FC Twente tegen koploper

Goed. FC Twente speelt zondagmiddag om half drie in het Philipsstadion in Eindhoven tegen PSV. Met in het doel Sonny Stevens en op de bank Nick Marsman. En op diezelfde bank ook helaas nog steeds Alfred Schreuder en zijn secondanten. Apostelen van de Angst. Luc Castaignos ontbreekt zoals bekend in verband met zijn herstellende oogletsel. Verder ontbreken de gebruikelijke langdurig geblesseerden, zoals bijvoorbeeld Felipe Gutiérrez. Uw voorspellingen en beschouwingen vooraf deelt u natuurlijk met ons in de comments.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

32 reacties op “FC Twente tegen koploper

  1. ber

    Simpele overwinning voor P$v. 4-0

      /   Beantwoorden  / 
  2. IJscoman

    We hebben ook maar een matig elftal hoor!!!De backs kunnen er weinig van en Schilder is te beroert en stap extra te zetten, het middenveld bestaat uit die lome Ebecilio en Mokotjo die alle ballen breed of terug speelt.Voorin loopt het ook niet over van kwalitiet,Mokthar bakt er niks van en verder moeten we het doen met Borven in de spits.Kan niet voetballen en toont net als vele anderen geen greintje inzet.En wat hebben we achter de hand tegen PSV voor de spits positie,Niks!!!!Natuurlijk is Schreuder een trainer die er weinig van snapt,het voetbal,de wissels de tactiek het is allemaal niet te pruimen.Maar opvallend vind ik dat Munsterman telkens buiten schot blijft!!!!Hij heeft er na het kampioenschap een puinhoop van gemaakt.De verkeerde trainers aangesteld,vele miskopen en er voor gezorgt dat er geen cent in kas is terwijl er toch voor zo vele miljoenen is verkocht!!!Vraag me alleen al af waar is het geld gebleven van Doyen bedoelt voor renovatie van het trainings complex te Hengelo!!!En na de samenwerking met Manchester United dat niks werd wil hij nu met ATC samenwerken.Nogmaals ook Munsterman is mede verantwoordelijk want hij bepaald het beleid.Wanbeleid kunnen we het onderhand wel noemen,wanneer dit zo doorgaat zit de Veste volgend seizoen half vol.Tijd voor actie!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

      Klopt helemaal, uitstekende bijdrage. Joop heeft het aureool van onmisbaarheid gekregen vanwege dat kampioenschap. Maar er zijn gelijkwaardige bestuurders met VEEL MEER voetbalkennis en inzicht. Joop legt de technische verantwoordelijkheden graag bij zijn onderdanen zodra het fout gaat. Dan verschuilt hij zich tot de storm weer gaat liggen. Zoals op dit moment. Een voorzitter hoeft geen functie voor het leven te hebben, zeker niet als hij zijn invloed niet wenst te delen met bijv. een TD. Het zou heel verfrissend wezen om de complete organistaie eens flink uit te stoffen, want het is een behoorlijk ingescheten kliek. Nu zijn die incapabele kantoortijgers weer vergeten dat er reglementen zijn voor spelers die na 15 wedstrijden in het eerste geen minuten meer mogen maken in Jong Twente. Zodat Marsman de rest van het seizoen alleen nog zou mogen trainen…hi-la-risch, als het niet zo triest was. Dat zijn onvoorstelbaar amateuristische fouten, zoals er talloze organisatorische blunders zijn begaan. Opruiming houden !

        /   Beantwoorden  / 
  3. deleukstethuis

    Gelukkig ziet Twente zelf ook in dat er een wanprodukt aan de supporters geleverd wordt in de Veste. Daarom sympathiek de actie die nu loopt en waar Twente reclame voor maakt dat ze de halve seizoenkaart willen kopen. Ik denk dat veel mensen gehoor geven aan de actie en de scc bij Twente gaan inleveren. Scheelt toch een paar cent voor de Kerst.

