Orlando spreekt het O-woord uit

Natuurlijk is het verleidelijk om openlijk te solliciteren naar een plek in Oranje, zeker als de ondergrens Civard Sprockel heet. Maar slim is anders, daar kunnen Sjaak Polak en Arjan van der Laan (quizvraag: waar speelt hij nu?) over meepraten.

In het februari-nummer van Nummer 14 hengelt Orlando Engelaar -na enig aandringen van interviewer Wilfred Genee- naar een stageplaats op Hoenderloo: "Ik zou het in eerste instantie al geweldig vinden te mogen meetrainen om op die manier Van Basten mijn niveau te tonen, te laten zien dat ik een goede speler ben. Ik ben bescheiden, maar ik denk dat ik bij Oranje tijdens trainingen wel zou meekunnen en dat ik de bondscoach zou kunnen overtuigen dat ik het niveau aankan."
Meer saillante uitspraken:

"Ik ben bijzonder ambitieus en heb in andere interviews ook wel eens verteld een hoger niveau aan te kunnen. Alleen kan ik dat nu wel roepen, maar mocht het níét lukken, dan sta je toch een beetje voor lul."
Dus blijft hij gewoon in Enschede. 

"Ik had zelf wel door toen ik 'm maakte dat het een lekker doelpunt was, maar dat hij zó werd gewaardeerd, heeft me een beetje verbaasd. Het was een prachtige pass van Robbie Wielaert en ik raakte de bal inderdaad lekker, maar het was bijvoorbeeld niet zo'n mooie treffer als Alfred Schreuder ooit maakte namens RKC tegen FC Groningen. Die bal die hij er vanaf de middenlijn in schoot."
Zo briljant was de 0-1 tegen Ajax nu ook weer niet, Jan Mulder…

"Ik ben een voetballer die af en toe een schop onder zijn kont nodig heeft. Ik ben heel kritisch op mezelf, maar kan wel eens iets te gemakkelijk zijn. Vertrouw ik te veel op mijn techniek of ga ik straatvoetballen. Dat moet ik ondanks mijn goede techniek niet doen. Alles valt of staat bij hard werken en goed ermee bezig zijn."
Orlando predikt het evangelie van Rutten voorbeeldig.

"Ik weet gelukkig dat 99 procent van de selectie hem een slechte trainer vindt. (…) Voor die jongens en de club zou ik het geweldig vinden als ze kampioen worden, maar ik zou het raar vinden dat iedereen dan denkt dat Broos een goede trainer is."
Volgens RC Genk-trainer Hugo Broos lag het aan Engelaar dat het niet liep met de club. Volgens Engelaar niet.

"Soms is het echt niet te geloven wat hij allemaal kan. Hij kan zó makkelijk een tegenstander uitspelen, dat hij het soms misschien wat overdrijft. Daar wijst de trainer hem wel eens op en ik ook. Maar zelfs als Karim overdrijft, gaat het vaak nog goed. (…) Als hij dit niveau vasthoudt, gaat hij regelrecht naar een topclub." 
Het is dat El Ahmadi al voor Marokko gekozen heeft, anders mocht 'ie zo mee naar Hoenderloo.  

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.