Archief: juni 2007

Wilkshire in actie

Over drie dagen start de voorbereiding alweer, met oefenwedstrijden tegen onder meer Vfb Alstätte, FC Berghuizen en Hannover 96. Luke Wilkshire sluit pas later aan; hij treft -als speler van het Australische elftal- eerst meer exotische tegenstanders als Irak, Oman en Thailand in het kader van de Asian Cup. Australië sloot zich vorig jaar aan bij de Aziatische bond en wordt beschouwd als toernooifavoriet.

Vandaag oefende Australië tegen Singapore, dat zich niet wist te kwalificeren voor het toernooi. Door goals van Viduka (2x) en Kewell werd met 3-0 gewonnen. Wilkshire mocht opdraven als linksback. Omdat hij de enige speler in de selectie met ervaring op die positie lijkt een basisplaats verzekerd voor de Twente-speler.

Munsterman: de selectie is rond

Supporters meenden Van der Meyde, Perez en De Ridder al waargenomen te hebben rond het stadion (zou er een lookalike-wedstrijd in de buurt zijn?)  maar voorzitter Munsterman zegt tegenover RTV Oost geen transfers te verwachten: "Wij hebben de selectie rond. Als we nog wat doen, dan is dat in de laatste dagen van de transferperiode, anders niet."

De Tubantia schrijft dat Feyenoord al twee keer een bod uitgebracht heeft op El Ahmadi, iets dat door de voorzitter wordt ontkend. Fans van de speler hoeven dan ook niet te vrezen: "El Ahmadi is niet te koop, ook al bieden ze 6 miljoen."

Feyenoord biedt ‘jodenfooi’ voor El Ahmadi

El AhmadiFeyenoord heeft naast alle grote namen ook haar oog laten vallen op een grote naam voor de toekomst. Voor slechts een miljoen en Nicky Hofs denken ze de regisseur van het veelgeroemde Twentse middenveld te kunnen kopen. Nooit gedacht dat een jodenbod uit Rotterdam kon komen.

Twente heeft het bod resoluut van de hand gewezen en dat lijkt ons niet meer dan logisch. El Ahmadi ligt vast tot 2009, maar Twente kan ook nog een optie voor twee extra seizoenen lichten.

Andrej Rendla (16) komt de eerste selectie versterken

Nog maar zestien jaar oud en toch al een transfer maken is bijzonder. Andrej Rendla uit Banská Bystrica (Slowakije) overkomt het. Maar dat een club als FC Twente een zestienjarige haalt voor de eerste selectie mag ook uitzonderlijk heten.

Zijn productie voor de plaatselijke Dukla belooft nog niet veel goeds, maar zijn voorgangers Collins John, Jan Vennegoor of Hesselink en Arnold Bruggink vonden in hun eerste jaar op profniveau ook nauwelijks het net.

We zijn benieuwd. Feit is dat we een gewilde speler voor heel wat neuzen hebben weggekaapt. Goede zaak.

Enschede Arena, Epy draaide zich om en weende bitter…

Gerrit Dijkhuizen, bij velen wel bekend als gemeenteraadslid en Twentesupporter met flinke baard, heeft een idee. De naam van het Arkestadion mag wel eens veranderd worden. Het zou de naam van een oud speler (maar wie?) kunnen worden. Verpachten aan een sponsor (hoe kom je erop?) kan ook, of anders noemen we het stadion naar de gemeente.

Burgemeester Den Oudsten ziet het wel zitten. Enschede Arena. Maar gelukkig weet deze rastukker dat de naam geen 'part-of-the-deal' is, en Twente al een langdurige overeenkomst heeft met naamgever Arke. Toch zijn er nog opties. 'Als u wilt dat erover onderhandeld moet worden, zal de raad een signaal af moeten geven' zo tekende de Tubantia vandaag op. Dit lijkt zodoende een plan dat een vroege dood sterft, maar Dijkhuizen staat niet alleen met zijn plan. VVD, ChristenUnie, D66 en BBE vinden het allen een goed plan. Een naamsverandering is dus dichterbij dan ooit, maar kan de gemeente wel omgaan met deze moeilijke keuzes? 

In memoriam Herman Wessels

Zijn periode als voorzitter bij FC Twente zou er een worden met pieken en dalen. Het grootste hoogtepunt was de winst van de Amstel Cup in 2001. "Alles klopte die dag; het weer, de Kuip die voor 80% gevuld was met Tukkers en natuurlijk de krankzinnige wedstrijd," zei hij destijds over de finale. 

Uit het in memoriam op de clubsite. Deze is voor Herman:  

Twente – NEC op 23 september

Excelsior uit, Utrecht en PSV thuis, Willem II uit: een competitiestart die mogelijkheden biedt. NEC wordt de vijfde tegenstander, blijkt uit het concept-schema dat De Gelderlander publiceerde. Op 23 september ontvangt Twente de Nijmegenaren in eigen huis.

In de tiende competitieronde (zondag 4 november) zou Heracles – FC Twente op het programma staan, meldt althans een bezoeker van de Almelose fansite HAFC.nl. Of het klopt? Dat weten we begin juli.

Beerens beslist deze week

Moet Twente nog pogingen ondernemen om Roy Beerens binnen te hengelen? De 19-jarige jeugd-international wil deze week de knoop doorhakken over zijn sportieve toekomst en geeft in De Gelderlander aan dat NEC (de ploeg die hem vorig seizoen huurde van PSV) niet meer bovenaan zijn lijstje staat.

Maceo Rigters heeft de afgelopen dagen op de speler ingepraat om toch vooral bij NAC te tekenen. Hopelijk heeft Otman Bakkal ook nog een goed woordje voor Twente gedaan…

Herman Wessels overleden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag is Herman Wessels aan de gevolgen van kanker overleden. De bouwondernemer was van 1999 tot 2004 voorzitter van FC Twente en werd vorige week zaterdag onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij werd 53 jaar.

“Aanvaller Rendla naar Twente”

Twente zou in de markt zijn voor een 16-jarig buitenlands talent, dat gerucht deed al een tijdje de ronde. Volgens enkele Slowaakse sites gaat het om Andrej Rendla, speler van FK Dukla Banská Bystrica.

"Momentálne je Andrej Rendla v Enschede na zdravotných testoch a keď sa vráti, doriešime v ďalších dňoch poslednú formalitu. Financie spojené s prestupom zverejňovať nebudeme, ani náhodou, tak sme sa dohodli." Vertaling, anyone?