Kolder in Breda: “We waren heel de wedstrijd beter”

Toch nog even terug naar afgelopen zaterdagavond. De avond waarop FC Twente voor het eerst sinds tijden weer eens een competitiewedstrijd verloor. Een tikkeltje onnodig en ongelukkig. Althans, dat dachten wij. In Breda blijkt men daar toch iets anders tegen aan te kijken. Willem II-overloper Jens Janse bijvoorbeeld beweert dat NAC Breda “heel de wedstrijd beter” was. Of neem spits Matthew Amoah: “We hebben verdiend gewonnen van FC Twente“. De maker van de zeer goed uitgespeelde en ook wel heel moeilijke kans doet er bovendien gelijk nog maar een schepje bovenop: “ik denk dat ik mee kan bij clubs als PSV, FC Twente en Ajax.” Nou jongens, nogmaals van harte gefeliciteerd met de overwinning hoor…

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

41 reacties op “Kolder in Breda: “We waren heel de wedstrijd beter”

  1. Nameric

    Dit is gewoon een bedankje van Twente aan NAC, omdat Twente 2 mei jl. kampioen mocht worden in Breda

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tuktukker

    De eerste ‘kans’ van NAC ging op de lat, de tweede en derde kans gingen erin, waarvan ze er welgeteld één zelf hebben gecreëerd. Zegt genoeg.

      /   Beantwoorden  / 
  3. alexensche

    ik dacht ook al, naar welke wedstrijd kijkt de commentator? Twente had met rust 0-3 voor moeten staan?
    Twente creerde geen enkele kans en heeft ook verdient verloren, wat een draak van een wedstrijd, Twente kawam gelukkig de 2de helft wat sterker uit de kleedkamer en speelde een veel betere 2de helft.
    Vond het alleen wel raar dat we in het geel speelden!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Sympho

      Jij bent raar..

        /   Beantwoorden  / 
    2. tom

      rare gast

        /   Beantwoorden  / 
      1. Prince

        Van harte gefeliciteerd, NAC. Wees vooral erg blij met de 3 punten.

          /   Beantwoorden  / 
  4. Harry

    Nou, nou wat een gefrustreerde reacties alhier. Eén keer verliezen en dan meteen op z’n amsterdams zielig gaan doen? Ik dacht wij wel tegen een stootje konden, maar er zijn blijkbaar mensen bij die daar anders over denken. Jongens, ga nou niet in op zulke reacties. Laat ze maar lullen en aan het eind van het seizoen zullen we zien waar we staan (sowieso boven NAC). Ingaan op zulke reacties is nou net iets wat wij van FCT juist niet moeten doen. Je niet verlagen tot het niveau om overal op in te gaan als er eens negatief gelult wordt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kevin

    Inderdaad, laat ze lekker. Maaskant zei vorig jaar ook dat ze van ons zouden winnen, maar wij stonden daar met de schaal. Als PSV van Ajax wint zondag dan is daar dikke crisis. In de winterstop Affelay weg dan zullen ze die nog missen. Dan hoop ik dat wij heel veel hebben geleerd van deze zaterdag en als wij dan wel onze spelers kunnen behouden in de winterstop dan zie ik weer mooie zomer tegemoet.

      /   Beantwoorden  / 
  6. 0049

    Leeft RON nog?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Ja lieverd!! Heb je me gemist??? ;)
      Nou, ik heb de wedstrijd gezien er is gewoon niets aan de hand. Twente had moeten winnen, krijgen door een foutje een goal tegen… Kunnen daarna nog 2x op gelijke hoogte komen.. Incidentje.
      Bij mijn cluppie is het erger… Veeeeel erger. AZ uit verliezen, ach dat kan… Maar zo??? AZ was zoveel beter en dan kunnen ‘wij’ wel zeuren dat we geen balans hebben in het elftal… Kijk es wat AZ leeg gekocht is (El Ham, Ali, Lens…) en dan zo presteren!
      Ik verdedig Ajax als het nodig is maar nu valt er niet veel te verdedigen. Als je nu nog niet door hebt hoe het werkt verdienen wij het niet.
      PSV en Twente gaan het uitvechten en misschien AZ als outsider

        /   Beantwoorden  / 
      1. 0049

        Ik was even bang dat je je van het voetbal had afgewend na het debacle van je cluppie. Heb alleen de samenvatting gezien en dat zag er niet best uit. Ik moest gelijk even aan Pantelic denken. Een vervelende poepzak, maar ik denk dat ze hem behoorlijk missen.
        Raar, dat een bijna ongewijzigd team zo ineens als los zand aan elkaar hangt. Aan AZ heeft Twente zaterdag de handen meer dan vol. Die almaarders zijn idd gevaarlijke outsiders. Als PSV a.s. weekend a.h. langste eind trekt, dan is het seizoen practisch verloren voor de hoofdstelingen. Maar ze zitten nog in de bekert. Werd vorig jaar nog als een heuse prijs gezien in A’dam. Is voor Twente al bijna bijzaak. Zo snel kan het gaan in de voetballerij.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ron

