FC Twente: ‘Dit is overmacht’; PSV: ‘Competitievervalsing’

Misschien dat Jack later vandaag nog een mening paraat heeft, eerst maar eens de betrokkenen zelf aan het woord. FC Twente’s Manager Operationele Zaken Eugenio Porcu (“andere scenario’s waren niet mogelijk, dit is gewoon overmacht”) en PSV-voorzitter Jan Reker (“dit is bewuste competitievervalsing”).

46 reacties op “FC Twente: ‘Dit is overmacht’; PSV: ‘Competitievervalsing’

  1. Wim B

    Jan Reker gedraagt zich als een clown???
    Jan vindt nl dat de afgelasting competitievervalsing is. Wij vinden het toch ook geen competitievervalsing als Jan Kromkamp na 4 mnd weer meedoet of dat ze Huub Stevens zo maar ontslaan midden in de competitie. Jan lult maar wat. Hoog tijd dat PSV zich ontdoet van deze “lulhannes”.

      /   Beantwoorden  / 
    1. vak pee

      daarom ben ik reuze blij met jopie munsterman
      THE ONE AND ONLY!!!!

        /   Beantwoorden  / 
    2. Luca

      Trieste gast inderdaad

        /   Beantwoorden  / 
    3. miekpeet

      aaaaaahhhhhh

        /   Beantwoorden  / 
      1. miekpeet

        Hier wordt ik nou zo moe van he.
        Ik ben een fanatieke psv supporter, mag heel die reker ook niet, maar in dit geval heeft ie wel gelijk. PSV heeft nog nooit om uitstel van een wedstrijd gevraagd en om de tweede plaats hoeven we niet meer te gaan, daar is het inmiddels al te laat voor denk ik. maar om die reden de wedstrijd een dag later en nog wel om HALF 5, snap ik helemaal niets van, dat dat zomaar zonder instemming van PSV wel kan. dat heeft niets met huilie huilie te maken. Dit jaar is helaas over voor PSV, maar dat mag na zoveel feestjes de laatste jaren, ben ik ook aan een jaartje rust toe. Volgend jaar weer beter, hopen we.

          /   Beantwoorden  / 
  2. Triad

    Ach Reker….Als ‘t andersom was geweest was ‘t overmacht geweest, die gast lult net hoe de wind waait…

      /   Beantwoorden  / 
  3. john grisham

    ach willen ze zo weer iets in de buurt komen van ons, want ze hopen natuurlijk dat de knvb psv 3 punten kado doet, wat is het toch een jan(ker) die reker! nu het niet zo goed gaat met psv dan maar de concurentie proberen te naaien….opzouten reker en nooit je vuile harses meer laten zien.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kevin

    Hoezo is dit competitievervalsing, de beker en europees voetbal hoort toch niet bij de competitie? Als ze zaterdag kunnen winnen, kunnen ze het zondag ook nog wel. Als twente moe is door die wedstrijden zou het juist competitievervalsing zijn, want dan heeft PSV meer kans.

      /   Beantwoorden  / 
    1. tukkerthijs

      Helemaal mee eens ! Je hebt er een goede kijk op. Er is geen sprake van competitievervalsing. Dat er PSV-idioten zijn die de term “competitievervalsing” schreeuwen op verschillende fora is tot daar aan toe. Maar dat de voorzitter van PSV zich tot dit niveau verlaagt is op z’n Van Gaals “Laag bij de gronds”.

      Er is sprake van competitievervalsing er inbreuk wordt gemaakt op het hebben van gelijke kansen. Beide teams hebben nu 1 dag langer rust. Dat is in het voordeel van beide clubs. Tenzij je er vanuit gaat dat PSV fitter is dan Twente vanwege de beker en europese wedstrijden. Maar dan was er al geen sprake van eerlijke kansen. Beide teams krijgen er een dagje bij dus netto blijft PSV dezelfde voorsprong houden die het al had. Dat er dan ook nog lampen zijn de vinden dat Twente 3 punten in mindering moet hebben geeft het niveau van deze supporters aan. Als je zo je concurrentie voorbij wil is het wel heel triest met je gesteld.

