FC Twente verliest thuis van AZ

FC Twente heeft zaterdagavond voor het eerst sinds 1 november 2008 (0-2 tegen Ajax) weer een competitiewedstrijd op eigen veld verloren. AZ versloeg de kampioen van Nederland met 1-2. De rode brigade van Michel Preud’homme begon voortvarend aan de wedstrijd en combineerde er lustig op los. Na ruim een kwartier zorgde Luuk ‘Luukinho’ de Jong op aangeven van Marc Janko voor de 1-0 en er leek – zoals ook een week eerder in Breda – geen vuiltje aan de lucht. Echter, in de 31e minuut vloerde Douglas een doorgebroken tegenstander en kreeg direct rood. De daarop volgende vrije trap betekende direct de gelijkmaker en een groot probleem diende zich aan. Met tien man lukte het Twente niet de controle over de wedstrijd te hervinden en de 1-2 in de 63e minuut kwamen de Tukkers niet meer te boven. Het goede nieuws is dat Ajax en PSV de punten vanavond deelden én dat Douglas fris en uitgerust is voor de Champions League-ontmoeting met Internazionale komende woensdag in Milaan. Wat allemaal niet weg neemt dat uw kritiek wel weer niet mals zal zijn…

68 reacties op “FC Twente verliest thuis van AZ

  1. lubs

    Zonder die rode kaart win je minimaal met 2 a 3 doelpunten verschil, heb t eerste half uur genoten van t spel van onze fc., en hadden minimaal, over de hele wedstr. n punt verdiend. De nederlaag is zwaar klote, t spel geeft mij vertrouwen voor inter uit!

      /   Beantwoorden  / 
    1. 28

      Yep ben het met je eens.. en dan een tegendoelpunt uitgerekend van dat irritante theatrale mannetje ortiz.. eerst 5 minuten theater maken over een klap die nooit werd uitgedeeld door rosales en vervolgens scoren en voor VAK-P vieren, baal nog steeds dat m’n aansteker net z’n kop miste!

        /   Beantwoorden  / 
    2. edwin

      Wat een geweldig eerste half uur. AZ kwam er helemaal niet aan te pas.
      Helaas door de cruciale fout van Douglas lever je 3 punten in. Vorige week ook al 3 punten ingeleverd door een grove fout. Dit moet geen traditie worden.

        /   Beantwoorden  / 
      1. JTA

        Tuurlijk was het niet slim van Douglas, maar de fout word niet geemakt door douglas. Rosales laat Martens binnen door komen en gaat dan een domme sliding maken. Loop gewoon mee en loop hem dan van de bal af. Douglas had niet moeten pakken maar dat is wel en reactie. Top gespeeld op 1 fout na van Rosales. En Janko och wat kan dat een topper worden (let op!!! WORDEN)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hendrik

          Je kunt ook zeggen als Twente maar gescoord had was dit niet gebeurd e/o had het niet gehoeven

            /   Beantwoorden  / 
          1. Appe

            Het was helemaal niet nodig. Ook niet bij deze stand. Twente was veel beter!!! Als het 1-1 werd bij die kans had je nog een heel uur om het weer recht te zetten. Douglas had gewoon moeten blijven lopen om druk te houden en Michailov heeft wel vaker de 1 tegen 1 gewonnen tegen aanvallers…

            Douglas haalt volgens mij veel te veel domme kaarten. Bijna altijd voor praten en nu deze… Als het de laatste 10 minuten waren geweest, dan had ik het begrepen maar nu benadeel je gewoon je eigen team.

              /  
          2. Red Alert

            @Appe : Correct !!

              /  
  2. Martijn S

    Prima 1e half uur. Maar we missen toch wel de echte killersmentaliteit voor de goal. Als je zo dominant speelt moet je meer goals maken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. joop

      daaron denk ik aan amoah van nac dat is een killer en die koop je voor een prikkie

        /   Beantwoorden  / 
      1. schalke04

        Amoah? Te oud! Heeft zijn kans gehad, niet te veel 30 plussers naar twente halen aub. Kosten geld, geen idee of ze mee kunnen komen (kijk naar Bruggink!! Ramp!) en ze brengen absoluut niets meer op..