          Pantelic én Rommedahl! Maar ook een Josefzoon wordt niet gebruikt..
          Ach, ik denk dat als Twente de beker pakt en 2e wordt je er ook blij mee bent. Die beker vond ik een verdiende in het opzicht dat ze de 2e seizoenshelft erg goed voetbalden… Nu verdien je… niets!!
          Ik hoop dat Ajax zich herpakt, vertrouwen en 3 punten tegen PSV… Dan wordt het heel anders! Maar ik vrees het ergste en het rare is dat je dat een week of 3 niet gedacht had!

            /   Beantwoorden  / 
          1. 0049

            Heb trouwens gehoord, dat als je de beker wint, je rechtstreeks bent gekwalificeerd voor de poulefase van de Europaleaque. Klopt dat?

              /  
          2. Ron

            Ja, dat dacht ik wel…

              /  
  7. 28

    Jongens til niet te zwaar aan die kolder uit Breda! Iedereen weet dat als Thilo die bal niet had breedgelegd, dat NAC in de verste verte geen uitzicht meer had op 2-1. Nadat de gelijkmaker was gevallen schakelde Twente weer direct van de 1e naar de 5 e versnelling en was het wachten op 1-2.. Dit laatste verwijt ik FCT, want ze hadden gewoon moeten doordrukken ipv gas terug nemen, NAC is doorgaans nou niet bepaald een ploeg waarvoor je achteruit hoeft te lopen.

    Verder, laat ze in Breda blij zijn en zichzelf de hemel inprediken, het getuigd van Calimero gedrag van hun kant, en hoe meer wij ons daardoor verongelijkt zouden voelen, hoe meer Calimero gedrag wij zelf tonen.. wij hebben dat niet meer nodig, staan 2e en zijn sportief en financieel gezien ongeveer 10 keer verder als NAC,

    Forza FCT

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Das geen Calimero gedrag! Ze winnen van de kampioen dus die vreugde is terecht. Twee seizoenen geleden was dit lang niet zo’n item geweest… Zie het als compliment.
      Zag je de veugde van de AZ-ers tegen Ajax? Vergelijkbaar

        /   Beantwoorden  / 
  8. PSV Peet

    Gelijkspel was mss eerlijker geweest. Maar wat een heerlijke blunder van die verdediger!

      /   Beantwoorden  / 
    1. 0049

      Ja, inderdaad. Wat een heerlijke blunder om Appelvlaai in de winterstop te laten vertrekken. HEERLIJK!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kevin

        Affelay is net zo bijzonder en creatief voor PSV als Ruiz voor ons. Daarom hoop ik dat PSV van Ajax wint en dat zij in totale crisis komen en dat Ruiz bij ons blijft in de winterstop (net zo’n droom als afgelopen zomer maar goed het kan dus) en dat wij dan betere tweede seizoenshelft hebben als PSV en dat Ajax ons wederom niet in kan halen. Echt ideale situatie, maar wel mogelijk :P .

          /   Beantwoorden  / 
        1. rinus

          een gelijk spel is beter dan loopt twente in ieder geval 2 punten in als we van az winnen dan staan we met punten gelijk met psv en dan loop je 6 punte van ajax weg dan word het een nek aan nek race tussen twente en psv alleen psv moet nog naar twente heen volgend jaar

            /   Beantwoorden  / 
        2. 0049

          Vergeet niet, dat Twente zaterdag tegen AZ moet, of wandelen ze daar zo even over heen?

            /   Beantwoorden  / 
  9. emiel

    doordat psv affelay verkoopt denk ik dat ze geen kampioen meer worden.
    en wat krijgen ze ervoor?
    een keer 3 miljoen?
    Hadden ze hem beter kunnen houden en gokken op het kampioenschap!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kevin

      Nee, dat juist niet. Als je dan Afellay niet verkoopt en niet kampioen wordt heb je niets. Dat is juist de fout die heel veel clubs maakte. Nog een dure speler aantrekken, omdat ze dan misschien wel europees voetbal haalden. Dat is juist waar Smit van Heracles altijd over heeft. Eerst geld binnenkrijgen en dan pas uitgeven. Het is gewoon zo dat PSV op dit moment het geld goed kan gebruiken, willen ze niet weer 18 miljoen verlies draaien.

        /   Beantwoorden  / 
  10. red 666

    niet op reageren! ga je niet verlagen naar het niveu van een ander!