      /   Beantwoorden  / 
  4. twente madmax

    Al met al een triest gedoe! Maar wel noodzakelijk om de club te laten zien dat degenen waar ze op draaien, de supporters, het zat zijn. Door niet te komen maak je een statement maar voel je je ook belabberd omdat je voor je gevoel je club in de steek laat. Wel de enige manier want als t geld niet binnen komt gaat zelfs Joop nadenken. Uitslag wordt een catastrofale 5_1 K heb er nou al boekpiene van.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

      U hoeft zich niet belabberd te voelen, mevrouw. De club is van u. U bepaalt of u tevreden bent met het voetbal van uw club. Zoniet blijft u thuis of u roept BOE of fluit, of maakt een spandoek. Als 29,999 anderen het met u eens zijn kunnen Joop, Lok, Schreuder en al die anderen onmiddellijk opflikkeren. Alles is aan u en de andere supporters, want FC Twente is van ONS. Kesfees vier je samen, met het vreten van de Jumbo, la la lala la la ( kerstmuzak op de achtergrond )

        /   Beantwoorden  / 
  5. Moeke

    Het lauwe soepje zal ook morgen weer opgediend worden vrees ik. Elke week hoop ik heel stiekempjes op een ommekeer van staf en elftal, maar ben wat dat betreft tot nu toe alleen nog maar teleurgesteld.
    Helaas voor Sonny Stevens, maar een afgetekende zege van de gloeilampen met 3-0 of 4-0 ik geen verrassing.

      /   Beantwoorden  / 
  6. hendrik

    We hebben een jong middenveld en voorhoede (Hoezo jong ? Feyenoord in Europa Wedstrijd 3×19, 4×20 jaar) moeten leren van dit soort wedstrijden, genieten, ons eigen spel spelen en een goed resultaat halen bij Psv aldus Schreuder, nee he wat een tekst.
    Nu Stevens; er staat veel op het spel voor Twente, als we het gaatje naar Psv kleiner willen maken moeten we gewoon winnen. Psv heeft veel kwaliteit dus we zullen 100 % moeten geven om een goed resultaat te halen.
    Kijk Schreuder dit zijn de goede teksten waar je nog wat van kan leren. Hou voortaan je mond en laat Stevens de voorbeschouwing doen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. dinkeltukker

    Ik vraag mij hardop af hoeveel krediet tamme Schreudert en zijn slappe vaatdoeken eigenlijk hebben. Wanneer stapt er iemand vd media met deze vraag eens naar ome Joop? Die ellendige potjes gaat twente nog meer geld en goodwill kosten dan die drie lapschwanzen eruit trappen hoor!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

      Ze willen overleven, wegens monneten en status. Puur overleven. Joop, de staf, iedereen. Overleven en ooit misschien onsterfelijk worden. N’Kufo en Boschker naar de kroon steken. Survivors. En ongelooflijk eigenwijze tunnelvisionairs. De zaak na eigen falen financieel redden, niet kapot laten gaan en intussen hopen en bidden dat het sportief niet nog verder naar de kloten gaat. Dan is little Alfred natuurlijk een simpele, goedkope tussenpaus. Pas als Joop weer dikke zwarte cijfers schrijft komt er weer een echte trainer op de bank te zitten. Nog even 10 jaar door de bitterzure citroen heen knagen. Crisismanagement van de bovenste plank. Overleven.

        /   Beantwoorden  / 
      1. ber

        Wallace .. Je verwoordt.het perfect. Het is te.schofterig voor woorden dat de.man die de afgelopen jaren 2 trainers de laan uitstuurt, miljoenen verkwanselst, de ziel van de club aan een maffia organisatie verpanden, wanbeleid qua aankoop, het hart uit het twentse voetbal gehaald onder zijn verantwoordelijkheid… mag lekker blijven doorgaan?? We zijn het kwijt… compleet kwijt… en dat doet pijn Wallace…

          /   Beantwoorden  / 
  8. johan

    het is echt dramatisch wat gepresteerd wordt. Alleen de backs zijn onder de maat, de rest is gvd een prima elftal waar je met gemak in NL om de bovenste plek meedoet. Maar ja onze FC leert van de TS te spelen alsof we elke week tegen Barcelona moeten en 0-0 een pracht resultaat is. Schreuder aftaaien!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Paul

