Goa stoan a-j veur Twente bint?

Wanneer de bezoeker niet plaatsneemt op de zitplaats, waarop het toegangsbewijs recht geeft, kan de bezoeker na constatering hiervan, door een steward en/of politie om een legitimatie worden gevraagd. Indien men weigert om op de goede plaats te gaan zitten c.q. weigert uberhaupt te gaan zitten kan de bezoeker verwijderd worden uit De Grolsch Veste. Staan voor de stoel binnen de doelstelling van sfeerverhoging wordt alleen getolereerd in de aangewezen sfeervakken. In voorkomende gevallen kan een (lokaal) stadionverbod het gevolg zijn.

Artikel 7.3 uit het nieuwe Huishoudelijk Reglement.

47 reacties op “Goa stoan a-j veur Twente bint?

  1. OOTMARSUM

    belachlijk !

      /   Beantwoorden  / 
  2. Timo

    Wat zijn nou de toegewezen sfeervakken dan?

      /   Beantwoorden  / 
  3. fred

    tegen Stade Rennes had ik een kaartje voor vak P, schuin achter de trommelaars. Ik moet eerlijk zeggen dat het mij 100% mee is gevallen. Er wordt netjes gevraagd of je het zien kunt, zoniet gaan ze op het stoeltje achter je staan. Plaatsnummers e.d. wordt daar niet aangehouden. Ik zo uzeggen maak bij eredivisie wedstrijden daar een complete staan tribune van en tijdens uefa (verplicht) zitplaatsen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Anton

    Mooi zo, heb niet voor niets een zitplaats!!! (en nee, zit niet in Vak-p)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jon

    Dit geldt zeker ook voor vak 303, want daar heeft men weinig zit vlees, met bij het trapgat is het niet willen luisteren naar zowel stewards als politie.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Bj

    En roken mag je ook niet op de tribune… Je kan allerlei regels bedenken, maar hoe zit het met de handhaving ervan? Nee, dat heeft natuurlijk geen prioriteit en daar zijn te weinig mensen voor. Zolang er niet op regels wordt toegezien, blijft alles bij het oude en hoeft men niet bang te zijn om aangesproken te worden op zijn of haar onfatsoenlijke gedrag.

      /   Beantwoorden  / 
  7. vak 303

    echt belachelijk allemaal

      /   Beantwoorden  / 
  8. johan dreksen

    heb nog nooit gezeten behalve 1 keer één helft op de eretribune. De sfeer sprak me zo aan daar dat ik in de rust ben gevlucht naar me eigen plekkie lekker tussen ons eigen sfeervolk (nu 105). 11.000 nieuwelingen weten nog niet helemaal hoe het werkt dus:

    AANPASS’N OF OPROTT’N….
    (naar het altijd fijne familiezitvak dan maar) dus maar snel met je zitvlak naar een zitvak.

    Idee: mischien is het wat om het boekje “Twente Gekte” (opening Arke Stadion) opnieuw uit te geven?

      /   Beantwoorden  / 
  9. fctwente65

    domme regel dat je moet zitten gewoon belachelijk stelletje mietjes daar moeten ze is bij vak-p proberen te doen die schoppen de wouten het vak uit daar durven ze niet schijterds

      /   Beantwoorden  / 
  10. Kees

    Fuck dat man, club is van de supporters.. Als ik wil staan voor sfeerverhoging dan doe ik dat.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Sjoerd

    “Staan voor de stoel binnen de doelstelling van sfeerverhoging wordt alleen getolereerd in de aangewezen sfeervakken.” WELKE ZIJN DIT DAN CONCREET??!

      /   Beantwoorden  / 
  12. herman

    ik ben op leeftijd en kan moeilijk staan en ik moet zeggen dat het heel vervelend is dat er mensen voor je gaan staan en als je er wat ven zegt krijg je nog een grote mond toe nou ik was al supporter toen de meesten nog niet geboren waren maar respect voor de mensen die willen zitten en ook wat willen zien is wel op zijn plaats

      /   Beantwoorden  / 
  13. Puk

    Herman, je hebt groot gelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  14. trulli

    Herman, wees eerlijk. Er zijn toch genoeg vakken binnen het stadion waar je constant kan zitten? Ik snap niet dat je dan in een vak ZIT, waar STAAN gebruikelijk is.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Ramon

    Het is en blijft moeilijk iedereen tevreden te houden. Laat Twente dan meteen aangeven in welke vakken het wel getolereerd wordt. Dat scheelt een bult heisa. Alleen hadden ze dat wel voor de uitbreiding moeten doen.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Twentee

    Als er mensen achter je zijn die willen zitten, en jij wil staan, ruil dan.

