Categorie: "Fans in den vreemde"

Nieuwe supportersvereniging opgericht in Apeldoorn

Jaaaah!! De Tukkers rukken op! We meldden een paar dagen geleden al dat aanstaande vrijdag Supportersvereniging FC Twente Winterswijk officieel wordt opgericht en al wat langer terug dat De Gouden Korenaren vanuit Amsterdam een jaar op proef gaan als randstedelijke supportersvereniging van FC Twente. Maar de rek is er nog niet uit! Afgelopen vrijdag werd in Apeldoorn namelijk FC Twente United Nederland (FUN) opgericht! De 75 leden tellende vereniging richt zich op FC Twente-supporters in midden Nederland en houdt zich vooral bezig met het busvervoer naar thuiswedstrijden, waarvoor mogelijk ook de samenwerking wordt gezocht met De Gouden Korenaeren. Dat gaat goed zo dus met die Twentse olievlek! Wie pakken in Drenthe en Zuid-Gelderland de handschoen op? Und in das Dreieck Enschede-Osnabrück-Münster?

Nieuwe supportersvereniging voor FC Twente in Winterswijk

Aan de vooravond van de absurd vroege voorbereiding van FC Twente knallen we er nog maar even een feel good bericht in. Op vrijdag 29 juni wordt in Winterswijk namelijk een nieuwe supportersvereniging van FC Twente opgericht: Supportersvereniging FC Twente Winterswijk. Na Eibergen wordt dit al weer de tweede supportersvereniging in de Achterhoek. Naast het organiseren van busreizen naar thuiswedstrijden zullen op 29 juni nog meer plannen van de nieuwbakken vereniging worden gepresenteerd. Bij de oprichting zullen ook vertegenwoordigers van FC Twente aanwezig zijn. En zo blijft ook de aanhang van FC Twente dus groeien.

Nieuwe supportersvereniging: De Gouden Korenaren

Groeien, groeien, groeien! De groei van FC Twente lijkt niet te stuiten! Zo is er recent een nieuwe supportersvereniging van FC Twente opgericht, speciaal voor supporters woonachtig in de Randstad. Onder de naam van De Gouden Korenaren zal het accent vooral liggen op het organiseren van busreizen vanuit de Randstad naar thuiswedstrijden, maar natuurlijk ook ‘het in woord- en daad promoten van FC Twente in de regio’. De Gouden Korenaren zijn niet direct een officieel door FC Twente erkende vereniging, daarvoor moet eerst een jaar lang aan enkele eisen worden voldaan. Standplaats van de vereniging? Amsterdam…

Uniek bezoek FC Twente-delegatie aan Schotland

Voetbal is maar voetbal. Niet meer dan een smeermiddel in het leven dat hard en noodlottig kan zijn. Sport kan mensen dan verbinden. Omdat betrokkenheid op elkaar uiteindelijk de enige mogelijkheid is enig – zij het beperkt – tegenwicht te bieden aan de soms pijnlijke onrechtvaardigheid van het leven. Een prachtig voorbeeld hoe ziekte, dood en voetbal supporters van FC Twente verbond met de bewoners van een klein dorp in Schotland leest u hier. Een levensles op zondagmiddag.

Ajax en FC Twente op één lichaam getatoeëerd

Opmerkelijk bericht in De Tubantia gisteren. Bij een zekere Wil Bakx uit Brabant prijkt tussen zijn schouderbladen zowel een tatoeage van Ajax als van FC Twente. Inmiddels staat ook het portret van Theo Janssen al op de linkerkuit van de Ajax Twente-supporter. Het verhaal is dat de liefde van Bakx voor Ajax enige jaren geleden bekoelde en dat hij een voorkeur voor FC Twente ontwikkelde toen hij zijn vriendin uit Enschede leerde kennen. Tja, daar heeft u vast wel weer een zeer duidelijke mening over…

Wordt Wilkshire erelid Tukkeroos?

Het was een paar maanden geleden een van de eerste nieuwtjes op het Twente Blog, de oprichting van de Australische supportersvereniging Tukkeroos. Oprichter Joep is voor een paar dagen terug in Nederland en mocht aanschuiven bij Radio Oost.

'Tukkeroo' Joep heeft inmiddels via FC Twente het nummer van Luke Wilkshire te pakken, blijkt uit het gesprek. Hopelijk kan het erelidmaatschap nog voor Twente – Feyenoord geregeld worden… 

Zie ook: Supportersvereniging in Australië

Supportersvereniging in Australië

Niet alleen in Enschede en omstreken wordt gejuicht als FC Twente een overwinning boekt, maar ook buiten de landsgrenzen. In de nieuwe rubriek Fans in den vreemde laten we supporters aan het woord die Twente van (verre) afstand volgen.

Voor de eerste aflevering gaan we letterlijk naar de andere kant van de wereld: Australië. 'Down under' hebben diverse geëmigreerde Tukkers zich verzameld onder de noemer Tukkeroos.