Late treffer Ruiz goed voor volle winst Twente

Waar PSV en Ajax hun thuiswedstrijden soeverein wisten te winnen hield Twente het lang spannend in de eigen Grolsch Veste tegen NEC. Na de snelle 1-0 (Luuk de Jong van dichtbij) verzuimde Twente ondanks vele kansen om de wedstrijd snel op slot te gooien. Toen de genadeklap uitbleef kreeg NEC gaandeweg de kans om zich te herpakken. Halverwege de tweede helft kon Vleminckx na een snelle uitval zelfs gelijkmaken. Die 1-1 leek ook de eindstand te worden, tot invaller Bernard Parker vijf minuten voor tijd met een slimme pass Bryan Ruiz alleen voor de keeper zette. De Costa Ricaan was koelbloediger dan Babos, zodat Twente alsnog de krachtsverschillen aan de top intact houdt.

29 reacties op “Late treffer Ruiz goed voor volle winst Twente

  1. Jam

    Helemaal top, weer 3 punten gepakt.
    Volgende week winst op rkc, psv verspeelt punten tegen nac en ajax mogelijk verlies bij sparta( slecht veld waardoor Ajax niet aan het voetballen komt, suarez die is geschorst en pantellic die is geblesseerd.)

    week er op moet Ajax volgens mij tegen PSV, laat PSV weer punten liggen, moeten wij winnen….

    Kunnen de week er op een gat slaan door uit bij PSV te winnen.

    Kortom; het wordt nog heeeel spannend

      /   Beantwoorden  / 
    1. san Marco

      jammer dat Suarez volgende week al geschorst is, ik had liever gehad dat hij tegen Psv niet meedeed

        /   Beantwoorden  / 
      1. mike

        wie wil je nou dat er wint? Ajax die 6 punten achter staat of psv dat 2 punten op ons voorstaat? liever suarez er dus bij..

          /   Beantwoorden  / 
        1. Jos V

          Ligt er aan hoe je redeneerd he:
          - Wil je voor het kampioenschap en CL gaan, dan zal Ajax moeten winnen.
          - Vind je 2e en VCL ook goed, dan zou PSV mogen winnen.

          Persoonlijk vind ik dat we moeten proberen kampioen te worden eneene eventuele 3e plek op de koop toe moeten nemen. Dus: Hup Ajax! :)

            /   Beantwoorden  / 
  2. KAA GENT

    Super Ruiz!

      /   Beantwoorden  / 
    1. willie

      prachtig, hij is echt een WEZEL.
      beste aankoop sinds jaren.
      bang dat hij in de zomer vertrekt, maar levert veel op

        /   Beantwoorden  / 
      1. Thijs

        Nou, ligt eraan waar het sprookje eindigt. Bij rechtstreekse plaatsing CL zou hij best kunnen blijven. Voorronde CL misschien ook nog wel. Hij heeft hierna nog 1 jaar contract. Dat wil zeggen dat Twente hem kan verkopen voor een flinke bak geld (14 miljoen, schat ik) Maar Twente kan hem ook hier houden al loopt hij dan na 2 jaar contract gratis de deur uit.. zou jammer zijn maar dan hebben we wel 2 jaar genoten van deze topper

          /   Beantwoorden  / 
        1. phenix

          hij heb langer jij weet niets

            /   Beantwoorden  / 
        2. mikeb

          Sevilla zit achter hem aan… En met 2 jarig contract is hij of in de zomer weg, of in de winter daarop. En dat is toch wel erg snel.

            /   Beantwoorden  / 
          1. ballie

            ruiz heeft nog een contract tot 2013 dus we kunnen nog wel ff wachten met hem te verkopen dacht ik zo.

