Categorie: "Quotes"

Jan van Halst over Co

Hoppa! En uit de sloot met die oude koeien! Bij het Algemeen Dagblad wist men zich te herinneren dat Co Adriaanse in het seizoen 2000-2001 als trainer van Ajax Jan van Halst naar ‘kleedkamer 2′ verwees en hem publiekelijk vernederde. Dus werd onze huidige commercieel directeur onmiddellijk gevraagd naar zijn mening over de komst van Co. Dat viel tegen voor de op smeuïgheid gerichte journalisten van het AD. Van Halst: ‘Je kunt in de voetballerij best een verschil van inzicht hebben, dat hoort erbij. Maar ik ben oprecht blij met de komst van Co. Los van het feit dat ik niets met het voetbalbedrijf binnen de club te maken heb, is hij ook in mijn ogen de ideale trainer voor FC Twente.

Bryan Ruiz gelooft er wel in tegen Inter

“Twente speelt zijn beste voetbal in topwedstrijden. Zo wonnen we van Ajax in de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal. We versloegen PSV in Eindhoven en Werder in Bremen. Dat is niet voor niets, wij stijgen boven onszelf uit in de grote wedstrijden. Als ik een prognose moet maken, zeg ik: Inter – Twente 0-1, doelpunt Bryan Ruiz. Het is een droom, hopelijk komt deze uit.”

Bryan Ruiz in de Volkskrant

Koevermans: Dan maar FC Twente kampioen

“Dit gelijkspel is zwaar kloten. Het voelt als een nederlaag. We wilden na de 1-0 de voorsprong uitbreiden. Dat lukte niet. En dan loopt dat slangenmens er één keer doorheen alsof er niemand staat. (…) Als wij het niet redden? Dan maar FC Twente kampioen, want Ajax gun ik het helemaal niet.”

Danny Koevermans in het AD

Munsterman laakt huilverhalen in Twente

Wie nu precies de enige echte Calimero is blijft natuurlijk een terugkerende discussie, maar Joop Munsterman probeert in ieder geval in de papieren Voetbal International van deze week de supporters van FC Twente wat volwasssenheid bij te brengen:

Ik kan ook niet tegen die huilverhalen in onze regio dat we te weinig tv-aandacht krijgen. Dat PSV in de Europa League wel live op het open net wordt uitgezonden en wij niet. Discriminatie? Hou toch op. PSV heeft die aandacht zelf gecreëerd, wij nog niet. Dus aan het werk met zijn allen, zou ik zeggen.

Dus geen gehuil meer in de comments, we zijn nu volwassen.

Munsterman: Robbie Wielaert denkt dat Ajax een sportieve verbetering is

Robbie Wielaert: “Ik ga mijn uiterste best doen om het waar te maken. Het is lang niet voor iedereen weggelegd om op latere leeftijd nog de stap naar een topclub te maken. Ik ben blij dat Ajax na de eerste mislukte poging van afgelopen zomer nog een keer is teruggekomen. (…) In principe ben ik inzetbaar voor de competitiehervatting zondag tegen NEC. Het was handiger geweest als ik het trainingskamp in Portugal al had meegemaakt, maar het is in elk geval nog rondgekomen voor de eerste wedstrijd.”

Joop Munsterman: “Afgelopen zomer deed Ajax ook al een poging om Robbie weg te halen, maar toen wisten we hem nog te behouden. Het is de vraag of hij zich voor een tweede keer over zo’n teleurstelling heen zou kunnen zetten. Dit heeft ons doen besluiten met zijn overgang in te stemmen. (…) Robbie denkt dat Ajax een sportieve verbetering is.”

Manchester City-coach Hughes: oppassen voor Twente

"Twente is niet meer de ploeg die dik
verloor van Arsenal eerder dit seizoen. Toen hadden ze nog
geen competitiewedstrijd in de benen. Ze zijn inmiddels gegroeid en spelen
goed voetbal. De kracht van Twente is dat ze geduld hebben in balbezit en
zich bedienen van een sterk positiespel. We zullen dan ook moeten oppassen.
Belangrijk is onze start. We zullen ze vanaf de eerste minuut onder druk
moeten zetten, zodat ze niet hun eigen spelletje kunnen spelen."

Manchester City-trainer Mark Hughes in de Tubantia over tegenstander FC Twente

Ronnie Stam: FC Twente kan kampioen worden

“Juichen ze me toe, is dat mooi. Als er toeschouwers zijn die willen fluiten, dan fluiten ze maar. Die mensen neem ik niet serieus. Ik heb 121 eredivisieduels alles gegeven, heb voor de grootste transferopbrengst ooit gezorgd. Ze moeten juist trots op me zijn. (…) We kunnen zeker weten in de top drie eindigen dit seizoen. De titel? Ik denk niet dat we minder zijn dan de ploegen die nu op die posities staan. Dus ja, FC Twente kan met deze selectie kampioen worden. Al is daar wel wat geluk voor nodig.”

Ronnie Stam in BN/De Stem over zijn vorige club NAC en zijn huidige club Twente

Sjaak Polak krijgt kippenvel van Twente-supporters

“Ik kan veel meer dan alleen hard werken en vrije trappen nemen. Ik vind dat ik ook aardig kan voetballen. Anders haalt FC Twente je niet. Een topper ben ik niet, dat weet ik zelf ook wel. Ik kan zeggen dat ik er alles aan heb gedaan, maar dat ik niet altijd geluk heb gehad. (…) Wanneer ik bij FC Twente ga kijken, word ik toegezongen door een paar duizend mensen. Dan kan Sjaak wel een grote bek hebben, maar die zegt dan even niks meer en zit met kippenvel op de tribune.”

Sjaak Polak, geïnterviewd op Voetbalzone

Perez wil Twente naar de top helpen

“Bij Ajax is de druk hoog, bij Twente heerst meer rust. Het doet me meer denken aan PSV. (…) Ik moet mijn ritme nog vinden. Het duurt altijd even voor je elkaar goed kan vinden. Werken met trainer Steve McClaren is inspirerend.”

“Ik ben een oudere speler die al het een en ander heeft meegemaakt. (…) Ik denk dat ik meer kan betekenen voor de groei van de club dan voor mijn eigen ontwikkeling. Ze hebben ambiteuze plannen om echt mee te doen. Ik heb daar een rol in en wil die bijdrage graag leveren.”

Kenneth Perez op de Deense website spn.dk, Perez vil hjælpe Twente til tops. Waar de VI dan weer heel flauw de kop Perez: Twente leert meer van mij dan andersom van maakt.

McClaren: Zware poule, we gaan ervan genieten

"We zijn realistisch en zullen de UEFA Cup waarschijnlijk niet winnen, maar voor de fans, de club en de spelers zullen deze wedstrijden weer fantastische ervaringen zijn in deze zware poule. Tegen Arsenal en Stade Rennais heeft de ploeg dit seizoen leermomenten gehad en die komen er nu weer."

Trainer Steve McClaren op de clubsite

"I've just come back to England to catch up on football here, and the signings City have made are massive and they are expected to do very well. It should be a fantastic occasion for us.

We weren't ready for Arsenal, that shows the gap. We are a young side, inexperienced, especially in Europe, but we will just enjoy it. It is about the future for these young players."

McClaren bij de BBC over de loting