De financiële situatie van FC Twente volgens Arjan Hoop

De afgelopen weken was de financiële situatie onderwerp van veel discussie en speculatie. De financieel adviseur van de raad van commissarissen van FC Twente geeft tekst en uitleg.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

74 reacties op “De financiële situatie van FC Twente volgens Arjan Hoop

 1. fred

  De komende jaren zakken we dus als een baksteen op de ranking 2 keer 6e en dit jaar tussen plaats 6 en 18.
  En volgend jaar dus weer saneren omdat er minder tv inkomsten zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Joop

  Waarom zou je nu tussen plaats 6 en 18 eindigen? Omdat spelers als Fer en Michailov weg gaan? Daar hadden jullie toch allemaal zo n kritiek op? Die waren toch niet vooruit te brandden?
  Dan kunnen jeugdige spelers die er vol voor gaan, die passie, strijd en inzet tonen toch net als die volgevreten vedettes 6e worden?
  Gewoon als fans allemaal je verwachtingen aanpassen, naar een beetje realistisch beeld maar dat is lastig voor de meesten, ik weet het.
  Maar het beleid is gewoon goed beleid, en verantwoord.
  Het fundament om een topclub te worden is/word gelegd, en vooral ook om te blijven en niet om een 1 dagsvlieg te zijn zoals nu het geval was.
  Als Tadic straks voor 15 miljoen verkocht word, Makienkok halen voor 3,5-4, Corono voor 4 miljoen en 7 miljoen weer aflossen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. fred

  Het beleid is juist dat spelers in die prijsklasse niet meer gekocht worden.
  Met makienok , corona en claudimir kun je zelfs voor champions league gaan, dan heb je echt een evenwichtige selectie.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Joop

  Als je 15 miljoen beurt kun je echt wel een speler van laten we zeggen 3,5-4 miljoen terug kopen hoor.
  Ook nog eens te bedenken dat het vandaag de dag in termijnen betaald zal worden.
  Bedragen a 6-7 miljoen zal niet snel meer voorkomen indd.
  Maar als je 15 miljoen vangt zullen ze echt niet 3 spelers voor 500.000 gaan kopen hoor.
  7 miljoen aflossen is toch weer schitterend?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Dinkeltukker

  Als er niet heel rap scorend vermogen wordt aangetrokken kom je sportief in een draaikolk terecht en kun je de komende jaren nog meer bezuinigingen verwachten. Ik heb de wedstrijd tegen RKC door omstandigheden niet kunnen bijwonen en kan daar geen oordeel over geven, maar het lijkt mij duidelijk dat na de nulnummers tegen Bochum, Muenster, Osasuna en nu dus RKC er dringend iets gebeuren moet wil Twente niet afzakken naar het troosteloze rechterrijtje. Leuke en goedwillende (jeugd) spelers ten spijt. Het hele financiële beleid doet mij denken aan iemand die miljoenen wint in de lotto, snel 4 porsches koopt en die we 3 jaar later alleen nog maar zien rondtuffen in een Renault Twingo uit 1997.

    /   Beantwoorden  / 
 6. fred

  Ad vandaag, makienok, el hamdaoui en bendtner niet naar twente. Twente kan heus wel 3m voor makienok betalen hoor, maar dat willen ze niet.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Wallace

  Joop schijt in zijn veel te ruime hoos voor rooie cijfers en hanteert nu een zelfmoord-politiek. De man is blind van stadion-expansie, maatschappelijk populisme en succesvol boekhouden, maar het voetbal wordt compleet verwaarloost. Dit gaat helemaal mis. Zoals hierboven vermeldt staat: een draaikolk omlaag. Totaal gebrek aan technische visie, volkomen afwezigheid van personalities in het management, op het veld en in de technische staf en barre, heel barre perspektieven.
  De man in het filmpie is een bonusjager. Een lege hypotheek-pakketten verkoper. Club gaat achter malkaar naar de kloten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan

   Ach, daar heb je onze azijnzeiker ook weer.
   LEVER JE SEIZOENKAART TOCH IN ALS JE ER GEEN VERTROUWEN MEER IN HEBT!
   En laat je alsjeblieft niet meer zien op dit blog.