    Deze voetballende zakkenwassers kosten een begroting van bijna 46 miljoen ,102 miljoen gulden . Volgens mij doen ze bij Twente afwasmiddel in de koffie inplaats van een cupje koffiemelk in de koffie . Maar het kan ook zijn dat ze bij Twente een halfje om halfje doen .Half koffie en half thee in een glas,of moet dat in een kopje ? . Ik denk dat Joop beter kan liegen dan Mark Rutte . Maar het zal er om hangen .dat zal wel vifty vifty zijn . Zie je dat ,het is niet vifty vifty maar fifty fifty ,daar heb je het al . Joop schuift alles op de Dooien Doyen Group af . Dat schimmige spelletje Doyen . Joop kreeg en dat noemen ze een kapitaal injectie van lees JAWEL 5 miljoen euro in ruil dat Doyen dan 30 procent transferrechten krijgt van verschillende spelers zo nu en dan tussen door voor Hoelang Is Een Chinees . 5 miljoen kapitaalinjectie is echt een kapitaalinjectie als je een club als Dordrecht dat geld zou geven . Voor 5 miljoen fohnt Joop zijn haartjes niet eens . Als een visboer op de markt krijg je 10 visjes ter investering voor je maag en volgende maand geef je de visboer 50 visjes terug . Er staat veel op papier maar er klopt maar weinig van .Men lult veel om de waarheid heen . Is toch een lachertje van jewelste .Een club als Twente nu zit toch niet te wachten op een peanuts bedrag van 5 miljoen terwijl ze dan 30 procent van de transferrechten moeten afstaan aan de Dooien Group . Joop zit toch ook niet te wachten op 3 miljoen van de EL . Voor 3 of 4 miljoen winst is het voor Joop nog te min om deel te nemen aan de EL . Alle dure gelden winst van transferrechten laatste jaren zijn in rook opgegaan ? . De rook komt alleen nog uit de schoorsteen van het gemeentehuis . Of het moet zo zijn gegaan als de Neus,Willem Holleeder;al het losgeld hebben wij verbrand in het bos? ja dat kan natuurlijk ook . Er zijn mensen die steken met geld de openhaard aan . Of ,die behangen de muur met geld dat ze het later als alleraardigst behang zien . Ik geloof er geen openhaardhout of rookkanaal van dat Joop in de val van 5 miljoen om 30 procent transferrechten af staan . Ik geloof trouwens nooit iets van woordjes dat mensen op papier zetten . En dat klopt ook als er hommeles komt zeggen ze altijd;had u de kleine lettertjes onderaan het papier maar moeten lezen .En dan zeg je Maar die kan ik helemaal niet lezen .En dan zeggen ze;dan had u maar een vergrootglas moeten kopen .maar een ding is zeker,,daar trapt Joop niet in . En daarom geloof ik er ook niet veel van wat Joop uitkraamt . Denk er sterk over om volgende week op de markt 100 visjes te kopen en aan de Doyen Group te schenken . Zal mij benieuwen wat ik van de Doyen Group terug krijg met oud en nieuw .

      /   Beantwoorden  / 
  10. Bertje

    Ik heb het er in de rust afgezet. Als je uitstraalt dat je niet wilt winnen, dan lukt het ook niet. Allemaal lieve schoonzonen, net zoals de trainer.
    Van mij mag hij weg en er dienen toch een of twee gifkikkertjes bij te komen, anders dan worden we tiende in de competitie en wil volgend jaar geen enkele speler meer naar Twente komen.

      /   Beantwoorden  / 
  11. twente madmax

    Grijze midden moot here we come. Uitslag valt nog mee. Maar met 2-0 verloren. Zo denk je al . Blijf er ook geen middag meer voor thuis.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Wallace

    PSV kon in de 2e helft heerlijk en gemoedelijk achteruit hangen, want het tandenloze gebrei van Twente bracht, net als vorige week tegen 10 man, alweer helemaal niks schokkends teweeg. Zo wil je je wel voorbereiden op een echte topper tegen Feyenoord…triest dat de media al totaal geen rekening meer houden met onze club. FC Twente als ééndagsvlieg, van toevallige kampioen terug, op weg naar beneden. Er is voor dit seizoen alleen maar gekeken naar de handelswaarde van nieuwe spelers en hoeveel toekomstig statiegeld Joop erop kan gaan vangen. Op specifieke samenstelling en complementaire kwaliteiten lijkt niet zijn ingespeeld. Als verzachtende omstandigheid mag het ontbreken van Gutiérrez gelden. Maar jongensjongens, haal eens ECHTE backs en een beest van een tweede spits. Dit slaat nergens meer op.