          /   Beantwoorden  / 
  3. Tieske

    Speelt Twente sinds weken eindelijk weer echt goed (ik was behoorlijk onder de indruk van het eerste half uur) krijg je bij de eerste de beste bal over de middellijn deze verschrikkelijke rode kaart. Ok, het was er een en het was niet al te snugger van Douglas. Toch erger ik me aan hoe bewust de AZ speler naar de grond gaat. Ik heb dit Twente spelers al jaren niet zien doen. Misschien zijn we daarin een tikkeltje naief. Zelfs met 10 man was het Twente dat het betere van het spel had. Bedroevend hoe weinig AZ kon of deed met de overtalsituatie. De FCT had meer verdiend en de spelers hebben keihard gewerkt na het debacle bij NAC.
    Nu wordt NEC uit toch weer lastig, daar mis je Janssen en Douglas… Het zit ook niet bepaald mee dit jaar (blessures, schorsingen).

      /   Beantwoorden  / 
  4. emiel

    kut kut kut

      /   Beantwoorden  / 
  5. veenendaalfct

    het is jammer dat het na zo’n goed begin mis ging maar waar meneer bossen rood trekt voor douglas mag hij dit de 2e helft ook voor meneer marcellis doen met die duw bij luuk in de rug maar dit word nooit gezien gebeurd dit wel loopt het heel anders
    toch veel vertrouwen voor inter woensdag laat ze daar maar los gaan zou geweldig zijn

      /   Beantwoorden  / 
  6. san Marco

    kk (knap kloten) Uit bij NEC wordt lastig, wie moet centraal in de verdediging Douglas vervangen?? Normaal is dat Bengtsson, was gisteren niet fit. Wie moet Janssen vervangen?? Vujicevic is veel minder. Landzaat is ook een mogelijkheid. Eerst maar eens zien dat we ongeschonden terug uit Italië komen (met een stiekum puntje in de tas?)

      /   Beantwoorden  / 
    1. HB

      landzaat voor Janssen en Tiendalli voor Douglas, ik denk dat we Wuytens (utr) moeten los zien te peuteren, zou zeker niet misstaan bij de FCT

        /   Beantwoorden  / 
  7. OOST

    Janssen en Douglas geschorst + een fikse mentale opdonder voor het gehele team. JHe weet dat je nomraal had gewonnen en nu valt het zo uit je hand. Dat is heel frustrerend. Een duidelijk mindere periode, idem als voor Ajax. PSV lijkt meest stabiel en mag niet verder uitlopen.
    Vergeten maar weer die handel. Is geschiedenis, draai je niet meer terug. (PS: had graag die 6 onnodig verspeelde punten erbij gehad).

      /   Beantwoorden  / 
  8. HB

    dubbel gevoel,ze hebben er wat van afgesjouwd gisteren,petje af. ik denk wel dat we nu inter gaan pakken as woensdag, wat was Brama goed zeg. nu maar hopen dat suarez door dat broodje bakkal 5 wedstrijden geschorst wordt.TROTS

      /   Beantwoorden  / 
    1. JTA

      Hoop niet dat hij geschorste word. HEb wel leedvermaak om al dat missen van kansen en al die handjes in de lucht na weer een bal op de lat. Geef toe, dat is toch mooi??:D

        /   Beantwoorden  / 
  9. Peet

    bossen moet gewoon marcelis bij een 1-1 stand ook rood geven en twente een penalty. Het was een zeer opzichtig duwtje van marcelis op De Jong en dit moet bossen en zijn assistent gezien hebben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. 0049

      Wat dacht je van die beuk tegen Ruiz de 2e helft in de 16. Dat was toch ook geen zuivere koffie. Kon je moeilijk een schouderduw noemen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Wat had jullie Theo dan??? Die zat op een gegeven moment ballen te knijpen bij Schaars!

