Kamohelo Mokotjo naar Engeland

De uittocht lijkt begonnen. Alfred Schreuder blijft dan wel – en levert naar verluidt salaris in – de eerste basisspeler die vertrekt lijkt Kamohelo Mokotjo te worden. De middenvelder die een onzichtbaar eerste jaar bij FC Twente kende, vertrekt waarschijnlijk in het kielzog van Marinus Dijkhuizen naar het Engelse Brentford. Dat is weliswaar het tweede niveau in Engeland, maar we weten allemaal dat ook daar de nodige bestedingsruimte bestaat, zodat ze de transfersom en het salaris van Mokotjo waarschijnlijk makkelijk kunnen ophoesten. Who’s next? Luc wellicht?

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

24 reacties op “Kamohelo Mokotjo naar Engeland

 1. aks

  Een jaar lang hebben we gescholden op Alfred en Luc en maar ook het middenveld met Mokotjo en Ebecillio, was drie keer niets.
  Ook de vleugel verdedigers lieten steeds enorme steken vallen, waardoor we achter kwamen, ook

    /   Beantwoorden  / 
 2. aks

  Een jaar lang hebben we gescholden op Alfred en Luc en Nick Marsman, maar ook het middenveld met Mokotjo en Ebecillio, was drie keer niets.
  Ook de vleugel verdedigers lieten steeds enorme steken vallen, waardoor we achter kwamen en steeds achter de feiten aan liepen en de supporters maar kankeren, ik dacht op gegeven moment zijn dit wel FC Twente supporters of calimero’s ?
  Een doelman moet juist het vertrouwen genieten, maar als er een stel verdedigende Uilskuikens voor je staan zoals Rasmus Bengtson, Robbert Schilder en Breukers, ook nieuwkomer Anderson is bepaald verdedigend geen sterke speler, dan kan je als doelman ook niets meer doen en krijg je automatisch een gebrek aan zelfvertrouwen, door al dat gekanker op Schreuder koos hij ook nog eens voor de verkeerde keeper Sonny Stevens, wel een goede lijn keeper, maar mee voetballend beduidend minder.
  Marsman is gewoon de betere mee voetballende doelman.
  Dus moet het volgend seizoen anders, ook met de negatieve hersenloze supporter, die kunnen beter wegblijven, hun gedrag schaad de spelers enorm.
  Middenvelder Mokotjo kiest eieren voor zijn geld, hij was bij een fitte Filippe Cutierez zowiezo niet meer aan de bak gekomen, deze speler heeft totaal geen diepgang en zorgde juist voor het balletje breed effect.
  Ebecillio was het gehele jaar uit vorm, hij is normaal gesproken wel een speler die dieper kan opkomen, maar waarschijnlijk heeft het een met het ander te maken.
  Dus denk ik dat het heel goed kan uitpakken als Mokotjo, Castaignos en Miyaichi, Darryl Lachman en Schilder vertrekken.
  Voor de spits positie moet een speler komen die kop duels wint en de bal vast kan houden, ballen terug of breed legt, dat is het belangrijkste dat een spits moet hebben, Locadia waar sommige het overhebben is het ook niet, misschien iets beter dan Castaignos, maar dan houd het wel op.
  In ieder geval komen ook de jeugdspelers Jari Oosterwijk, Peet Bijen en Jelle van der Heyden erbij.
  Nick Marsman krijgt concurrentie van de jeugd keepers Timo Plattel en Joel Drommel

    /   Beantwoorden  / 
  1. sgt.pepper

   Ik vind persoonlijk Filip Bednarek beter.Jammer dat hij weggaat zou een goede zijn voor de toekomst van FC Twente.
   Gutierrez mag ook vertrekken is meer afwezig door langdurige knie blessure, kan wel spelen voor Copa America?? komt geblesseerd terug?? hebben we dus niets meer aan.
   In principe is iedereen te koop!! (Tapia en Zyech graag behouden( AUB Dank u wel)
   De KNVB komt ook nog!
   En de Chinesen komen er aan.