    Maar ik mijn geval (306) staat in principe iedereen, op de onderste 2 ringen na. Geen probleem, net zo als in de vakken 305 en 304.

    Dan moet twente het maar opnieuw gaan vragen; Vakken 302 tm 306 of 307 de sfeervakken, 308 ouder kind vak en de lange zijde voor de echte zitplaatsen.

      /   Beantwoorden  / 
  17. n'kufo

    AANPASS’N OF OPROTT’N….
    (naar het altijd fijne familiezitvak dan maar) dus maar snel met je zitvlak naar een zitvak………….

    zins wanneer moet ik op de familie vak zitten dan er is in 10 jaar nog nooit iemand bij onze geweest dat we moetsen gaan zitten

      /   Beantwoorden  / 
  18. michel.t.fct

    mensen waar maken we ons druk om. Op vak P is bekend dat iedereen staat. Niet mee eens ga dan ergens anders zitten.

    Op de overige vakken wordt alleen tijdelijk even gestaan als er goa stoan gezongen wordt. Dit duurt hoogstens 1 minuut. Maar draagt wel bij aan de geweldige sfeer in ons epidrome.

      /   Beantwoorden  / 
  19. johan van oldenbarneveld

    nou ‘n kufo: zoals je boven kunt lezen staat dat in:

    Artikel 7.3 uit het nieuwe Huishoudelijk Reglement.

    Jou ervaring is dat er nog nooit iemand is geweest. Dus nie druk om maken lijkt me…

    Wanneer kan niemand je nog vertellen ‘n kufo, het staat in ieder geval in de reglementen zodat Twente zich in de toekomst in ieder geval KAN beroepen op de reglementen… Tja…

      /   Beantwoorden  / 
  20. Natasja

    Belachelijk!!! Supporters die graag willen zitten, laten verhuizen naar lange zijde!
    Zoals Twentee zegt: sfeervakken maken van Vak P en daarboven, echte zitplaatsen voor de lange zijde!

    Zit zelf in 304 en naast mij zat een man die slecht ter been was. Die is nu verhuisd naar een plek waar bijna iedereen zit. Opgelost! Maar Twente had gewoon vóór de verdeling van de scc aan moeten geven welke vakken als sfeervakken zouden worden aangewezen. Want dan hadden de supporters daar rekening mee kunnen houden bij het opgeven van voorkeursvakken. Had je ook weinig gezeur gehad.

      /   Beantwoorden  / 
  21. Ben

    In vak 303 staat in principe ook gewoon iedereen de hele wedstrijd. Zou het echt kloten vinden wanneer ik de hele wedstrijd zou moeten zitten.

      /   Beantwoorden  / 
  22. Den

    Vind het ook belachelijk,omdat er veel mes\nsen staan op de 2e ring boven vak p vind het zelf geweldig dat er ook sfeer boven ons is. en dat moet zo houden. heb van iemand gehoord dat ze op de 2e ring de trappen voor het eerst vrij hadden gehouden boven vakp tijden de wedstrijd heracles. en nu wil de nieuwe cordinator straks ook bij vak-p de trappen omhoog vrijhouden. zelf ben ik geen iemand die relletjes trapt maar in dat geval maak ik dit keer wel mijn handen. vuil als ze dat bij ons in P willen proberen..!!!

    Vind het schandalig! laat die nieuwe Cordinator oprotten!! Hij verziekt de sfeer!!!

      /   Beantwoorden  / 
  23. silas

    wat een kk knuppels
    ik moes er er zaterdag ook uit daar niet op de plaats te gaan zitten nou als ik bier heb gehaalt en ik wil naar boven en iedreen stoot me aan kan ik als ik boven ben weer een niew biertje halen dus mesn een probleem maken daar niet te gaan zitten

    steward en/of politie kunnen van mij de pot op

      /   Beantwoorden  / 
  24. Tukkerfan

    Vorige seizoenen zat ik op de lange zijde vak 20; wat een sfeer daar (dus niet)nu op vak 306 waar een echte sfeer hangt dus lekker staan en meedoen en bijdragen aan een geweldige sfeer in de Veste! Mensen die willen zitten gaan maar lekker op de lange zijde(n)zitten. Het is een voetbalstadion en geen bejaardensoos!