              /  
  3. appe

    Nog 1 wedstrijd winnen in de competitie en we zijn al zeker van de 4e plek en dus Europees voetbal. Dat betekend dat dan al de doelstelling van dit seizoen is bereikt en alles wat we dan nog meer pakken is allemaal extra!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Gert

    Ben blij met de winst op NEC, maar wat was het matig!! Overigens: Bernhard Parker is op dit blog door velen afgeserveerd maar ik heb reeds meerdere keren aangegeven dat ik toch wel voetbalkwaliteiten zie in deze jongen. Zijn pass op Ruiz was geniaal waardoor de ,,wezel” magnifiek de winst kon veilig stellen. Dus, toch nog even afwachten met oordelen over Bernhard Parker!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. eef.FCT

      ben het volledig met je eens Gert,ik begin me nu toch ook af te vragen wat voor een supporters wij erbij gekregen hebben.als er tegenwoordig een speler niet goed in de wedstrijd zit,dan is het gelijk al een miskoop,staat onze held Kufo weer eens buiten spel dan moet hij gelijk al oprotten,ik vind het schandalig.Laten we vooral niet vergeten vanwaar wij wegkomen,ondanks dat ik ook niet altijd mooier wedstrijden zie,ben ik wel TROTS op onze mooier CLUB en onze prachtige STADION.FLUITEN ALS ER EEN SPELER IN KOMT,OF ZOALS VORIGE WEEK TOEN ONZE HELD KUFO ER UIT GING VINDT IK ECHT NIET PASSEN BIJ EEN ECHTE TWENTEFAN.SORRY!!!!!!!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. willie

        helemaal mee eens
        Sta achter je club

          /   Beantwoorden  / 
        1. Karel

          Die Parker kan echt niet ballen. En als hij volgend jaar ineens wel uit de verf komt dan mogen jullie me daar op afrekenen. Dat zal namelijk toch niet gebeuren. Die bal op Ruiz was de meest logische optie om die bal te spelen. In paniek zou iedereen die bal daar naartoe spelen, zelfs Denneboom. Het was echt geen geniaal passje a la Perez.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Karel

            Trouwens, ik distantieer mij wel van alle fluitconcerten jegen eigen spelers. Ik kan niet op mijn vingers fluiten, maar behalve dat sta ik altijd achter mijn club!

              /  
          2. schalke04

            Wat kun jij bijzonder makkelijk oordelen zeg. Parker komt even uit Zuid Afrika overgevlogen en moet direct de sterren van de hemel voetballen van jou. Ik weet dat we snel oordelen: kost veel geld, dan moet hij ook direct presteren.
            Zo denken ook Real Madrid, Chelsea en Bayern München. En daar gaat het continu mis.
            Fc Twente is afhankelijk van veel voorbereidend scoutwerk en daar hoort ook een beetje geluk bij. Je weet immers nooit hoe snel een speler zijn weg bij de club gevonden heeft. Ruiz speelde ook niet goed in het begin van het seizoen. Geef Bernard Parker alsjeblieft een kans voordat je knetterhard oordeelt. Hij wordt langzaam gebracht..

              /  
      2. Twente-supporter

        Heb goed opgelet en het viel mij op dat het gefluit voornamelijk uit vak P kwam en dat ze Parker daarna weer toezongen. Dus geef niet altijd, de volgens velen uit vak P, “andere” supporters op de kop. We hopen allemaal dat Twente wint en zo hoog mogelijk eindigd.

          /   Beantwoorden  / 
  5. BAMBAM

    wat een speler onze ruiz, sorry wezel, t,is te hopen dat hij er nog een jaar bij aan knoopt, want volgens mij zit hij nog niet aan zijn plafon, dus dan verwend hij ons nog veel meer, met mooie akties, ruiz please stay!!!!!
    en de jong word ook een grote, weet waar hij moet staan en lopen, geef hem een jaar in het eerste dan ken je de jong niet meer terug,
    betrefende het uit fluiten van spelers, daar heb ik het ook al over gehad, maar daar wil ik mijn tijd niet meer aan vuil maken,
    krijg er een vieze smaak van in mijn mond, om die lui supporte????? te nomen,
    en net als vele andere supportes was ik ook van mening dat parker een miskoop was, maar dat moet nog blijken, hij heeft bij mij een goede indruk gemaakt afgelopen zondag, hoop dat hij er nu z,on beetje inkomt, en laat zien wat hij eigenlijk kan.
    ondanks mijn liefde voortwente, psv, niet gegund maar toch gefilisiteerd met de mooie ovrwinning! fctwente youre never walk alone!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Henkie

