FC Twente naar Breda

Het Rat Verlegh Stadion in Breda, het is en blijft een bijzondere plek voor ons Tukkers. Op 2 mei 2010 werd het er 0-2 door doelpunten van Bryan Ruiz en Miroslav Stoch en kregen we er de schaal. Maar nu is het augustus 2014 en zijn we net begonnen aan het seizoen. Met twee gelijke spelen om precies te zijn. FC Twente is met een fitte selectie teruggekeerd uit Azerbeidjan en mogelijk sluit ook Andreas Bjelland weer aan voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Uw bespiegelingen vooraf deelt u natuurlijk weer met ons in de comments.

41 reacties op “FC Twente naar Breda

  1. Wallace

    Mijn verwachting is dat Ziyech Castaignos precies 8 keer vrij voor Ten Rouwelaar gaan positioneren en daaruit gaan exact, welgeteld en precies nul doelpunten vallen. Wel zorgt Kusk met een geplaatste schuiver voor een magere 1-0 zege in een bar slechte, doornatte wedstrijd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. LangeJan

      zou zo maar kunnen, maar die lange Peresic kan er zo maar twee inkoppen, voor het eerst dat hij mee speelt.
      Als Castaignos er tegen Quarkgebak maar twee inschopt kan hij een hoop goedmaken.

        /   Beantwoorden  / 
    2. hendrik

      Ik denk dat ze Castaignos helemaal niet meer aanspelen, hij verprutst de meest simpele kansen

        /   Beantwoorden  / 
  2. ber

    Ik denk veel balbezit nul goals…
    Ik hoop dat Luc t op zn heupen krijgt én mijn voorspelling niet uitkomt..

      /   Beantwoorden  / 
  3. JOop

    Ik denk dat twente veelal de bal zal hebben, nac dat hier erg veel strijd en opportunisme tegen in brengt. Wat gevaarlijke momenten zal opleveren. Verwacht de nodige biertjes met mijn brabantse familie en een 1-2 overwinning. Luc en ziyech scoren… falkenburg of boateng voor nac

      /   Beantwoorden  / 
  4. hendrik

    Schreuder: wij hebben donderdag baat bij een fanatiek thuispubliek. Die krijgt hij ook van ons. Maar dan moet hij ook eens wat anders roepen, nu weer over Nac, we zullen er een hele klus aan krijgen om de wedstrijd te winnen. Daar gaan we weer.
    Geen enkele ondergeschikte wil een leider boven zich die niet genoeg zelfvertrouwen en moed uitstraalt en naar buiten toe verwoordt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. dinkeltukker

    @Hendrik.ben ik helemaal met je eens.alfredje hemelt zelfs het 4e elftal van emos nog de hemel in.moet hij geen gewoo te van maken

      /   Beantwoorden  / 
  6. Bertje

    Ik ben het er ook mee eens, heb het al eerder gezegd: uitstraling! daar gaat hetom en die heeft ons Alfred niet! Moet ie echt aan werken.
    Gerucht: Twente zou bezig zijn met Pelé van Anholt van Heerenveen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

      Van Anholt moet de nieuwe rechtsback worden. Ondanks zijn geringe lengte goed in de luchtduels. Technisch prima, agressief, snel, aanvallend ingesteld, nooit in paniek,rustig aan de bal en keihard in de tackle. Deze jongen is beter Janmaat en Van Rijn. Topper in wording, moet je gewoon direct 2 miljoen voor neertellen.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Paul

    Als ik Joop was dan zou ik een spits huren van 27 jaar in de kracht van zijn voetballeven die kan voetballen en doelpunten kan maken .Kun je geen buil aan vallen .Waar je wel een buil op je hersenen van krijgt is baby spitsen kopen voor veel te duur weggegooid geld .