      /   Beantwoorden  / 
  25. 28

    Ik wil hier ERG GRAAG op reageren:

    ”Beleid” van Twente en handhavers: Security, Politie:

    Ten eerste: Maak boven de 2e ring (Boven VAK P) een afscheiding van de lange zijde zoals die beneden ook bestaat, hiermee voorkom je dat mensen van de lange zijde boven vak P gaan staan en dus volledig niet op de goede plek zitten.

    Ten tweede: Laat in G’s naam iedereen die boven vak P zit, staan, JA STAAAN! waar hij zij maar wil.. dit regelt zich namelijk vanzelf net zoals beneden! Wil je dit gaan managen en gaan onderwerpen aan BELACHELIJKE REGELS, zoals stadion verbod dreigingen en kinderachtig gekissebis wat vervolgens ten koste gaat voor veel mensen van de westrijd, dan zijn jullie echt heel FOUT bezig, kleinzielige stewards en andere (blauwe) zeikerds, man DONDER TOCH OP! Aanpassen of oprotten!

    Als jullie doorgaan met het idiote handhaven van deze ridicule regels, dan gaat er binnenkort een ”RIOT” plaatsvinden welke zich helaas zal gaan richtten tegen de ordehandhavers en gaan er trake vechtpartijen plaatsvinden! Dus doe geen rare dingen en geef je dupporters het recht om voetbal te kijken!

    En zie zeikerds die lopen te zeiken dat iemand hem/haar ervoor ”staat” EN TERECHT! IN EN BOVEN VAK P HOOR JE TE STAAN VERDOMME!

    wil je zitten? neem een fijn abonnement op Eredivisie Live en ga thuis voor de buis hangen stumperds!

    Genoeg… AANPASSEN OF OPROTTEN!

      /   Beantwoorden  / 
  26. princepolley

    Ik stel voor om het roken,staan en zingen af st schaffen.

    We nemen er 500 stewards bij, verhogen de prijzen, betalen met plastic geld en nemen een bank als hoofdsponsor.

    Ook voor parkeren kunnen we 10 euro vragen.

    Weten we zeker dat onze nieuwe successupporters het naar hun zin hebben.

    Nix aanpasen: Oprotten met jullie gezeur, Bek opentrekken als het sfeer verhogend is of wegblijven.

      /   Beantwoorden  / 
  27. Twentee

    Hier ben ik het gewoon helemaal mee eens! Twente moet niet f*cken met de mensen die de sfeer alleen maar beter maken boven vak-p

      /   Beantwoorden  / 
  28. Twentee

    @princepolley

    Als we nu toch bezig zijn, waarom geen banken inplaats van stoeltjes? Zit nog eens fijner ook, en als je probeert van je plaats te komen één jaar lang stadionverbod. Gvd zeg, aanstellers. Ik werd notabene door die steward als een uitsupporter behandeld?! Wou even naar een kameraad toe, een vak naast die van mij(hij zat in 305), word in tegengehouden, komt hij naar mij toe en staan we op de trap (1 uur voor de wedstrijd, was nog geen mens daar bijna.) worden we weggestuurd..

    Twente laat die mensen hun gang gaan. Mensen die in de situatie zelf zitten kunnen dit veel beter oplossen. Laat het 5 wedstrijden zo zitten (staan uiteraard!) en alles wijst zich vanzelf!

      /   Beantwoorden  / 
  29. >>>

    ze moeten gewoon alleen aan de lange zijdes zit plekken maken(zijn er al maar dat je daar alleen kan zitten)en dan de 2 korte zijdes sta plekken van maken

      /   Beantwoorden  / 
  30. aks

    Het grootste probleem voor fc twente wordt de negatiefe suporter die met vuurwerk gooit zodat het ontploft in het stadion,
    De staffen van de Uefa zijn enorm grote geldboetes of een verbod om in het eigen stadion te spelen.
    Dus suporters gedraag je en maak fc twente niet ten schande, staks mag er in de grolsch veste helemaal niet meer gespeeld worden, als het zo doorgaat moet twente nog in het Heracles stadionnetje of weer bij Veendam of Emmen spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  31. Tim

    @ Michel.t.fct=
    “”Op de overige vakken wordt alleen tijdelijk even gestaan als er goa stoan gezongen wordt. Dit duurt hoogstens 1 minuut. Maar draagt wel bij aan de geweldige sfeer in ons epidrome.”"

    Jij hebt er dus duidelijk geen verstand van. Ik ben alle wedstrijden in onze Grolsch Veste geweest, en alle wedstrijden gestaan. En ik zit niet in Vak P maar erboven.
    En hoe kom je bij Epidrome:S… Epi is een gekocht clubicoon..

