Kort geding Twente-supportersverenigingen tegen gemeente Heerenveen

Alle 13 supportersverenigingen van FC Twente hebben de handen ineen geslagen om te protesteren tegen de opgelegde buscombi voor de wedstrijd van zondag 20 september in Heerenveen.

Naast een algehele boycot heeft men een kort geding aangespannen tegen de Gemeente Heerenveen.

Naar de mening van de supporters is er geen geldige reden dan wel rivaliteit waarop deze combiregeling gebaseerd kan zijn.

De gemeente Heerenveen heeft besloten dat de FC Twente supporters moeten afreizen met een verplichte buscombi naar het eredivisie duel tussen beide clubs op zondag 20 september. Alle supportersverenigingen van FC Twente, 13 stuks verdeeld over de gehele regio, hebben besloten tot een algehele boycot van het duel. Daarnaast heeft men een kort geding aangespannen tegen de Gemeente Heerenveen omdat volgens hun de combiregeling onterecht is.

Als reden voor de opgelegde buscombi worden gevoelens aangehaald, die door de supporters worden verworpen. De “grimmige sfeer” is een onjuiste interpretatie van de sfeer die er vorig seizoen werkelijk hing. FC Twente heeft 17 augustus j.l. hierop een bezwaar aangetekend. Burgemeester de Jonge van Heerenveen heeft het verzoek van de club om de verplichte buscombi terug te draaien echter niet gehonoreerd. De buscombi wordt vaak als middel gebruikt om de aanvoer van de uitsupporters te beheersen. Echter zijn de supporters van mening dat de lokale driehoek uit gemakzucht kiest voor deze “oplossing” terwijl er diverse alternatieven voorradig zijn. Beide voetbalclubs delen deze mening en FC Twente steunt de actie van de supportersverenigingen.

De dertien supportersverenigingen willen hun club het liefst het hele land achterna reizen, maar momenteel wordt men steeds vaker onnodig in haar vrijheden beperkt. Naast de aanzienlijke extra kosten en reistijd die de supporters kwijt zijn, dient men in het bezit te zijn van een uitkaart plus pasfotoregistratie en een dubbele fouillering te ondergaan. “De lol is er zo wel een keertje af” aldus de supporters.

Ondanks de aansprekende resultaten van FC Twente en een verdubbeling van het aantal seizoenskaarthouders wegens de uitbreiding van het eigen stadion, is er steeds minder belangstelling voor het bezoeken van uitduels. De randvoorwaarden en de bijkomende kosten waar men aan moet voldoen zijn absurd en ongepast. Bij voetbalwedstrijden in het stadion horen van beide partijen supporters aanwezig te zijn, maar de overheden lijken ten koste van dit overal te willen dwarsliggen.

Meer informatie op Twente Anti Combi.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

17 reacties op “Kort geding Twente-supportersverenigingen tegen gemeente Heerenveen

  1. Robbin

    Amen !

    Een kaartje kost nu ruim dertig euro ! Dat is zestig euro in de maand als je alle twee de uitwedstrijden pakt + de twee thuiswedstrijden.
    Tuurlijk heb ik er gigantisch wat voor over om mijn club te steunen maar dit gaat me toch iets te ver. Niet alleen de kosten vind ik waardeloos maar wat je hierboven ook al aangeeft; Je word tegenwoordig wel 100 keer nagekeken voordat je anderhalf uur voetbal mag kijken. Gaat helemaal nergens meer over.

    Ik hoop dat de supportersvereniging wint en dat we met 1500 man richting heerenveen kunnen ! Altijd mooi daar !

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joost(passion0384)

    sinds eredivisie live blijven ook steeds meer mensen thuis.

    Waaronder ik ook wel eens het is een stuk goedkoper 15 euro per maand voor iedereen ipv 60PP
    en nu Twente europees speelt moet je daar ook nog kaarten voor kopen. dat doe ik dan liever dan naar een uitwedstrijd(ligt er natuurlijk aan welke)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Maarten

    Ik denk dat we pas echt indruk maken als we de combi naar Almelo boycotten! Wel raar dat iedereen dan opeens geen moeite heeft om in die bus te stappen..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Timm

      Komop zeg, dat is toch een heel ander verhaal. Dat is een derby en daar heerst rivaliteit. Logisch dat dat een combi is dan.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Rick

      Deze actie is daar juist niet op gericht als ik het goed begrijp. het gaat erom dat er een verplichte buscombi is bij een risico-loze wedstrijd en ongegronde redenen.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Johan

    off topic

    za 12 sep 2009, 14:27
    Wielaert niet in Ajax-selectie
    Ajax-trainer Martin Jol heeft voor de thuiswedstrijd van zondag tegen NAC Breda geen plek in zijn selectie ingeruimd voor Rob Wielaert

    wat zal hij nu denken

      /   Beantwoorden  / 
    1. phenix

      doodvallere,laat tie maar gaan pokeren

        /   Beantwoorden  / 
  5. eef.FCT

    we hebben in heerenveen wel geluk dat tiote niet mee doet,wat is die momenteel uit vorm.niet te geloven wat slecht was die gisterenavond

      /   Beantwoorden  / 
  6. FcTBierkaai@Enschede

    met of zonder publiek FcT wint dit potje toch wel;

      /   Beantwoorden  / 
  7. kris

    Wanneer is de uitspraak? gisteren was het kort geding en meestal volgt dan toch direct de uitspraak, of heb ik dat verkeerd?

      /   Beantwoorden  / 
    1. lubs

      De zaak dient vandaag/vanmiddag voor de bestuursrechter; twentse courant tub. pag3 Zal indeloop van de middag wel een uitspraak uitrollen!

        /   Beantwoorden  / 
      1. kris

        ok bedankt! Ik meende gelezen te hebben dat die donderdagmiddag zou zijn, vandaar dat ik het al niet begreep. Ik ga het in de gaten houden en hoop dat ze winnen.

          /   Beantwoorden  / 
  8. kris

    De supporters hebben helaas verloren. Ik hoop dat er geboycot word en gun die kinderen die nou wel heen gaan, een super wedstrijd met veel doelpunten van Twente.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Lieke

      Ook ik hoop dat er geboycot word.
      En voor die kids die nu wel gaan:”heel veel plezier en laat maar horen dat jullie er zijn”

        /   Beantwoorden  / 
  9. FcTBierkaai@Enschede

    In de boeken zou Fc Twente Supporters bekend staan als “zeer lastig”, is dat op grond van 1 klein incidentje en een wiebelende bus sjonge. Rare is ook nog dat het ‘risicovollere’ Fc Groningen geen verplichte buscombi hoeft…

    ps die vijftig kleine FCT kindertjes in uitvak kunnen ze vast leren:

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.