          /   Beantwoorden  / 
        1. 0049

          Dat was buiten de 16 Ron, dus geen pingel ;-) Maar wat dacht je dan van Buggsy the Vampire? Die zag in de nek van Bakkal een lekker slokje pleegzuster bloedwijn. Dan spoor je toch ook niet helemaal? Jammer dat ze hem nu gaan schorsen, want hij raakt al tijden geen deuk meer in het overbekende pakje boter.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Ron

            Suarez is op zo’n moment gestoord en ik hoop op een flinke straf!
            Maar ik hoop dat je de wedstrijd gezien hebt, en die Knuffelboyz van PSV zijn een stel slechte honden, wat een matennaaiers, met zn tweetjes.. Affelay voorop met zn toneelspel, tot 2 x toe terwijl hij zelf het been hooghoudt! Suarez is gek, maar doet en open (te open) en loopt in de val, maar dat geniepige van die 2, dat werd er vroeger op school wel uitgeslagen.. En dan met Suarez na de wedstrijd knuffelen / vergeten / vergeven… Beelden spreken voor zich… en de volgende dag zetten ze alles op papier. Zeg dan niet eerst, de beelden spreken voor zih, en daarna het mes in de rug zetten. Wat en stel nichten zijn dat daar zeg

              /  
        2. 0049

          Laat ik het erop houden, dat er afgelopen zondag in de Arena een behoorlijke bus vol met matennaaiers in het veld stonden. Van beide teams. Wat mij betreft mag naast Appelvlaai Buggsy the Vampire ook gelijk vertrekken in de winterstop. Die vent is heeeeelemaal frusty. Scheids-en vooral grensrechters, medespelers, iedereen krijgt van hem de wind van voren. Laat hij nou gewoon doen waar ie wel goed in is. En laat de regie van Eredivisie-live hem nou niet telkens zo close in beeld halen. Het is gewoon te zielig voor woorden. Als Lindgren een bal over het doel schiet, dan komt Buggsy the Vampire groot in beeld. Walgelijk. Het is net of Ajax alleen om die bloedzuiger ‘draait’

            /   Beantwoorden  / 
          1. Ron

            Hij wil te graag, en Jol hoopt maar dat het goed komt…. Hij kan hem ook in bescherming nemen…
            Hij was vorig seizoen op de goede weg, maar zoals ie zich nu gedraagt mag ie heel snel geld op gaan leveren. Winnen en mentaliteit tonen is goed, maar dit is frustrerend om te zien

              /  
          2. Ron

            En dat heeft een Ruiz ver voor op Luis, en daarom denk ik dat ie een hele grote gaat worden! Hij is goed, publiekslieveling maar er is vlgs mij niemand die ook bij Fc Twente om, een hekel aan hem heeft.

              /  
  10. lubs

    T is t hopen dat Tiendalli snel weer fit is, die kunnen we niet veel langer meer missen op links, Leugers kan t opbouwend misch wel aan, maar werd defensief verschillende keren geklopt op snelheid, slimheid en duelkracht. Dat kan echt niet op dit niveau!!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Herman

    Ik zie nu nog eens de samenvatting terug, en dat handje van marcellis bij die kans van de jong in de tweede helft is toch minimaaal een overtreding als Douglas voor net zo weinig contact een rode kaart krijgt!?

      /   Beantwoorden  / 
  12. Emanuel

    Elke ploeg heeft het geluk soms eentijdje niet aan zijn kant.
    Gelukkig heeft dit geen grote gevolgen voor de ranglijst.
    Dit is erger als je zoals Ajax wankelt op het veld en in het bestuur.
    Maar als we zo door blijven spelen komt alles goed.
    Prachtig hoe het publiek na afloop achter hun ploeg blijft staan.
    Heb ik bij alle andere clubs nog nooit gezien.

    jongens ga ervoor in Milaan!!!
    En als daar dat beetje geluk er wel is kan het toch weer prachtig worden .

    TROTS op Twente!!!

      /   Beantwoorden  / 
  13. Hendrik

    Al speel je nog zo mooi als je niet scoort (dat zie je het hele seizoen al aankomen) win je niet.
    Twente heeft dit seizoen al 9 wedstrijden niet kunnen winnen (12 gewonnen voor de goede orde).

