Archief: juni 2009

Onderhandelingen Twente en Inter over Arnautovic

Onze verslaggever uit Oostenrijk zit bovenop het laatste nieuws: Vanaf morgen heeft het bieden op Marko Arnautovic weer zin, want dan is de deadline die in het voorcontract staat afgelopen. Daarom is er een groepje uit Italie (Inter Milan) op het vliegveld in Enschede aangekomen om een lekker kopje Nederlandse koffie te drinken en eens te praten met een paar Tukkers.

De altijd stille Rob Groener beschrijft het zo: “Die Sache ist kompliziert, aber ich gehe davon aus, dass es Dienstag eine Annäherung geben wird, wenn vernünftige Leute am Tisch sitzen.” En om er nog een schepje bovenop te gooien: “Für uns muss es möglichst schnell eine Einigung geben – oder auch nicht. Wir wollen Bescheid wissen.” We wachten rustig af, maar als iemand in de buurt is van het vliegveld zijn we natuurlijk blij met een paar foto’s.

Deze week dan een transfer van Arnautovic?

Een bericht van wie anders dan onze correspondent te Oostenrijk (die het vast niet erg zal vinden als je op het linkje klikt):

Het is een heen en weer-gedoe, -gevlieg en -gepraat over de transfer van Marko Arnautovic. Maar zoals vanuit verschillende media in Oostenrijk te lezen valt worden er maandag waarschijnlijk spijkers met koppen geslagen. Het voetje van Marko is afgelopen vrijdag in Pavia 4 uur lang onderzocht en het ziet er goed uit, dus Marco Branca kan morgen in het vliegtuig stappen en zich verheugen op het gesprek met meneer Munsterman (of andersom).

Coach Mourinho heeft al meerdere keren duidelijk gemaakt dat hij Arnautovic al als Inter Milan-speler ziet en hem wil hebben. Volgens zaakwaarnemer Rob Groener wil niemand een lease constructie en zoals we al weten houdt Joop Munsterman er helemaal niet van om voor bank te spelen.

Gaat het hem lukken Branca een lease-optie uit zijn hoofd te praten?

Dubbele cijfers tegen Rijssen Vooruit

Voor wat het waard is: na drie oefenwedstrijden staat de teller van FC Twente op 26 goals. Gisteren eindigde Bon Boys – FC Twente in 0-9 (goals Perez (2x), Denneboom, Janssen, Nkufo, Vidarsson, Hersi, Rukavytsya, Chery) terwijl Rijssen Vooruit 12 doelpunten om de oren kreeg, netjes verdeeld over twee helften. Nkufo scoorde voor rust 4 keer, waaronder 3 goals in een tijdsbestek van 7 minuten.

0-1 Nkufo (’9)
0-2 Vidarsson (’20)
0-3 Nkufo (’28)
0-4 Nkufo (’32)
0-5 Nkufo (’34)
0-6 Denneboom (’41)
0-7 Hersi (’53)
0-8 Nahrwold (’57)
0-9 Nahrwold (’69)
0-10 Bannink (’75)
0-11 Kastrati (’83)
0-12 Hersi (’84)

Zaterdag staat het traditionele treffen tegen de Hengelose Selectie op het programma.

Journalisten moeten wennen aan nieuwe status van FC Twente

Niets zo veranderlijk als de voetbalwereld. De held van vandaag kan zomaar de paria van morgen zijn. Vooral supporters (incluis ondergetekende) hebben er een handje van personen neer te sabelen die in een nabij verleden nog bejubeld werden. Vaak is dat niet terecht, maar begrijpelijk is het wel: clubsupporters hebben een abonnement voor het leven, terwijl zelfbenoemde clubmensen de neiging hebben te gaan ‘clubhoppen’ als er een salarisverhoging in het vooruitzicht wordt gesteld. Als zo’n move dan ook nog wordt gerechtvaardigd met kulredenen als ‘ik voel geen druk meer als ik speel’ of ‘ik wil nieuwe prikkels krijgen’ (financiële prikkels?) dan moet je als supporter soms even vloeken. Laat onverlet dat Fred Rutten en Erik ten Hag respect verdienen voor alles wat ze voor de club betekend hebben. Mede door hun inzet is Twente nu een bijna-topclub.