      /   Beantwoorden  / 
  13. twente madmax

    Maar het geld is op (verkloot) dus er is geen kans op stevige backs en trainers met inzicht in het spel dus is de weg naar beneden definitief !

    Ik hoop dat we woensdag wel een ronde verder komen in de beker anders wordt het helemaal een triest gedoe.

    Misschien reis ik nog wel af naar Doetinchem om toch nog een keer te laten zien dat ik een supporter in goede en slechte tijden.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Hahaha

    PSV wordt met 2 vingers in de kont kampioen en Alfred is een waardeloos trainer staat nu al 11 punten achter op Ajax dat in mijn ogen net zo’n zwak elftal heeft als Twente.

      /   Beantwoorden  / 
  15. dinkeltukker

    Meester Alfred heeft de jongens allemaal een aai over de bol gegeven. Men had er wel iets meer uit kunnen halen, maar natuurlijk zag Alfredo weer vele goede dingen. Dingen die een leek niet heeft gezien, maar die leken hebben er ook niet verder voor gestudeerd.Als dank tracteert Alfredje zijn brave schooljongetjes straks op een rondje mc donalds.

      /   Beantwoorden  / 
  16. ber

    Die man leeft écht in een andere dimensie:

    Schreuder
    Collega Alfred Schreuder zei het niet met zo veel woorden, maar aanvaller Luc Castaignos werd node gemist bij FC Twente. “Qua spel hebben we ons prima kunnen meten met PSV. Het zag er tot de ‘zestien’ prima uit, maar we bijten niet door.” Spits Torgeir Børven had zijn ploeg al vroeg in het duel op voorsprong moeten zetten. Schreuder: “Hij deed eigenlijk alle
    s goed maar dan moet hij het wel afmaken.”

    …weg met de TS!…

      /   Beantwoorden  / 
  17. Paul

    Dag mevrouw,dag dokter .Luister eens dokter ,mijn man doet de laatste tijd toch zo vreemd . Ach ,verteld u eens mevrouw ,het is tenslotte December . Nou dokter ,mijn man heeft van de week de tv weer verkeerd om aan de muur gehangen en hij doet steeds het schoteltje op het kopje . Vrijdagavond nog dokter heeft mijn man in het donker plastic bloemen in de tuin gezet . Vorige week toen het onder nul was wou mijn man het gras gaan maaien . Toen dat niet lukte pakte hij een pot verf en een kwast en wou hij buiten het hout gaan schilderen bij onder nul . Ach mevrouw ,heeft uw man nog ergens anders last van . Nou dokter ,afgelopen middag toen hij met 2-0 achterstond met voetballen haalde hij de spits er uit en bracht hij een bejaarde middenvelder in . Het moet toch niet gekker worden met mijn man . Is uw man dan trainer van een tiende elftal mevrouw . Welnee dokter ,mijn man is trainer van Fc Twente . Fc Drente zegt u mevrouw . Nee dokter hij is trainer van Fc Twente . O jeee,dan bent u mevr Schreuder JAAAAH DOKTER . En mijn man roept ook de hele dag dat hij de man met het masker is . Hij is helemaal van het padje af . Als het van de week nog erger gaat worden belt u mij dan maar even mevr . Dan zal ik kijken of er nog plaats is in de voetbal inrichting . Nou dokter ,ik vrees het ergste ,want hij moet van de week ook nog naar Doetinchem . Hier mevr ,3 x daags tabletten kunt u hem s avonds in een keer in de koffie flikkeren . Dag mevr ,daag dokter .