      /   Beantwoorden  / 
  14. [Blocked by CFC] twentemax

    Kater gevoel vandaag, maar de 1e twintig minuten wel het mooiste gedurftste aanvallendste spel van Nederland. Leren van fouten en dan weer op volle kracht verder!

      /   Beantwoorden  / 
  15. Red Alert

    KILLERSMENTALITEIT >>>>> Dat zijn de juiste woorden.
    Douglas eruit >>>>>>>> organisatie was ineens spoorloos.
    Leugers >>>>>>> komt als verdediger tekort.
    Rosales >>>>>> weekje laten trainen hoe een juiste voorzet te geven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. [Blocked by CFC] twentemax

      Ook mee eens, hoe denk je dat we tegen NEC moeten winnen zonder Douglas en Jansen??

        /   Beantwoorden  / 
      1. Red Alert

        Beste @Twentemax
        Als ik eerlijk ben vindt ik Rosales een persoonlijkheid die op dit moment niet geschikt is voor het eerste Elftal van onze Reds. Dus je kunt concluderen dat we op dit moment tijdens blessureleed een goede vervanger tekort komen op links & op rechts op zoek moeten naar een nieuwe rechtsback. En Jnko straald op dit moment geen Killersmentaliteit uit, wat doen we ermee ??? Wachten, wachten & nog eens wachten. Ik vindt het zonde van al die tijd dat we ons moeten ergeren aan spelers die in het veld rondlopen met de gedachten van : Als ze ook nog eens twee zijtukken op hun korte broek hadden, krijgen we ook geen koude handen. Wij lopen ons als als trouwe supporter elke wedstrijd weer onze stembanden naar de tering te schreeuwen dat je een dag later denkt dat je een rol schuurpapier hebt opgevreten. En er lopen op deze blog nog altijd supporters te zeuren over respect. Spelers zoals Ruiz die vechten voor bijna iedere bal (ook als we achter staan) , die krijgen respect. En niet van die spelers die geen stap extra willen doen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Martijn S

          Wat betreft de killersmentaliteit, ik vind dat in z’n algemeenheid ontbreekt, niet alleen bij Janko. En het grootste verschil is natuurlijk dat Ruiz veel minder scoort dan vorig seizoen.

            /   Beantwoorden  / 
        2. twentemax

          Ik mis Kuipers zo wie zo, daar straalt wel wat vanaf, goede voetballer met wel de killersmentaliteit! Ik heb de beelden van de wedstrijd op Eredivisie live gezien en vraag me trouwens ook af waarom de Jong geen strafschop kreeg, hij werd duidelijk vast gehouden en kwam daardoor uit balans anders had hij 100% gescoord!

            /   Beantwoorden  / 
        3. schalke04

          Rosales is inderdaad niet erg sterk op het moment. Maar je ziet dat het erin zit! Ondanks dat hij twijfelend overkomt af en toe, dat leert hij nog wel bij. Hierboven las ik ook dat Rosales niet kan voorzetten. Ik vind dat hij dat juist wel kan. Ok, niet alle voorzetten komen aan, maar ze zijn in ieder geval een stuk gevaarlijker dan die van Elia.. En dat was een spits..
          Janko komt er wel..Je ziet hem beter worden.. Zolang hij de belangrijkste goals maakt voor twente moet je hem erin houden.. Elke spits heeft tijd nodig, zelfs Raul bij schalke..

            /   Beantwoorden  / 
  16. willie

    Wat een eerste half uur dat geeft vertrouwen en tegen NEC staan er weer gewoon 11 spelers die het hele seizoen al bij de selectie zitten, dus heb vertrouwen in ons Twente.
    Met die rode kaart zit Rosales niet goed maar als de keeper sneller uitkomt dan hoeft Douglas ook niet in te grijpen.
    Goede ler voor de volgende wedstrijd

      /   Beantwoorden  / 
  17. sjoerd

    ongelooflijk, moet na een half uur gewoon 3 ,4 nul staan. AZ compleet van de mat gespeeld, ook Verbeel onder de indruk

    http://www.soccernews.nl/news/106305/Verbeek:_Twente_kun_je_niet_vergelijken_met_Ajax

    maar ja, dan Douglas, laat die martens toch gewoon. Michaylov keept toch al meestal pas als de bal nog net niet over de lijn is…. en dan nog 1-1 was ook niet erg geweest met zoveel klasse verschil. Twee keer de 0. Toch hebben de concurenten niet optimaal geprofiteerd dus kan nog allemaal goed komen.

    op naar woensdag. Chievo-Inter 2-1 ….