      /   Beantwoorden  / 
    1. LangeJan

      @Paul
      waar koop je een klasse spits van 27
      zo’n spits kost al gauw minimaal 15 tot 20 miljoen
      spitsen zijn duur, maar misschien is – de Leeuw van Groningen wel geschikt, die heeft ook body en kan goed koppen, ik denk dat Groningen hem wel voor vijf miljoen laat gaan of Borven en Castaignos hun bovenbouw laten ontwikkelen in het training’s centre, waar ze moeten werken aan een lichaam van Hercules, Simpsom of Spartacus.
      Dit is natuurlijk onzin, als je over de grond speelt moet je slim kunnen lopen, getruct zijn, een bal goed afschermen, uitstekend in de combinatie en supersnel op de eerste meters.
      Speel je veel hoge ballen, dan kopduels winnen, koppen en geplaatst terug koppen is belangrijk of nog beter een combinatie van beide.
      Maar een spits scoort alleen, als hij direct en zuiver wordt aangespeeld, als dat niet gebeurd dan heb je zelfs niets aan de beste spits van de wereld.
      Dus denk ik dat Ziyech en Mokotjo daar voor kunnen zorgen zij hebben immers klasse genoeg.
      Als Castaignos dan nog niet kan scoren ligt het toch echt aan hem zelf, dus is de wedstrijd tegen NAC erg belangrijk om te kunnen zien waar we staan.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paul

        Lange Jan .Psv had een constructie bedacht om De Jong te halen .Als ik Joop was zou ik ook een constructie bedenken om Bas Dost te halen .Creatief boekhouden noemt men dat .Bas Dost ,1000 procent garantie .Als ik Joop was zou ik maar gauw handelen .Het is zo september .

          /   Beantwoorden  / 
  8. aks

    @JOop
    Ben jij nu Joop of ben jij de nieuwe JOop een Joop met een hoofdletter O en een kleine o, of heb je een klap op je ogen gehad, met een open oog en de andere wat gesloten.
    Ik wist helemaal niet dat je half Brabants bent dus je bent een halve kruiken zeiker, haha je kan wel tegen een grapje denk ik hahaha

      /   Beantwoorden  / 
    1. Joop

      Dat ik schoonfamilie in brabant heb wil niet zeggen dat ik brabants ben he haha maar is wel leuk zo heb ik elk seizoen de uitwedstrijd tegen nac az en nu ook Dordrecht in the pocket! :)

        /   Beantwoorden  / 
  9. Bertje

    Mihailov zou doelman van Fulham worden, vlgs gerucht .
    Beurt Twente dan geld vanwege doorverkoop?

      /   Beantwoorden  / 
  10. dinkeltukker

    Ik ben alleen een voorstander van huren als er een koopoptie wordt afgedwongen. Vijf miljoen voor de leeuw van groningen lijkt mij minimaal 2 miljoen teveel. Dan zou ik eerder intern naar mogelijkheden kijken zoals een corona.vooralsnog maak ik mij meer zorgen om her gebrek aan echte kerels op het middenveld en in de verdediging. Vandaag zullen ieder geval drie punten meemoeten naar enschet. Ik wil geen gezeik vd trainert achteraf dat hij weer een stijgende lijn heeft gezien en slechts 1 schamel puntje onderin de bus ligt.wordt echt tijd voor drie punten tegen ploegen die onderin ronddobberen!!!

      /   Beantwoorden  / 
  11. rene

    Als we verliezen kun je schreuder aankijken. Wat een wissels. Ben echt sprakeloos!! En hoe kun je in gods naam daar 2x geel voor geven!! Lachwekkend. Schreuder en Makkelie

      /   Beantwoorden  / 
  12. frits

    Wat een rare slechte wissels weer.
    Waarom die trage borven er niet uit.
    En waarom egan er niet in ,we hebben snelheid nodig voorin.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Peter K

    Echt ongelooflijk dat ze vanaf minuut 35 al de voorsprong de rust in proberen te krijgen met tijd rekken en traag voetbal. In de 2e helft een dramatische wissel waarbij de ingevallen Breukers volgens mij ook nog de strafschop veroorzaakt. Onze kracht ligt vooral op het middenveld en voorin en de mindere goden lopen achterin. Waarom laat Schreuder Twente dan zulk angsthazen voetbal spelen en durft ie niet vooruit te voetballen? Je zag die goal van NAC gewoon aankomen. In de tijd met Douglas/Wisgerhof en Brama als nummer 6 kon je je dit nog permitteren, want dit waren echte kerels die konden verdedigen. Maar met die jochies die nu achterin staan ga je toch niet met z’n allen voor de goal hangen? Ben ik de enige die zo denkt? Hebben ze het bij de technische staf van Twente niet goed bij hun hoofd?

