Archief: juni 2010

FC Twente wint met 1-5 van moedervereniging

Woensdagavond speelde FC Twente – de club die op 1 juli 1965 ontstond na een fusie tussen Enschedese Boys en Sportclub Enschede – een oefenwedstrijd tegen… Sportclub Enschede. Een apart affiche. En dat ook nog vlak naast de plek waar ooit het Diekmanstadion stond. Bijzonder. FC Twente won met 1-5 en Bryan Ruiz scoorde gelijk maar twee keer in zijn eerste wedstrijd van deze voorbereiding. En is FC Twente is vandaag dus jarig! Gefeliciteerd!

Komkommerpoll: Sander of Nicolai?

Niet bij te benen met zo’n wereldkampioenschap, al die extra papieren edities van VI… Afgelopen weekend was het echter warm en bereikte de komkommerverveling een dieptepunt, dus verscheen op het redactieterras de parasol, een stapel VI’s en priklimonade. Een klein bijzinnetje in een artikel over FC Twente bleef hangen. Nicolai Michailov die een week eerder terug kwam van vakantie, om met een extra trainingsweek in afwezigheid van Sander Boschker te werken aan… Ja, aan wat eigenlijk? U voelt hem al aankomen: wie moet er komend seizoen de eerste doelman van FC Twente worden? Een komkommerpoll.

Wie moet er komend seizoen de eerste keeper zijn van FC Twente?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Poll: wel/geen vuvuzela in de Grolsch Veste?

En we komkommeren nog maar even door… Jan van Halst heeft in het programma Studio Sportzomer laten weten zich al het hele wereldkampioenschap te ergeren aan het geluid van de vuvuzela. Van Halst wil als hij terug is in Nederland in gesprek met de supportersverenigingen van FC Twente over de vuvuzela, die hij niet bij de club FC Twente vindt passen. Wat vindt u?

Moet de vuvuzela verboden worden in de Grolsch Veste?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Frans Thijssen in technische staf Jong FC Twente

Ja, onder normale omstandigheden zouden we er natuurlijk niet of nauwelijks aandacht aan besteden, maar in de komkommerluwte van het WK moeten we het toch ergens over hebben… Voor de jongere supporters: Frans Thijssen is een heuse FC Twente jaren zeventig-held! Hij kwam in 1973 naar FC Twente en in de 6 seizoenen die volgden maakte hij 56 doelpunten. En nu wordt Frans dus lid van de technische staf van het beloftenteam. Welkom Frans!

Sander Boschker knock-out op training Oranje

Natuurlijk was het een ongeluk,  maar mogelijk legde Wesley Sneijder zijn frustraties over de aanhoudende kritiek op hem, zijn spel en zijn aandachtszieke aanstaande vrouw in een schot dat Sander Boschker enige tijd vloerde. Overigens verliet Boschker later lopend, maar onder begeleiding, de training. Dus hopelijk voor hem valt het allemaal mee. Einde komkommertijdbericht.

Strootman en De Vogt volgende aankopen van FC Twente

Nadat gisteren de aanhalingstekens definitief uit het bericht over Marc Janko konden worden geschrapt en hij ook maar gelijk werd gepresenteerd in Enschede, lijken Kevin Strootman en doelman Wilko de Vogt (FC Oss) de volgende versterkingen te zijn voor FC Twente. En passant verlengde ook Theo Janssen nog zijn contract tot medio 2014 en dus kunnen we niet anders dan concluderen dat FC Twente goed bezig is!

‘Janko definitief naar FC Twente’ + video

Ja, we zetten het toch nog maar even tussen aanhalingstekens, want de bron van het nieuws dat Marc Janko echt de nieuwe spits van FC Twente is, is zijn zaakwaarnemer. Volgens het verhaal van deze man is de transfer afgelopen zaterdag rond gemaakt en volgt maandag de medische keuring in Enschede. Dinsdag of woensdag zou dan de officiële presentatie zijn. Wij halen de aanhalingstekens pas weg als er witte rook is van FC Twente zelf, maar dat lijkt niet lang meer te gaan duren. Als opwarmertje alvast de 39 doelpunten van Marc Janko uit het seizoen 2008-2009, met dank aan Kris.

FC Twente wint met 1-3 bij Bennekom

Na een 1-0 achterstand bij rust heeft FC Twente de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen uiteindelijk winnend afgesloten. Tegen v v Bennekom werd het 1-3.  Petteri Pennanen (?) en Luuk de Jong (twee keer) tekenden voor de Twentse doelpunten. Andrej Rendla viel uit met een enkelblessure.