    Toch frappant dat er mensen eerst Parker uitfloten en daarna toezongen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jos V

      Idd, slaat nergens op. Als je ziet welke handelingssnelheid die jongen aan de dag legt met die pass op Ruiz voor de 2-1… geweldig!
      Parker moet alleen wat meer aan fysiek winnen en minder het duel aan gaan.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Gerzan

    allemal mooi die lofzang op ruiz etc., maar anderen in het elftal spelen ver onder hun niveau, Brama, Stam en zo nog enkelen die een stuk minder spelen als voorheen.Misschien dat het wat beter wordt nu we weer wat regelmatiger gaan spelen zonder europees voetbal en gewoon van week tot week kunnen kijken.
    Als we zo blijven spelen als het laatste uur gisteren gaan we nog de nodige punten verspelen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Neede106

    Parker is wel degelijk een goede voetballer. Hij moet alleen wennen aan het snellere spel op de nederlandse velden. Hij is bovendien ook snel, en hebben we niet eerder een speler gehad die is begonnen met hardlopen, om vervolgens ook te gaan voetballen. En voor veel geld verkocht is. (Voor degenen die nog niet zo lang naar mijn cluppie gaan, we hebben het over Elia, die in het begin ook werd afgeserveerd)Natuurlijk is het mooier om een aankoop te hebben ala RUIZ, die gelijk goed uit de verf komt, maar de meesten hebben even tijd nodig! En ik ben absoluut fan van ‘n Kufo. Hij mag het de Jong mooi leren. COME ON TWENTE…

      /   Beantwoorden  / 
  9. Loes

    Toch moet er nog meer sfeer komen in het stadion. Beseft iedereen wel dat we kampioenskandidaat zijn? Zo’n kans krijgen we niet gauw weer. Come on Twente Enschede!

      /   Beantwoorden  / 
    1. TWENTEFOREVER

      helemaal eens metje loes,

      zoals gewoonlijk komt de meeste sfeer bij ons (P) weg ,,vind ook dat de rest van t stadion wel iets meer mag laten weten dat ze ook voor twente zijn ,dus kom op lui herry mag gerust hoor !!!ze hebben uw steun meer dan nodig !! forza twente .

        /   Beantwoorden  / 
  10. 310

    ik ben het hier ook helemaal mee eens! Zelf zit ik dus in vak 310 en ik moet zeggen dat het merendeel zich daar ook nagenoeg niet laat horen. We zitten daar met een paar man op een rij nog wel het geluid (herrie) uit onze strot te schreeuwen maar wordt meestal niet, of kortstondig opgepakt. Moeten we toch met z’n allen meer uit proberen te krijgen…..hoe? Dat zou ik jammer genoeg ook niet zo 1,2 3 weten. Laten we hopen dat er mensen zijn die normaal niet echt meezingen deze berichten lezen en er wat mee doen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer er 90 minuten lang veel lawaai is dat ons Twente ook makkelijker de wedstrijden naar zich toe kan trekken.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Edwin

    Even iets anders. Wanneer gaat Twente iets doen aan die zooi rond het stadion? Afgelopen zondag stond je tot aan je enkels in de grote plassen. Bij Ingang M heb je bijna lieslaarzen nodig om droog weg te komen.

      /   Beantwoorden  / 
  12. sjoerd

    Van der Meyde in competitieverband sinds 2003/04
    Lazovic bij psv weg, van der meyde naar psv , wat betekent dit voor het kampioenschap? Niet echt een versterking voor psv denk ik….

    Speelminuten van der meijde laatste 5 jaar:
    Seizoen Club Duels Ing. Gew. Minuten
    2003/04 Inter 14 2 10 788
    2004/05 Inter 18 5 11 979
    2005/06 Everton 10 3 7 501
    2006/07 Everton 8 3 5 385
    2007/08 Everton 0 0 0 0
    2008/09 Everton 2 2 0 11
    Totaal 52 15 33 2.664

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.