      /   Beantwoorden  / 
  14. twentemax

    De hele dag hard gewerkt om maar op tijd thuis te zijn voor de wedstrijd. Het begint al met zo n stuk of 10 corners waarvan er geen een een doelpunt wordt. Dan die Bjelland die net weer op t veld loopt en een domme maar misschien wel nodige overtreding maakt. Had direkt rood kunnen zijn. Maar God zij dank is de arbitrage net zo dom als de ploegen en spelers op het veld dus een mazzel gele kaart. Rust en dan Borven vooR Castaignos. Ik had echt het gevoel dat er een klein meisje op het veld liep. Waardeloos. Dan het rood voor Bjelland. En dan begint het nare verdedigende voeltbal. En als Breukers dan het veld op komt voor Zijeck dan voel ik aan mn water al dat het een nog vervelender wedstrijd wordt. In een woord waardeloos. Wij zijn geen testteam voor meneer Schreuder toch?????? Hoe krijg je Twente de trots van het Oosten kapot. Zo dus. Man ik schaam me dood. Zo haal je niet het beste uit je ploeg mar wordt je een grijze grauwe middenmoter die niet voetbalt maar slap, laf spel laat zien. In een woord waasrdeloos en triest! Ik heb er geen andere woorden voor. NAC had van mij mogen winnen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Moeke

      Amen!

        /   Beantwoorden  / 
    2. rene

      Ben het helemaal met je eens. Moet je de eerste 20 minuten zien! Was gewoon mooi om naar te kijken. Totdat die wissels komen van Schreuder. Pfff niet meer om aan te zien. Heb toen Breukers erin kwam voor Zyech de tv uitgezet. Schreuder heeft het bij mij verbruikt. Als dit de toekomst is waar Twente in wil dan houd ik mn hart vast. !! Geen winnersmentaliteit

        /   Beantwoorden  / 
  15. rene

    Met zulke wissels verdien je het ook niet om te winnen!! Verder moet ik zeggen 1e helft zeer goed. Castaignos was geweldig op die kopbal na. Kusk ook een goede wedstrijd. Zyech moet natuurlijk de wedstrijd op slot gooien. Rode kaart een lachertje tevens de wissels van Schreuder. Moet zeggen de wil om te winnen begint bij de trainer. Maar de wissels zegt veel over hoe hij over de wedstrijd denkt.

      /   Beantwoorden  / 
  16. hendrik

    Door uitspraken van de baas Schreuder voor de wedstrijd wordt het nooit wat. Dan ga je nooit winnen, wat een angsthaas en dat met zijn gewilde versterking van Ziyech en Mokotjo erbij. En wat een bar slechte wissels, onbegrijpelijk. Na 3 wedstrijden dit seizoen tegen de dezelfde tegenstanders al 4 punten minder.

      /   Beantwoorden  / 
    1. trots

      gvd liever 2 keer verliezen en 1x winnen dan 3x labbekakkerig gelijk. schijthazen voetbal heeft Steve ook de kop gekost toen, begint dat nu al? Als je zo thuis gaat wisselen krijg je het publiek echt wel wild en op de banken… en kun je snel je koffers pakken. Waar is het lef zeg en de trots. Tjongejongejonge

        /   Beantwoorden  / 
  17. Moeke

    Afgaand op de commentaren op radio en internet heeft onze FCT het lot weer eens over zichzelf afgeroepen door kansen te blijven missen, vervolgens achteruit te gaan lopen en met zwak verdedigen de tegenstander in het zadel helpen. Ok, de scheids verantwoordelijk voor de 10 tegen 11 situatie.
    Maar laten we eerlijk zijn, hoe diep kun je zakken als coach door deze wissels? Ik ben wel een keer klaar met deze achterlijke scheitwissels en voetbalopvatting.

      /   Beantwoorden  / 
  18. johan

    je kunt wel zien dat Schreuder nu gediplomeerd is, anders verzin je toch zulke wissels niet. tjezus. Eerst haal je je spits eraf die eindelijks scoort na een half jaar.Kusk eraf was ook al raar. Dan Breukers om de oorlog te winnen met de 0-1 stand….juist ja. Knap dat de enige ter wereld die denkt dat zijn team beter wordt van de wiseel Ziyech/Breukers bij ons op de bank zit…..

      /   Beantwoorden  / 
  19. Wallace

    Volgens de kleurloze dorpspastoor Alfred kan Ziyech het ‘soort voetbal met 10 man’ niet aan… Net als Kusk, kan dat ook niet aan. Börven, die kon dat prima aan. Breukers ook trouwens, niks mis mee. Kon het gewoon aan. Schitterende wedstrijd, Schreuder. En nu Adriaanse of Preud’homme maar weer terug. Een laffe coach die al dolgelukkig wordt van 20 minuten aardig spel en niet wakker ligt van nieuw, volstrekt onnodig puntenverlies moet zijn loopbaan lekker bij Quick of Rigtersbleek beginnen. Kleurloze dorpsmentaliteit, geen topsportklimaat ! Next.

