Competitiekraker tussen Ajax en FC Twente in ArenA

Zo. Wij zijn naar Amsterdam. Reken niet op een nabeschouwend wedstrijdverslag later vandaag, want ongeacht de uitslag wordt het een latertje. Iets met rode lampen en lichte zeden enzo. Doet ú maar eens wat deze keer. Dus graag uw analyses, beschouwingen en verslagen na afloop van de wedstrijd gewoon in de comments plempen. Kunt u vast beter dan wij. We zijn benieuwd. Come on Twente!

33 reacties op “Competitiekraker tussen Ajax en FC Twente in ArenA

1. twentemax

Jack, wens je veel plezier zowel tijdens als na de wedstrijd!

/   Beantwoorden  /
  2. Godenzoon

En die rode lampen zijn niet van Philips :)

3. RED 666

See you at the RED light district!!!!

4. hennik

wat een simpele tegengoal zeg. Je bent zelf in de aanval en dan zo in het mes lopen…. je haalt toch altijd de counter eruit zeg. Hopelijk blijft het bij deze blunder, dan zie ik nog wel kansen.

1. Andre

Fout van Wisgerhof , en die bejaarde Cornelissen

5. Marti

teleurstellende 1e helft

6. Felix

Een punt wat zelfs met T.Janssen, Ruiz, Perez, Stoch, Tiote en whoever in de laatste jaren in de competitie niet gelukt is.
    KAN HET GEKLAAG NU EINDELIJK STOPPEN!

1. Marti

Laten we eerlijk zijn, de 1e helft was gewoon slecht van fct. Veel te afwachtend en onzeker. Gelukkig groeiden ze in de wedstrijd, mede omdat de 2-0 uitbleef en de wissels van Co behoorlijk uitpakten. Prima resultaat deze 1-1.

7. Ron

Dank de grens uit het oosten maar… Dat was beslissend

1. jans

Ligt noordwijkerhout ook al in het oosten?????

1. Joost

Vink heeft de hele 2e helft voor ajax gefloten. Na de wedstrijd heeft hij ook bekend dat hij baalde als een stekker van die gelijkmaker, omdat nu de buitenspel goal erbij gehaald zal worden.

8. ed apeldoorn

vorig seizoen deden janssen , ruiz nog mee om de strijd om de titel op de laaste dag en nu zonder die twee scoren we gewoon gemakkelijker dus het heeft ook wel zijn voordelen weer zo doorgaan en het komt allemaal goed

9. phenix

ok,,2-0 had moeten vallen,maar ja,,2de helft geeft vertrouwen,,,,come on twente

10. Rene

Goed zo Twente, knap en terecht resultaat. Positiespel is erg goed daar had Ajax geen weerwoord op.

11. Andre

Als je in de rust met 3-0 achter staat , mag je niet klagen.
    Ben een Twente fan in hart en nieren , maar vond de eerste helft van onze kant iets te vrijblijvend.
    Beetje meer inzet , laten zien dat je voor dit Ajax niet bang bent.
    Dat deden ze in de tweede helft prima , en je zag dat Ajax toch meer angst voor Twente heeft dan andersom.

1. Tukker 72

@andre,

Ik betwijfel of je wel zo’n fan bent in hart en nieren.
      Als je zegt dat het bij rust wel 3-0 had kunnen zijn, dan zeg ik dat het ook wel 1-2 had kunnen zijn.
      Of dat dan terecht was geweest is een ander verhaal.
      Feit is dat jij en zeker de media het wel erg door een Ajax bril zien.
      Natuurlijk had ajax de meeste kansen maar niet onbelangrijk, FC Twente had de beste kansen.
      Janssen alleen voor de keeper, Douglas en Landzaat met eigenlijk niet te missen kop kansen en natuurlijk de pracht goal van Luukinho.
      Ajax had in het begin duidelijk het beste van het spel.
      Maar ik heb al vaker aangegeven dat de echte krakers worden beslist op kracht en loopvermogen.
      Het is dan ook niet toevallig dat de wedstrijd langzaam maar zeker ging kantelen.
      Jongens als Douglas, Brama, Janssen, Fer en de Jong hebben een onuitputtelijke energie, wat zich in dit soort wedstrijden vaak laat gelden.
      Ook de wedstrijd tegen Fulham gaf hetzelfde beeld.
      Een Fulham wat het eerste uur beter was, maar het laatste kwartier had je zo maar het gevoel dat Twente had kunnen winnen.
      Kortom Twente heeft bepaalde kwaliteiten die duidelijk onderschat worden.
      De 1-1 tegen ajax, was uiteindelijk logisch en ook zeker verdiend.

1. Marti

Mooie analyse. Als we nu nog met meer lef durven te voetballen vanaf de 1e minuut en nog wat creativiteit op het middenveld brengen (Chadli) kunnen we weer lang meedoen bovenin.

