Moet Twente spelers afstaan aan Nederland B?

Grappig idee hoor, Nederland B, of zeg maar het 'net-niet-oranje'. En vast eervol dat Edson Braafheid, Robbie Wielaert, Wout Brama en Eljero Elia in de voorselectie zitten van Johan Neeskens. Maar ze hebben het al zo druk deze maand, en om in een week met wedstrijden tegen Feyenoord en Heerenveen je sterspelers even uit te lenen voor een nietszeggend oefenpartijtje tegen Jong Zweden? Als ik Steve was, zou ik zeggen: no freaking way.

Feyenoord denkt er in ieder geval ook zo over.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

26 reacties op “Moet Twente spelers afstaan aan Nederland B?

  1. Yapper

    Idd onze spelers hebben het al druk zat …dus Ned B…opdondern!

      /   Beantwoorden  / 
  2. F30

    Het is misschien wel in het belang van de spelers, maar zeker niet van Twente, meer belasting in wedstrijden die er niet toe doen…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Thijs

    Ik snap helemaal niets van dit waanidee voor een Nederland B….. wat moeten we ermee ?

    In een tijd dat de (internationale)voetbalkalender uitpuilt en competitieleiders juichen bij het verkleinen van het aantal clubs in de competitie haalt iemand het in zijn hoofd om een Nederlands B in het leven te roepen. Ook de spelers zitten hier niet op te wachten.

    In mijn ogen een gedrocht. Wat voor soort wedstrijden gaat dit team spelen ? Juist oefenpotjes.. zit het publiek ook al helemaal niet op te wachten.. Dramatisch zijn de oefeninterlands van Nederland A, laat staan Nederland B…

    Weg ermee

      /   Beantwoorden  / 
  4. 28

    Wat een ongelofelijke barbaren zijn die Bobo’s en handjes schudders van de KNVB ook he! Achter Nederland B schuilt namelijk mijn inziens een vieze strategie van de KNVB!

    De KNVB wil dat Ajax of PSV geen hinder ondervindt van de subtoppers.. Als je met NED B begint.. betekend dat dat spelers van de subtoppers nog meer wedstrijden moeten spelen – Daarmee meer kans op blessures oplopen, minder tijd hebben om in groepsverband het clubteam te trainen, en conditioneel verzwakken – en dat alles voor een soort van reserve Oranje ???

    Ik vind het ook erg jammer voor de ”topclubs” dat ze allen ver ondermaats presteren met hun miljoenenaankopen, maar nu de subtoppers het zo goed doen hou je op met het verzinnen van manieren om deze ploegen te ontkrachten!

    ORANJE B ? WEG ERMEE!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  5. alexenschede

    no way!!!!!!!!
    Steve don’t you dear!!!!!
    it’s a hell of a month!!!!!
    elke dag rust kunnen ze nu wel gebruiken.
    als alles nu op rolletjes liep is het wat anders maar nu ff alles voor de Fc.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Edwin

    Don’t you dear? Ben je niet iets TE vriendelijk met Steve, Alex? ;)

      /   Beantwoorden  / 
  7. jaap

    @Edwin

    Edwin, doe niet zo kinderachtig, we leven in 2008. Als Alex op deze manier z’n gevoelens wil tonen voor Steve, dan moet dat kunnen. Het heeft hem waarschijnlijk al moeite genoeg gekost om deze stap te nemen…..Verdraagzaamheid is het toverwoord en respect voor de keuze van Alex.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Robbie

    dear of dare ach ja…

      /   Beantwoorden  / 
  9. Jos V

    Mooie typo iig.

    On topic: Mooi dat maar liefst 4 spelers van de FCT in het ‘net niet’ oranje zitten. Of dat een eer is, laat ik aan de geselecteerden over.

    Daarnaast vind ik, net als hier boven al geschreven, dat de kalender voor deze spelbepalers wel erg vol dreigt te worden en overbelasting op de loer ligt.

    Ik zou dus ‘nee’ stemmen; ook omdat alle 4 in de UEFA-cup wel genoeg ervaring op doen om in het zicht van het echte Oranje te blijven.

      /   Beantwoorden  / 
  10. vakp

    jah natuurlijk moet twente de spelers afstaan want daar worden de spelers alleen maar beter van

      /   Beantwoorden  / 
  11. stijn

    Twente moet de spelers echt niet afstaan!!
    ze hebben nu al elke week minstens 2 wedstrijden..

    bind het wel geinig dat er 4 spelers van twente zijn, dus twente betekent nog wel wat!

    denk trouwens dat wielaert misschien wel oranje A aankan..en over een paar jaar elia ook!!