   Anders schrijf eens een stukje hoe JIJ het allemaal zou doen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dinkeltukker

    @Jan, ik zie niet in waarom mensen op dit bloq niet kritisch mogen zijn op hun geliefde cluppie! Velen, waaronder ik, steken nu al bijna 2 jaar een waarschuwend vingertje omhoog. Oké, de een doet het wat netter dan de ander die er wat meer cynisme of sarcasme tegenaan gooit. Als je daar niet tegenkunt, dan moet je gewoon die stukjes niet lezen. Ce ca. Ik lees hier ook wel eens stukjes die nergens op gebaseerd zijn, alleen op hoop of een positief gevoel van de inzender. Dat accepteren de meeste inzenders ook, alhoewel het meestal niet realistisch is, want als ik een voorspelling van 4 of 5-0 voor Twente tegen RKC lees, dan zou ik die inzender graag eens persoonlijk willen spreken waarom hij denkt dat Twente ineens uit het niets 5 doelpunten gaat maken. Nu ben jij aan zet en mag jij aangeven waarom alles goed komt en Wallace rustig kan gaan slapen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jan

     Het liefst zou ik ook een Twente zien dat met aantrekkelijk voetbal wekelijks 3 punten pakt, maar ik ben wel zo realistisch dat een financieel gezonde club de basis is voor een (top)club. Je kunt namelijk niet het risico nemen om niet af te lossen en alle miljoenen die je ontvangt uit te geven aan het aankopen van spelers en hun salarissen. Dan MOET je namelijk ieder jaar kampioen worden en dan MOET je ieder jaar spelers verkopen om alle kosten te kunnen betalen. Het is toch heel simpel: Het liefst los ik mijn hypotheek ook z.s.m. af zodat ik maandelijks meer geld over hou om leuke dingen te doen/kopen. Zo is het ook bij een voetbalclub.

     Iedereen op dit blog mag kritisch zijn, maar het heel makkelijk om alleen maar kritiek te hebben. En waarom eigenlijk? Wat schiet je er in hemelsnaam mee op? Het is alleen maar stemmingsmakerij. Blijf positief en laat die heren hun werk doen. Dat doen ze nog steeds geweldig.

     En waar zeurt Wallace eigenlijk om? we hebben een geweldig stadion, we zijn zomaar kampioen geworden waarvan ik nooit had gedacht (wel gedroomd) dat dit zou gebeuren! en er is wel degelijk iets mogelijk op het gebied van aankoop van spelers. Dat het de laatste jaren minder gaat geeft alleen maar aan hoe verwent we met ons allen zijn geweest.

     Misschien komt deze tijd nooit meer terug, maar als je daar niet tegen kunt dan kun je toch beter niet meer naar het stadion komen? En dat is wat ik tegen Wallace wil zeggen: als het je niet aanstaat kom je toch gewoon niet meer! En als je er wel bent dan blijf je achter Twente staan wat er ook gebeurt.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Methew

    Weet je waar ik een hekel aan heb. Aan supporters die zeggen dat alles goed komt en doen alsof hun neus bloed! Ik heb een hekel aan mensen die zeggen: NO MATTER WHAT! Ik sta achter mijn club en voorzitter!
    De voorzitter die te horen krijgt van de door hem GEKOZEN trainer(s) Dat er MINDER focus op KASTANJE moet en er ZOWIESO een spits bij moet.
    Een voorzitter die aan de start van het HUIDIGE seizoen riep we gaan ZOWIESO voor EL! Alsof het allemaal niets is?! De man die dit verkondigde deed aan oplichting van de hoogste rangen, levert voetbal van de laagste rangen. Je word door de nul te houden genoeg puntjes rijker om aan te blijven haken bij de bovenste zes? Gelijk in eigen huis tegen 1 van de zwakste ploegen uit de eredivisie, is voor mij altijd nog een schande en zou voor mijn NUCHTERE tukker ogen altijd zo blijven en mocht deze selectie niet veranderen dan hoop ik dat Joop de tent uit gebonjour’t word!
    Mister FEYENEURD FETISCH heeft het bij deze bij mij afgedaan met zorgwekkende bange beleid. Ik heb al eerder een reactie hier geplaatst dat ik niet langer kan aanzien hoe Johan Valentijn (63) met auto’s speelt