      /   Beantwoorden  / 
  18. Wallace

    Het grote probleem is dat Schreuder vindt dat hij de supporters niet hoeft te overtuigen. Om dit langlopende contract te kunnen krijgen was er maar één persoon die hij overtuigen moest; Joop Munsterman. Alle verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk altijd bij Joop, die Schreuder als de goedkoopste oplossing natuurlijk wel een contract voor 30 jaar wilde laten tekenen. Want Joop begrijpt niks van de lange termijn op sportief gebied. Joop wil financieel overleven en daarom komt er ook geen TD. Alles wat er zit, blijft noodgedwongen zitten, hoezeer ze ook falen. Joop heeft miljoenen verbrast en daar moeten het voetbalbedrijf, de aanhang en de sponsors nu voor opdraaien. Dát is de enige realiteit van FC Twente. Eigenlijk valt Schreuder weinig te verwijten, het is Joop die de kwaliteit afroomt. En als de druk van de supporters te groot wordt, kan Schreuder opstappen en blijft Munsterman voor de zoveelste keer gewoon zitten en zal hij – en niet een technisch directeur/manager – weer op hoop van zegen met een opvolger onderhandelen. Vicieuze cirkel. Twente=Joop=Twente. En iedereen heeft dat maar te accepteren en we doen het.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Moeke

    Alles is al gezegd hier, en dat doen we al een tijdje.
    Wat een bleke buurjongetjes staan er in het groene perkje hun centjes bij elkaar te harken. De uitvoerder staat erbij en kijkt er naar. De rondo is bijna perfect moet hij minstens een keer gedacht hebben vanmiddag. Hij vergeet erbij te zeggen dat dat het de bedoeling is het balletje tussen de palen te krijgen.
    Ja, we konden leuk mee voetballen in fasen, maar al duurde de wedstrijd nog 2 uur, dan had PSV er nog wel 2 ingeschopt. Twente had vast nog 2 rondootjes mooi tot een goed einde gebracht.
    ZUCHT……….

      /   Beantwoorden  / 
  20. hendrik

    Je blijft je toch verbazen wat een onzin onze trainer uitkraamt, we hebben ons kunnen meten met Psv, ben best wel tevreden. Precies wat Bertje zegt, als je niet uitstraalt dat je wilt winnen zal het ook nooit lukken. Het zit gewoon in z’n hoofd voor de wedstrijd, nou dan weet je het al. Trouwens Oosterwijk zal zich ook wel eens achter z’n oren krabben, reserve vorige week voor een paar minuten en vandaag geen reserve spits op de bank in Eindhoven, wat is dit. Ik wil een trainer die wil winnen en dat ook uitstraalt naar zijn spelers, naar de jeugd, naar de supporters, langs het veld, in de voorbeschouwing, naar de pers, een keer lacht en humor overbrengt, anders komen er steeds minder supporters, willen spelers eerder weg bij Twente en zal Twente minder snel en makkelijk nieuwe spelers kunnen aantrekken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. dinkeltukker

      Dat van die humor heb ik maanden geleden al aangehaald. In mijn naaste omgeving lachten ze mij eerst nog uit,maar men geeft mij nu (helaas) gelijk. Vanmiddag zeiden al 2 tijdens de wedstrijd; dit team straalt helemaal geen spelvreugde uit. Ze lopen als een stel gefrustreerde ventjes over het veld. Maar dat is toch ook niet anders als je zo’n emotieloze vent aan de kant ziet staan!? Alfredje heeft humor en plezier uit zijn woordenboek geschrapt en daarvan zijn de spelers en de supporters mooi de dupe.

        /   Beantwoorden  / 
  21. twente madmax

    Zo is het wel Dinkel er is echt geen lol aan om naar te kijken. Vraag me af wat de spelers zelf denken. Die zijn toch ook niet achterlijk. Een gefrustreerd groepje voetballers houd je over zo. En dan zegt Bjelland doodleuk dat de competitie nog lang duurt! Net alsof hij nog steeds denkt dat het allemaal wel weer goed komt. Man man wat een plaat heb je dan voor de kop!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Piet

      Zo’n aanvoerder krijgt voor t begin vd competitie een twee daagse cursus wat zeg ik tegen de pers bij winst/gelijkspel/nederlaag. Bij een nederlaag is er de optie ‘de competitie is nog lang’. Andere opties kunnen ook willekeurig gebruikt worden.

        /   Beantwoorden  / 
  22. Wallace

    Doekies voor zondag…

    Schreuder, koop die kersttrui kant en klaar
    De zaak in coma breien doet je schoonmoo maar

    Voor breien moet je in De Veste wezen
    Neem mijn kaart, ik ben ervan genezen.

    Joop, de stoel’n steet leeg d’r bie
    Geen wonder als ‘k geen voebal’n zie

    Schreuder laat het spel verzieken
    Voortaan goa ‘k wa brommers kieken

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.