      /   Beantwoorden  / 
  20. dinkeltukker

    Tja. Allemaal waarheden als een koe wat hierboven wordt geschreven. Allemaal hebben jullie zo te lezen meer verstand van het spelletje dan gasten die er voor doorgeleerd hebben. En wat mij het meest tegenstaat. Ze leren er helemaal niks van bij twente. Zal mij niks verbazen dat kloon van steve mclaren donderdag bij een 1-0 voorsprong weer precies dezelfde capriolen uithaalt. En ondertussen maar toekijken alsof hij het voetbal heeft uitgevonden.net als twentemax heb ik mij diep geschaamd en hadden ze van mij mogen verliezen met zoveel LAFHEID.bah.

      /   Beantwoorden  / 
    1. hendrik

      En dan zegt Schreuder na de wedstrijd: Ploeg valt niets te verwijten, ja dank je de koekoek, jij stelt ze op, jij wisselt, jij moet een winnende tactische wissel verzinnen, jij moet zorgen dat de Twente supporters achter je blijven staan.

        /   Beantwoorden  / 
  21. phenix

    deze wedstrijd moeten we gewoon winnen natuurlijk. 1-0,goede goal…ziyech moet 2-0 maken. bjelland krijgt geel.schreuder moet dan wisselen.bengston erin bjelland eruit. dit gebeurt niet,tja. en die breukers,,,,kan echt niet meer hoor,,pfffffffffff.maar ja 1ste helft chapaeuu,,,trots. op naar europa,,,come on twente enschede

      /   Beantwoorden  / 
  22. rene

    Moet zeggen vond vooral Castaignos goed spelen op die kopbal na. Kusk begint ook te wennen want die speelde ook goed. Toen Castaignos geblesseerd uitviel liep het minder bij Twente. Ik hoop dat Twente donderdag weer met 1-0 voorkomt en Schreuder dan de wissels maakt die die vandaag ook heeft gedaan. Ik denk namelijk dat je met dit team echt aanvallend kunt spelen en daarbij verdedigend het ook op order kunt hebben. De eerste 25 minuten heb ik echt genoten van het voetbal. En ik zie Castaignos, Kusk, Mokhtar met de week beter worden. Nu moet de trainer het ook nog zien. En hoe Kusk zyech alleen voor de keeper zette……

      /   Beantwoorden  / 
    1. dinkeltukker

      Ik zag ook goed voetbal de eerste helft. Maar weer bleek het scoren neen te groot obstakel. Niet geil genoeg voor de goal.Vorige week hadden we het nog aan gebrek aan spelers die een wedstrijd in het slot kunnen gooien en als spelers zelf niet bij machte zijn dan verwacht je dat vanaf de kant.daar zit toch immers de know how.niets is echter waar.alfred maakt te vaak wisselfouten waar meneertje blijkbaar niet van leert. Ipv daarvan maar zoethoudertjes de ether instrooien dat hij weer leuke dingen gezien heeft.dat wij morgenvroeg weer met een kater wakker worden zal hem worst wezen. Het is helaas een heel labiel elftal en de trainert geeft er ook geen passende sturing aan.kijken wat hij donderdag weer voor een haas uit de hoge hoed tovert. Hij zal heel snel met resultaten moeten komen en niet zitten te zeiken dat een tegenstander zo gevaarlijk is. Tegenstanders die hij in het zadel helpt met zijn oliedomme wissels.

        /   Beantwoorden  / 
  23. ber

    Alles is al gezegd hierboven.. wat een ontzettend teleurstellende middag. Wat een draakniveau.. Wat is pec dan een genot om naar te kijken! En wij hebben meer kwaliteit? Ik zie het niet.. traaaaaaaaagggggg… géén wil om ALLES ER VOOR OVER TE HEBBEN om te winnen.

      /   Beantwoorden  / 
  24. Wallace

    Börven lijkt in de verste verten niet op een voetballer. Zijn pokkel is geschikt voor de damsport en zelfs dan moet hij uit de duels zien te blijven. Wat een slechte grap van de scouts. Kan zo in het rariteitenkabinet tussen Akram, Javaplov en Bakbami gezet worden.