      /   Beantwoorden  / 
    1. Methew

     By the Way heh.. nu zien ze het ‘zogenaamd’ wel.. nu er 2 punten verloren zijn tegen RKC. Was al eerder bekend,.. Maar zal ff op de kosten van Twente zijn koppigheid laten botvieren op de supporters van Twente om de o zo goede VOORMALIGE (ja wel) Feyenoord spits te laten slagen! Rot op man

       /   Beantwoorden  / 
  2. Thomas

   Wallace,

   Ik heb veel op .net meegelezen maar nooit gepost. Jij en Eddy35 werden constant als azijnzeikers neergezet maat jullie waren een van de weinigen die deze shit aan zagen komen.

   Mijn complimenten1

     /   Beantwoorden  / 
 8. Hahaha

  Wallace je haalt de woorden uit mijn kont.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Wim B

  Turkije moet je jong spul een podium geven. Maar wat ik zaterdag gezien heb (ja, in het stadion) is dat fct goud in handen heeft met shadrach, ebicillio en Promes. Die moet je idd laten spelen, maar daarom heen moet wel kwaliteit lopen. En met castagnios en Janssen is dat het niet. Dus met een goede spits en een goede rechterspits (Tadic op linlks) kom je aardig ver in de Ned. Comp. De rest is ook niet zo goed hoor. Kortom de verdediging staat wel met bjelland, bengtsson, Martina en koppers/schilder. Middenveld met guttirrriez ebicillio en shadrach/promes. Voorhoede met Tadic links, een nw spits en nw rechtsbuiten/J John. Dat moet mi de basis worden.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Wim B

  Turkije = tuurlijk

    /   Beantwoorden  / 
 11. Joost

  Een trainer/technische directeur moet die niet het voetbalbeleid bepalen bij een voetbal bedrijf. Ik denk dat amateur trainers dus een amateur beleid er op na houden en top trainers een topbeleid. Simpel. Joop moet voor de poen zorgen en meer geld binnen brengen en niet minder geld. Hoe? Daar is die voor aangenomen. Omhoog met dat budget enwel naar de 60 Miljoen. Spelers kopen en het budget kloppend maken door betere resultaten en betere transfers en meer inkomsten uit Europees voetbal. Private financiers genoeg. Denk eens Dhr Wessels. Hij heeft notabene ook genoeg verdient aan de opbouw van het stadion. Niet zo bang jongens investeren en handelen geen angsthazen en wat als verhalen ophangen. LEF daar gaat het om.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Wim B

  Als fct echt verder wil, moet je castagnios weg laten gaan. Voor niets. Gewoon van de balans afschrijven. De staf wil kosten van alles hem in het 11_tal houden. Links rechts of middenin. Het wordt niet wat. Gewoon wegdoen en opnieuw beginnen. In alles is de castagnios niet om aan te zien. Geen techniek en om te zien een irritante speler voor publiek en medespelers. Dus begin nou gewoon met hem uit de basis te houden. Zijn manager zal dan wel zorgen dat hij wegkomt en dat fct er nog wel iets aan over houd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   En wie op de spits positie zetten?

     /   Beantwoorden  / 
 13. Joop

  Ik ben het met je opstelling eens Wim B, daarom begrijp ik ook niet zo goed dat ze nu met een spits en LINKSBUITEN bezig zouden zijn?
  Gaan we Tadic dan weer op rechts krijgen met zijn gekap en zijn gedraai?
  Of hij moet weg gaan natuurlijk.
  Rechtsbuiten en Spits moet je halen.
  Dan kan Promes gewoon op nummer 10.
  Wat we kunnen klagen over Castaignos maar hij heeft ook geen geniale voetballer achter zich staan die hem eens bediend met een mooie steekpass ofzo.

