Kleine overwinning voor FC Twente tegen FK Mlada Boleslav

FC Twente heeft donderdagavond een te kleine overwinning geboekt tegen het Tjechische FK Mlada Bolesav. Vrijwel het gehele duel waren wij Tukkers oppermachtig maar dit kwam pas in de tweede helft tot uitdrukking in de score. Kort na rust zorgden Leroy Fer en Nacer Chadli voor de doelpunten. Dat hadden er daarna nog best wat meer mogen worden, gezien het veldoverwicht en de kansen. Het bleef echter 2-0, wat natuurlijk ook een prima uitgangspositie is voor de uitwedstrijd volgende week in Tjechië. De moeite van het vermelden waard is verder nog de plek op de bank voor Peter Wisgerhof. Op zijn plaats speelde Andreas Bjelland. Verder debuteerden Dmitry Bulykin en Felipe Gutiérrez aan Twentse zijde.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

19 reacties op “Kleine overwinning voor FC Twente tegen FK Mlada Boleslav

  1. FCTUKKER

    Volgende week moet FC Twente het verder afmaken in Tsjechië, ik hoop dat return beter is dan vanavond. Want kwaliteit zit wel inde ploeg, maar dan moet je het ook laten zien in doelpunten!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Behzat

    Ik kom net van de wedstrijd, Twente speelde goed, maar het commentaar dat Rosales en Plet vanuit het publiek kregen irriteerde me wel erg. Dat je voor of na de wedstrijd erover discussieert of klaagt is één ding, maar tijdens de wedstrijd zou je iedereen in een Twente shirt moeten steunen! Behalve dat viel het me op dat de nieuwelingen beter speelden dan de ‘oudere’ spelers. Bjelland vond ik eerlijk gezegd beter dan Douglas spelen. Als Douglas blijft hebben we zeker het beste CV duo van de Eredivisie en naar mijn mening kan dat duo zelfs meedoen in de top van de Europa League. Bulykin was een verademing ten opzichte van Plet. En Janssen vind ik om eerlijk te zijn niet op het niveau van de meesten van de basiself zitten. Gutierrez deed niets speciaals maar ik vond hem wel rustig overkomen, en hij maakte geen enkele fout, daar gaan we zeker nog meer van horen. Een nieuwe linksback en rechtsbank, Bjelland en Douglas als centrale verdedigers, Schilder als verdedigende middenvelder, Fer en Gutierrez als aanvallende middenvelders, Chadli op de linkervleugel, Tadic op de rechtervleugel, Castaignos in de spits met Bulykin als ultieme breekijzer, wat een kracht heeft die Bulykin, zelfs met 5 verdedigers om hem heen kregen ze hem niet van de bal af. Van Schilder weet ik niet zeker of die het daar goed zal doen, maar Brama kon zelfs vandaag het niveau niet aan zodra het tempo ook maar een beetje omhoog ging, met een beetje tempo maakt hij simpele fouten of haalt hij het tempo omlaag, dus hij moet zeker vervangen worden. Met een nieuwe LB en RB, en die opstelling doen we naar mijn mening niet alleen mee voor het kampioenschap, maar ook met de top van de Europa League!

      /   Beantwoorden  / 
    1. jorn

      Voor de zoveelste keer, Rosales is meer dan goed genoeg en sterker nog hij is/kan heel belangrijk zijn/worden

        /   Beantwoorden  / 
      1. FCTim

        Vind hem verdedigend al sterker worden, maar kan nog beter worden. Aanvallend doet het prima. Heb ook het idee dat Tadic en hij elkaar wel begrijpen op rechts.

          /   Beantwoorden  / 
  3. Diek_man

    Vond Brama vandaag best aardig spelen, en Rosales had een paar prima voorzetten. Ook verdedigend een paar goede acties trouwens. Vind de kritiek op Rosales zoms erg overdreven, is geen top speler maar ook niet zo slecht als hier soms wordt gezegd. Plet was weer drama maar ook Bulykin miste twee 100% kansen. Chadli lijkt zijn vorm weer terug te hebben, en van Tadic gaan we nog een hoop plezier hebben. Ook Bjelland ziet er goed en betrouwbaar uit, evenals Schilder hoewel nog wat slordig soms. Al met al een goede basis voor een mooi seizoen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. rene

      zeg alleen brama verspeelde 3 ballen waar die gasten een kans van kregen.. vond brama vandaag niet 1 van de besten.