     /   Beantwoorden  / 
 3. twente madmax

  Eens!
  Die twee vielen echt tegen net als Mokthar,Meisje Borven en Kusk die alweer weg is. Hoop dat er een redelijk elftal op het veld komt te staan. Geld geld geld is niet zaligmakend. Maar in het voetbal wel!

    /   Beantwoorden  / 
 4. robbert

  Zal FC Twente ook overgaan op het voetbal money transfer systeem, alleen contracten met spelers afsluiten en niet met zaak waarnemers
  Je elftal samenstellen met playstation FIFA 14 is nu al een van de mogelijk heden om een goede ploeg samen te stellen.

  De FIFPro, de internationale spelersvakbond, zet grote vraagtekens bij het huidige transfersysteem. In een officiële verklaring zegt de belangenvereniging naar de Europese Commissie en het Europese Hof van Justitie te willen stappen om een einde te maken aan de huidige manier van werken.
  Voorzitter Philippe Piat stelt dat het systeem leidt tot ‘een spiraal van economische en sportieve disbalans’. “Het werkt alleen voor één procent van de rijkste clubs en agenten.” Volgens de FIFPro verdwijnt ruim een kwart van de transfergelden, op jaarbasis 545 miljoen euro, in de zakken van steeds rijker wordende zaakwaarnemers.
  “Voor 99 procent van de spelers werkt dit systeem niet. Ook het voetbal als bedrijfstak en voetbal als meest geliefde sport ter wereld spinnen hier geen garen bij. Clubs, competities en overkoepelende bonden claimen het tegendeel, maar dat is onjuist. Alleen de rijkste clubs en zaakwaarnemers profiteren hiervan”, aldus Piat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Kan niet, Twente handelt allang volgens het Las Vegas Lucky Balls TransferSystem. Daar heb jij natuurlijk nooit van gehoord. Sloopjoop en Aldo Baldo spelen het al jaren middels een ingenieuze schaduwscouting. Ketssssssjing.

     /   Beantwoorden  / 
   1. robbert

    Waarom onderhouden ze dan wel contacten met zaakwaarnemers zoals Rob Jansen, is hij dan misschien gestuurd door Las Vegas lucky Balls
    Hij vult ook aardig zijn zakken en bankrekening

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

     Zonder Las Vegas Lucky Balls komt echt niemand binnen. Tedje is al door ze uitgenodigd om ergens sushi te gaan vreten. En Tedje moet ook nog maar zien hoe we van Doyen af komen. De KNVB gaat binnen een paar weken ‘ja’ of ‘nee’ zeggen tegen het laatste pva. Houdt het maar op ‘nee’. Castaignos en Bjelland zijn er nog steeds. Nog altijd geen rooie cent transfergeld binnen = snel faillisement. Unlucky balls, man.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Piet

      En wat als Tedje voor 30% van Doyen is?

        /  
   2. Johan

    Las Vegas Lucky Balls Transfer System ? nou volgens mij hebben we maken met het Kick Your Die Hard Supporters Knetter Knoepers Hard in the Nuts systeem.

      /   Beantwoorden  / 
 5. piet

  Van castaignos komen ze nooit af. zeggen dat ze van hem af wilden was ook een slimme truc om mensen meer seizoenskaarten te verkopen haha. nee, lucky luc blijft tot de laatste minuut van zijn contract het gezichtsvermogen van de supporter verpesten.
  @ wallace: ik woon enigszins in de buurt van de wageningse berg. wanneer is die wedstrijd tegen de broer van alfredo daar? maak je alvast even een facebook event ´project x achtertuin alfred´ aan?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Een facebookmaker ben ik niet, het facebook is voor vrouwen en halfzachten, maar desondanks geloof ik in het welslagen van Project-x achtertuinalfred ; daar gaan duizenden Twente-supporters op afkomen. Neem bier, worsten, burgers, reuzellappen, sauzen, barbecue’s, muziek en vrienden mee. We belegeren de complete Veluwe, overrompelen huize Schedel met man en macht, we verplaatsen de beerput van het Colosseum naar Barneveld en we ruimen niks op. Schreuder wordt gillend gek en neemt onmiddellijk ontslag.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Piet

    Evenementje aanmaken op fctwente.blog.nl, Jack?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jack

     Wat voor evenement had je in gedachten, Piet?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Piet

      Nou, nee, laat maar. Arme buren en gezin er maar buiten laten. Liet me even meeslepen door de gedachte van een spontaan buurtfeest, maar dit zou vrees ik een bende worden.