      Reker heeft voor mij al afgedaan door zijn oncollegiale gedrag rond de wedstrijden in de CL kwalificatie. Daar komt dit geblaat nog eens bij.
      Voor mij maar 1 conclusie: Reker oprotten met je gezwam.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Henk

        Dat er geen sprake zou zijn van eerlijke kansen vanwege het drukke programma van Twente is onzin. Niemand heeft Twente verplicht zover te komen in de beker en UEFA cup, dat hebben ze zlef gedaan. Wat op zich best knap is natuurlijk. Maar een echte topclub kan hiermee omgaan en het hoort er nu eenmaal bij dat andere clubs ervan kunnen profiteren dat je een zwaar programma hebt. Als Twente echt die club wordt die ze hopen te worden zal dit nog veel vaker voor gaan komen, PSV heeft volgens mij wel vaker op zaterdag gespeeld na een doordeweekse europacupwedstrijd. Maar het voordeel van PSV van die ene extra dag rust zie ik niet zo.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Thijs

          ‘t gaat helemaal niet om meer rust voor Twente! Dat veld was sinds vorige week donderdag al kut! Vrijdag opnieuw aanleggen (zoals gepland) was echter onmogelijk ivm het klote weer…. Als die jankerd van een Afellay of zo’n ander gloeilampje zaterdag op het oude veld een blessure had opgelopen, was het gepiep van PSV nog veel harder geweest.

            /   Beantwoorden  / 
  5. Boris

    Psv weet gewoon dat ze het moeilijk zullen hebben in Enschede. Nu willen ze het op een andere manier dan op het mooie nieuwe grasveld oplossen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Gert

    Natuurlijk is het vervelend voor iedereen, voor de supporters, voor besturen van supporters vereningingen (bestelde bussen annuleren)maar competitie vervalsing?? wat een gelul zeg!!! En Reker vind het zeer onsportief van Twente, weet je wat onsportief is? Dat je hoopt dat Twente uit de Champions Leaque wordt geknikkert want dan strijkt PSV de premie van Twente op. Reker, kop houden!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  7. OOSTJE

    MENSEN: GEWOON EVEN KIJKEN NAAR http://WWW.FCTWENTE.TV

    DAAR BLIJKT OVERDUIDELIJK OVERMACHT EN PSV MOET NIET ZO PIEPEN.
    ALLES IS IN GOED OVERLEG GEGAAN.

    “KEIN GELOEL, SPIELEN!”, ZOU ERNST HAPPEL ZEGGEN.

      /   Beantwoorden  / 
    1. vak105

      Duidelijk toch…

        /   Beantwoorden  / 
    2. vak316 km

      waar haal jij deze voetbal wijsheid vandaan Oostje ?
      gaf jij zondag bijna een 5-0 voorsprong weg ?
      Reker moet zijn platte bek houden…
      iedereen is toch gebaat bij een nieuw veld?
      of is psv niet van het betere veld spel?
      zondag gaat psv eraan …. totziens

        /   Beantwoorden  / 
      1. vak pee

        een ding heeft jantje reker goed gedaan ;;
        hij zet twente mooi op scherp zondag as !!!!
        forza twente

          /   Beantwoorden  / 
        1. Piet

          Dat mag, maar het gaat er ook om dat de aanklager van de KNVB op scherp is gezet, want FC Twente heeft een risico genomen met het vervangen van een veld, het is niet gelukt, dan moet je de gevolgen ook accepteren, want dit is geen overmacht, dit is gewoon slecht plannen.

            /   Beantwoorden  / 
  8. Henk

    Fuck Reker en fuck PSV
    wel bedankt voor het begrip
    en Reker moet weerman worden

      /   Beantwoorden  / 
  9. Emiel

    War een zielig mannetje. Als ik PSV was zal ik deze man per direct ontslaan. Hij maakt PSV volstrekt belangelijk. PSV onwaardig.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Boeskoolvak120

    Volgens mij is het lampje bij Reker uitgegaan

      /   Beantwoorden  / 
    1. vak pee

      hij moet toch vervangen worden door een SPAARLAMP!!!!

        /   Beantwoorden  / 
  11. TR

    Jan, gaan we nu al dreigen?
    Ik had van tukkers meer verstand verwacht.

    Feit is dat het Twente wel goed uit komt.
    Feit is ook dat als je mee doet om de prijzen je meer wedstrijden moet spelen en dus minder rust krijgt. Vroeger hadden Ajakkes en Pisvee het zelfde probleem.

      /   Beantwoorden  / 
    1. pete

      Als ajax.psv en feyenoord een bekerwedstrijd op woensdag hadden , dan speelden ze ALTIJD op zondag. Over competititvervalsing gesproken. Verder is het erg dom van Reker , het heeft in twente de hele dag geregend. Wat wil reker nou zeggen dat munsterman ook het weer in twente bepaald?!?!

