(Heerenveen – FCT) Penalty of nie? De hoofdrolspelers aan het woord

Boschker: "Ik had het er net nog met Blom over na de wedstrijd. Naar mijn mening deed ik helemaal niks, maar ging hij met de voeten naar mij toe. Aan de andere kant gebeurde gelukkig hetzelfde. Maar goed, hij zei dat het duidelijk een penalty was. Ik kan er gewoon niks aan doen, maar als keeper ben je altijd de lul. 

Raakte je de speler, zonder dat je de bal probeerde te spelen? Ik ben van mening dat hij mij raakte en niet andersom. Hij laat bewust zijn benen staan. Misschien wel slim van hem, maar ik vind het eigenlijk een beetje raar om daar altijd een penalty voor te geven. De een doet het wel, de ander niet, maar deze deed het gelukkig aan beide kanten."

Vandenbussche: "Ik raak ‘m absoluut niet. Of het moet heel licht zijn, want ik heb het echt niet gevoeld. Ik ging voor de doeltrap, en opeens zag ik de scheids naar me toe komen en gaf ie me geel. Ik was woedend, maar dan zie je het gezicht van de scheids veranderen en weet je dat je moet oppassen voor rood.

El Ahmadi gaf ook toe: Rustig Brian, het was een schwalbe, maar aan de overkant ook. Maar daar koop je niks mee. Welke invloed heeft de scheidsrechter op deze wedstrijd? Heel groot. Drie beslissingen, en drie keer zit ie mis."


Verbeek: "Het klinkt een beetje lullig, maar ik vond dat Brian met twee benen naar de bal toesprong. Of hij hem raakt weet ik niet maar de intentie is wel om man en bal te spelen. Dan kan ik me heel goed voorspellen dat Blom 'm op de stip legt. Het eerste moment was 100% een penal, want Bradley werd daarvoor al in de rug geduwd door Heubach.

En voor rust was het ook 100% een penal, daar was Heubach weer bij betrokken. Wat mij betreft hadden dat alledrie penalty’s mogen zijn. Maar deze nederlaag is niet te wijten aan de scheidsrechter, want wij hebben voldoende kansen gecreëerd om ook voetballend een doelpunt te maken. Dat hebben we vandaag nagelaten, dus de felicitaties zijn aan Twente."

Blom: "Ik zie twee identieke situaties waarbij er duidelijk contact is met de keeper; 100%penalty's. El Ahmadi lijkt wel heel mooi te vallen. In hoeverre is dat van invloed op de beslissing? Totaal niet. Het blijven lastige situaties, maar als ik contact zie, dan is het voor mij absoluut een strafschop.

Dan vlak voor rust, Heubach versus Alves. Was het een bodycheck of een schouderduw? Voor mij, en dat geef ik ook duidelijk aan, komen de beide spelers tegen elkaar aan en is het een schouderduw. Alle drie de beslissingen correct dus. In mijn geval wel ja."

5 reacties op “(Heerenveen – FCT) Penalty of nie? De hoofdrolspelers aan het woord

  1. Feanfan

    Niet best dat blom na de wedstrijd met de beelden die er op wijzen zijn gelijk nog wil halen..:S :S :S

    Er was maar situatie wat een penal moest wezen, en die gaf meneer blom niet!

      /   Beantwoorden  / 
  2. TheozSCH

    Die 3e was overduidelijk ook een penalty,van een schouderduw was niet te spreken, die heubach komt vanaf de zijkantaanstormen en duwt alves omver, dat is overduidelijk een penalty, zo geven ze ze ajakkes en psvee ook altijd

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tukker01

    Dat is waar, Heubach maakte duidelijk een overtreding en was het gewoon een penalty voor SCH. Dat neemt niet af dat ik superblij met de 3 punten ben!

      /   Beantwoorden  / 
  4. steve

    De scheidsrechter was bijzonder zwak, daar hadden biede teams onder te leiden. Aan die “derde penalty” ging ook een stevige overtreding van Heerenveen vooraf die Blom niet zag.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.