1. emanuel

amen goed gezien

12. Ron

Tukker72: Het had het 1-2 in de rust kunnen staan? Hoe dat? Ff voor de zekerheid. Twente was de blauwen!!! Ja hoor de média kijkt door een Ajax bril… De meeste tukkers geven eerlijk toe dat Ajax het de eerste helft had moeten afmaken. Doordat het lang 1-0 bleef werd Ajax onzeker en ging achteruit lopen. Had echt nix met dat zogenaamde loopvermogen te doen. Bewijs? Na de 1-1 was gelijk Ajax weer de aanvallende ploeg…

1. Tukker

Toch heeft Tukker 72 gelijk Ron. Als door een wonder nam Ajax geen afstand. In die context kun je ook zeggen dat Twente met rust met 2-1 voor had kunnen staan.De kansen waren er wel degelijk en bij Ajax ging het telkens mis. Dat Twente terug kon komen heeft ook te maken met de fysieke kracht. In dat opzicht hebben ze Ajax mooi de loef afgestoken. Dik en dik verdiend. Twente is gewoon de morele winnaar.

2. Tukker 72

@Ron,
      Ik denk dat je eerst eens moet leren lezen voordat je conclusies trekt.
      Volgens mij zeg ik niet zoveel anders dan dat jij bedoelt.
      Je kunt echter niet ontkennen dat de kansen zoals ik ze geschetst heb geen kansen waren.
      Alle 4 zoals beschreven hadden er eigenlijk gewoon in gemoeten.
      Feit is dat ajax meer kansen heeft gehad, zoals reeds eerder beschreven. Maar nogmaals grotere kansen dan die van Twente heb ik toch echt niet gezien.
      daarnaast schets jij dat ajax het heft weer in handen nam na de 1-1.
      Nou dat waren dan 3 spannende minuten!!

13. ed apeldoorn

net goed voor die groot bekken uit amsterdam arogantie volk nr 1 twente heeft het profesioneel uitgespeels de 2 de helft ze hadden net zo goed nog de winnende kunnen maken die van die kopbal van landzaad had er natuurlijk gewoon in gemoeten

14. harm

Die Cornelissen, man man man wat een trage slak.
    Die is nog trager dan Heubach in zijn laatste seizoen.
    Nu snap ik ook waarom meneertje bij Utrecht mocht vertrekken.

15. harm

En nu de komende wedstrijden gewoon eens beginnen met de opstelling zoals we in de tweede helft tegen Ajax speelden.

16. Banie

Ik hoop dat CO gaat inzien dat hij niet steeds zijn opstelling moet aanpassen aan de tegenstander…. Op het moment dat Janko erin kwam kreeg hij steeds een dubbele dekking waardoor De Jong de vrijheid kreeg zoals bij zijn doelpunt.

Ik vond Fer, Cornelise en Tiendali weer erg zwak. Fer wisselt goede acties af met ongelovelijk slechte passes, Corneslise is traah, inflexibel en niet aanvallend en Tiendali was weer constant verdwaald… Fer wil ik nog wel het voordeel van de twijfel geven maar zet a.u.b. Rosales weer op de back positie samen met Buysse. En dan kunnen Berghuis, John, Baijrami en Chadli (en de Jong) uit maken wie op de vleugels gaat spelen. De Jong en Chadli kunnen ook mooi afwisselen op de 10 positie. Je krijgt dan weer een lekker aanvallend creatief en afwisselend elftal…

17. schalke04

wanneer je linksback zo voorbij gewandeld wordt, kun je niet mee doen voor het kampioenschap.. Foute dekking of zo kun je eruit trainen. Als je gewoon te langzaam bent houdt het volgens mij op.
    Twente werd beter na het inbrengen van Landzaat.

18. Jeroen

Ik hoop dat az en feyenoord de punten delen. Blijven wij lekker bovenaan! 

19. Ron

Edje; waar slaat jouw reactie nou weer op?
    Tukker, als je 1x meer scoort dan je tegenstander win (als je een scherp arbitraal trio hebt tenminste!! :) )
    Dus als als als… Feit is dat Ajax 14 doelpogingen had en Twente 4.. Dus áls alle balken er in gaan..
    Ik vind zeker dat Twente de tweede helft Ajax goed bestreden heeft, maar das een ander verhaal. Als de boxer niet knock out ligt, is dat je eigen schuld. Eerste helft dacht ik echt, Twente gaat dit jaar niet meedoen.. Gezien de tweede helft moet ik die gedachte bijstellen

1. Hahaha

Weet je wie ze knockout hadden moeten slaan de grensrechter.

20. Ron

Zie ten boekel nu fluiten.. Over nivo Scheidsen gesproken!

21. Ron

Ed, die van landzaat had er in gemoeten… Die van de Jong zat er gewoon wél in

22. Ron

Leren lezen is niet nodig hoor. Gaat me goed af. Dus niet zo neerbuigend. Je kijkt door een Twente bril en schermt met 4 kansen… Niet alle kansen gaan er in, er staat wel eens een keeper in de goal en Vermeer doet alles goed op die 110% kans van landzaat. Dus hoe groot de kans ook… Hij zat nie… Als wij 25% van de kansen er in doen, waarbij we enkele keren vrij voor de keeper kwamen winnen we.. Als de grens zijn werk goed doet is het voor rust al bekeken.
    En ja, het waren maar drie minuutjes maar een beetje neutrale supporter kon zien dat er verschil was… Zowel in het stadion als bij het terugkijken is dat m’n conclusie! Ajax had van de goal af moeten blijven voetballen… Dé zwakte van dit Ajax.