        /   Beantwoorden  / 
      1. vak pee

        goede redenatie pete ,je kunt jantje spaarlamp niet serieus nemen het licht is hem uitgegaan !!!

          /   Beantwoorden  / 
      2. Bart

        En wat wil Munsterman nou zeggen: dat ze in Twente niet weten dat het in maart wel eens flink kan regenen????

        Amateurs. Als er rechtvaardigheid bestaat, krijgen jullie morgen op de broek van PSV. De club die al elf jaar competitievoetbal, bekervoetbal en Europees voetbal speelt; zonder ooit zo stom te zijn geweest om een veldje te gaan vervangen in het midden van een druk programma.

          /   Beantwoorden  / 
  12. lotje

    Regen heb je niet in de hand , dus competitie vervalsing is wel erg dom om te zeggen. Dit noemen we overmacht.wel is het vreemd dat twente met zo`n abnormaal zwaar programma op zat. moest opdraven ipv zondag. De extra dag rust moesten ze wel krijgen,
    De competitieindeling is competitievervalsing. De ned. europacup deelnemers speelden een onderlinge competitie na europesese duels tegen de ander ned. uefa deelnemers, zodat zij geen last hebben gehad van de europeseverplichtingen ,behalve twente -die moesten wel iedere keer een uitduel spelen tegen een fitte tegenstander na elk europsse duel. oa. tegen az. De verspeelde punten komt twente nu tekort voor een kampioenschap…wrom speelden die andere europese deelnemers onderling tegen elkaar na een europees duel en twente niet?!

      /   Beantwoorden  / 
  13. PSV-fan

    Wanneer er opzet is bij Twente, dan zou dat een slimme zet kunnen zijn. Echter, als PSV nog iets wil bereiken, en dat hoop ik, dan moeten ze ook op zondag kunnen winnen.

    In ieder geval mogen de pijlen niet op Twente gericht worden. Wanneer er commentaar is op het verschuiven van de wedsrijd, dan dient dit geuit te worden bij de KNVB.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

      Kijk er zijn gelukkig ook nog PSV-ers die er kijk op hebben. Als PSV wat wil moet het niet afhankelijk zijn van wanneer de match gespeeld wordt, ze moeten dan gewoon winnen. Zaterdag of zondag.
      Ik hoop toch dat Twente wint. Als is het alleen maar om dat domme gelul van vele westerlingen/ zuiderlingen

        /   Beantwoorden  / 
  14. Peter

    Kijk PSV fan jij snapt het, nu nog even uitleggen aan die Reker.

      /   Beantwoorden  / 
    1. vak pee

      peter kijk eens goed naar JAN REKER de onbenulligheid straalt eraf man hij weet echt niet beter !!! dit heeft geen zin joh een sukkel kun je nooit veranderen

        /   Beantwoorden  / 
  15. Martijn

    De knvb kennende zal dit zeker gevolgen gaan hebben. Reker de landverrader zal alles in werking stellen dat twente een sanctie zal krijgen. Dit alleen zou psv nog kunnen helpen naar een tweede plaats.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Maarten

    Jantje Reker is zo gek als een deur, want anders zou hij zo iets niet zeggen. Hij was toch ook diegene die blijf was dat FCT tegen Arsenal lootte en naar alle waarschijnlijkheid niet door zou gaan naar de CL. Geld voor Pisvee. Maar Pisvee werd vernederd door…. OM. Geen wonder dat iedereen bij PSV een probleem met die vent heeft. Jan blijf zondag in Eindhoven dat is je aan te raden. Want winnen zit er voor Pisvee niet in. Fred Rutten heeft gelijk dat hij niet naar Eindhoven wil met zo’n Jandoedel aan het roer.

      /   Beantwoorden  / 
  17. FCT-FAN

    Met zulke domme kreten laat je zien dat je nog erger bent als die rukker van PSV!!!

    Sinds wanneer spreekt rukker ook al voor AZ en AJAX? Die man is echt op zijn achterhoofd gevallen!

      /   Beantwoorden  / 
  18. >>>

    reker moet gewoon zijn bek houden alleen omdat het hem slecht uit komt en fct nu vermoeid is wil hij perse morgen spelen maar als pisvee ook in beker had gespeeld dan wou hij ook wel op zondag voetballen en vind die reker al een paar jaar sinds ik van hem heb gehoord een vieze jankerd

      /   Beantwoorden  / 
  19. Triad

    Uitstel zonder gevolgen nu dus…Reker mag lekker uithuilen de klootzak.