    /   Beantwoorden  / 
 14. nfear

  Denk toch dat Makienok komt. En een linksbuiten

    /   Beantwoorden  / 
 15. Joop

  Ps. een heel erg gewaagde uitspraak Wim om een 20 (!!!) jarige speler al zo af te schrijven. ;)
  Tanda 18 jaar is een toptalent omdat hij de bal naar iemand in hetzelfde shirt kan spelen.
  Luc is ietsjes ouder, werkt zich het snot voor zijn ogen, moet zijn eigen kansen creeeren, heeft al ervaring op gedaan bij een club als Inter maar zou nooit wat worden.
  Ik vind het gedurft, zo n uitspraak.
  Wanneer zou een voetballer op zijn top moeten zijn? 25-26-27 dacht ik?

    /   Beantwoorden  / 
 16. Wim B

  Spits moet een nw worden. Wie? Ik zou het vwb de Ned. Competitie niet weten wie. Dus moet het een buitenlander worden. Heeft n’Kufo al een zoon?

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   Loopt er niet ergens een type a la N Kufo rond op de velden??? Dan mocht ie sofort t veld op van mij. Maar ja, dat moet de scouting bekijken en die schat ik niet zo hoog in. Helaas.

     /   Beantwoorden  / 
 17. Johan

  Hmm, speelt Janko uberhaupt nog een partijtje af en toe? Dat is een kopsterke spits, zorgt voor veel afleiding. Ik zie hem graag terugkomen:-)

    /   Beantwoorden  / 
 18. Gert

  Oke, Luc Castaignos is pas 20 jaar maar heeft nu al wel 2.5 jaar laten zien dat hij gewoon de klasse mist van een eredivisie spits. Hij heeft geen techniek, het neusje voor de goal zeg maar ontbeert hij. Luc de Jong was technisch ook niet zo begaafd maar had wel het neusje voor de goal om vaak op de goede plek te staan en kon veel beter koppen dan Castaignos. Dat die jongen voor 6 miljoen gekocht is kan hij niets aan doen, dat hebben die lijpelingen boven op kantoor gedaan. Inter lachte zich een ongeluk. En inderdaad er moet dus een nieuwe spits komen, een klasbak die er 20-25 inschiet dat kan een hele hoop inkomsten schelen. Verder per direct Castaignos naar de bank van de beloften, Zchusschen (zolang er nog geen klasbak is) in de spits, hij kan het nooit slechter doen dan Castaignos. Joshua John op rechts voorin en Tadic op links, Promes op 10. Janssen op de bank, hij valt mij zwaar tegen misschien ruilen met Hupperts van Roda. t’was toch weer zeer dramatisch wat we aanvallend voorgeschoteld hebben gekregen. Wordt nou toch verdomme eens wakker daar boven in de Veste en Hengelo.

    /   Beantwoorden  / 
 19. fred

  Ji dong won de nieuwe spits van twente?
  Schreuder is gecharmeerd van hem.
  Ik vsn zijn statistieken niet

    /   Beantwoorden  / 
  1. Moeke

   wie is dat in godsnaam?

     /   Beantwoorden  / 
 20. phenix

  goed verhaal. 2015 schuldenvrij. geen hypotheek meer,het hele stadion in eigen beheer dus alle inkomsten voor de club. welke club kan dat zeggen in de eredivisie? ik denk geen1, come on twente enschede

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Zeker een prachtig verhaal, maar het zou wel leuk zijn als er dan ook kapitaal, lees kwaliteit, op het veld zou staan en daar maken sommigen zich terecht zorgen om. Het is maar de vraag welke keuzes je maakt. Of schulden en met kwaliteit bij de bovenste 4 meedraaien en dus een vol stadion en dus sponsors en dus veel inkomsten en dus de nodige media-aandacht, of schuldenvrij ergens bovenin het 2e rijtje meeballen voor een halfvol stadion en veel minder inkomsten. Het roer gaat ineens te snel om en daar hebben heel veel supporters, waaronder ik, moeite mee. Dan krijg ik sterk de indruk dat onze grote Manitou zich financieel behoorlijk heeft vergaloppeerd tijdens de hoogtijdagen. Bij elk ander bedrijf reden tot ontslag. Tot aan de kerstdagen zullen het cruciale maanden worden voor onze FC.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Methew

    Hier ben ik het volledig mee eens Dinkeltukker! Hoop dat hij ook een deadline krijgt want op deze manier lopen we veel meer mis. Dus het verhaal omtrent gezond stinkt/ of ruikt naar wanbeleid. Aankijken tot eerste helft, mits een nieuwe spits.. Anders graag nu al vertrekken..

      /   Beantwoorden  / 
 21. Joop

  @Metthew, heb je ook maar 1 woord gelezen van het betoog van Jan? Of ben je meteen begonnen met dat te vertellen wat je zelf wou?

  @Gert, je zegt wel van Zzusschen kan het niet slechter doen dan Luc. Maar heb je die Zzusschen weleens zien rennen? Dat kan ie niet! Dus dan krijgen de verdedigers van de tegenpartij alle tijd om lekker op te bouwen. Luc jaagt als een gek en heeft zo regelmatig dat ze de bal zomaar wegtrappen en twente weer in balbezit komt. Ook nooit opgevallen zeker?
  Zijn doelpunten komen vanzelf.
  Maar een extra spits kan nooit kwaad, dan kan hij ook eens gewisseld worden als het niet lukt.
  Maar goed we zullen vanavond eens een blik op het beloftenteam werpen, kijken of er iemand is die misschien in aanmerking zou kunnen komen.

    /   Beantwoorden  / 
 22. Joop

  @Gert, hoe kom je trouwens bij 2,5 jaar? Dat Luc het nou al niet zou laten zien?
  Vorig seizoen was zijn 1e jaar! Dit seizoen moet hij het laten zien (hoewel ik blijf vinden dat je met 20 jaar nog helemaal niets moet, maar ja het prijskaartje om zijn nek he)
  Maar het seizoen is net begonnen dus hij heeft nog tijd zat.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Wim B

  Toch Guidetti?

    /   Beantwoorden  / 
 24. fred

  Brondby blijft volgens brondby insider bij de vraagprijs van 4 miljoen euro, het hoofdstuk Makienok is dus bij deze afgesloten.
  Jammer had een publiekslieveling kunnen worden maar 4m is ook wel een beetje veel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. hendrik

   ‘t Is nog beter om een goede spits te huren als er geen geld is.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Dinkeltukker

   Bovendien, en dat is niet geheel onbelangrijk, is zijn doelpuntenquote niet om over naar huis te schrijven. Als hij er 30 had ingeknald in de deense competitie zeg ik DOEN, maar hij reikt nog niet tot aan de helft. Dan is de vraag of je dat risico wilt lopen.

     /   Beantwoorden  / 
 25. hendrik

  Vraag maar eens aan van Basten wie een goede spits is…in ieder geval Castaignos niet, die mist techniek..op de bank met die gast.

    /   Beantwoorden  / 
 26. twentemax

  De spoeling wordt dun. Qua spitsen en andere voetballers ook. Alles wordt weg gekaaid door de clubs die meer betalen. Logisch gevolg van alles wat gebeurd op sportief en financieel gebied. Na goeie jaren opmaken voor de magere. Zo is het of je t leuk vind of niet. Ben benieuwd hoe jong FC Twente vanavond speelt. Wel leuk, meer voetbal door de week. Magere vervanging voor het niet hebben van EL. Maar toch…

    /   Beantwoorden  / 
 27. twentemax

  Michay naar de serie A. Hellas Verona.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Bertje

  Er zijn veel clubs in de Eredivisie met schulden en naast Feyenoord is Twente de enige die aan het aflossend is op deze schuld.
  Of dat verstandig is weet ik niet, het kan ten koste gaan van je sportieve prestaties en zoals ik zaterdag al zei , de inzet is er wel maar het loopt niet omdat het op het middenveld niet loopt.
  Janssen kun je gewoon niet gebruiken tegen een tegenstander die zich ingraaft, hij weet zich dan geen raad en als je dan Tadic ook nog mist is er weinig creativiteit.
  De opbouw gaat dan ook niet goed van achteren en we scoren daardoor niet.
  Janssen kun je zondag wel gebruiken als er ruimte ontstaat.
  Joshua John is ook van goede wil maar komt handel
  Ngssnelheid te kort.
  Mijns inziens spits er bij als Target man en Tadic op rechts en Luc op links en een middenveld met Gutierrez , Ebecilio en Promesse.

    /   Beantwoorden  / 
 29. twentemax

  voor 350.000 euro??? weinig of nie

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   Stond er ook van te kijken, zo’n laag bedrag voor een Bulgaars international. Wel 20% bij doorverkoop.
   Die 3,5 ton zal wel in 7 maandelijkse termijnen worden betaald. Natuurlijk had hij nog maar een contract tot eind vh seizoen, maar dat wil niet zeggen dat je elk bod maar moet accepteren. Ik denk dat Joop zichzelf weer in de vingers heeft gesneden. Ze hadden immers al 7 keepers en hij was natuurlijk een beetje radeloos dat het niet zo wilde vlotten bij deze transfer. Tja, en dan pak je maar snel dat kleine bedragje van 3,5 ton.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Gio

   ja weinig maar ze hebben een doorverkoop percentage bedongen van geloof ik 25% dus mocht hij in de toekomst verkocht worden dan krijgt twente daar 25 procent van.

     /   Beantwoorden  / 
 30. Gert

  Beste Joop, ook in Italie bij Inter scoorde hij niet, kon ook niet want hij stond niet eens op het veld, te slecht denk ik. En dat rennen van Luc, dat levert dus ook helemaal niets op. Of heb ik het nu fout. Luc mist gewoon de grondbeginselen voor een professioneel voetballer: techniek!!! Luc scoort nu bij Twente al ruim een jaar niet en zal dat ook in de toekomst niet doen, ja natuurlijk zal hij wel een paar intikkertjes maken, maar die zou mijn schoonmoeder ook maken. We moeten eerlijk zijn, Luc kan het gewoon niet, en dan is hij ook nog in de voorselectie van Jong Oranje!!! Wat een grap is dit!!

    /   Beantwoorden  / 
 31. Joop

  @Gert,

  Jij zegt dus dat dat rennen niets oplevert terwijl ik net al een argument geef dat dankzij het doorjagen van hem wij regelmatig de bal weer in ons bezit krijgen. Zul jij misschien een andere kijk op hebben maar dat vind ik allemaal wel degelijk van belang.
  Een spits heeft even een doelpuntje nodig, dan gaat het wel weer lopen. Je zou ook kunnen zeggen: Hij zit ook bij Jong Oranje, die zien zijn talent dus ook wel zou ik er naast zitten?
  Laat je verrassen ;)
  20 jaar!!!!!!
  Techniek zeg je? Daar stond Janko ook om bekend zeker? :)

  350.000 voor Michailov vind ik ook wel heeeeel weinig maar goed, we hadden ook geen keus meer, Michailov kon ook niet meer terugkomen dankzij onze negatieve supporters… net als Fer.
  25% Doorverkooppercentage is dan wel weer heel goed gedaan van Jopie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dinkeltukker

   De waarheid ligt ergens in het midden met onze grote vriend Luc vwb al dat rennen of beter gezegd die onnodige meters. Je moet je afvragen waarom hij zoveel meters moet of wil afleggen en dan kom je simpel tot de conclusie dat zijn medespelers te ver van hun man afstaan. Als de rest niet meedoet in het opjagen, dan kun je je beter laten inzakken op eigen helft en de ruimtes klein maken. Dat heeft minimaal 2 voordelen; a. wordt je niet zo moe en b. ligt er veel ruimte achter de vijandige verdediging. Blijft echter buiten kijf dat meneer een hele matige balaanname heeft, veel buitenspel loopt etc, etc. Maar hieraan zijn de trainers ook debet aan.

     /   Beantwoorden  / 
 32. phenix

  of het moet zo zijn gert dat jij absoluut geen verstand van voetbal heb,,de waarheid zal wel in het midden liggen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Pan Tau

   Nee, als je voorspelt dat Twente met 4-0 van RKC gaat winnen, dan pas heb je echt kijk op het spelletje :-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. phenix

    ik heb nooit gezegd dat ik verstand heb van voetbal tongpau,de wens is de vader van de gedachte noemt men dat

      /   Beantwoorden  / 
 33. Bertje

  Joop, michailov is niet weggegaan door onze negatieve supporters, daar heeft hij met zijn instelling zelf voor gezorgd.
  Hij was altijd ziek, zwak of misselijk en denk aan de wedstrijd vorig seizoen tegen Ajax, thuis.
  Na een twintig minuten kreeg meneer een schot op doel en moest eerst nog zijn handschoenen goed doen en was dus te laat.
  Het ligt gewoon aan hem zelf, die showpiemel.
  Het bedrag is te laag, maar Munsterman is blij dat ie er vanaf is, die Bulgaarse maffia .

    /   Beantwoorden  / 
 34. twentemax

  HAha Bertje die is goed. Inderdaad een showpiemel. Dan was het dat wat ik tussen de piepn van siene grote boxen zag! Ja, low met alle narigheid de lpl dr wel inhoaln. Dus af en toe een beetje plat moet kunnen.

    /   Beantwoorden  / 
 35. Mike B

  Poeh, als 350 waar is, is dat wel heel weinig. Ik dacht zelf aan 1,5 tot 2 miljoen. Maar goed, met verkopen erbij van Plet En Rosales moet je toch rond de 3,5 a 4 miljoen kunnen komen voor een nieuwe speler.

    /   Beantwoorden  / 
 36. twentemax

  En alles beter dan gratis de deur uitlopen na afloop contract. Tjee, wat had je voor Douglas kunnen krijgen toen ie op zn piek was. Dat is een speler die ik mis. Die kopte dr in ieder geval nog af en toe 1 in. Ik zie dat deze verdediging niet doen. Dr stond wat.. Het gaat wel hard nu Rosales die nog gaat. Ik denk dat Tadic niet te houden is straks.

    /   Beantwoorden  / 
 37. Joop

  Live vanuit de veste, bijna rust: 2-0 roseler kopbal en zzschuhen ofzoiets schitterende knal… Born en peters dreigend met hun snelheid… Roseler Bouma en bijen spelen sterk achterin… Komen er voetballend goed uit.. Roseler voor mij onbegrijpelijk dat hij weg zou mogen? Speelt fantastisch.. Pellupessy en holscher beetje onzichtbaar en overtuigen mij nog niet.. Plattel keept ook goed! 3-0 werd afgekeurd (Born) twijfel of het buitenspel was

    /   Beantwoorden  / 
 38. Joop

  3-0 zzschuhen, hele mooie actie van Bouma vooraf… Ik weet het nu zegt men: zzuschen in de spits! Haha maar als ik hèm zo zie vraag ik me af of dat in de Eredivisie ook zou lukken… Krijgt wel heel erg veel tijd en ruimte nu.. Holscher gewisseld… Onzichtbaar en licht geblesseerd?

    /   Beantwoorden  / 
 39. Joop

  Maar dat hij een kans verdiend dat moge duidelijk zijn..

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   Koesteren die ZSCHUSSCHEN. Die kun je trouwens beter bij de voornaam noemen. Feliciano. Tikt wat makkelijker. Heeft ie ook op zn shirt staan toch?? Ik vond hem in de oefenwedstrijd tegen Osasuna wat tegenvallen. Maar desalniettemin. Knap werk!

     /   Beantwoorden  / 
 40. Joris Bootsveld

  Vang nu op twitter de naam van een eventuele nieuwe spits op. Dordevic?????19/20 jaar. Is bet niet verstandiger om een spits te halen die uberhaupt wat heeft gepresteerd dan zo’n jonge knaap? Vindt t team eigenlijk wel jong genoeg.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Djodevic ? Een babyface met sla-benen, opkomende bochel en een pokkel van helemaal niks. Een vrij mankende loper. Check die footage dan…Oioioioioi…Dra-ma-tische keus. Zo eentje hebben we al. Hij heet Castaignos…dit is geen gifbeker, dit is een giftank ! Wat is er toch gebeurd met deze in potentie mooie club… Jeugd, jeugd, jeugd, alle monneten verdampt…rampspoed over ons.

     /   Beantwoorden  / 
   1. twentemax

    Ik ken em nie. Maar wat gooi ie dr toch weer een drama in. Als die jongen zo was moest ie naar het Gteam.

      /   Beantwoorden  / 
 41. fred

  Hoopte op pilip van nantes maar het is luka

    /   Beantwoorden  / 
 42. sanmarco

  Het schijnt dat FC Twente in een vergevorderd stadium is met een nieuwe spits, komt uit Griekenland: Assimarakis

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   Lol, haha. Goed zo. Depressief gelul zat.

     /   Beantwoorden  / 
 43. fred

  We zouden toch een ervaren doelpunten maker halen. Deze jongen is 19 en heeft nog nooit gescoord op het hogste niveau. Dan kun je net zo goed plet en zchuschen naar het eerste halen

    /   Beantwoorden  / 
 44. Wim B

  Wordt fct 1 of jong fct de echte: jong fct? Als die gorgevic (19 jaar)of zoiets komt, zal de KNVB daar best moeilijk over gaan doen.

    /   Beantwoorden  / 
 45. Harm

  Hoezo ervaren spits?
  Worden de supporters nu weer besodemieterd ten favure van 19 jarig handelswaar.

    /   Beantwoorden  / 
 46. Joop

  Bedankt voor de tip twentemax haha Feliciano ;)

  Over de wedstrijd van de beloften gisteren:

  Feliciano krijgt de credits vanwege zijn fraaie goals (bij de 1e, de mooiste viel me echter wel meteen op dat zijn controle ook niet goed was dat de bal wel 2 mtr opzij sprong maar toen schoot hij wel geweldig raak maar in de eredivisie krijg je die ruimte niet)

  Maar de overige man of the matches waren voor mij: Bouma, Roseler en Born.
  Roseler was echt geweldig, meteen het nieuws dat hij zou mogen vertrekken intrekken.
  Zeiden wij op het blog hier al meteen toen dat nieuws kwam, hij was mijn 1e man achter Bengtsson en Bjaelland ipv Wisgerhof.

    /   Beantwoorden  / 
 47. Joop

  Kan iemand mij aantonen waar iemand van het bestuur gezegd heeft: we zoeken een ervaren spits?
  Ik weet niet anders dan dat ze zeggen we zijn met een spits en linksbuiten bezig. Heb nooit iets over leeftijd of ervaring ofzo gehoord.
  Ja dat vind men hier, dat moeten jullie niet gaan verwarren met wat het bestuur zegt.
  Vind je het gek dat Joop van alles naar zijn hoofd geslingerd krijgt? Dat hij dingen niet nakomt die hij zegt. Waarschijnlijk heeft hij ze nooit gezegd maar omdat iedereen dat hier zegt denkt men in hun beleving dat Joop dat ook gezegd heeft? :)
  Tja dan word het moeilijk, of kan iemand mij aantonen dat Joop gezegd heeft dat er een ervaren speler bij komt?

    /   Beantwoorden  / 
 48. vvv

  Het feit dat je al moet zeiken over of Joop iets nu wel of niet heeft gezegd is in dit verband tekenend.Het ligt toch meer in de lijn dat of Schreuder of Jansen dat heeft gezegd.Mensen vanuit de technische staf en niet de voorzitter. Kijk en daar gaat het dus fout bij Twente. Schoenmaker blijf bij je (voetbal)leest!!!. Een goede voorzitter hoeft helemaal geen verstand van voetbal te hebben, net zo goed dat een goede hartchirurg ook geen goede pleisterplakker hoeft te zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 49. Joop

  Met aankopen als Luuk de Jong, Tadic, Chadli en Ruiz was je zeker wel tevreden?

    /   Beantwoorden  / 
 50. Methew

  WTF? word hier teksten weg gehaald? Gister stond ie er nog! Maar goed: Zelfs Jan Zoutman ziet nog die Zschusschen beter rendeert. Daar hoef je geen Feyenoord opleiding voor gehad te hebben. 2mnd staat voor 10 goals, een klein greepje uit zijn kleine loopbaan bij Twente.
  Als die meer speelminuten krijgt van Joop dan word hij echt 6 miljoen waard. Niet weg halen he Jack, waarheid is soms hard

    /   Beantwoorden  / 
 51. fred

  Schreuder, mulder en pahlplatz zijn nu al 3 jaar mede verantwoordelijk voor het wanbleleid qua spelers die we hebben aangetrokken, deze mensen moet je niet de vrije hand geven. Joop wou een doelpuntenmaker etbij hebben om de druk voor castaignos te verlagen, maar schreudet en co vinden dat castaignos juist de eerste spits moet zijn.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.