        /  
     2. Maximuss

      Lijkt mij wel een keer tof om een blogmeetup te doen, gezellig.ergens aan de pils oid :)

        /  
 6. deleuktethuis

  rozen verwelken,
  zelfs Blatter wil gaan,
  maar Schreuder bij Twente blijft altijd bestaan.
  aldus Verknaldo van der Laan

    /   Beantwoorden  / 
 7. Johan

  mensen stop even met logisch nadenken, een testje. Stel je voor zomertje gehad, wie weet vakantietje, seizoen begint, eerste wedstrijd in de Veste. En dan…. Schreuder op de bank. Nou, welk gevoel krijg je? Zal ik het dan maar zeggen. Lood in de schoenen, pijn in de rug, bal in de buik, frons op het hoofd, opspelend maagzuur, en een keutel waar je niet van af komt, een gevoel alsof ik in de stromende regen de overvolle stinkende groenafvalbak aan de straat moet zetten en ondertussen in de stront hebt getrapt met mijn profiel schoenen en met een sateprikker de plakkende resten eruit moet pulken. Tja, het lekker de hele week naar de wedstrijd toeleven van mijn club en met een blikkie bier soms in de hand goed gemutst op weg naar een avondje vertier in de Veste op matchday is er de laatste jaren wel uitge-alfred en nu dus voorgoed verleden tijd met deze VerRaad van Bestuur.

    /   Beantwoorden  / 
 8. aks

  Nu snap ik er helemaal niets meer van, eerst Cas Peters naar Emmen en nu Jari Oosterwijk naar Go-Ahead Eagels, zijn ze nu helemaal crazy geworden of willen ze Plat weer terughalen
  Misschien spelen ze toch op FIFA 14 het voetbal money transfer systeem, is dit nog zuivere koffie denkt Aldo echt dat hij het faillissement kan ontlopen door Jari te verkopen aan Go-Ahead.
  ze zijn door de ratten besnuffeld of aan de coke.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Wallace

  Vriendenkring wijst in kernachtig, klip en klaar statement handelen van Aldo Baldo inzake aanblijven Schedel resoluut van de hand. Acties en maatregelen afgekondigd na ruggespraak met leden. Hulde !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Moeke

   inhoudelijk met de kring eens, maar om nou zo hoog van de toren te blazen over maatregelen etc.?
   wat een onzin.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wallace

    Hoog van de toren blazen ? De volgzame kring laat eindelijk eens duidelijk weten dat de maat nu compleetweg vol is, wat die gewezen jaknikkers betreft. Logisch dat er – zacht gezegd – onvrede heerst en dat die gevallen Joop-evangelisten daar na de flyers, spandoeken, rookbommen, spreekkoren en hauwerij opnieuw blijk van gaan geven. Supporters mogen nooit vaal behang worden. Aldo negeert elke wens of eis van het volk en regeert per decreten, waarbij de mening van jan-met-de-pet ondersteboven geblazen wordt. Elk zichzelf respecterend Twente aanhanger gaat het nieuwe seizoen met maar één ambitie in; Aldo en Alfred ? Opdonderen.

      /   Beantwoorden  / 
 10. Baretti

  Het werd ook tijd dat Koekoek Ermis en zijn mannen eens krachtige taal uitslaan. Liet zich altijd inpakken door de charmes van Joop. Acties opvoeren tot Jedocus gillend Enschede ontvlucht.

    /   Beantwoorden  / 
 11. deleukstethuis

  Van der Laan richting supporters:
  “Gek , dat ie veur Twente bint,
  maakt mie niks oet , wat ie d’r van vindt
  Lach mie maar oet,
  nee dat döt mie nich wat,
  Twente failliet, maar ik heb geld zat”

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.