Joop Munsterman vanavond in het Sportjournaal (22.30 uur, Ned. 3)

Op een reactie van Chris van Nijnatten hoeven we voorlopig niet te rekenen, want de hoofdredacteur sport annex columnist annex NAC-toeschouwer is met vakantie. Zijn plek wordt ingenomen door ene Christiaan Ruesink, die doorgaat met het sarren van Munsterman waar Van Nijnatten is opgehouden: Twente in de war van 94 miljoen euro.

Hoog tijd dus dat Joop weer eens van zich laat horen. Vanavond in het Sportjournaal Joop Munsterman over Ten Hag, transfers die al dan niet doorgaan… en misschien wel vervelende columnisten.

Nijnatten moet meer toeteren, dan kletst hij minder uit zijn nek

Chris van Nijnatten had nog geen kop boven zijn Vuvuzela-column staan, dus besloot hij het irritatieniveau van de traditionele Zuid-Afrikaanse toeters maar te vergelijken met de Twente-supporters. De column had tot dan toe niets om het lijf, maar een beetje provocatie zal vast het gebrek aan ideeën wel maskeren, zo moet hij gedacht hebben. De stoere columnist is namelijk net zo geïrriteerd wanneer tienduizenden Afrikanen op een toeter blazen, als wanneer tienduizenden Twentefans negentig minuten achter hun team blijven staan.

Eerste trainingsdag PSV zonder Erik ten Hag

EINDHOVEN – De eerste trainingsdag van PSV op De Herdgang is vanochtend tumultueus verlopen. Doordat Erik ten Hag pas per 1 juli aan de slag kan bij PSV moest Fred Rutten zelf de pilonnen neerzetten.

Volgens een PSV-speler, die graag anoniem wil blijven, slaagde de hoofd-coach er niet in een goed speelveld neer te zetten: “Het leek echt nergens op. Uiteindelijk heeft de spelersgroep zelf maar een handje geholpen.” Fred Rutten erkent dat rechtlijnigheid nooit zijn beste kant is geweest, maar belooft thuis te gaan oefenen: “Hier houdt niemand een positief gevoel aan over.”

Leonardo hoopt op ‘toppieseizoen’ bij Twente of Málaga

“Het zou mooi zijn als die clubs (Málaga en FC Twente, red.) daadwerkelijk met mij willen praten. Ik heb heel veel zin om een toppieseizoen te draaien, zit vól motivatie. (…) Ineens brengt Ajax naar buiten dat ik weg moet bij de club. Ik las ook dat ik bij de nieuwe trainer een basisplaats zou hebben geëist. Allemaal onzin. Heel raar dat er ineens dit soort negatieve dingen naar buiten komt. Ajax wilde me houden, dat hebben ze een paar keer tegen me gezegd, maar ik zou een ander contract krijgen. Kun je niet verwachten dat ik met een blij gezicht rondloop. Maar goed, het hoofdstuk Ajax ligt achter me. Er is niet uitgekomen wat ik ervan verwacht had, maar ja… zo is voetbal.”

De bij Ajax vertrokken Leonardo tegenover Sportweek

Gaat Inter Arnautovic leasen of kopen?

Van onze Oostenrijkse correspondent: Zoals Robert Groener vandaag in de Oostenrijkse pers bekend heeft gemaakt is er op een paar kleine puntjes na een prinzipielle Einigung tussen Inter Milan en Marko Arnautovic voor 5 seizoenen. Het gaat er deze week (alweer een week verder) om of FC Twente en Inter een lease-deal (tot januari 2010, daarna circa 10 miljoen euro afkoopsom) of gelijk een koopcontract zullen sluiten.

Volgens Groener wordt Arnautovic niet uitgeleend door Inter en zal hij ‘gewoon’ voor Inter uitkomen, als de beide partijen eruit komen. Het lijkt er dus op dat de zaak binnenkort besloten is, maar zoals altijd is het pas rond als Munsterman ‘ja’ zegt!

Transfer update: Gerritsen weg, Rajko blijft

Even kort en snel het transfernieuws van deze week, afgeraffeld in één kort berichtje (de hoofdredacteur kijkt toch niet). FC Twente verhuurt Patrick Gerritsen voor een jaar aan Go Ahead Eagles en huurt Slobodan Rajković nog een jaar van Chelsea. De nuchtere kijk van Steve McClaren op de transferperiode kunt u hier lezen, nota bene in een heuse kwaliteitskrant! Einde bericht.