    ON TOPIC: Duidelijke regeling van de sfeervakken voorkomt heisa..goede organisatie schort het wel een beetje aan laatste tijd.

      /   Beantwoorden  / 
  32. Fct66

    Wat een discussie weer, tuurlijk moet je de tekst in een huishoudelijk regelement niet letterlijk nemen, daar moet je een beetje doorheen kijken.
    Ook FCT wil sfeer in het stadion houden.
    Maar wanneer je er niets over schrijft kun je als het echt uit de hand loopt ook geen maatregelen nemen laat staat mensen sancties opleggen.
    Kortom, ik snap dat ze dit opschrijven, maar ik hoop en ga er vanuit dat men hier spoepel mee omgaat.
    Vak P geeft al jaren een voorbeeld aan menig supporters vereniging door gewoon te zorgen voor een goede gemoedelijke sfeer en leuke sfeer acties.

    dit moet zo blijven, sterker nog eht hele stadion moet meedoen.

    Ik ben zelf sponsor maar bij ons hoor je niemand klappen of meezingen, dit tot mijn spijt.

    Wellicht is het een actie om eens een ‘grote’ sfeer actie te houden in het hele stadion.

    en dan gaan we allemaal staan….ik ga er vanuit dat dan niet iedereen een stadionverbod krijgt.

    forza Twente

      /   Beantwoorden  / 
  33. mb200

    Eindelijk heb ik de supportes wakker laten we nu actie ondernemen en bij de volgende
    competitie wedstrijd met vak 302 tot 307
    dus niet met de uefa cup dit kan geld kosten
    we gaan met deze vakken actie ondernemen
    dus tegen ajax gaan we op de trappen staan
    en de stuarts aanpakken en als ze er 1 persoon tussen weg willen halen met zijn allen in grijpen en het aankaarten bij het bestuur ik kom al 25 jaar bij twente en dit pik ik niet als een jochie van 18 jaar mij dreigt met een stadion verbod als ik er een krijg
    dan ook echt want ik ben echt boos hoe er wordt omgegaan met de nieuwe supportes

    Met vriendelijke groet Michel Moes

      /   Beantwoorden  / 
  34. Robin k

    Best wel dom zeg, maarja, als jij en een paar vrienden in het hoofdvak opeens gaat staan voor een paar kakmensen die eigenlijk bij hockey horen te zitten, zijn zij ook niet echt blij

      /   Beantwoorden  / 
  35. michel.t.fct

    Hallo Tim,

    Als er dus 1 iemand is die er niets van begrijpt ben jij het wel. Je hebt alle wedstrijden bezocht in de Grolsch Veste, tjonge, tjonge zeg.

    Vanaf 1975 heb ik alle thuiswedstrijden en de meeste uitwedstrijden van onze FC bezocht in het Diekman, het Arke Stadion en ja in het Epidrome. Bij iedereen is bekend hoe belangrijk een goede sfeer is in het stadion. Vroeger bij vak Q en later Vak P in het Diekman en natuurlijk nu Vak P in ons stadion.

    Het is gewoon een gigantisch gezicht de gehele korte zijde (Vak P en daarboven)tekeer te zien gaan. Dat maakt zeker indruk bij de spelers en zal ze extra motiveren. Ook zal dit een beklemmende indruk geven aan de tegenstanders.

    Wat jij moet doen is aanpassen of oprotten. Ga volgend jaar lekker naar de overkant op de tweede ring zitten achter het doel. Dan is daar plek genoeg. Wel nog even aanpassen en a.s. donderdag meedoen met de sfeeractie. Of is een papiertje boven je hoofd vasthouden ook teveel moeite.

    En als jij niet begrijpt wie en wat Epi voor onze Fc heeft betekend, dan begrijp je niets van FC Twente. Want in het rode hart van onze echte supporters telt niet alleen de toekomst maar ook de historie. Epi was een fenomeen, en ik ben er trots op dat hij voor onze club heeft gespeeld. Het is jammer dat het geld zo belangerijk is maar als je alle 13000 mensen die vorig jaar al in ons stadion zaten een enquete voor de naam van ons stadion zou vragen, zul je zien wie er gelijk heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  36. Artikel 7.3

    De juiste vertaling van dit artikel is:

    Wij pakken alleen de supporters aan in de vakken die wij aan kunnen. In vak-p durven wij de supporters niet aan te pakken. daar zijn wij te bang voor.