      /   Beantwoorden  / 
  11. twentemax

    Och laat ze bij NAC toch in de waan dat ze de beste zijn. Wij weten toch wel beter en een keer verliezen, de laatste keer was in april!Trouwens het intervieuw op eredivisie live na de wedstrijd was mooi. Preudhomme feliciteert Nac en weet eigenlijk niet of t ie NAC of n a c of zelfs Nec moet zeggen, was geinig, humor heeft hij onze trainert.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Sympho

      Preudhomme is een prima kerel. Goed in zijn analyses ook.

        /   Beantwoorden  / 
  12. joop

    je kon zien dat twente echt in slakken tempo speelde want na de 2-1 speelde ze nac zo wat om ver die nog met de nodige geluk de voorspromg vast hield ha de westrijd nog 5 minuten langer geduurd dan was de gelijk vast wel gevallen

      /   Beantwoorden  / 
    1. Sympho

      Daarom was deze nederlaag ook zo bitter. Ze hadden makkelijk kunnen winnen..

        /   Beantwoorden  / 
      1. 0049

        Ben ik helemaal met jou eens. Twente moet pvd een tegenstander eens fatsoenlijk bij de strot grijpen EN DEZE OOK DICHTDRUKKEN!
        Op een paar uitzonderingen na, speelt de ploeg bij een 1-0 voorsprong constant die bal maar terug i.p.v. aan een dodelijke counter te werken om zodoende een veilige marge op te bouwen. Vooral Wisgerhof en Brama maakten zich in de wedstrijd tegen Nac hier voortdurend schuldig aan. Verder is onze keeper top, maar ook hij kan wel wat sneller zijn met spelhervattingen. Maar zaterdag gaan we er weer voor.

          /   Beantwoorden  / 
  13. Ger

    Ik had het erger gevonden als twente van de mat gespeeld was.
    Nu wwet je dat je beter kunt en moet de hele wedstrijd ,dus je kunt het wel maar doet het niet en daar moet je aan werken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. 0049

      Ger, het is naderhand triest om te constateren dat er meer in had gezeten. Dat mag je jezelf als topsporter na de wedstrijd NOOIT verwijten. Dan had ik liever een complete off day van het gehele elftal gehad. Want dat ze kunnen voetballen is alom bekend.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Niet helemaal mee eens… Weggespeeld worden zorgt voor onrust, dit niet. Dit zorgt dat je volgende x weer scherper bent, en ongeslagen kampioen worden doe je toch niet, dus kun je er beter nu tegen aanlopen.
        Mijn cluppie werd weggespeeld en zie wat er van komt…

          /   Beantwoorden  / 
        1. Sympho

          Die Ron wordt verstandiger met de dag. *voelt zijn voorhoofd*

            /   Beantwoorden  / 
          1. Ron

            Leg es uit…

              /  
          2. Sympho

            Ach hou op. lol
            Ik ben gisteren 45 geworden en ben nog in de na schok.

            Hug? :) :p

              /  
          3. Sympho

            Maar serieus. Je bent Ajax fan en je post op alle voetbal blogs met logica and sense. So cuddo’s to you. Netjes. Zo kan het dus ook.

              /  
          4. Ron

            Nou dank u voor de kuddo’s!!
            Ach kijk, ik wordt wel es gek van de haat richting mijn club als het goed gaat, das niet altijd terecht… Vorig seizoen was het genieten en helaas… geen kampioenschap, maar die ging verdiend naar Twente. Nu gaat het minder (lees: slecht) en dan deugt er niets… MAw: gaat het goed, is heel NL tegen ons, gaat het slecht dan is het eigen publiek tegen….
            Zo, ff die grote W wegdrukken!!

              /  
          5. 0049

            Er is hoop voor Ron. De grote Messias laat zich weer bij zijn geliefde club zien. Ik ben altijd fan van JC geweest, maar hij mag wel eens zijn nek uitsteken en daadwerkelijk helpen. Brallen in de Telegraaf kan elke zot.

              /  
          6. Ron

            Dat bedoel ik… Ajax is niet Cruijff…Hij mag best een mening hebben, maar dit wat hij nu doet heeft geen zin. Keje Molenaar bv, die voegt woord bij daad en stelt zich ter beschikking!!

              /  
  14. trulli

    Een nederlaag kan, maar dat NAC dan vervolgens gaat verkondigen dat ze de betere ploeg waren? GAat werkelijk nergens over. De eerste helft speelde Twente gewoon zoals normaal (=verzorgd en aanvallend) en ik heb van NAC met alle goede wil werkelijk helemaal niks gezien. Tweede helft iets meer in evenwicht, maar NAC was nog steeds niet om aan te zien.

    Dan denk ik: wees blij als NAC-er godsgruwelijk blij dat je 3 punten kunt bijschrijven terwijl je 0,0 hebt laten zien. Alleen de trainer van de geelzwarten bleek dit achteraf in te zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.