Thuisnederlaag tegen Vitesse

De gifbeker is nog niet leeg. Zondagmiddag heeft FC Twente – op een ogenschijnlijk nog redelijk bespeelbaar veld – met 1-2 verloren van Vitesse. Na 17 minuten verspeelde Cuco Martina knullig de bal en uit de snelle aanval die volgde maakte Labyade 0-1. De late gelijkmaker, in de 82e minuut door Jesus Corona, moest de aanleiding worden voor een slotoffensief van ons Tukkers, maar in plaats daarvan maakte Kaizaisjvili in de blessuretijd de winnende treffer voor de gasten uit Arnhem. En zo stevent FC Twente af op een zeldzaam slecht seizoen. Het eind van de crisis is nog niet in zicht.

14 reacties op “Thuisnederlaag tegen Vitesse

  1. dinkeltukker

    Als ik die eerste goal van Vitesse nog eens goed bekijk, dan gaat onze keeper ook niet vrijuit. Een voorzet was de enige keuze en daar had hij op moeten anticiperen. Maar goed. Deze nederlaag had ik al ingecalculeerd. Bij vlaagjes was het nog redelijk en werd er zelfs uit een corner gescoord. Vanuit de twentse burelen hoor of zie je niks. Staren zich natuurlijk helemaal blind op het winnen van de beker. Gelatenheid troef. Ambitie is al enige tijd uit het woordenboek geschrapt en vervangen door aankloten. Kloot maar raak voor een knaak. En zelfs een knaak om die complete TS eruit te trappen hebben ze niet eens meer. Nog maar 4 jaar geleden een mooi sprookje dat nu op een nachtmerrie begint uit te draaien. Van de week nog even 3 punten in Zeist afgeven en zelfs de play offs wordt al niet meer gehaald. Maar geen zorgen, onze trainer kijkt tevreden terug als over 10 wedstrijden het laatste fluitsignaal klinkt. Helaas voor hem heeft dan minimaal 1 supporter zijn jaarkaart niet verlengd. Of er moet nog roering komen vanuit de bestuurskamer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erwin

    Het is angstvallig stil op de blog, gelatenheid troef?

      /   Beantwoorden  / 
    1. dinkeltukker

      Ja, want al bijna drie jaar werd er hier gewaarschuwd dat er dingen niet goed gingen. En wie niet horen wil….zelfs die late vitesse-goal werd door menigeen ter kennisgeving aangenomen. Zover zijn de meeste supporters al.

        /   Beantwoorden  / 
    2. ber

      Erwin… alles is gezegd hier… afwachten op actie is ons laatste ding… niemand bij fct grijpt in.. wanbeleid.. uitwassen ervan ervaren we nu.. maar om teleurstellingen te voorkomen: duurt zeker nog 3 jaar voor we weer op de goede weg zitten heb echt zo’n 2002 gevoel… kut kut kut

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erwin

        Tja, ik zit in een tweestrijd. Ik ben, als ik eerlijk moet zijn, een succes supporter. Enerzijds wil ik ze wel schreeuwen naar betere tijden en niet de boel in de steek laten, anderzijds wordt ik moedeloos van het wanbeleid binnen onze club. Ik betrap me er nu op dat ik voortijdig de wedstrijd telkens verlaat. Hoe lang houd ik dat nog vol?

          /   Beantwoorden  / 
  3. Wallace

    In navolging van Ebecilio is vandaag ook Lachman uit de selectie geschopt. Schreuder lult over de discipline, maar ook dit heeft alles te maken met ernstig geldgebrek. Door de schorsing wordt ook het salaris bevroren. Verwacht wordt dat Bengtsson dinsdag, Koppers donderdag en Bórven vrijdag uit de selectie gezet wordt om dezelfde bezuinigingsreden.