      /   Beantwoorden  / 
  37. Fct

    Dit betekend dus ook zitten in vak 305??? dacht t niet

      /   Beantwoorden  / 
  38. erik vak 104

    wat een gezeik! het was te verwachten.eerste seizoen was het in het Arke Stadion zo.en nu met 11.000 mensen meer in de Grolsch Veste.voor de mensen die alleen willen zitten,even 1 seizoen doorbijten en dan een andere plaats nemen graag. iedereen tevreden ;-) Go staon Aj veur Twente bint

      /   Beantwoorden  / 
  39. fct fan 38

    in de vakken 303 en 304 kun je niet zitten, omdat er om de 10 sec wel iemand langs moet, om te pissen of om bier te tanken. Is wel vervelend,maar verder niks aan te doen.

      /   Beantwoorden  / 
  40. bam bam

    hallo allemaal, ik als ouwe rot [ben al 45jaar fan van onze fc, ] uit en thuis, en denk al heel wat mee te hebben gemaakt tijnden al diewedstrijden, gejankt, gelachen, gestaan, geknokt, maar nu ik ouder ben , en niet goed ter been, zit ik in vak 109 , en daar gaan wij ook wel staan, bij ga staan als je voor twente bent, als het lied dan is afgelopen, zit het hele spul weer, en iook ik kom ondangs dat zitten ook scor t,huis, zo dat ik de volgende dag nog last heb,dus ik denk met de meesten van jullie korte zijde staan lange zijde zitten, het is een oplossing,
    go stoan ai veu twente bint, of zo iets!!

      /   Beantwoorden  / 
  41. Tim

    Hallo Michel.t.fct

    Ik niet begrijpen? Ik kom als vanaf kind af aan bij Twente, zowel uit als thuis. Ik ben nog jong dus heb niet de jaren in het Diekman meegemaakt zodat ik me ze goed kan herinneren.

    Ik ga ook voor de sfeer naar het stadion en weet hoe belangrijk het voor iedereen en het team is.

    Maar waarom zou ik moeten aanpassen of oprotten? Ik ben tevreden met als er gestaan wordt aan de korte zeide(vakPzeide).
    Ik ben er donderdag ook weer bij en tegen schalke ook, vak 305. En zal ook mijn mond open trekken en meeswingen… dus waar basseer jij aanpassen of oprotten op?

    Volgende mispunt, ik weet wie Epi is/was. Weet ook wat hij betekend heeft voor Twente. Ik heb een rood hart en sta vol achter Twente. Maar Epi is en blijft een gekocht clubicoon ondanks dat hij wel een icoon is!
    Deze mening delen meer mensen, meningen verschillen gewoon. Epi is en was een held maar niet die held die de naam van het stadion moet dragen.

      /   Beantwoorden  / 
  42. jop

    @ TIM

    je snapt er duidelijk echt he-le-maal geen hol van! epi is en blijft het twente clubicoon, of hij nog gekocht is of niet! epi is nostalgie en dat moet je koesteren! ik vind dat je zonder respect over ONZE clubicoon praat!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  43. Tim

    @Job, laten we voorop stellen dat iedereen zijn eigen mening mag hebben. Daarbij komt, dat ik al aangaf dat het wel een clubicoon is.

    Dus ik heb wel degelijk respect voor hem. Maar hij is gekocht.

    Btw, om het iedereen duidelijk te maken: Ik voetbal zelf ook, dus weet hoe het is om gekocht te worden(1x verkocht, 1x verhuurt!)

      /   Beantwoorden  / 
  44. 41

    volg fct 41 jaar (vanaf vak Q)ik ben verbaast over de agresieve reacties over het onderwerp zitten/staan.ik wist niet dat ik op de tweede ring een verplichte sta plaats heb gekocht wat dus schijnbaar wel zo is volgens onze euh sfeermakers?is het beter dat ik mijn kaart verkoop?ik bedoel zal ik maar gewoon oprotten dus? ik ben toch al een ouwe zak!wat heb je daar nog aan.lijkt mij het beste!of niet sfeermakers.

      /   Beantwoorden  / 
  45. caily

    hee, ik zit in vak 303, staan ze daar of zitten ze daar? en is er daar een goede sfeer haha? X

      /   Beantwoorden  / 
  46. Maikel

    304 -> STAAN !

      /   Beantwoorden  / 
  47. FCT

    FC Twente heeft zn eigen sfeer

    Ajax of PSV ook wel.

    Dus je hoeft niet te gaan zeuren of je wilt gaan zitten,tenminste, tijdens zo’n moment.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.