      /   Beantwoorden  / 
  12. frank

    er staat duidelijk dat oranje b voor talenten is om toch interlands te spelen en oudere spelers die tegen het ned.elftal aan zitten… lijkt me alleen maar mooi… en wat dat drukke programma betreft… we hebben het er allemaal over dat we ons willen nestelen in de top van nederland… dan hoort een druk programma er ook bij !!! we willen toch zo graag een grote club zijn… mag ik jullie er aan helpen herrineren dat de heren ook nog eens een droom salaris hebben…dat we nu 2x 3-0 op de kont krijgen na een europees duel ligt toch echt aan de mentaliteit van de spelers zelf hoor… je wilt naar de top, dus wen er maar aan

      /   Beantwoorden  / 
  13. bam bam

    please mister mc,claren, think before you make a mistaken, do not zend youre menn to tha b team. wand de trainers van de a team. gaan al haast over hun nek, als ze over onze fc,twente uit enschede moeten praten. en nu komen die gekken van een b team. bij u om de jongens op te eisen voor een potje niks? terwijl u haast geen adem meer over heeft voor de belanrijke wedstijden, laten ze maar naar de ammateurs gaan, of denken ze misschien dat ze al bij de ammateurs zijn?
    want hoe gek zijn ze aan worden bij de knvb!!! om te komen met een b team. is dit misschien in het leven geroepen, om b trainers op te leiden voor een eventueele baan bij de a team? wie het weet mag het zeggen, [die het niet weet ook]

      /   Beantwoorden  / 
  14. dirk

    Laat ik 1 misverstand uit de wereld helpen, na een europees duel voetballen tegen een fit team kost op den duur ALTIJD punten. als je het niet gelooft, praat is met een bookmaker. Heeft niks met mentalitiet te maken, maar met physic.

    Dacht je dat de echte top teams in engeland voor de lol 50 gelijkwaardige spelers in de selectie heeft?!

    Daarom zijn ze bij twente zo kwaad op het programma. Ajax, feyenoord ,nec en h’veen speelde een onderlinge competitie tegen elkaar na elk europees duel, terwijl de nr. 1 en 2 PSV en twente gewoon tegen fitte tegenstanders moet.

      /   Beantwoorden  / 
  15. F30

    3 milj. voor Elia namens Hull City uit die hele rijke premier league, lachertje, never nooit…

      /   Beantwoorden  / 
  16. frank

    het is maar net hoe je het wilt zien dirk,
    als je met 3-2 wint bij manchester barst je maybe van het vertrouwen en win je 1-2 bij az ofzo, en vitesse en utrecht uit had ik liever getroffen dan een heerenveen, nec of ajax ook al speelden die europees…
    beetje calimero gedrag als je het mij vraagt

      /   Beantwoorden  / 
  17. KB te G

    Om te beginnen vind ik het gekozen moment buitengewoon vreemd en idioot. Natuurlijk wanneer dit besloten word moet het een keer doorgang vinden maar lijkt mij een betere keus als dit na het seizoen opgestart kan worden. Hierdoor kan een club je een dergelijke planning maken en rekening mee houden, tevens kan een speler er dan een keuze voor zich zelf maken om er aan mee te doen en zich daarop in te stellen.

    Ik denk dat het ook niet verkeerd om een dergelijk ritme op te bouwen! Want zoals je merkt is het ritme om meerdere wedstrijden te spelen er gewoonweg niet! Bij vrijwel iedereen niet!!
    Maar tot slot vind ik dat een speler dit samen met de clubleiding/trainer moet kunnen overleggen om hierin een keuze te maken en wellicht een afweging maken om anders een jaartje te wachten.
    Maar ritme lijkt mij “the keyword”

      /   Beantwoorden  / 
  18. p. cocu

    @ frank jij snapt het dus niet.

    nec, h’veen en ajax moet je natuurlijk ook nog gewoon tegen. Het verschil zit m in dat twente met een wedstrijd in de benen op bezoek moet bij vitesse, utrecht, az en dat Ajax en feyenoord daar fit na toe gaan.

    Ajax, feyenoord ,nec en h’veen speelde een onderlinge competitie tegen elkaar na elk europees duel dus hebben totaal geen last van hun europese duels gehad.

    Als je al ploegen dat voordeel wil geven moest dat gedaan worden op basis van de ranking v/h vorig seizoen.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Kees

    Zijn maar weinig clubs die staan te springen als hun spelers na een A-selectie moeten, laat staan een B-selectie.

    Ik weet zeker dat Steve en Joop hierover de juiste beslissing zullen nemen.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Robin k

    Opzich goed maar laat onze spelertjes maar eventjes een maandje uitstel vragen

      /   Beantwoorden  / 
  21. erik vak-104

    niet afstaan.u.e.f.a cup en competitie zijn belangrijker

      /   Beantwoorden  / 
  22. frank

    oke p.cocu ik snap je standpunt wel maar je kunt het toch ook zien als je bijvoorbeeld vanuit nec kant kijkt… dan zou ik liever uit naar een fit fc utrecht gaan dan naar ajax uit na een europees duel want ajax is nog altijd vele malen beter dan utrecht hoor… snap je ?? het heeft 2 kanten…. we moeten geen calimero gedrag gaan vertonen…. en Kb t G ik ben het volkomen met je eens

      /   Beantwoorden  / 
  23. p. cocu

    @ frank jij snapt het dus niet. Je moet toch sowieso 2x tegen ajax?!

    Het verschil zit m in dat twente met een wedstrijd in de benen op bezoek moet bij vitesse, utrecht, az en dat Ajax en feyenoord daar fit na toe gaan.

    Ajax, feyenoord ,nec en h’veen speelden onderlinge tegen elkaar na elk europees duel, dus hebben totaal geen last van hun europese duels gehad.

    Als je al ploegen dat voordeel wil geven moest dat gedaan worden op basis van de ranking v/h vorig seizoen.

      /   Beantwoorden  / 
  24. Sjonnie

    ROB WIELAERT HOORT IN NEDERLAND-A!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  25. Kees Smit

    Hoezo onze spelers in een B-team. Zijn ze niet goed genoeg voor het A-team dan?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.