      /   Beantwoorden  / 
  18. Scet

    Dat het eerste half uur fantastisch was zijn we met elkaar eens.
    Douglas in een reflax de overtreding maar Rosales stelt zich verkeert op.
    Wat ik opvallend en jammer vond is dat FC Twente na het wegsturen van Dougals niet 1 op 1 ging spelen. De aanvallers van AZ hadden al niks in te brengen.
    Dan had je Janko kunnen laten staan,en Janssen niet achterin hoeven te zetten.
    Vond dat overigens ook geen succes!!
    Op na woensdag houd het op een gelijkspel.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Jan

    1 woord; Trots!! Flikker toch op over deze nederlaag. Het spel en de sfeer bieden zo veel perspectief dat ik met deze nederlaag nog mijn vingers kan aflikken. Volgende week gaat NEC er aan geloven, zonder enige twijfel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. willie

      Eens ,het is geen nederlaag waar je je zorgen over hoeft te maken.
      Het spel wordt weer met de week beter en dominanter.
      Als je dit door zet dan krijgen we nog een mooi seizoen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. joop

        helamal mee eens az heeft 2 kanswn gehad en 2 keer gescoord hoeveel kansen heeft twente eigelijk wel gehad aan de afronding ontbrak het weer want na een half uur had het gewoon 3-0 moeten staan

          /   Beantwoorden  / 
    2. Red Alert

      @ Jan ,
      Het eerste hal uur heb jij je vingers zeker kunnen aflikken, maar heb je na dat half uur ook nog ergens aan gelikt ? WAAR DAN AAN ???

        /   Beantwoorden  / 
  20. Harry

    Beetje of topic:

    De TV show vanavond gezien met interview met Robbie Williams?
    Met zijn fantastische woorden op het moment dat het over voetbal gaat: “But you’ve got FC Twente”.
    We zijn op de goede weg en zo’n uitglijder als gisteren hoort daar ook wel eens bij. Op naar Inter en daar 3 punten halen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans

      Is dat nog terug te kijken?

        /   Beantwoorden  / 
  21. Wim B

    Als we kampioen worden dit jaar met zoveel tegenslagen, zul je niemand (uit het Westen vooral) meer horen dat we “gezwijnd” hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  22. Bart

    Heb de beelden van de wedstrijd nog eens weer bekeken.
    En weer liet Woutje zijn man lopen bij die tweede goal.
    Gebeurd hem de laatste tijd wel vaker.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Luca77

      Met 10 man speel je geen mandekking maar zonedekking. Dus om dit nu aan Brama op te hangen is onzin lijkt me zo..

      Blij dat Brama weer terug is, goede speler!

        /   Beantwoorden  / 
      1. schalke04

        helemaal gelijk!!

          /   Beantwoorden  / 
  23. hallo

    nog 1 puntje boven ons :P
    de trots van het noorden :D

      /   Beantwoorden  / 
    1. jan

      Wat mij betreft ben je welkom aan de top. Weg met die eeuwenoude “top3″.

        /   Beantwoorden  / 
    2. joop

      maar jullie voetballen boven jullie stand terecht of onterecht dat maakt niet uit maar ik denkl niet dat jullie dat tot aan het einde kunnen vol houden want eens kom de dip uiteindelijk zal het toch tussen psv twente ,ajax gaan want dat zijn topclubs

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Ik ben bang dat Ajax niet mee gaat doen!

