Archief: maart 2009

FC Twente krijgt 7500 euro boete in Grasmat-gate

Bij het opruimen van het bureau kwam ineens het grasmat-dossier weer boven tafel in Zeist. Nu buigt de aanklager betaald voetbal van de KNVB zich al sinds maandag 9 maart over de zaak, waardoor hij thans met een hernia kampt. De dokterskosten (à 7500 euro) zal FC Twente ongetwijfeld zonder een centje pijn overmaken.

Goed, nog één keer dan om het af te leren:

Elia scoort twee keer voor Nederland B

Niet dat het iemand echt zal boeien, maar Nederland B heeft met 0-4 gewonnen van Jong Duitsland. Vriendschappelijk winnen van Duitsers, daar hechten we natuurlijk geen waarde aan. Wel aardig is dat Eljero Elia twee keer scoorde, want dat is goed voor zijn transferwaarde.

Reker, DAAR is je trainer: Rutten naar PSV?

Van de beker, de schaal en de UEFA-miljoenen mag Jan Reker nog even dromen, maar de droomtrainer is binnenkort beschikbaar. De sluwe rekenmeesters van Schalke willen ‘Roeten’ volgend jaar niet meer als trainer, maar hopen dat PSV de trainer vrijkoopt om een afkoopsom te omzeilen. Ook Engelaar zou van Gelsenkirchen naar Eindhoven kunnen verkassen. Transfermanager Adrie van Kraay laat in het AD weten dat de middenvelder ‘een interessante optie’ is: “Met zijn ervaring kan Orlando een belangrijke jongen in de kleedkamer zijn, iemand die andere spelers beter maakt.”

FC Twente wil Oostenrijkse doelman

Johan Derksen meldde het maandag al in het programma Voetbal International, vandaag staat het ook in de papieren VI te lezen; FC Twente is bezig met Michael Gspurning. De 27-jarige doelman staat momenteel onder contract bij het Griekse Skoda Xanthi en maakte onlangs zijn debuut in het Oostenrijks elftal. Zijn contract loopt nog één jaar door, maar zou een clausule van zo’n één miljoen euro bevatten.

Allach gaat Twente weer verlaten

Verrast waren velen toen hij aangesteld werd als Manager Voetbalzaken, maar inmiddels blijkt hij ook alweer te gaan vertrekken. Mohammed Allach keert na dit seizoen Twente wederom de rug toe. De ex-speler van FC Twente verlaat de burelen van de Grolsch Veste na dit seizoen.

Als reden geeft hij op de officiële site van FC Twente dat hij vanwege privé-omstandigheden niet met zijn gezin naar Twente wil verhuizen. De uitoefening van zijn functie en het woon-werkverkeer staan niet in verhouding tot elkaar.

Joop Munsterman geeft aan dat Mo een belangrijke kracht is, maar dat zijn keuze gerespecteerd wordt. Dat doen wij dus ook maar, of niet?

Arnautovic gaat vrijuit

De doemdenkers kunnen blijven denken dat Arnautovic een racist is, de positivo’s kunnen hun lezing in stand houden. Marko Arnautovic gaat vrijuit. Jammer genoeg is dat niet omdat het tegendeel van de aanklacht bewezen is, er is geen bewijs. Dit akkefietje zal dus wel nooit uit sommige hoofden verdwijnen. Jammer voor Marko. Maar zoals het een zelfbewuste topper-in-de-dop betaamt zal Marko de gebeurtenis van zich afschudden en zich weer op het voetbal concentreren. Wel zo prettig.

Elia: ‘In de zomer moeten ze me verkopen’

Eigenlijk geen nieuws onder de zon, maar toch het vermelden waard. Eljero Elia stelt in Sportweek dat hij deze zomer verkocht moet worden. Die afspraak heeft hij met FC Twente. Natuurlijk zijn er de nodige voorwaarden die een eventuele transfer iets ingewikkelder maken dan dit, maar een dergelijke uitspraak maakt wel duidelijk wat iedereen al wist; Elly wil echt verder.
Heerlijk om die duidelijkheid te hebben. Hopelijk wordt er niet te moeilijk gedaan door de verschillende partijen en krijgt Twente een mooie som voor de groeibriljant. Verder hebben we nog een wens. Praat niet met andere clubs tot het eind van het seizoen. In plaats daarvan: vlam voor ons zodat we je niet vergeten zijn als we volgend jaar opnieuw in the Emirates staan. Oh nee. Arsenal zal de Champions League waarschijnlijk niet halen.

Ibrahim Kargbo is vergevingsgezind (en homo)

Voor Ibrahim Kargbo is de kous af. Terwijl de NOS-reporter na afloop van NEC – Willem II tot vijf keer toe probeert Arnautovic een schorsing aan te praten, benadrukt Kargbo dat hij Marko vergeeft en dat niet de KNVB, maar God wel zal oordelen. En net wanneer je denkt ‘dat heb je toch al vijf keer gezegd, Ibrahim’ volgt er (bij minuut 5:20) zowaar een verkapte coming-out: “He’s a nice guy. He’s a handsome guy also.”

FC Twente – Groningen: Brama MOTM

Het bloemetje is doelpuntenmaker Elia gegund, maar Wout Brama was natuurlijk ECHT de man of the match vanmiddag. Volgens NOS Teletekst speelde de middenvelder zijn eigen keeper uit, om vervolgens een loepzuivere pass te geven (naar het andere strafschopgebied dus) op Elia.

Het klopt trouwens wel dat Brama in blessuretijd een Groningse inzet over de doellijn kopte.

PSV-supporters adopteren anti-Reker-lied

Reker waar is je beker
Reker waar is je schaal
Reker waar is je trainer
En die miljoenen allemaal

De Reker-anthem (op de melodie van ‘Schatje, mag ik je foto’) ontstond in Enschede ten tijde van de grasmat-soap, maar schalde vanavond ook ineens door het Philips Stadion. Zelfs nadat PSV al lang en breed met 2-0 de wedstrijd in de pocket had bleef de voorzitter het ontgelden op de tribune. Toch klinkt ie het mooist vanuit de Veste: