Twente wint zespunten-wedstrijd van Ajax

Het is altijd speciaal om Ajax te verslaan, maar zeker als je daarmee een gat van 6 punten slaat op de ranglijst. In de eredivisie-topper Twente – Ajax was de uitploeg voor rust beter en enkele keren gevaarlijk via topscorer Suarez, maar het was de nummer 2 van de topscorerslijst die kort na rust met het hoofd scoorde: Ruiz. Die klap kwam Ajax niet meer te boven. In het vervolg bleef Twente eenvoudig op de been en had met wat meer precisie naar een grotere voorsprong kunnen counteren. De feestvreugde was er niet minder om na afloop, met ‘Wij staan bovenaan’ als soundtrack.

38 reacties op “Twente wint zespunten-wedstrijd van Ajax

  1. Henk

    Wij blijven bovenaan!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    Het is Jankjol en kornuiten niet gelukt. Van Gelder heeft afgebeld voor zijn tv programma vanavond omdat hij niet kan stoppen met huilen! Diep respect voor het elftal! TWENTE leeft, de randstad beeft!

      /   Beantwoorden  / 
    1. 28

      Fully agree with you mate…! ;) Forza Twente

        /   Beantwoorden  / 
  3. Ron

    Twente heeft dé test (zoals Mc Laren het noemde) goed doorstaan. Misschien niet de mooiste wedstrijd (van horen zeggen!), maar het bevestigd wel dat Twente meer is dan een eendagsvlieg, dus van harte aan de Twente-fans.
    Wel ben ik nu benieuwd of ze vanaf hier kunnen blijven winnen want neem nu maar aan dat de tegenstanders nog meer gebrand zullen zijn om te winnen van hun.

      /   Beantwoorden  / 
  4. san Marco

    Het is altijd lekker om 6 punten voor te staan op Ajax. De druk ligt nu bij hen, zij moeten elke week winnen om niet verder achterop te raken. Twente moet de komende 4 wedstrijden 12 punten pakken (thuis Vitesse, Nac, uit Willem II en Nec)
    Dan nog uit naar Utrecht en het is winterstop. de concurrenten moeten dan maar zien hoever ze komen.
    Vandaag is weer een stap in de goede richting gezet.

      /   Beantwoorden  / 
  5. JP

    Wat valt n Kufo toch tegen de laatste tijd. Ik erger me dood aan z’n luie stijl van voetballen. Hij heeft tegenwoordig 5 kansen nodig om er 1 in te trappen. Tegen Ajax was hij dramatisch slecht. Nodig aan vervanging toe (niet meer gemotiveerd).

    Forza FC Twente!

      /   Beantwoorden  / 
    1. TC III

      Vond Kufo vandaag helemaal niet zo slecht. Inmiddels weet elke tegenstander dat ‘N Kufo afhankelijk is van de aanvoer van de flanken. Dit zag je mooi in de wedstrijd tegen Sheriff Tiraspol. Zet de flanken dicht en vervolgens kan Kufo alleen in de diepte worden aangespeeld. Daar ligt z’n kracht niet. Hij krijgt vaak de meest onmogelijke ballen die hij met z’n hoofd moet aannemen.

        /   Beantwoorden  / 
    2. 28

      JP soms lijkt het inderdaad alsof NKufo niet gemotiveerd is. Maar al werk wat hij verricht voorin blijft vaak onopgemerkt. Hij leidt de aandacht af van de flanken, loopt gevaarlijk, is balvast voorin (wat erg belangrijk is) en kijk naar bijvoorbeeld zijn fenomenale pas op Ruiz in de wedstrijd tegen AZ thuis (het hoge panklare balletje) geloof me, deze man is en blijft een legende in Twente en kan dit seizoen alsnog makkelijk eindigen op 16 treffers! Schrijf hem dit jaar niet af, Twente doet het fantastisch mede dankzij 8 goals van Nkufo, en wie heeft Fenerbahce de nederlaag bezorgt? (natuurlijk het team) maar zonder NKufo als afmaker was het niet gelukt! Nkufo stopt na dit seizoen, maar gaat er dit seizoen nog eerst 16 in totaal maken en vast nog wel een paar in de beker en UEFA!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Stijn

        ff voor de statistieke.. hij heeft dr 7 gemaakt..
        Ik heb me gisteren dood geergerd aan kufo.. hij heeft veel voor ons betekend.. maar het is nu toch echt wel een x op..ik wil de 2e helft bijvoorbeeld wel eens de jong zien..
        wat vooral niet kan is dat we voorin 2 slome spelers hebben (kufo en perez) dat is dan een beetje te veel vh goede..

          /   Beantwoorden  / 
        1. Thijs

          Och, och, we blijven winnen en toch blijven mensen zeiken over NKufo en Perez… Het oogt allemaal misschien niet meer zo vlot, maar brengen tegelijk wel juist weer veel rust in de ploeg. Gecombineerd met hun ervaring is dit cruciaal om wedstrijden zoals die van gister over de streep te trekken.

            /   Beantwoorden  / 
  6. Technische Dirk

    Wat vond ik vandaag die Dwight Tiendalli goed spelen zeg !!!!!!!!! Grote pluim.

    p.s. N’Kufo, misschien niet efficient maar wel uiterst belangrijk voor dit team. Nestor Blaisse.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Loes

    Kufo houdt altijd 2 man bezig, daar profiteren anderen van!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martijn

      ja de waterdrager en de verzorger!

        /   Beantwoorden  / 
  8. Steven

    @ Loes:

    Zo is het precies en dat dat vergeten mensen vaak. Kijk de beelden van de goal van Ruiz nog maar een keer na, dan zie je ook dat ‘N Kufo 2 verdedigers bezig houdt waardoor Ruiz (meer) ruimte krijgt.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Ron

    Ik merk wel vaker dat Nkufo bij een bepaalde groep Twente-supporters weinig goed kan doen. Hij oogt traag, maar dat was altijd al.
    Vreemd, want hij past juist perfect bij Twente.

      /   Beantwoorden  / 
    1. tukker 72

      Ron,
      Je doet N Kufo tekort door te zeggen dat hij altijd al traag is geweest.
      In zijn begin jaren bij FC Twente was hij explosief en absoluut snel.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Ik zeg niet dat hij traag is / was… Maar hij OOGT traag end at is heel wat anders. Zijn bouw en bewegen maakt niet dat hij een snelle speler LIJKT. Dus dat bedoelde ik niet… Ik ben juist een liefhebber van hem! Zou hem dus niet snel tekort doen

          /   Beantwoorden  / 
  10. fctkv

    brama in oranje!!!!!
    wat een fantastische speler is dat.
    de belangrijkste speler dit seizoen
    en uit de eigen jeugd. hier moge3n we trots op zijn.
    alleen nog een stadionsong voor brama. suggesties???

      /   Beantwoorden  / 
    1. 310

      Die is er al:
      Hola die, Hola da, Woutje Bramaaaa

        /   Beantwoorden  / 
      1. PhonyBeatlemania

        Hola die? Hola da? Ken je klassiekers 310.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Ron

        Obla di obla da????

          /   Beantwoorden  / 
  11. MRK3062

    Kan iemand mij vertellen waarom er tijdens de wedstrijd door de stadionspeaker werd omgeroepen dat er gekapt moest worden met de spreekkoren? Ik heb namelijk niks gehoord.

      /   Beantwoorden  / 
    1. 310

      Er kwam inderdaad heel even een spreekkoortje opzetten. Maar dat was gelukkig snel voorbij omdat op datzelfde moment Perez één op één kwam met Stekelenburg. Tenminste als ik het mij zo helemaal goed herinner. Maar die Vink die wist wel aan wie hij de kaarten moest geven zeg. Hij gaf voor de eerste de beste overtreding voor Twente gelijk geel terwijl er al een aardig aantal (gele kaart waardige) overtredingen door ajax begaan waren. Maar goed, als je goed genoeg bent hoef je de scheids ook niet mee te hebben. Hebben we gisteren bewezen, maar zeker ook donderdag tegen Sheriff.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Red Alert

      De Twente-aanhang begon Pieter Vink even uit te schelden met Pieter Pieter je moeder is een hoer , maar dat viel snel in het niets door het vervolg van de wedstrijd . Een paar minuten later werd dit overgenomen door de Ajax-aanhang met dezelfde woorden . Maar dan iets langer en duidelijker .

        /   Beantwoorden  / 
      1. lubs

        Klopt, t is natuurlijk niet om goed te praten, maar vond hem allesbehalve consequent fluiten, hoor de media hem complimenteren met zn optreden. Vooral de 1e helft was hij op zn zachts gezegt warrig bezig!!!!!!!!

          /   Beantwoorden  / 
        1. fct

          De media en ajax waren nu dik tevreden over Vink. Vink floot dan ook duidelijk in het voordeel van Ajax. Ze zetten de arbitrage zo onder druk , dat de scheids weet dat als hij een fout maak ten nadele van ajax dit niet ten goede komt van zijn carriere. De media en de publieke opinie zorgen dat dan zo’n scheids een enorme terug val in zijn loopbaan maakt.
          Daarom hielden luinge, jol en van der ende het ook zo lang vol. Die fluiten gewoon in het voordeel van de grote clubs en hebben op die manier altijd de landelijke media en dus ook de publieke opinie mee.

            /   Beantwoorden  / 
  12. 310

    @ lubs
    Dat heb je inderdaad erg netjes verwoord op deze manier. Ben het ook helemaal eens met je.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Misschien toch de druk van Jol?

        /   Beantwoorden  / 
      1. 310

        In dat geval kunnen we dus ook stellen dat Jol angst voor Twente had. Anders lijkt het mij toch niet nodig zo de druk op te voeren op een in principe één van de betere scheidsrechters van Nederland.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ron

          Ik denk niet dat het met angst voor twente te maken had. Meer van, als we maar niet een PSV-Ajax gaan spelen… Is mogelijk maar ik zou als ik Jol was niet alles via de media zeggen…

            /   Beantwoorden  / 
  13. deankidincast

    There are ed hardy several forms of clothing ed hardy lines which can be made offered recently.But a particular of the popular ed hardy uk will be the ed hardy Collection amongst individuals population brand name names which can be obtainable. You might nicely see from several Hollywood stars like Madonna, Sylvester Stallone, Snoop Dogg and Britney ed hardy Spears on this fashion range, With blending ed hardy uk aesthetic and approaching into his American mode masterpiece, ed hardy clothing was well-known.

    Together with all the achievement of christian audigier outfits stytle you can find troubles linked with them. ed hardy shirts great results of ed hardy clothing clothes selection is being a end result of Christian Audigier’s unique advertising styles, you will discover so many who argue this. Audigier own many ed hardy clothes buddies and he maintain them. ed hardy clothing just offers his buddies no price goods and take pictures from them wearing his styles rather than paying so numerous amounts of bucks for that fashion who will ed hardy clothes the clothes collection.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Lastminutereisen

    I composed a couple posts just concerning the corresponding examine but you appear to knowledge a little a lot more about it than I do.

      /   Beantwoorden  / 
  15. wii fit games

    again.. you hit like some crazy gorrilla the nail with your big hammer on top with your awesome post

      /   Beantwoorden  / 
  16. cdn2.idesigntimes.com

    Excellent web site. A lot of helpful information here. I am sending it to a few friends ans also
    sharing in delicious. And naturally, thanks in your effort!

      /   Beantwoorden  / 
  17. Sustainable Leadership

    Quality articles is the crucial to be a focus for the people to pay a quick visit
    the web site, that’s what tthis webb pawge is providing.

      /   Beantwoorden  / 
    1. aks

      you speaking bul shit over the border, you pick stand right up in the brook

        /   Beantwoorden  / 
  18. Wallace

    We have diver Robben, he dives an hole in the ground and so we get to the final against the lauwe Belgies from bamihappy Boscamp, you know yourselves…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.