal, dat in seizoen 2016-2017 moet ingaan.