      /   Beantwoorden  / 
  20. daHofsta

    Zeer trieste reactie en het blijkt wel weer dat het een achterbakse hond is. Jij had op straat moeten staan.
    Twente had PSV zeker gesmeekt om bij hun in het hotel in Spanje tijdens de winterstop te komen.
    Nu al zeiken over de verliespunten, Twente heeft er recht na het dit gebaar.
    Nu ligt het aan het trainingschema wat in de war is geraakt en anders had het aan het veld gelegen.
    Jij hebt wel vertrouwen in je team.

      /   Beantwoorden  / 
    1. vak pee

      t is gewoon bang zijn om af te gaan in de veste zondag !!

        /   Beantwoorden  / 
  21. Tom

    psv heeft 7 dagen rust gehad, de enige vervalsing is dus dat twente langer rust krijgt om te herstellen… en dat is dan geen vervalsing maar een ‘vereerlijking’ … toch?

      /   Beantwoorden  / 
    1. TR

      Als je prijzen wilt winnen moet je meer wedstrijden spelen en heb je dus altijd minder rust.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tukker 72

        Hij loser.
        Per saldo gaat FC Twente- PSV gewoon door, alleen een dag later.
        Door de wedstrijd te verplaatsen speel je echt niet minder wedstrijden en tevens ook niet meer.
        De rust momenten blijven ook hetzelfde.
        Een dag extra rust voor de wedstrijd tegen psv en een dag minder rust voor de volgende wedstrijd.
        Dus eerst denken voor je wat wilt lopen te schreeuwen.

          /   Beantwoorden  / 
  22. TR

    Reageren met een beetje verstand valt in Twente tegenwoordig ook niet meer mee zie ik.
    Gisteren al dreigen, nu ziekte’s.

    Tukkers stop nu eens met dat calimero gedrag van wij in het oosten zijn klein en de rest van nl is altijd tegen ons.

    Jullie hebben dit niet nodig, sterker nog veel goodwill dat jullie team voor jullie verdient wordt zo weer verspeeld!

      /   Beantwoorden  / 
  23. bibi

    Stel in een gek geval dat de grasmat er alsnog ptijd ligt en er zou wél gewoon op zaterdagavondgespeeeld kunnen worden.. dan heeft jantje weer wat te zeuren en is het ook niet goed. beetje jammer dat er zo moeilijk over gedaan word. twente had dan beter het veld kunnen laten liggen en gokken dat de game afgelast zou worden.. dan hadden ze nog veeeel meer rust gehad!
    En dan? ook competitievervalsing??
    pff sommigen moeten zeuren om te zeuren en hebben niets beters te doen.

      /   Beantwoorden  / 
  24. SjonnieSjek

    Ik snap het niet meer hoor. Beide partijen hebben een dag langer om zich op de wedstrijd voor te bereiden. Beide partijen!!! Ik zie niet in hoe dit ooit onder het kopje competitievervalsing kan vallen.
    Nu weet iedereen toevallig dat twente door de week heeft gespeeld en wordt er moeilijk om gedaan. Als ze gisteren allemaal een bruiloft gehad hadden, zodat het ook goed uit kwam om het uit te stellen, had je niemand gehoord…
    Ach laat ze maar mooi piepen!

      /   Beantwoorden  / 
  25. Bart

    Het eerste voordeel heeft Twente binnen: Rajkovic kan nu wél meedoen tegen PSV.

    Maar wat een amateurisme… je veld gaan vervangen in maart mét geen enkele dag speling, en dan gaan piepen omdat het regent! MAART!!!!

    Door dit soort missers wordt Twente natuurlijk nooit een topclub. Laat dit niet gebeuren in de CL, want de UEFA zal heel wat minder medewerking verlenen dan de KNVB!

      /   Beantwoorden  / 
    1. DuivenFCT

      Ik weet niet of het meedoen van Rajkovic een voordeel zou zijn voor FC Twente. Zet Douglas op Afellay en Ibrahim kan beter grasprietjes gaan tellen. Ik zie echter in het verplaatsen van de wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid voor de KNVB om hun cluppie Ajakkes tegemoet te komen en ze, door een puntenaftrek van 3 punten voor Twente, op de 2e plaats te doen belanden. Waarom zouden ze anders de beslissing over het weekend heen getild hebben ?.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.