        /   Beantwoorden  / 
  4. hendrik

    Fer gaat steeds beter spelen idem Chadli en Brama werkt heeeel hard en zorgt dat ie altijd aanspeelbaar is, Bjelland goed, Bulykin een verademing, Tadic nog wel wat onwennig en gleed vaak uit zo ook met Rosales en Schilder, kan iemand mij vertellen waarom het veld zo nat gemaakt moet worden, of minder nat maken of beter schoeisel voor de spelers.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Behzat

    Wat een vieze overtreding trouwens aan het eind. Wanneer wordt de volgende tegenstander van Twente bekend gemaakt?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Behzat

      Kwam het net toevallig zelf tegen :P 10 augustus

        /   Beantwoorden  / 
    2. justin

      volgens mij moeten ze eerst nog een potje ballen in Tsjechie.

        /   Beantwoorden  / 
  6. FCTim

    Heb genoten gisteren!!!

      /   Beantwoorden  / 
  7. FCTim

    Vond Brama erg sterk de 1e helft!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Moeke

      Ik ook, mag wel eens gezegd worden. Jammer dat daarna Brama en Rosales af en toe een paar keer de verkeerde keuzes maakten waardoor het spel de laatste 10 minuten weinig meer te bieden had. Dat lag overigens niet alleen aan deze 2 hoor.
      En natuurlijk moet je met dit kwaliteitsverschil een hogere score halen. Mag ecter geen probleem zijn daar in Tsjechie.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Edwin

      Dan heb je zeker de 2e helft gemist. De eerste grote kans die Mlade kreeg ontstond door onnodig balverlies van Brama. Hij maakt elke wedstrijd 1 of 2 van zulke fouten. Dat moet eruit, anders snel naast Wisgerhof op de bank zetten. Trouwens ook Rosales had zo’n slechte pass in de 2e helft. Hierdoor werd Mlade nog bijna in het zadel geholpen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Moeke

        Als je goed gelezen had wist je dat ik precies zeg wat jij nu ook vertelt over de 2e helft.

          /   Beantwoorden  / 
  8. Schalke04

    Wat een heerlijke wedstrijd! Is natuurlijk niet makkelijk door witte muur te komen maar gelukkig toch gelukt. Het lijkt wel of het team niets meer met Plet te maken wil hebben, ze spelen hem gewoon niet in! Bulikyn had binnen 2 minuten meer ballen als Plet de hele eerste helft gekregen. Maar die Russische beer is wel sterk! Wat was Brama goed! De ene pass na de andere! Is hij met Theo Janssen op vakantie geweest? Toch vind ik het jammer dat Wisgerhof gepasseerd is. Hopelijk geen deuk in het vertrouwen,want als Douglas toch nog vertrekt dan moet hij er wel weer staan.. Hoewel Bjelland nog niet onder druk heeft gestaan, lijkt hij mij een goede aanwinst.

      /   Beantwoorden  / 
    1. FCTim

      Dat plet geen ballen krijgt ligt aan zijn loopacties of liever gezegd geen loopacties. Plus het feit dat z’n medespelers echt wel weten wat hij kan. Niet lullig bedoeld voor die jongen maar ik snap dat ze hem dan soms overslaan.

      Wat Brama z’n vakantie betreft: Nee is niet met Theo op vakantie geweest!!! Die zat namelijk bij mij in het vliegtuig terug Ibiza 2 maand geleden ongeveer haha (echt waar).

      Wisgerhof is prof genoeg om zich hier nie door van de wijs te laten brengen.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Red Alert

      Wisgerhof zal ook moeten gaan inzien dat meneer een dagje ouder wordt, ondanks zijn 101% inzet wordt hij bij de dag wel een beetje trager. Maar het is,wel een fantastische keer’l.

        /   Beantwoorden  / 
      1. FCTim

        Precies wat ik bedoel. Dat snapt ie zelf ook wel, en het is natuurlijk super om zo’n iemand achter de hand te hebben. En buiten dat, we spelen zoveel wedstrijden, ik denk dat ie wel aan z’n minuten gaat komen hoor.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.