          /   Beantwoorden  / 
      2. hallo

        na jaren ron jans geef ik je gelijk dat we boven onze stand voetballen
        maar met pieter huistra als nieuwe trainer is dat anders
        hij pakt het goed aan
        hij krijgt het voormekaar dat de spelers zich vol inzetten
        mischien met wat minder mooi voetbal
        maar het resultaat is er wel
        vooral als je kijkt na onze budget en dat van twente ajax en psv

          /   Beantwoorden  / 
  24. 0049

    Het eerste helaf uur was Twente heer en meester. AZ kwam nauwelijks over de middenlijn en leek rijp voor de slacht. En dat laatste mag onze FC zich aanrekenen. Of de overtreding van Douglas dom was of niet, het is een begrijpelijke (re)actie. Iedereen die zelf gevoetbald heeft weet dat. Je denkt op dat moment niet,je doet gewoon. Maar wat ik met dat zich aanrekenen wil zeggen; op dat moment had Twente al met 3-0 voor moeten staan en dan had die tegengoal niet zo’n pijn gedaan. Twente speelt prachtig voetbal, maar men overdrijft het en op momenten dat je erop zit te wachten dat ze afdrukken wordt de trekker niet overgehaald. Nee, dan moet nota bene in de 16(!) het balletje nog eens breed worden gelegd of nog een tegenstander worden uitgekapt. Vooral Chadli en Ruiz hadden een paar schietkansen en dan drukken ze niet af. Doodzonde! Verder ben ik van mening dat de wissels een duidelijke verzwakking waren ipv versterking. Vorig jaar konden we nog teruggrijpen op Tioté. Die missen we behoorlijk. Dario, Bruggink en Landzaat zijn geen creatieve jongen. Jammer, maar tis niet anders.

      /   Beantwoorden  / 
    1. 0049

      Even een aanvulling. Ik vond het weer frappant om te constateren, dat Wisgerhof weer tegen een lange spits (Pelle) stond te verdedigen toen Douglas nog gewoon in het veld stond. Dat was tegen Crough vd Spurs ook al zo en dat was bepaald geen succes……blijf het vreemd vinden.

        /   Beantwoorden  / 
  25. Ron

    Met recht een ‘gestolen’ overwinning!
    Let op, Twente gaat zorgen dat Benitez zonder werk komt te zitten!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. 0049

      Daar zat ik ook aan te denken, toen ik dit weekend dat gestresste gezicht van die beste kerel zag. Wat mij betreft mag het. Misschien iets voor 020??? :-)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Asjeblieft! Bij Liverpool vond ik het al nix, en ik heb gezegd dat hij de eerste ‘grote’ trainer is, die gewipt wordt!

          /   Beantwoorden  / 
  26. Bart

    Gelul Luca77, binnen de zestien verdedig je in de mandekking en geen zonedekking.En al helemaal met 10 tegen 11.
    Ik vind Braamhaar persoonlijk een hele goede middenvelder maar hij laat af te toe verdedigend nog wel eens zijn mannetje lopen en we daardoor onnodige tegengoals krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Appe

      Je zult ongetwijfeld Brama bedoelen…

        /   Beantwoorden  / 
    2. Ron

      Zie je nou wel dat je de scheids mee hebt??? hehehe!

        /   Beantwoorden  / 
      1. san Marco

        Ik hoop dat je gelijk hebt, waarschijnlijk hopen dat veel meer lezers van dit blog

          /   Beantwoorden  / 
      2. Ron

        Ik las net dat Braamhaar zelfs in een Twente shirt loopt!! woehoe!

          /   Beantwoorden  / 
  27. kris

    Dit is mooi om te lezen!!!

    Off Topic: Wie van jullie heeft toevallig de tv show gezien? Ik was aan het zappen en zag een interview met 3 mannen van Take That, waaronder Robbie Williams. Toen Ivo Niehe zei dat het jammergenoeg niet zo goed ging met Liverpool (daar is 1 van de jongens van fan) zei Robbie Williams: At least you have Fc Twentie!
    Kicken he? voorheen was het Ajax of Psv, maar Fc Twente is dus echt al bekend.

      /   Beantwoorden  / 
  28. wim B

    TIENDALLI is volgens mij een watje of de medische staf kan er niets van? Wat klopt?

      /   Beantwoorden  / 
    1. stephen king

      geen van bijde, alleen dat jij niets beters te doen hebt om hier wat te zeiken DAT KLOPT!!!!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.