      /   Beantwoorden  / 
  4. twente madmax

    K heb van de hele wedstrijd geen bal gezien. Onze dochter hup naar t ziekenhuis met blindedarmontsteking. Dat gaat nu gelukkig beter maar met Twente niet. Vreselijk wat gaat het slecht. Eigenlijk met alles. Je zou ze ook onder t mes moeten doen en amputeren van alle slechte invloeden. Ik weet niet eens op welke plek ze nu staan in de competitie maar t is diep triest. Maar dat wisten we al. PSV op bezoek? Ware slachting waarbij misschien eindelijk koppen rollen. Verdrietig wordt je dr van.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

      In elk geval het beste gewenst voor uw dochter. Daarbij vergeleken is de FC Twente crisis natuurlijk maar niks, laten we wel wezen. Je krijgt die shit er in dit geval gratis bij. Allemaal negativiteit in het hoofd, erg vervelend. Sterkte en een spoedig herstel gewenst, hoor.

        /   Beantwoorden  / 
      1. twente madmax

        Komt goed! Is een taaie en denkt dat ze zaterdag weer voetbalt.
        Dank je!!

          /   Beantwoorden  / 
  5. johan

    hoe kun je met deze selectie 3 punten meer hebben dan Willem 2? Niks ten nadele van Willem 2, maar kijk eens naar de budgetten? Dacht je dat wij gaan winnen van NAC? Vergeet het maar. Schreuder heeft geen gezag meer. Zag het niet. Ziet het niet en zal het niet mmeer zien. Koekoek Martina onze aanvoerder. Vroeger was je aanvoerder je beste speler of je keeper, maar ja ik weet niet hoe je de aanvoerdersband tegenwoordig verdient bij Twente. Hoofdtrainer kun je worden zonder fatsoenlijke CV dat wisten we al. Aanvoerder wordt je waarschijnlijk als je goed in de discipline loopt. En supporter ben je als je bereid bent je keer op keer te laten belazeren. Gelukkig worden velen op tijd wakker. Kunnen de stewards ook eens fatsoenlijk een wedstrijd volgen komend seizoen. Een leeg vak hoef je niet in de gaten te houden. We gaan het zien wat duurder is, deze trainer de laan uit sturen of laten zitten. Ik weet het wel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. aks

      @Johan,
      Je hebt het door Johan.
      Schreuder heeft geen gezag meer, geen invloed op zijn spelers, hij krijgt het elftal niet meer aan de praat, dus komt hij met die onbezonnen maatregelen om spelers die zich tegen hem keren te straffen, dit is echt je zwakke kant laten zien.
      Als een speler zijn best niet doet of eventuele fouten maakt dan doe je dat op je kantoortje onder vier ogen, dan ben je betrouwbaar en niet zo achterbaks om dit via de media te spelen om de krant of TV te laten weten hoe ontevreden je bent door mededeling te doen ik heb Jan, Piet of Klaas buiten de selectie gelaten, wat een zwakke kneus is die Schreuder toch, het zijn wel zijn eigen tekort komingen.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Moeke

    De beleidsbepalers hebben 4 jaar gegokt en verloren, en wij als supporters met een groot en rood hart voor deze mooie club zijn de dupe.
    Ook ik heb gisteren niks van de wedstrijd gezien, wel af en toe wat flitsen op de radio. Twee spelers die nog een behoorlijk niveau halen, dat is gewoon veel te weinig.
    Op alle fronten is een schoonmaak nodig, te beginnen met de staf en vervolgens de selectie. Teveel nobodies. Laat Rutten maar komen als TD en als Munsterman straks weg is mag van der Belt laten zien hoe het moet. Hij wordt de sterke man. Ik geloof niet dat Schreuder eerder dan de zomer wordt bedankt voor (on)bewezen diensten.
    Hopen op een bekerstunt mannen en vrouw.

    Max: beterschap voor je dochter!

      /   Beantwoorden  / 
  7. twente madmax

    Dank Moeke! De club zit in zo n negatieve flow, verschrikkelijk. We moeten omhoog met alles! Maar ik denk dat het eerst nog verder zakt voordat het beter wordt!

      /   Beantwoorden  / 
  8. aks

    Beste Max, hoe gaat het nu met je dochter ?
    Wat ik je eigenlijk nog wilde zeggen is dat temperatuur ook van grote invloed is voor het groeien van gras
    Over het algemeen zijn in het oosten jaarlijks de strengste winter’s dus koud en in het westen hebben de club’s over het algemeen minder problemen met de grasmat omdat het daar zelden vriest.
    Samen is zon en temperatuur van grote invloed op het groeien van het gras.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.