      /   Beantwoorden  / 
  25. Joop

    Eerste 25 minutem echt genoten van fc twente. Beste minuten van het seizoen dat stemt mij heel erg positief voor de rest van het seizoen als ze echt allemaal ingespeeld raken. 1e helft op paar kansjes falkenburg geen enkel probleem gehad maar dan komt ie weer en dat is wel terugkerend 1-0 is maar 1-0… ajax feyenoord twente allemaal laten ze het na de 2-0 te maken en de boel te beslissen. Luc die kopbal tja moet zitten maar koppen kan die nou eenmaal niet.. ziyech hoef ik denk ik niets over te zeggen… als hij hem maakt ben je klaar. .. zonde… dure misser… uitvallen van luc een aderlating. .. dat schreuder breukers brengt is voor mij onbegrijpelijk maar dat is het omdat breukers er geen hout van kan… schreuder zag wel goed dat tighaouni en amieux telkens doorkwamen hij wou dat indekken door breukers erbij te zetten maar dan moet je niet ziyech wisselen! Borven en mokhtar als enige aanvallers nog waarvan mokhtar ook nog moest verdedigen… marsman lange bal naar borven die niets kon en hup daar kon nac weer aanvallen… volgende week van feyenoord winnen en je hebt weer wat bonuspunten terug verdiend. Hoop dat luc fit is donderdag wat was hij goed vandaag.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Joop

      Hoezo zou Ziyech maar 60 minuten hebben kunnen voetballen? Heeft toch gewoon een volledige voorbereiding gehad bij Heerenveen en daar ook al de volle 90 minuten gemaakt?
      Als je hem had laten staan had je iemand gehad die de bal voorin vast had kunnen houden, die een man kan passeren, die een mooie steekpass in huis heeft.
      Borven heel spijtig kan dit allemaal niet dus die had je weer moeten wisselen, hoe lullig ook.
      Schreuder zegt wel dat de inbreng van Breukers slim was, dat de tactiek van Nac toen werd gecounterd maar dat was helemaal niet zo, op het moment dat Alfred Breukers bracht, bracht Gudelj juist Seuntjes erbij! Gudelj reageerde op Alfred en niet andersom.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Dinkeltukker

        Ik vond het een ontzettend rare en onlogische wissel van Alfred. Los van het feit of er iets met Ziyech aan de hand was, ga je niet Breukers voor hem erin gooien. Dan breng je Eghan of een Holscher. Als Schreuder dan zo bang was voor die linkerflank van Nac, dan had een Holscher met zijn loopvermogen daar ook het nodige stoorwerk kunnen verrichten. Maar door zijn slechte wisselbeleid hielp hij NAC gewoon weer in het zadel, terwijl deze ploeg in de rust helemaal in de touwen lag. Twente speelde inderdaad een geweldige eerste helft, maar wederom kwam schrijnend aan het licht dat scoren niet weggelegd is voor deze ploeg. Anders was het bij rust al beslist geweest. Uitval Luc aderlating, ja echt, want die Borven bakte er nog minder van dan pakweg de spits van LSV. Droevig. Er is nog geen man overboord, maar als je tegen dergelijke ploegen al niet een keertje kunt winnen is het wel eventjes zorgelijk hoor.

          /   Beantwoorden  / 
  26. Joop

    Ben ik weer te positief dat ik een super goed twente gezien heb de 1e helft?
    Dat ik vertrouwen heb in dat ze donderdag Quarabag gaan uitschakelen?
    Dat ik ze a.s. zondag bonuspunten zie pakken tegen Feyenoord?
    Dat ik na 3 wedstrijden nog niet zo in paniek ben als de meesten?
    Tuurlijk baal ik ook van het onnodige puntverlies, maar ik had niet verwacht dat het elftal al op volle toeren zou draaien na het vertrek van enkele zeer belangrijke boys.
    De kritiek is in mijn ogen alweer veeeeeel te overdreven en fel, is jullie goed recht hoor maar wou ik toch even kwijt :)
    Er is nog niets aan de hand.

      /   Beantwoorden  / 
    1. rene

      Ben het wel met je eens joop. Zag ook een goed Twente de eerste helft!! Maar de trainer baart me zorgen met deze wissels. Maar zoals ik al zei ik zie Castaignos, Kusk en Mokhtar met de week beter worden. Dus positief ben ik wel degelijk

        /   Beantwoorden  / 
  27. Moeke

    Wil de echte Joop opstaan?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.